שימוש בהולופוינט ע"מ לכפר על מס' כדורים קטן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שימוש בהולופוינט ע"מ לכפר על מס' כדורים קטן
ערב טוב,
אתמול העליתי פוסט על התלבטות שיש לי בין אקדח קומפקט (גלוק 19) לסאב-קופקט (גלוק 43 או שילד). אחד הנושאים הבעייתיים הוא מס' הכדורים במחסנית (15 מול 6-7 בדוגמאות שנתתי). האם אפשר לומר שבמידה ואשתמש ב-HP בסאב-קומפקט אכפר במעט על המחסור בכדורים? איך שאני רואה את זה, 2-3 כדורי HP יכולים להשתוות ל-5-6 כדורים רגילים... (בהנחה והם פוגעים, כן?)
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה
אתמול העליתי פוסט על התלבטות שיש לי בין אקדח קומפקט (גלוק 19) לסאב-קופקט (גלוק 43 או שילד). אחד הנושאים הבעייתיים הוא מס' הכדורים במחסנית (15 מול 6-7 בדוגמאות שנתתי). האם אפשר לומר שבמידה ואשתמש ב-HP בסאב-קומפקט אכפר במעט על המחסור בכדורים? איך שאני רואה את זה, 2-3 כדורי HP יכולים להשתוות ל-5-6 כדורים רגילים... (בהנחה והם פוגעים, כן?)
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה
- סליקאי ארד
Re: שימוש בהולופוינט ע"מ לכפר על מס' כדורים קטן
לא,
היתרון של ההולפויינט הוא סבירות נמוכה יותר שיצא וימשיך הלאה אחרי פגיעה.
אל תסמוך על זה שיפיל אדם בכדור אחד או שניים במקום חמישה, אין חוק כזה.
- סליקאי טיטניום
סליחה, אבל אני לא מסכים....
להלן מספר מאמרים בנושא:
https://www.corneredcat.com/article/amm ... dangerous/
https://en.wikipedia.org/wiki/Hollow-point_bullet
http://www.thehatchreport.com/video/hol ... ullet.html
ומספר ציטוטים נבחרים לעצלנים שבינינו:
Hollow points are designed to increase in diameter once within the target, thus maximizing tissue damage and blood loss or shock, and to remain inside the target, thereby transferring all of the kinetic energy to the target (whereas some fraction would remain in the bullet if it passed through instead). Both of these goals are meant to maximize stopping power.
Law enforcement use hollow point bullets in their weapons because of their force in stopping a criminal in his tracks when deadly force become necessary. The hollow point bullets begin to spread out upon impact and result in a larger wound area. This causes more damage to the inner organs and increases the chance of stricking a bone, nerve or blood vessel.
להלן מספר מאמרים בנושא:
https://www.corneredcat.com/article/amm ... dangerous/
https://en.wikipedia.org/wiki/Hollow-point_bullet
http://www.thehatchreport.com/video/hol ... ullet.html
ומספר ציטוטים נבחרים לעצלנים שבינינו:
Hollow points are designed to increase in diameter once within the target, thus maximizing tissue damage and blood loss or shock, and to remain inside the target, thereby transferring all of the kinetic energy to the target (whereas some fraction would remain in the bullet if it passed through instead). Both of these goals are meant to maximize stopping power.
Law enforcement use hollow point bullets in their weapons because of their force in stopping a criminal in his tracks when deadly force become necessary. The hollow point bullets begin to spread out upon impact and result in a larger wound area. This causes more damage to the inner organs and increases the chance of stricking a bone, nerve or blood vessel.
- סליקאי ארד
יש רק דבר אחד שמפצה כמות קטנה של כדורים: דיוק הפגיעה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
ניר ל כתב:לא,
אבל מצד שני, לעצירה במטרה יש השלכות משמעותיות. כדור שנשאר במטרה, מעביר את כל אנרגיית התנועה אליה, ומגדיל את ההלם שנובע מהפגיעה.
פתיחת קצה הכדור גורמת לפגיעה רחבה יותר ברקמות הגוף, וסביר להניח שתביא לעצירה מהירה יותר.
מה גם שלרוב יהיה מדובר בקליע כבד יותר, שגם יתרום לעצירת המטרה.
אז לדעתי בהחלט מומלץ למי שבחר באקדח עם קיבולת נמוכה, להשקיע בהולופויינט. האם זה מפצה לחלוטין? לא חושב, אבל בהחלט משפר את המצב...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
לעצלנים ולאלו שלא אוהבים לקרא באנגלית, למיטב הבנתי (המוגבלת, אני חייב לציין) הולופויינט אמור לייצר פציעה פנימית חמורה/ משמעותית יותר וכך להגביר יכולת הניטרול. פעם אהבו לקרא לזה "כח עצירה" או העברת אנרגייה.
דעתי האישית: כל האופנה האחרונה של אקדחי סאב קומפקט נובעת מאשליה שאנשים מטפחים ש..."אם לא תסדר עם 6 כדורים, אז אתה ממילא בצרה כזו שגם 15 לא יעזרו".
לדעתי אתם משכנעים את עצמכם. אמנם קטונתי מלהבין בלחימה / נשק, אבל לא צריך להיות גאון כדי לראות שהאשליה הזו גדלה ככל שמשקל האקדח קטן ונוחות הנשיאה עולה.
אני לא נתקלתי עד היום בשום סטטיסטיקה שמראה שקרבות נגמרים במוצע תוך 2 או 5 יריות. בטח לא במתאר פחע"י שיש לנו פה בארץ.
ממה שאני יודע- ואני מודה שזה גם עניין תחושתי ולא סטטיסטי, רוב זירות האירועים הקשות של שוטרים או פח"ע מדברים על עשרות יריות ומעט מאד פגיעות.
תחשבו על זה: לחץ אדיר, הפתעה/ סכנת חיים לאזרח שלא מיומן במתאר הזה- אתם באמת חושבים שתפגעו בכלל תוך 5-6 יריות? אני לא מדבר על ניטרול. אני בכלל לא חושב שתפגעו.
אני לא מדבר על שוטרים וחיילים או כאלו שמתאמנים כל שבוע.
דעתי האישית: כל האופנה האחרונה של אקדחי סאב קומפקט נובעת מאשליה שאנשים מטפחים ש..."אם לא תסדר עם 6 כדורים, אז אתה ממילא בצרה כזו שגם 15 לא יעזרו".
לדעתי אתם משכנעים את עצמכם. אמנם קטונתי מלהבין בלחימה / נשק, אבל לא צריך להיות גאון כדי לראות שהאשליה הזו גדלה ככל שמשקל האקדח קטן ונוחות הנשיאה עולה.
אני לא נתקלתי עד היום בשום סטטיסטיקה שמראה שקרבות נגמרים במוצע תוך 2 או 5 יריות. בטח לא במתאר פחע"י שיש לנו פה בארץ.
ממה שאני יודע- ואני מודה שזה גם עניין תחושתי ולא סטטיסטי, רוב זירות האירועים הקשות של שוטרים או פח"ע מדברים על עשרות יריות ומעט מאד פגיעות.
תחשבו על זה: לחץ אדיר, הפתעה/ סכנת חיים לאזרח שלא מיומן במתאר הזה- אתם באמת חושבים שתפגעו בכלל תוך 5-6 יריות? אני לא מדבר על ניטרול. אני בכלל לא חושב שתפגעו.
אני לא מדבר על שוטרים וחיילים או כאלו שמתאמנים כל שבוע.
- סליקאי כסף
אין קיצורי דרך.המטרה של כדורי HP לעצור תוקף באופן יעיל לא לחסוך תחמושת.
לפי ההיגיון הזה לא היה צורך באקדחים עם כמות תחמושת מרובה.
אם אתה מחפש הצדקה לאקדח קטן יותר זה לא הפתרון.
ואל תשכח עם אקדח קטן המיומנות שלך צריכה לעלות
לפי ההיגיון הזה לא היה צורך באקדחים עם כמות תחמושת מרובה.
אם אתה מחפש הצדקה לאקדח קטן יותר זה לא הפתרון.
ואל תשכח עם אקדח קטן המיומנות שלך צריכה לעלות
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
לפי הבנתי, והיא מועטה, קנה קצר גורם למהירות לוע נמוכה. לכן הסיכוי שכדור ינדוד לאחר פגיע נמוך יותר, וכן כדור ההולופוינט לא יפתח בכל מצב בגלל המהירות הנמוכה.
יש תחמושת שמתאימה לקנה קצר. אני לא יודע מהי, אך יש מבחנים באינטרנט על הנושא.
carver כתב:לפי הבנתי, והיא מועטה, קנה קצר גורם למהירות לוע נמוכה. לכן הסיכוי שכדור ינדוד לאחר פגיע נמוך יותר, וכן כדור ההולופוינט לא יפתח בכל מצב בגלל המהירות הנמוכה.
תודה לכולם על התגובות. לגבי השפעה של קנה קצר על מהירות לוע ועומק חדירה, ממליץ לראות את הוידאו הבא (מאוד מושקע וניתן לראות בברור איך כל כדור מתנהג בחדירה, כולל ניפוץ המיתוס שהזכרת כאן :) ):
https://www.youtube.com/watch?v=869KaX3KMHU
תהנו!
לגבי מה שנאמר על פגיעות וירי בלחץ, אני מסכים עם כל מילה... מצד שני, יהיו שיטענו שבגלל חוסר נוחות בנשיאה של אקדח כבד/גדול יכול להיווצר מצב שהאקדח בכלל ישאר בכספת בדיוק בזמן שתצטרך אותו. אני מעדיף 7 כדורים במקום 0 :)
- סליקאי ארד
האמת היא שאני לא מבין בכלל את השאלה,
יוצא כאילו שמי שנושא אקדח עם קיבולת גדולה משתמש בהכרח בתחמושת רגילה, מה זה שייך ?
סוג התחמושת זה עניין אחד והכמות שלה זה עניין אחר, זה לא אחד על חשבון השני.
אני באופן אישי לא אוהב את כל ההתעסקות בסטטיסטיקות ותיאוריות על יכולת עצירה, ראיתי פגיעות של תחמושת פי מאה יותר חזקה מכדור אקדח שלא הפילה בן אדם, בטווחי מגע גם פגיעה של עשרה כדורי 9 מ״מ לא תמיד יצילו אותך מלחטוף דקירה בלב.
שורה תחתונה - כל כדור עדיף על כלום, אבל כל המרבה הרי זה משובח.
יוצא כאילו שמי שנושא אקדח עם קיבולת גדולה משתמש בהכרח בתחמושת רגילה, מה זה שייך ?
סוג התחמושת זה עניין אחד והכמות שלה זה עניין אחר, זה לא אחד על חשבון השני.
אני באופן אישי לא אוהב את כל ההתעסקות בסטטיסטיקות ותיאוריות על יכולת עצירה, ראיתי פגיעות של תחמושת פי מאה יותר חזקה מכדור אקדח שלא הפילה בן אדם, בטווחי מגע גם פגיעה של עשרה כדורי 9 מ״מ לא תמיד יצילו אותך מלחטוף דקירה בלב.
שורה תחתונה - כל כדור עדיף על כלום, אבל כל המרבה הרי זה משובח.
- סליקאי טיטניום
אני גם יכול להציע עוד פתרון על אותו משקל -
אם אתה נושא מעט כדורים - תפגע כדור אחד מלפנים באיזור האף והפה, איפה שהגולגולת פתוחה, במקום לפגוע הרבה כדורים במרכז המסה. כדור שפוגע בגזע המוח מפיל מיידית לעומת כדורים שפוגעים בגוף ולוקח זמן עד שלחץ הדם נופל והגוף קורס.
אם אתה נושא מעט כדורים - תפגע כדור אחד מלפנים באיזור האף והפה, איפה שהגולגולת פתוחה, במקום לפגוע הרבה כדורים במרכז המסה. כדור שפוגע בגזע המוח מפיל מיידית לעומת כדורים שפוגעים בגוף ולוקח זמן עד שלחץ הדם נופל והגוף קורס.
- סליקאי טיטניום
ניר.
אתה רציני?
תעשה רשימה של בעד ונגד.
בעד: משקל ועובי.
נגד:
הדק גרוע. קנה קצר, מרחק כוונות. כמות תחמושת.מיומנות גבוה יותר.
כל השאר תרוצים ושיכנוע עצמי.
אתה רציני?
תעשה רשימה של בעד ונגד.
בעד: משקל ועובי.
נגד:
הדק גרוע. קנה קצר, מרחק כוונות. כמות תחמושת.מיומנות גבוה יותר.
כל השאר תרוצים ושיכנוע עצמי.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
לפי מאמרים hp מגדיל בעוד 2-4 % את כושר העצירה (33% לעומת 35~36 למיטב זכרוני). כפי שאריק אמר, זה לא נועד לפצות על כמות כדורים קטנה יותר.
- סליקאי זהב
שום כדור הולופוינט לא יכול לכפר על קיבולת תחמושת קטנה מהסיבוה האלה:
1. אף אחד לא מבטיח לך שתפגע בכדור הראשון, השני ואפילו השלישי (כן כולם גיבורים מול מטרות נייר סטטיות במטווח)
2. אף אחד לא מבטיח לך שאפילו אם פגעת בכדור, אז פגעת באיבר חיוני שינטרל את התוקף מייד.
3. אף אחד לא מבטיח לך שאפילו אם פגעת באיבר חיוני, אותו התוקף יקרוס מייד. שמעת על אדרנליון?
לא חסר מקרים של תוקפים שחטפו פגיעות באיברים חיוניים אבל המשיכו במסע ההרג שלהם.
4. אין שום קסם בכדורי הולופוינט. הם נפתחים יפה מאד בכל המבחנים עם בד ג'ינס וג'ל בליסטי - עדיין לא אומר שיפתחו ויעשו את העבודה בזמן אמת.
קיצר.. אין תחליף לקיבולת תחמושת. אתה צריך להיות מסוגל לירות ולירות ולירות עד שהתוקף מנוטרל, ולפעמים להיות מסוגל להתמודד עם יותר מאחד.
א.
1. אף אחד לא מבטיח לך שתפגע בכדור הראשון, השני ואפילו השלישי (כן כולם גיבורים מול מטרות נייר סטטיות במטווח)
2. אף אחד לא מבטיח לך שאפילו אם פגעת בכדור, אז פגעת באיבר חיוני שינטרל את התוקף מייד.
3. אף אחד לא מבטיח לך שאפילו אם פגעת באיבר חיוני, אותו התוקף יקרוס מייד. שמעת על אדרנליון?
לא חסר מקרים של תוקפים שחטפו פגיעות באיברים חיוניים אבל המשיכו במסע ההרג שלהם.
4. אין שום קסם בכדורי הולופוינט. הם נפתחים יפה מאד בכל המבחנים עם בד ג'ינס וג'ל בליסטי - עדיין לא אומר שיפתחו ויעשו את העבודה בזמן אמת.
קיצר.. אין תחליף לקיבולת תחמושת. אתה צריך להיות מסוגל לירות ולירות ולירות עד שהתוקף מנוטרל, ולפעמים להיות מסוגל להתמודד עם יותר מאחד.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
אבל גם באקדח הגדול אתה יכול להשתמש בכדורי HP, ואז יש לך 15.
היתרון היחיד שיש לאקדח סב-קומפקט הוא אם הגודל גורם לך לשאת אותו עליך כל הזמן, בעוד שאקדח גדול יותר היה נשאר אולי בבית.
כשאתה באירוע עם האקדח, כל מה שאקדח קטן עושה, גדול עושה יותר טוב.
לגבי תחמושת HP, לדעתי מעריכים אותה יותר מדי. הביצועים שלה לא הרבה יותר טובים משל תחמושת אחרת. לפעמים פחות. תלוי באיזה תרחיש אתה נמצא. היתרון הברור היחיד (והחשוב) שלה, הוא בזה שהקליע נשאר בגוף ולכן פחות מסכן עוברי אורח.
היתרון היחיד שיש לאקדח סב-קומפקט הוא אם הגודל גורם לך לשאת אותו עליך כל הזמן, בעוד שאקדח גדול יותר היה נשאר אולי בבית.
כשאתה באירוע עם האקדח, כל מה שאקדח קטן עושה, גדול עושה יותר טוב.
לגבי תחמושת HP, לדעתי מעריכים אותה יותר מדי. הביצועים שלה לא הרבה יותר טובים משל תחמושת אחרת. לפעמים פחות. תלוי באיזה תרחיש אתה נמצא. היתרון הברור היחיד (והחשוב) שלה, הוא בזה שהקליע נשאר בגוף ולכן פחות מסכן עוברי אורח.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד