שימוש בהולופוינט ע"מ לכפר על מס' כדורים קטן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שימוש בהולופוינט ע"מ לכפר על מס' כדורים קטן
argra11 כתב:
ואל תתן לעובדות לבלבל אותך.
תראה לי כמה "לא מעורבים" נפגעו מכלי יריה ברישוי פרטי.
לא שאני נגד אימון , אני בעד!
אבל תחשבו טוב איזה "דעת קהל" הודעות כאלו ואחרות יוצרות ולאן זה לוקח את כל נושא רישוי כלי יריה.
העובדה היא שיש היום בארץ רק כ-100 אלף אזרחים ואנשי כוחות הביטחון חמושים בנשק פרטי. זה מהווה אחוז זניח מהאוכלוסייה. אם נגדיל את מספרם מבלי לטפל במודעות, הכשרה והדרכה - יהיה כאן פחות טוב.
עובדה שרוב האנשים לא מתאמנים. לא, חליחה, כי הם נגד אימון. פשוט לכל אחד יש 1001 סיבות ותירוצים.
למען הסר ספק, אני מתנגד להגדרות כשירות מחמירות. הרצון להתאמן צריך לבוא מהאזרח והמטרה שלי - ליצור לו את האפשרות. אבל בשביל זה אותו אזרח צריך להיות מודע למגבלותיו ולהבין שהדרך היחידה לטפל בהן זה אימונים.
- סליקאי טיטניום
אריק-נהנה תמיד לקרוא את תגובותיך ולומד מהן.
לגבי האופנה, spy צודק ולא רק בנושאי נשק. אנחנו מוצפים בשיווק גלוי וסמוי.
המשפט "עדיף.. מאשר בכספת" הוא משפט של אנשי מכירות שנועד לחזק אדם בהחלטה לקנות נשק מסוים.
אני מעדיף שיח של נתונים ולא של דעות.
לגבי האופנה, spy צודק ולא רק בנושאי נשק. אנחנו מוצפים בשיווק גלוי וסמוי.
המשפט "עדיף.. מאשר בכספת" הוא משפט של אנשי מכירות שנועד לחזק אדם בהחלטה לקנות נשק מסוים.
אני מעדיף שיח של נתונים ולא של דעות.
- סליקאי ארד
העובדה היא שיש היום בארץ רק כ-100 אלף אזרחים ואנשי כוחות הביטחון חמושים בנשק פרטי
תבדוק בבקשה את ה"עובדה" שאתה מציין כעובדה מוגמרת.
בנוסף , אנשי כוחות הבטחון , חמושים בנשק פרטי?
חיפוש קצר בגוגל : "רישוי כלי יריה מבקר המדינה"
http://www.mevaker.gov.il/he/Reports/Re ... ver-5.docx
זה מהווה אחוז זניח מהאוכלוסייה. אם נגדיל את מספרם מבלי לטפל במודעות, הכשרה והדרכה - יהיה כאן פחות טוב.
לפני עשור היו פה 350000 , חובת אימון במקרה הטוב כמו היום , היה בדיוק אותו דבר.
אבל שוב , אל תתן לעובדות לבלבל אותך.
TM1:
תחשבו לרגע על מישהו שנכנס לפורומים האלו, לא מבין גדול בנשק ורוצה ללמוד על "תרבות" נושאי הנשק בישראל.
ונגיד חו"ח שמדובר במחוקק או מי שאחראי על התקנות.
הוא רואה "מומחים" וותיקים שכל הזמן מתלוננים על הסכנה בנושאי הנשק. על חוסר המיומנות שלהם, על הפחד מחדירות יתר, על חוסר היעילות של אקדח כזה או אחר ואמירות נוספות שממעיטות בחשיבות נשיאת נשק ומקצינות את הסכנה בנשיאה ... וואלה, אני במקומו סוגר את הברז ...
תמשיכו לנסר את הענף עליו אתם יושבים ..... בהצלחה לכולם.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
אז לדעתך אנחנו לא יכולים לקיים דיון בפורום הזה.
אולי נפתח פורום ב dark net ?
יש כאן דעות לכאן ולכאן יש אמירות כאלה וכאלה.
וכן נאמרות כאן גם שטויות.
ובסוף מהחלפת הדעות כאן כולנו מחכימים.
ולא חייבים להסכים על כלום.
אם נחשוב מה אחרים מבינים ממה שהם יקראו כאן.ואחר כך נחשוב מה אחרים חושבים עלנו בבית בעבודה או בכל מקום.
אתה מעדיף שנשתוק שלא נביע את דעתנו שלא נאמר שטויות.?
תמיד אורח לרגע יראה כל פגע.
אבל אם תקרא דיון ממתחלה תראה מגוון דעות ואנשים שמשנים את דעתם ומחכימים ומעשירים את כולנו.
ואני בטוח שאנשים שאמרו אימרה כזאת או אחרת וקראו דעות אחרות אולי ישנו את דעתם ואולי גם יחכימו.
לטעמי מותר לדבר על הכל ברוגע ובכבוד ולא לחשוש שרשות כזאת או אחרת תקרא מה שאנו כותבים ותשנה חוקים ונוהלים.
בסוף אנו שאולי שיודעים יותר מלמדים את מי שיודע פחות ומי שיודע יותר מלמד גם אותנו.
על הזכות להביע דעה גם אם היא שטות מוחלטת אני לא מוכן לוותר.
אם נחשוב מה אחרים מבינים ממה שהם יקראו כאן.ואחר כך נחשוב מה אחרים חושבים עלנו בבית בעבודה או בכל מקום.
אבל אם תקרא דיון ממתחלה תראה מגוון דעות ואנשים שמשנים את דעתם ומחכימים ומעשירים את כולנו.
ואני בטוח שאנשים שאמרו אימרה כזאת או אחרת וקראו דעות אחרות אולי ישנו את דעתם ואולי גם יחכימו.
לטעמי מותר לדבר על הכל ברוגע ובכבוד ולא לחשוש שרשות כזאת או אחרת תקרא מה שאנו כותבים ותשנה חוקים ונוהלים.
בסוף אנו שאולי שיודעים יותר מלמדים את מי שיודע פחות ומי שיודע יותר מלמד גם אותנו.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:אז לדעתך אנחנו לא יכולים לקיים דיון בפורום הזה.
ואוו .....
תראה לי , בבקשה ומתוך כבוד , מישהו שעצר אותך מלהביע דעתך , כולל אני.
קראתי את ההודעה שלי שוב , לא מצליח להבין איך הגעת למסקנות שהגעת , 'צטערת.
אבל לציין "עובדות" שהם לא בדיוק עובדות , קצת בעייתי... לא?
מעניין איך היית מגיב אם את המשפטים שנכתבו כ"עובדות" היו כותבות הגברות מ"האקדח על שולחן המטבח".
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
כאשר אתה כותב"תמשיכו לנסר את הענף עליו אתם יושבים ..... בהצלחה לכולם."
מה משתמע?
בפורום הזה לא עפים כדורים מצד לצד רק דעות.
מה משתמע?
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
כל אחד רשאי להביע את דעתו. הבעיה שלפעמים ההרגשה היא שמי שכותב, לא מביע את דעתו האישית, אלא מזלזל בכל מי שלא כמוהו, ולא מקום גם לדעות אחרות.
שמתי לב שבכל דיון בפורום שעולה נושא של אקדח סאב קומפקט חד טורי, בדרך כלל יש מגיבים קבועים ששוללים את מי שנושא כזה אקדח. אם בגלל כמות התחמושת הנמוכה (8-7-6 כדורים אף פעם לא מספיק) ואם בגלל הדיוק של סאב וכדומה.
יאמרו המגיבים - אנחנו רק מביעים את דעתנו... אבל תכלס זה ממש לא נראה כך. ההרגשה היא שעדיף שלא יהיה לך אקדח בכלל מאשר סאב.
אז חברים, אני רוצה להזכיר שאין כאן שחור ולבן ואין כאן נכון ולא נכון. כל אחד בוחר את האקדח שלו לפי ההרגשה שלו והצרכים שלו. ואם מישהו גר באמצע רמאללה ונוח לו ומספיק לו גלוק 43 עם 6 כדורים בלבד - זו זכותו. ואם מישהו גר במרכז ת"א ורוצה גלוק 17 עם מחסנית 30 כדור וערכת רוני כדי להגיע מרוטשילד לאלנבי + פונדה לשלוש מחסניות נוספות ואקדח גיבוי בנרתיק קרסול - זו זכותו.
להביע דעה - כן.
לשלול אחרים - לא.
לכל בעלי ה"תותחים הכבדים", הספורטאים והיורים המעשיים - יש אנשים שכאקדח ראשי ויחיד מספיק להם שילד (כמוני) אחרי שעשינו את שיקולי העלות תועלת, והאמירה שעדיף סאב על החגורה מאשר פולסייז בכספת זו לא סתם סיסמה חלולה אלא אמירה אמיתית לחלוטין.
נכון, חייבים להתאמן. אבל גם מי שיקנה את האקדח הכי טוב ומדוייק ואמין בעולם, לא יפגע אם לא יתאמן.
התקווה היא שמי שנכנס לפורום זוכה לקבל נקודות מבט שונות, אבל בכל מקרה מבין את חשיבות האימון.
לא משנה אם יש לנו גלוק או בודיגארד - יהי רצון שנשלוף אותו רק במטווח
שמתי לב שבכל דיון בפורום שעולה נושא של אקדח סאב קומפקט חד טורי, בדרך כלל יש מגיבים קבועים ששוללים את מי שנושא כזה אקדח. אם בגלל כמות התחמושת הנמוכה (8-7-6 כדורים אף פעם לא מספיק) ואם בגלל הדיוק של סאב וכדומה.
יאמרו המגיבים - אנחנו רק מביעים את דעתנו... אבל תכלס זה ממש לא נראה כך. ההרגשה היא שעדיף שלא יהיה לך אקדח בכלל מאשר סאב.
אז חברים, אני רוצה להזכיר שאין כאן שחור ולבן ואין כאן נכון ולא נכון. כל אחד בוחר את האקדח שלו לפי ההרגשה שלו והצרכים שלו. ואם מישהו גר באמצע רמאללה ונוח לו ומספיק לו גלוק 43 עם 6 כדורים בלבד - זו זכותו. ואם מישהו גר במרכז ת"א ורוצה גלוק 17 עם מחסנית 30 כדור וערכת רוני כדי להגיע מרוטשילד לאלנבי + פונדה לשלוש מחסניות נוספות ואקדח גיבוי בנרתיק קרסול - זו זכותו.
להביע דעה - כן.
לשלול אחרים - לא.
לכל בעלי ה"תותחים הכבדים", הספורטאים והיורים המעשיים - יש אנשים שכאקדח ראשי ויחיד מספיק להם שילד (כמוני) אחרי שעשינו את שיקולי העלות תועלת, והאמירה שעדיף סאב על החגורה מאשר פולסייז בכספת זו לא סתם סיסמה חלולה אלא אמירה אמיתית לחלוטין.
נכון, חייבים להתאמן. אבל גם מי שיקנה את האקדח הכי טוב ומדוייק ואמין בעולם, לא יפגע אם לא יתאמן.
התקווה היא שמי שנכנס לפורום זוכה לקבל נקודות מבט שונות, אבל בכל מקרה מבין את חשיבות האימון.
לא משנה אם יש לנו גלוק או בודיגארד - יהי רצון שנשלוף אותו רק במטווח
- סליקאי כסף
כאשר אתה כותב"תמשיכו לנסר את הענף עליו אתם יושבים ..... בהצלחה לכולם."
מה משתמע?
מה משתמע? , תלוי בשומע. (וסתם לסבר לך את האוזן , אתה לא שומע את ההודעה שלי ,אתה מדמיין לך איך ההודעה שלי נשמעת , ככה נוצרות הרבה אי הבנות ואולי זה גם יסביר לרבים את ה"מריבות" שלהם עם האישה בעקבות הודעות ב"וואטאפ"

בחזרה לענינינו , בבקשה , קח כדוגמא את הקבוצה הנקראת הגברות מ"האקדח על שולחן המטבח".
העמותה נלחמה בשיניים להפריד את הנשק ה"פרטי" מ"הארגוני" ומ"כוחות הבטחון".
אפילו אצלם הצליחו מהעמותה להזיז מהעמדות המקובעות שלהם.
נראה לי מוזר שפה בסליק צריך "להילחם" על משהו כל כך טריוויאלי (לדעתי).
איך זה "נשמע" לך עכשיו?
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ArikB כתב:כאשר אתה כותב"תמשיכו לנסר את הענף עליו אתם יושבים ..... בהצלחה לכולם."
מה משתמע?
דוגמא 1 :
לצערי אני לא כל כך צוחק!

את מה, שאתה רואה זה הרוב ,ועדיף ,שלא יתקלו ויצתרכו להפעיל את הנשק שלהם! כי אחרת זה יכל להפוך לפיגוע הרבה יותר חמור!
דוגמא 2 :
לצערי הרב, ישראל מתנהלת בתחום הנשק לפי "אופנה".
דוגמא 3 :
צערי, זה רחוק מהתמונה. אתמול הייתי בחידוש רישיון אצל מאיר רוט וראיתי את הביצועים של אנשים. זה עצוב.
דוגמא 4 :
הלוואי ויכולתי לצחוק איתך. לצערי, התמונות שאני נחשף במטווחים מונעות זאת ממני
וזה רק במעבר מהיר על שירשור זה בלבד.
אני חדש ב"סליק" ולמדתי בו המון בזמן קצר אבל יש פה אווירה שנגררת מהר מדי להתנשאות. ביטול כל מה שאיננו מקצוענות טוטאלית.
אין מקום כמעט לנושא נשק אזרחי מן המניין. או שאתה מכניס כדורים לחור אחד מ-10 מטר או שאתה סכנה לציבור.
לא תזיק לכולם קצת צנעה ודרך ארץ.
Si vis pacem, para bellum
- סליקאי כסף
אני שוב מציע לחזור לשיח של עובדות ולא דעות.
דעה - מספיק לי x, קוטר y, אני גר באזור בטוח.
עובדה - כמה כדורים מספיקים לנטרל תוקף כתלות בנשק, סוג התחמושת, הסמים שנטל התוקף וכו' (עוד לא ראיתי תשובה מוסמכת וחיפשתי מלא באינטרנט).
אף אחד לא שלל שום דבר.
לדעתי (דעה...) שיח של עובדות מוביל לפחות ויכוחים ויותר ידע. שיח של דעות גורם לתגובות רגשיות וסובייקטיביות ולא מוביל לכלום.
דעה - מספיק לי x, קוטר y, אני גר באזור בטוח.
עובדה - כמה כדורים מספיקים לנטרל תוקף כתלות בנשק, סוג התחמושת, הסמים שנטל התוקף וכו' (עוד לא ראיתי תשובה מוסמכת וחיפשתי מלא באינטרנט).
אף אחד לא שלל שום דבר.
לדעתי (דעה...) שיח של עובדות מוביל לפחות ויכוחים ויותר ידע. שיח של דעות גורם לתגובות רגשיות וסובייקטיביות ולא מוביל לכלום.
- סליקאי ארד
לדעתי - גם לשיח של דיעות יש מקום. (לדעתי).
את האמת האבסולוטית לא תמצא, ועובדות כמו שביקשת קשה לבודד. (עובדה).

את האמת האבסולוטית לא תמצא, ועובדות כמו שביקשת קשה לבודד. (עובדה).

-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אני באופן אישי אלחם על זכותו של כל אחד להביע את דעתו גם אם היא נוגדת לדעתי.
ההתרעמות שלי היא על האמירה שלך.תנסה בבקשה להסביר לי.
"תמשיכו לנסר את הענף עליו אתם יושבים ..... בהצלחה לכולם."
TM1
נכון שיש כאן ביטוים שהיתי אומר שאינם מנוסחים כראוי.ואולי גם אני חוטא בהם.
מותר לכל אחד להביע את דעתו.לא כולנו גדלנו באקדמיה ללשון וכל אחד בדרכו.
כל הדוגמאות שהבאתה הם רק הבעת דעה באופן זה או אחר.
מסכים איתך שצניעות לא תזיק.אבל אף אחד לא דרש ממך כנושא נשק חדש רמת ביצועים של אלוף עולם.
וגם אני מזדעזע כל פעם שאני מגיע למטווח.וכן רמת נושאי הנשק בארץ ירודה.
אבל אם אני ושכמותי פה בפורום מצליחים להעלות את רמת המודעות הידע והרצון.ללמוד מהמנוסים.
להפוך נושא נשק מין המינין למקצועי יותר מבין יותר.ולהוסיף עוד אנשים לקהילה הזאת בכל מסגרת דיינו.
לפחות זה אני.
TM1
מסכים איתך שצניעות לא תזיק.אבל אף אחד לא דרש ממך כנושא נשק חדש רמת ביצועים של אלוף עולם.
אבל אם אני ושכמותי פה בפורום מצליחים להעלות את רמת המודעות הידע והרצון.ללמוד מהמנוסים.
להפוך נושא נשק מין המינין למקצועי יותר מבין יותר.ולהוסיף עוד אנשים לקהילה הזאת בכל מסגרת דיינו.
לפחות זה אני.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:אני באופן אישי אלחם על זכותו של כל אחד להביע את דעתו גם אם היא נוגדת לדעתי.
TM1
לפחות זה אני.
מסכים איתך לחלוטין.
לכן אני ועוד שכמותי נמצאים כאן. כדי ללמוד.
אבל יותר מדי פעמים חברי פורום "מקבלים על הראש" שלא בצדק תגובות מיותרות שעלולות להוציא להם את האוויר מהמפרשים.
במקום להוכיח את נושא הנשק המתחיל באמירות "מקטינות" רק בגלל שהוא לא החליט כמוני ... רצוי לעודד אימון והתמקצעות בדרך חיובית.
לא שאני אישית מתרגש מדי מאמירות כאלו. עברתי מזמן את הגיל הזה ... ואני שלם עם הבחירה שלי ב-100%.
Si vis pacem, para bellum
- סליקאי כסף
אני לדוגמא נגד הבחירה שלך ולא מעט הבעתי את דעתי ,מצד שני אני מכבד אותה.
אלו השיקולים שלך.
אם הצלחתי להסביר את המגבלות והפנמתה אותם.ואם אגרום לך להיתאמן יותר עשיתי את שלי.
אלו השיקולים שלך.
אם הצלחתי להסביר את המגבלות והפנמתה אותם.ואם אגרום לך להיתאמן יותר עשיתי את שלי.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:אני באופן אישי אלחם על זכותו של כל אחד להביע את דעתו גם אם היא נוגדת לדעתי.
TM1
לפחות זה אני.
אני אנסה להסביר לך , מקווה שהצליח.
הבחור כתב מספר משפטים שחלקם מתחילים במילה "עובדה" וחלק נשמעים כ"אמיתות מוחלטות".
1.
העובדה היא שיש היום בארץ רק כ-100 אלף אזרחים ואנשי כוחות הביטחון חמושים בנשק פרטי
שלחתי קישור שכנראה מפריך "עובדה" זו.
2.
זה מהווה אחוז זניח מהאוכלוסייה. אם נגדיל את מספרם מבלי לטפל במודעות, הכשרה והדרכה - יהיה כאן פחות טוב.
גם פה הבאתי נתון (אותו אפשר להוכיח בקלות) על מספר כלי היריה בפרטי בעבר וגבולות ההכשרה בעבר.
אם היה כותב : "לדעתי , זה מהווה אחוז זניח מהאוכלוסייה. אם נגדיל את מספרם מבלי לטפל במודעות, הכשרה והדרכה - יהיה כאן פחות טוב." , אפילו לא הייתי טורח לענות , זו דעתו וזכותו לחשוב ככה.
על כן כתבתי :
תמשיכו לנסר את הענף עליו אתם יושבים ..... בהצלחה לכולם.
אם פה ,בסליק , אנשים כותבים כ"עובדות" משפטים אשר יכולים (כמו ש TM1 הראה לך) להשפיע על מדיניות הרישוי אז המשפט הזה לא נכון?
עדין , לא מצליח להבין מה במשפט הזה גרם לך לחשוב שאני "סותם לך את הפה" ומונע ממך (או מכל מישהו אחר) להביע דעתו.
ואם כבר בדיון מכובד עסקינן:
אתה כתבת :(הערות שלי בתוך הטקסט שלך)
אז לדעתך אנחנו לא יכולים לקיים דיון בפורום הזה.
שוב , לא אמרתי שום דבר כזה ולא רמזתי לדבר כזה
לא "שמעת" ולא כתבתי בשום מקום שמישהו כותב "שטויות" , זה אתה כתבת ואם כבר אנחנו "פתוחים" אחד עם השני , זה מראה קצת על חוסר כבוד לדעות של אחרים.
צודק , כבר כתבתי בעבר (ולא פעם אחר) את המשפט :"נסכים שאנו לא מסכימים?"
שוב , אתה מכניס "מילים" שלא אני אמרתי , אתה "שומע" בין השורות ומדמיין לך.
תביע איזה דעה שאתה רוצה ושוב , תראה לי מקום אחד שבו כתבתי שמישהו כתב "שטויות" (ראה שוב הערה למעלה על המילה שאתה כתבת: "שטויות")
נראה לי שאני כותב תוך מתן כבוד לאחר , מקווה אני שלא טועה אנוכי , אם אני פגעתי במישהו , מתנצל אנוכי מקרב לב.
ובנוסף , אני כן חושש , אתה לא , זכותך.
מעציב אותי שמי שמעיר לי על חוסר כבוד מתבטא במונח של "שטות מוחלטת" על דעה של אחר. אני בחיים לא אמרתי על דעה של אחר שהיא "שטות מוחלטת".
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד