בחירת אקדח למתחילים, או כל האמת על האינדיאני והחץ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: בחירת אקדח למתחילים, או כל האמת על האינדיאני והחץ

על ידי ArikB » 20 מאי 2016, 17:11

כאשר לקחתי את הבן שלי לשיעור הראשון בירי מעשי נתתי לו את הFN .
רציתי שילמד לירות באקדח קלאסי.ברזל עם כוונת משופרות.אז רציתי.
אחרי 5 כדורים הFN זז הצידה.והוא לקח את הגלוק והתחבר מצוין.
אם הייתי משאיר לו את הFN הוא היה מסתדר איתו בסופו של דבר.
היום אחרי כמה חודשים הוא עדיין בקורס ויורה מצוין.זה בא לו דיי בקלות.
אחת הסיבות הוא תלמיד מאד ממושמע ומפנים במהירות את ההוראות וההסברים.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 20 מאי 2016, 17:13

ArikB כתב:כאשר לקחתי את הבן שלי לשיעור הראשון בירי מעשי נתתי לו את הFN .
רציתי שילמד לירות באקדח קלאסי.ברזל עם כוונת משופרות.אז רציתי.
אחרי 5 כדורים הFN זז הצידה.והוא לקח את הגלוק והתחבר מצוין.
אם הייתי משאיר לו את הFN הוא היה מסתדר איתו בסופו של דבר.
היום אחרי כמה חודשים הוא עדיין בקורס ויורה מצוין.זה בא לו דיי בקלות.
אחת הסיבות הוא תלמיד מאד ממושמע ומפנים במהירות את ההוראות וההסברים.

כשלאבא יש הרבה אקדחים, ברור שהילד ממושמע :lol: :lol: :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 20 מאי 2016, 17:35

את דעתי על הכלי הראשון של יורה במדינת היהודים כתבתי פה:
viewtopic.php?f=4&t=19688

ציטוט מהתגובה שם:
אני יודע שאני בדעת "מיעוט" , אבל זו הדעה שלי על "איך לקנות כלי יריה ע"י אדם שאין לו מושג בתחום" :
* הנחת יסוד , אין ולא תהיה לך בעיית חידוש רשיון ועמידה בתבחין.
1. קנה לך אקדח בתקציב הכי נמוך שאתה יכול למצוא .( מניסיון שלי , ברטה 0.22 שה"בונוס" שלה הוא תחמושת יחסית בזול)
2. תתאמן לפחות פעם בשבוע , דבר שיוצר "תופעות לוואי" : 1. המדריך שמשגיח עליך במטווח משקיע בך וממש מלמד אותך ירי מהו. 2. יוצר קשרי חברות במטווח ויורים אחרים שנותנים לך לירות כמה כדורים בכלי שלהם (ואל תשאל אותי למה אבל הם יורים כמה כדורים בכלי המצחיק שלך). 3. בעקבות 1+2 יחד עם קשרי החברות וה"שיחות" עם אותם אנשים אתה מתחיל להבין מה הדרישות שלך מכלי יריה ומה אתה באמת רוצה וצריך.
3. בבוא היום , כאמור , כשאתה מחליט להחליף , לא כואב לך כספית יותר מדי , קח את מחיר האקדח הראשון שלך כ"שכר לימוד".
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 21 מאי 2016, 06:47

שבת שלום גיל. אשתדל להגיב באופן ענייני ומכובד. אינני רוצה להציג שוב קביעה כמשהו "שחור ולבן".

גיל7 כתב:1. אל תקחו אקדחים ממש קטנים. שום סיכוי שתצליחו להפעיל אותם היטב, גם אם חייכם יהיו תלויים בכך.

תלוי עד איזו רמה של ממש קטן מגיעים. לדעתי ברטה 71 הוא אקדח קטן מאוד שניתן לשלוט בו היטב. יש כלים קטנים יותר ובאירוע בו ירי עשוי להציל חיים, עדיף כלי קטן בתוך נרתיק על הגוף מאשר כלי נשלט יותר בכספת בבית. לדוגמה, ההצלחה המסחרית של אקדחים תופיים בעלי קנה 2 אינץ' ולאחרונה השילד אינה בכדי. עם זאת, חשוב להתאמן גם בכלים קטנים.

גיל7 כתב:2. אל תקנו תופי קצר קנה. זה נורא שנות ה 30.

למה לא? אם זה מה שנוח לי לשאת, בחגורה או על הקרסול, זה כלי מצוין להגנה עצמית מפני תוקפים שאינם מעוניינים לדמם.

גיל7 כתב:3.אל תקנו אקדחים שהם רק DA, ובכלל DA זה לאמריקאים שהולכים לישון עם כדור בקנה.

עולם האקדחים אינו מתמצה באמריקה וסביר להניח (כלומר התעצלתי מלהביא אסמכתאות) שאנשים רבים נושאים אקדחים בעלי מנגנון DAO בכל קצות תבל. אם אקדח כלשהו מתאים לכף היד ונוח לנשיאה, הפרטים הקטנים של מנגנון ההדק פחות חשובים. אם עסקינן בישראל, בה קיימת התפלגות מרשימה של מיומנות בירי באקדח, אכן לא לכולם מתאים לשאת כדור בבית הבליעה.

גיל7 כתב:3. העדיפו אקדחים שההדק שלהם "רך" (לא גלוק, נגיד) הרבה יותר קל לפגוע. מה לעשות

מעולם לא נאלצתי לירות על בני אדם באקדח אבל קשה לי לשער שמשקל ההדק יהיה שיקול מכריע באירוע כזה. גם עם הדק שדורשות 7 ליברות בלחיצה אפשר להסתדר לא רע. לא הייתי ממליץ לאנשים רבים לשאת אקדח ללא נצרה שההדק שלו לא מרים משקולת של 800 גרם עם כדור בבית הבליעה.

ובחזרה לעולם האמיתי, לפי דיווחים ממדריכי ירי, קיימת תופעה של מיומנות נמוכה אצל חלק גדול מבעלי האקדחים הפרטיים בארץ וחבל שכך. באווירה הפוליטית היום קשה לתמרץ אנשים פרטיים לפנות את זמנם ואת כספם לרכישת מיומנות רבה יותר במטווחים. אני מבין מאין באות הקביעות שלך על סמך הניסיון עם אוכלוסייה כזו (בשונה מאנשים שרוכשים אקדח לראשונה שעתידים להצטרף אליה), אבל שוב, בשונה ממצגים של פוליטיקאים רבים, לא הכל שחור ולבן.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 21 מאי 2016, 08:10

כבר כתבו לפניי ולכן רק אחזק.
אקדל ראשון - הכי זול שתצליח למצוא. אבל לדעתי, בקוטר שמאפשר הנגנה עצמית, קרי - 9 קצר ומעלה. גם היום, בעידן הדרישה הגבוהה והמחירים הגבוהים ניתן למצוא כלים טובים ולא יקרים - סמיטים למיניהם, טנפוליו, סי זד 75, או 83, כולל הדגמים הקומפקטיים, יריחו וכד' בסביבות 1000 שח בלבד.
ואז תתחיל להתאמן. עם מדריך. בקבוצה. ואז תוכל להנות משלושה דברים:
1. תשפר מיומנות
2. תבין בעצמך איזה אקדח אתה צריך. כי מה שאני צריך ומה שאתה צריך זה לאו דווקא אותו דבר.
3. תהיה לך אפשרות להתנסות עם מגוון הכלים של חברי הקבוצה האחרים.

אחר, נגיד, שנה של אימונים - קנה אקדח שבחרת על בסיס הידע והמיומנות שצברת. נכון, נכנס כאן כאב הראש של החלפת האקדח. אבל הוא בטל בשישים לאומת התסכול של קניית אקדח יקר שלא מתאים לצרכיך ואתה מספיד כסף על מכירתו.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 21 מאי 2016, 08:43

אחר, נגיד, שנה של אימונים - קנה אקדח שבחרת על בסיס הידע והמיומנות שצברת. נכון, נכנס כאן כאב הראש של החלפת האקדח. אבל הוא בטל בשישים לאומת התסכול של קניית אקדח יקר שלא מתאים לצרכיך ואתה מספיד כסף על מכירתו.

1.בסוף המשפט שכתבת אתה מציין שהמתאמן בסוף יחליף כלי יריה , אז בכל מקרה הוא יגיע למצב של "כאב הראש של החלפת האקדח" , לא?
2.כל פעם שנכתב על החלפת כלי יריה , יש הודעות על "כאב הראש של החלפת האקדח" בבט"פ. אני ביצעתי את התהליך כבר פעמיים כשהפעם האחרונה הייתה במרץ השנה , לא יודע מה איתך (או אחרים) אבל כבר היו לי כאבי ראש גדולים יותר בעניינים פשוטים בהרבה.
אם אתה עומד בעילה\תבחין (ואם לא אז במילא כל הענין לא רלוונטי) ההחלפה בבט"פ לוקחת בערך שעה ,שעה וחצי.
כל ההחלפה אצלי התחילה ב11 בבוקר והסתיימה באותו יום ב 4 אחה"צ. (מכירה של הכלי שלי לקונה , קניית חדש , מטווח , העברות בעלות בבט"פ , חזרה למטווח לאיסוף הכלי) .
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 21 מאי 2016, 09:16

אתה צודק. זה לא ביג דיל. העניין הוא שפסיכולוגית הרבה יותר קל להחליט על החלפת אקדח זול שקנית לצורך זה ובמקרה קיצוני אתה יכול לתרום אותה לחנות נשק בתמורה לזיכוי קטן מבלי להפסיד יותר מידיי כסף מאשר להתחיל להתעסק עם מכירת אקדח שקנית באלפי שקלים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ArikB » 21 מאי 2016, 09:54

לרוכש נשק חדש חשוב מאד היעוץ שהוא מקבל ומגוון הכלים שהוא מנסה ונחשף אליהם.
אם הוא רואה ובודק את כל האפשרויות ולא רוכש מה שדוחפים לו אזי הוא ירכוש נשק להרבה שנים בפעם אחת.
נשק זה לא מכונית משומשת לנהג חדש.
אני לא אומר שאין טעויות או שלאחר זמן מה יחליט שלא מתאים.אבל אם עוברים תהליך בדיקה ובחירה נכונים זה לא יקרה.
חברים שלי שקונים נשק עוברים תהליך לא קל ולמרות שגלוק זה הבחירה שלי הם ינסו את כל האפשרויות ויחליטו בעצמם.
את האימון הנדרש אני מנצל להסברים על כל המשמעויות וההבדלים בן אקדח ואקדח בירי.
לכולם אני אומר תבדקו תנסו ואל תקבלו החלטה מיד.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 22 מאי 2016, 06:26

הבעיה הגדולה של מי שרוכש אקדח ראשון ואולי בעיקר בתקופה הזאת, שאין אף סוחר/מטווח שבאמת נותן לרוכשים להתנסות במספר משמעותי של כלים לפני הרכישה.
לכל חנות נשק שנכנסתי לאחרונה תמיד היה תור ולחץ ולא משנה היום והשעה. המוכרים "דוחפים" את האקדחים שאמרו להם למכור ואי אפשר כמעט להחזיק את האקדח כמו שצריך ולשאול שאלות כי עד שאתה רוצה לשאול, המוכר כבר עבר ללקוח אחר. כשאתה מבקש להשוות כבר לאקדח שלישי המבט של המוכר כבר הופך חלול ואתה הופך למטרידן סדרתי...
דרך אגב, כמובן שאצל סוחרי הנשק הנשקים מסודרים לפי חברות וכמובן שהנשקים מאובטחים למגירה כך שאם אתה רוצה להשוות בין שתים שלוש חברות וכמה דגמים אתה צריך להתחיל להסתובב ממקום למקום ואין ממש אפשרות לאחוז כלי, להרגיש אותו ומיד להניח ולאחוז אחר, וכל מה שכתבתי זה עוד בלי לדבר על ירי...לך תבקש מחנות נשק לטווח בשלושה ארבעה כלים לניסיון... פחחחחחח הצחקתם אותם ואותי...

הבעיה שמי שרוכש אקדח ראשון הוא לקוח שבוי. רק ספורטאים או יורים מעשיים שיש להם שעות אימון וירי רבות במטווחים מסויימים, יצליחו לקבל יחס כמו שצריך.

חבל שאין מטווח שמציע איזה מסגרת של בחירת נשק ראשון, כמה שעות שיתחילו עם הדרכה בסיסית לחלוטין ולאחר מכן אפשרות לטווח בעשרה כלים מכל מיני סוגים יחד עם מדריך מוסמך שידריך ויענה על שאלות. סה"כ הם מרוויחים עלינו מספיק בכל אקדח.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 22 מאי 2016, 07:00

tkgs כתב:הבעיה הגדולה של מי שרוכש אקדח ראשון ואולי בעיקר בתקופה הזאת, שאין אף סוחר/מטווח שבאמת נותן לרוכשים להתנסות במספר משמעותי של כלים לפני הרכישה.

1. יצרנים נוטים לייצר אקדחים לידיים "ממוצעות". דברים שכן ניתן לשפר בהתאמה של אקדחים הם ככה: קניית לחיים לידית במידות שונות (אקדחי CZ, 1911, טנפוליו ואחרים, בעיקר בעלי גוף מתכתי); קניית אקדח שיש לו אפשרות להדק ארוך או קצר יותר (אקדחי 1911, בול M5), קניית אקדח שיש לו עורפנים מתחלפים (M&P, ואלטר PPQ, גלוקים דור 4). דרגות החופש אינן בלתי מוגבלות בפתרונות אלה אבל מציעות פתרון לרוב גדול של קונים בעלי תקציב התחלתי נאות.

2. האקדח הספורטיבי היחיד שלא החלפתי במשך 5+ שנים הוא הוואלטר LP400, בו ההדק והידית מתכווננים בכל כיוון אפשרי להתאמה לכף היד ולאצבע היורה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boltik » 22 מאי 2016, 07:05

tkgs כתב:חבל שאין מטווח שמציע איזה מסגרת של בחירת נשק ראשון, כמה שעות שיתחילו עם הדרכה בסיסית לחלוטין ולאחר מכן אפשרות לטווח בעשרה כלים מכל מיני סוגים יחד עם מדריך מוסמך שידריך ויענה על שאלות. סה"כ הם מרוויחים עלינו מספיק בכל אקדח.

מאיר רוט נותנים לעשות אימון לפני רכישה עם מספר כלים. נכון שהאימון פחות מדבר על אופן בחירת האקדח, אלא על בטיחות ותפעול בסיסי, אבל יש אפשרות לנסות מספר כלים ויש מדריך שעונה על כל השאלות.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Amstel » 22 מאי 2016, 07:17

Boltik כתב:
tkgs כתב:חבל שאין מטווח שמציע איזה מסגרת של בחירת נשק ראשון, כמה שעות שיתחילו עם הדרכה בסיסית לחלוטין ולאחר מכן אפשרות לטווח בעשרה כלים מכל מיני סוגים יחד עם מדריך מוסמך שידריך ויענה על שאלות. סה"כ הם מרוויחים עלינו מספיק בכל אקדח.

מאיר רוט נותנים לעשות אימון לפני רכישה עם מספר כלים. נכון שהאימון פחות מדבר על אופן בחירת האקדח, אלא על בטיחות ותפעול בסיסי, אבל יש אפשרות לנסות מספר כלים ויש מדריך שעונה על כל השאלות.

נכון. כך גם היה מניסיוני האישי. צריך גם לזכור שהשאלות המקדימות של המוכר נועדו לצמצם את המגוון המוצע לקונה החדש וההדיוט למס' מצומצם של אקדחים להתנסות. אני חושב שארבעה זה סביר. עשרה אקדחים למי שלא החזיק אקדח בחייו רק מבלבל יותר
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גיל7 » 22 מאי 2016, 07:49

Amstel כתב:
Boltik כתב:

נכון. כך גם היה מניסיוני האישי. צריך גם לזכור שהשאלות המקדימות של המוכר נועדו לצמצם את המגוון המוצע לקונה החדש וההדיוט למס' מצומצם של אקדחים להתנסות. אני חושב שארבעה זה סביר. עשרה אקדחים למי שלא החזיק אקדח בחייו רק מבלבל יותר

אתם קופצים ישר לדגמים של אקדחים. ולמאיר רוט.
אני מדבר קודם כל על אלה שמגיעים פה לפורום בתור חדשים מחפשי עצה. שיבינו קודם כל מה המשמעות של בחירה באקדח מסוים על היכולת לרכוש שליטה בזמן סביר. לא להגיד רק "זה תלוי בך".
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ysd » 22 מאי 2016, 07:53

כמה צרות יש עכשיו. :lol:
פעם זה היה יותר פשוט.
היה ברטה 22. ו 9ממ
FN HP35
קולט 1911
ואקדחי תוף ושאר החיקויים מספרד וברזיל.
וסביר להניח, שהמוכר היה דוחף לך את הברטה "22. ,שאני מאוד אוהב אותו ( מסיבות אישיות )למראת כל החיסרונות שלו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 22 מאי 2016, 09:32

glock34 כתב:ובדיוק לשם כך, יש מוכרים ומדריכים.
בהצלחה.

למוכרים ולמדריכים שעובדים במטווח יכולים להיות לפעמים אינטרסים שלא עולים בקנה אחד עם טובתו של הלקוח.

לפני 3 חודשים בעיצומו של גל הטרור ביקרתי באחד המטווחים (לא רוצה לפרסם את שמו).
בעל המטווח שכנראה נתקע בלי סחורה עקב הביקוש הרב ניסה לדחוף ללקוח שלא הבין שום דבר כלים שלא הייתי מעיז להתקרב אליהם רק כדי לסגור עסקה.

בסופו של דבר אותו לקוח הרגיש באינסטינקטים שלו שמשהו לא בסדר והלך.

ובכלל מה זה אקדח למתחילים?
זה בדיוק כמו הבדיחה "תתפור לי חליפה ליתום".

כל אחד בסופו של דבר בוחר במה שמתאים לו ובמסגרת התקציב שלו.
הבחירה המוצלחת ביותר מתבטאת בשתי מחויבויות:
1. נשיאה יום יומית של הכלי
2. אימונים והרבה אימונים

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא