תרגיל: רכישת תמונת כוונות וחזרה/מעבר בין מטרות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תרגיל: רכישת תמונת כוונות וחזרה/מעבר בין מטרות

על ידי glock34 » 23 מאי 2016, 06:34

כן בסגנון הזה, רק בלי שינויי צבעים.
אני פשוט לוקח מטרת IPSC או IDPA ומחלק אותה לשלוש מלמעלה למטה.
בהמשך אני יורה גבוה יותר מעל לנקודות שכבר עשיתי ואז יורד נמוך מהם.
למתקדמים רצויי לשחק עם הגבהים אחרי חימום ירי למרכז.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 23 מאי 2016, 07:20

קריאת מטרות,
כל כדור שנורה מהאקדח (אני יוצא מנקודת מוצא שהאקדח תקין ומאופס) באופן נכון ומבוקר, תוך שמירה על האלמנטים, יספר ליורה בדיוק מה הוא עושה נכון או לא נכון.
נתחיל בירי לעבר מטרה אחת בודדת במרחק 7 מטרים ומשם נעבור למרחקים שונים וחשוב יותר ירי לגבהים שונים.
במרחק של 5-7 מטרים אין סיבה שכל הכדורים יצרו מקבץ שכמעט אם לא נוגע אחד בשני. אם זה לא קורה צריך לנתח את המצב ולהבין מה בעצם קורה בזמן הירי. חשוב, למרות מה שכולם תמיד אומרים להתחיל במרחק קרוב בכדי להבין טוב יותר איך לשפר ומה לשפר בירי.
כאשר המרחק בין היורה למטרה קרוב (לא מדיי) זוית הסטייה קטנה יחסית והטעויות מתקבלות על המטרה במרחק קטן יותר וקריא יותר.
כמובן שגם קל יותר לייצב כוונות על מטרה קרובה ולזהות פגיעות באופן מידי.
אז מה יכול להתקבל,
אם בוצע כיוון נכון וסחיטה ללא פלינץ' הפגיעה במטרה צריכה להיות בדיוק למקום אליו היורה כיוון. אם לא אז:
(בהתיחסות לימנים, שמאליים תהפכו צדדים)
פגיעה שמאלה, במקביל לאזור הכיוון, הכאה של ההדק או יותר מדי אצבע
פגיעה למטה, פליצץ'
פגיעה למעלה, תמונת כוונות שגויה
פגיעה ימינה, לרוב תהיה מאגודל שמאל שלוחצת חזק מדי או גריפ לא נכון, חניקה למוות של ידית האחיזה עד מצב של הסטה, נעילת מרפקים.
לפעמים לצערנו ניתקל במצב בו יש שילוב של צד וגובה, ואז זה פשוט חיבור הסיבות. לדוגמא: אם היורה פוגע שמאלה ולמטה (הכי נפוץ לימנים), פלינץ' והכאה על ההדק או יותר מדי אצבע.
אם זה קורה במטרה ב 7, הסטיה תהיה משמעותית גדולה יותר במרחקים רחוקים יותר. פספוס של אזור ה A מ 7 מטרים, יהיה פספוס של המטרה ב 25 מטרים. וזו בדיוק הסיבה שאני מעדיף ללמוד במרחקים קרובים יותר.
חשוב לי לציין שירי מקבץ דורש המון מאמץ מהיורה ולפעמים הטעות תתבצע בגלל עייפות של היורה. לכן, חשוב לא לירות כבר בהתחלה מקבצים של 10 כדורים ולנסות להבין מה הבעיה. הבעיה כנראה תהיה בעייפות של היורה וחוסר סבלנות וסובלנות. זה עלול לגרום ליורה לתקן טעיות שאינן קשורות באלמנטים של הירי (אלא בגלל עייפות או חוסר ריכוז) ובכך לגרום ליורה, לא לסמוך על עצמו ולתקן (להרוס בעצם) משהו שלא צריך.
אני ממליץ להתחיל במקבץ 3 ולעבור ל 5 עם הזמן.
חשוב שהיורה יתן לעצמו בהתחלה הרבה מאוד זמן בין כדור לכדור ולא ימהר ללחוץ על ההדק בכדי "שהסיוט הזה יגמר כבר", זה מתכון להרס עצמי. אם זה מתחיל להיות סיוטי, לעצור הכל ולנוח! טוב יותר זה לא הולך להיות. לעצור, להסדיר נשימה והרגע ולחזור.
עוד נקודה, לא לנסות לתקן את הבעיות על ידי פיצויי. זאת אומר, שאם הכיוון הוא למרכז והפגיעה היא שמאלה למטה, להמשיך לכוון לאותה הנקודה תמיד עד לסיום המקבץ. זו הדרך היחידה שקריאת המטרה תהיה שווה והתיקון יהיה ביחס למקבץ ולא ספציפית לכדור כדור.
לפעמים קורה שבמקבץ יהיה כדור בודד שברח מהמקבץ, לא ליחס לו חשיבות ולא לבצע תיקונים ביחס אליו.
ירי למקבץ אמור להתבצע כאשר המטרה נמצאת אל מול קו המותניים של היורה כאשר הוא עומד מולה בדיוק, מרפקים תמיד לכיוון הריצפה, ידיים ישרות (לא נעולות), ללא שליפה.
בסיום התהליך היורה אמור לדעת מה הבעיות על פי קריאת המטרה, ולתקן.
אם יש עניין אני אכתוב באופן מפורט כיצד לתקן בעיות בכדי להגיע לתוצאות מקבץ טובות יותר ואז נעבור לאיך עושים הכל, רק הרבה יותר מהר.(בהדרגה נכונה ובעזרת תרגילים המיועדים לכך)
מקווה שעזרתי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bnsagi » 23 מאי 2016, 07:27

החכמנו!
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bnsagi » 23 מאי 2016, 07:29

glock34 כתב:כן בסגנון הזה, רק בלי שינויי צבעים.
אני פשוט לוקח מטרת IPSC או IDPA ומחלק אותה לשלוש מלמעלה למטה.
בהמשך אני יורה גבוה יותר מעל לנקודות שכבר עשיתי ואז יורד נמוך מהם.
למתקדמים רצויי לשחק עם הגבהים אחרי חימום ירי למרכז.

היי,
סליחה שאני משגע אותך, פשוט אני רוצה לנסות את התרגיל הזה בפעם הבאה שאני במטווח.
את עניין הצבעים הבנתי, אבל לגבי מיקום המטרה ואופן הירי - אתה אומר בעצם שאתה שם את הדף למטה לאורך (ואז בעצם כל שליש הוא מתחת\מעל לזה שלצידו ולא לידו? אתה יורה מלמעלה למטה (או הפוך) ולא מצד לצד?
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 23 מאי 2016, 07:57

ההמשך לתרגיל שכתבתי זה שינויי מרחק וכמובן לאחר בשלות, פירוק ל 3 מטרות באותו מרחק ואז בשינויי מרחקים.
כאן יש כמה תרגילי ביניים שכדאי לעשות, את אחד האלמנטים הקשים ביותר בירי ניתן למצוא גם בנהיגת מרוץ. הרי ללחות על דוושת הדלק, כל אחד יכול בדיוק כמו שללחוץ מהר על ההדק (עוד סוג של כפתור) כל אחד יכול. הבעיה היא תזמון בלימה, גז ביניים, וקו מרוץ נכון. (מספיק נהיגת מרוץ נחזור לירי).
מטרה ב 5 מטרת ראש ב 15, פה הכל מתחיל. שליפה דריכה 2 כדורים למטרה ב 5 זה הרי קלי קלות. שליפה דריכה וירי ל מטרת ראש ב 15 מטרים, גם לא קשה במיוחד. שילוב של ה 2, סופר קשה ומאתגר.
לפעמים מגיעים אלי יורים שמעוניינים ללמוד ירי טאקטי למטרות אבטחה או תחרויות IDPA. הם מפגינים יכולות ממש טובות בכל מיני תרגילים שאני נותן להם בכדי שאוכל ללמוד על אופן הירי שלהם. רוב התרגילים על מטרות קרובות או רחוקות. את התרגיל שמוציא להם את כל האויר מהמפרשים אני שומר לסוף. מטרה ב 5 ומטרת ראש ב 15. שליפה, 5 כדורים סופר מהירים ל 5 מטרים, מעבר לראש ב 15, ירי של כדור בודד.
פה הם מתחילים לאבד גובה, במטרת ה 5 הכל למרכז מסה, הבעיה היא שהראש ב 15 נשאר נקי. לפעמים הם מצליחים לפגוע אבל זה רק לפעמים וכמובן לא טוב.
אחת הבעיות שהם חווים יכולה להיפתר אם הם ילמדו משהו שדיברתי עליו בתרגיל הראשון. ללמוד להישאר על המטרה גם לאחר סיום הירי, ידע ואימון טוב במעבר בין מטרות, ירי רציף מהיר, אחיד ומדוייק, שמירה על אלמנטים (פה יש קאץ'), נשימה ורוגע בירי.
הקאץ', אחד הדברים הכי בסיסיים בירי שכל מאמן ירי עובד עם היורה, זה סחיטת הדק. אני מתנצל אם אני שובר פה עקרונות, אבל בירי מהיר אין סחיטת הדק. יש הכאה על ההדק ועם זה צריך להתמודד (ועל זה נעבוד בתרגיל הבא אם יש עניין).
התרגיל של ה 5 ו 15 מבקש מהיורה לבצע שינויי בין מכות נמרצות על ההדק (נשמע פשוט אבל ממש לא) לסחיטת הדק כמו בספרים (את זה כולם כמעט יודעים לעשות) מה שלרוב מדאיג את היורה בתרגיל, זה מטרת הראש ב 15. טעות! אם מישהו יגיד לי לא לחשוב על פיל כחול, הרי ברור שהדבר הראשון שאני אחשוב עליו הוא... בתרגיל הזה היורה גורם לעצמו להגיע לכשל עוד לפני תחילת התרגיל. ההתעסקות בלא לפספס את הראש, מונעת ממנו כניסה מחושבת לתרגיל, שבעצם רוב רובו נמצא ב 5 מטרים.
תנסו במטווח ותראו לבד למה אני מתכוון. אם ראש ב 15 זה צ'יפס אפשר גם ראש ב 25 למתקדמים.
בלעדי פתירה של התרגיל הזה, אני לא רואה יכולת לעבור למטרות נעות או ירי בתנועה. אם יש עניין אני אתן מענה לכל שלב על ידי תרגיל שיעזור ליורה להתמקצע בנפרד, ואז נחבר הכל יחד לכדי תרגיל אחד מושלם. שגם התוצאה בו תהיה מושלמת.
בהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 23 מאי 2016, 08:19

שגיא,
קודם כל אתה ממש לא משגע אותי, אני עושה את זה מתוך בחירה ורצון ולכן אתה חייב להבין את הכל לפני שאתה מתאמן. תרגיש חופשי לפנות אליי בפרטי גם אם צריך.
התמונה שהוספת היא בדיוק איך שאני מסדר את המטרה, רק הכל בצבע אחיד.
גובה המטרה לתרגיל הראשון יהיה מרכז מסה של מטרה בגובה שלך בערך.
אני פשוט משתמש במטרה בגודל גוף ומבצע את התרגיל באופן אחיד גם באזור הכתפיים וגם באזור החלציים. (סתם מתקמצן על עוד מטרה)
על מה שהזכרת אני אכתוב בהמשך, ירי לגבהים שונים מתחיל להיות טריקי במרחקים גדולים יותר, בגלל זוית הפגיעה של הקליע במטרה ביחס לכתפיים של היורה. זה נושא שצריך לתת עליו דגש, אבל רק אחרי שאת התרגיל הזה עושים טוב בגובה רגיל.
בדרך כלל, ירי לגבהים שונים הוא סיוט של יורים תחרותיים, שלא מבינים איך הם לא פגעו בברזל ב 15 מטרים למרות שבמטרה ליד הם ירו בקצב די גבוה והניקוד היה AA.
יש טריק, אבל כדאי לשמור אותו ולהשתמש בו אחרי שאתה בטוח ביכולות הירי שלך ולדעת בדיוק לאן הכדורים שלך הולכים, אחרת סתם יווצר בלבול ותחזור הרגשת הטביעה. (ככה אני מגדיר את ההרגשה שלי כשאני מתחיל לאבד כיוון בירי)
חשוב לבסס טוב טוב ירי מדוייק ומהיר בגובה אחיד למרכז מסה בטווח קרוב, ידע בקריאת מטרה, ידע במתן תיקון ותיקון על פי צורך ורק אז להתחיל ליצר ערבובים.
בהצלחה במטווח.
שלח תמונות של המטרות אם אתה יכול.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 23 מאי 2016, 10:04

אם יורשה לי גם לתרום קצת להסבר המעולה של glock34 , קשה להבין את עניין קריאת המטרה בלי תמונה שמדגימה למה הכוונה.

מצאתי באינטרנט כמה וריאציות שונות אבל אפשר להבין את הרעיון:

תמונה

תמונה
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי OverCr » 23 מאי 2016, 11:32

גלוק 34,שוב תודה על הפרסומים.

תפסה אותי הערה שרשמת לא לירות עם מרפקים נעולים. עברו 10 שנים מאז שלמדתי לירות ואני לא זוכר אם ככה לימדו אותנו אבל הנושא הזה השתרש אצלי ואני תמיד נועל אותם.
מה הסיבה שלא יורים ככה ואיך כן נכון לעשות? זה מעביר את הרתע ישירות לגוף ומפריע לכיוון הנשק?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 23 מאי 2016, 13:22

glock34 כתב:חשוב שהיורה יתן לעצמו בהתחלה הרבה מאוד זמן בין כדור לכדור ולא ימהר ללחוץ על ההדק בכדי "שהסיוט הזה יגמר כבר", זה מתכון להרס עצמי. אם זה מתחיל להיות סיוטי, לעצור הכל ולנוח! טוב יותר זה לא הולך להיות. לעצור, להסדיר נשימה והרגע ולחזור.

רוצה רק להוסיף שבסחיטת הדק נכונה, אתה צריך להרגיש את הריסט של ההדק כאשר אתה משחרר את האצבע קדימה.
סחיטת הדק נעשית ע"י אמצע הכרית של האצבע בשני שלבים:
1. שלב ראשון תוך כדי רכישת המטרה - לחיצה על ההדק עד סוף מהלך הסרק הקדמי (עד שמגיעים למעין "מדרגה")
2. שלב שני הפעלת לחץ קבוע על ההדק תוך שמירה על תמונת כוונות עד ש"נפלטת" יריה (אמורה להפתיע את היורה)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 23 מאי 2016, 13:25

OverCr כתב:גלוק 34,שוב תודה על הפרסומים.

תפסה אותי הערה שרשמת לא לירות עם מרפקים נעולים. עברו 10 שנים מאז שלמדתי לירות ואני לא זוכר אם ככה לימדו אותנו אבל הנושא הזה השתרש אצלי ואני תמיד נועל אותם.
מה הסיבה שלא יורים ככה ואיך כן נכון לעשות? זה מעביר את הרתע ישירות לגוף ומפריע לכיוון הנשק?

נעילת מרפקים גורמת לקפיצה של הנשק למעלה (חוץ מהנזק למרפקים).
מרפקים לא נעולים - הנשק חוזר מהר יותר לתמונת כוונות.

מה שכן צריך לנעול הייטב זה את הפרקים של כפות הידיים.
רצוי מאד לחזק אותם ע"י אימון עם משקולות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 23 מאי 2016, 14:39

אתה יכל לרשום מספר תרגילים לאימון פרקי הידיים?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 23 מאי 2016, 14:48

carver כתב:אתה יכל לרשום מספר תרגילים לאימון פרקי הידיים?

- מקל מטאטא באורך 60-70 סמ
- משקולת לפי יכולתך תתחיל ב-1 - 2 ק"ג, לצורך העניין אתה יכול להשתמש בבקבוק משקה קל משפחתי מלא במים
- חבל באורך 1.5 מ.

את החבל אתה מחבר למשקולת בצד אחד ובצד שני אתה קושר אותו לאמצע המקל.

התרגיל:
אתה מחזיק את שתי הידיים פשוטות קדימה ומתחיל לגלגל את המקל בידיים עד שהמשקולת מטפסת למעלה.
אחרי שהיא נוגעת במקל אתה מגלגל את המקל בכיוון השני עד שהיא מגיעה לרצפה וחוזר חלילה.
בקיצור אתה מתפקד כמו מנוף באתר בניה כשהמשקולת היא דלי הבטון בקצה כבל המנוף.

תרגיל שני - תשיג לך כדור ג'ירו POWER BALL, הוא מאד טוב לחיזוק שרירי פרק היד.
http://www.diytrade.com/china/pd/102823 ... _ball.html

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 23 מאי 2016, 15:09

אוקי תודה,
הרעיון עם המים הוא טוב. משום מה כל הזמן היה לי בראש משקולת.
בפועל ניתן גם עם דלי וחול.

לגבי הפאוארבול, יש יבואן בארץ וניתן להזמין דרכו בפייפאל.
http://www.powerball.co.il/he/home
כדור בסיסי עולה 109 שח.
מוכן לעשות 10% הנחה על כדורים, אבל דרך הטלפון. לא ניתן באתר.
משלוח עולה 19 או 45 עם שליח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 23 מאי 2016, 17:52

carver, לידע כללי, יש בכף היד 14 שרירים בכמה קבוצות ,לזיכרוני.
כדאי לזכור שכף היד גם פושטת לא רק מכווצת.
וזה עוד לפני מפרק כף היד.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Noy_haslik » 23 מאי 2016, 18:07

glock34 שאפו!!
כל הכבוד לך ותודה רבה!
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב