איך מתאמנים בלי לקחת משכנתא?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

איך מתאמנים בלי לקחת משכנתא?

על ידי zachi88 » 23 מאי 2016, 17:07

שלום לכולם!
לאחרונה(כמעט חצי שנה כבר) קניתי גלוק 26.
הגעתי למטווח, יריתי חמישים כדור בלי שאף אחד ידריך אותי למרות הבקשות שלי מהמדריך("אתה פוגע? אז הכל טוב...") ככה שאני לא ממש מרגיש בטוח במיומנות שלי באקדח...

למיטב הבנתי ללכת לירות במטווח חמישים כדורים זה הוצאה של 200 שח פלוס.
ראיתי פה המלצות ללכת כל יום למטווח וכו..
מאחר ואני סטודנט אז לא נראה לי שאעמוד בהוצאות..
השאלה היא איך אני כן יכול להתאמן בלי לקחת משכנתא??(יש מקומות זולים יותר עם הדרכה טובה?סרטונים ביוטיוב ואז לעשות יבשים?)
כל הצעה תתקבל בברכה!
צח"י
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: איך מתאמנים בלי לקחת משכנתא?

על ידי Boltik » 23 מאי 2016, 17:31

Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 23 מאי 2016, 17:39

אימון יבש בבית אינו מצריך משכנתא. אפשר לתרגל יופי של עבודה הדק, שליפות ומעברים מבלי להוציא אף שקל על תחמושת. בנושא של תחמושת, חשוב לנעול את התחמושת במקום לא נגיש בזמן אימון יבש. לאימון יבש אפשר להוסיף אביזרים: תותבים לקנה, תחמיש לייזר, מטרות זעירות לתלייה בבית, טיימר למדידת זמן ועוד.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Noy_haslik » 23 מאי 2016, 17:54

חוץ מIDPA יש המון מטווחים שנותנים אופציה לעשות מנוי למטווח(בקניה של 500 כדורים ומעלה), וזה חוסך לך את התשלום לכניסה למטווח וכדור במנוי עולה 1.5 ש"ח.
וד"א לא בכל מטווח מתנהגים כמו שציינת, אני יכול לציין לחיוב כמה וכמה מטווחים שיריתי בהם וקיבלתי חניכה ויחס מדהים מהמדריכים..
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 23 מאי 2016, 17:55

קח קורס חד יומי בעלות של 250₪+ עלות תחמושת (עוד כ150 שח) ומשם תמשיך לבד ביבשים בעיקר ומדי תקופה מטווח רטוב.

החד יומי חשוב מאוד כדי להקנות בסיס טוב. משם תדע להמשיך לבד. מדי פעם מפרסמים פה תאריכים. שווה לעקוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 23 מאי 2016, 17:56

יש פעם בכמה זמן אימונים מתקדמים יותר שבמחיר שווה לכל נפש.
אימון כזה פעם בחודש - חודשיים זה משהו שאפשר לעמוד בו כלכלית גם בתור סטודנט.
החיסרון - אין לאימונים האלו לו"ז מסודר והם מתקיימים לרוב ע"ב ביקוש, ולא בהכרח במקום שנוח לך להגיע אליו.
חוץ מזה, כמו שאמרו - אתה יכול לרכוש מנוי למטווח ברכישת כמות מכובדת של כדורים במחיר טוב, וככה אתה גם יכול להיכנס למטווח לירי חופשי ללא עלות על השימוש במטווח במשך תקופת "המנוי".
החיסרון - לא כל המטווחים עושים כזה דבר, וגם מדובר בירי סטטי ולא באימון מתקדם יותר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitaikl » 23 מאי 2016, 21:40

Noy_haslik כתב:יש המון מטווחים שנותנים אופציה לעשות מנוי למטווח(בקניה של 500 כדורים ומעלה)

אני מכיר מטווח אחד כזה בדיוק - מיכלין בחיפה.

כל שאר המטווחים שבדקתי מוכרים 50 כדור ב120-130 ש"ח + 50-60 שקל כניסה למטווח.
יש לידי (10 דקות נסיעה) מטווח שמציע "מנוי" - 900 ש"ח לשנה מקנות כניסה חינם למשך השנה. 50 כדור ב120 ש"ח.

פעם בחודש אני נוסע ביום שישי 40-45 דקות למיכלין. יורה 100 כדור, שותה קפה וחוזר עוד 40-45 דקות הביתה. אם אני גם נכנס לסופר בדרך אני אפילו מסמן "וי" על משימה %%$0066
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי איציק אלנבוגן » 24 מאי 2016, 08:31

נותרו 2 מקומות לאימון ביום ד' 25/5 -
אימון 3 שעות לבעלי אקדחים
קהל יעד:
אזרחים בעלי רשיון ובעלים של אקדח, אשר מעוניינים לשפר את המיומנות שלהם בירי באקדח
ציוד נדרש:
• חגורה איכותית, נרתיק לאקדח, פונדות ל2 מחסניות, אמצעי מיגון (אזניות ומשקפים)
• אקדח מסוג כלשהו, 2 מחסניות (לפחות).
• נוכל לעזור בציוד במידת הצורך: מחסניות, פונדות ונרתיקים בסיסיים בהתאם למצאי.

זמן האימון 3 שעות
מס' האנשים המקסימלי לאימון – 8.
מס' המדריכים – 2
כמות התחמושת – כ 100 כדור ליורה
תכנית האימון: יכולה להשתנות בהתאם לרמת המשתתפים.
• טכניקות של שליפה, אחיזה ושיפור עבודת הדק
• ירי למרחקים שונים עד ל20 מטר
• ירי במצבים
• ירי תוך ניצול מחסות
• החלפת מחסניות
• ירי על מטרות מגיבות
• תרגיל מסכם עם ריבוי מטרות עמית/ טורף
עלויות: 250 ₪ ליחיד ,לא כולל תחמושת, מותנה בהרשמה של 8 מתאמנים באימון.
תחמושת: 1.5 ₪ לכדור 9/19
תחמושת אחרת – יש להזמין מראש

לרישום ופרטים נוספים:
PROGUN
info@progun.co.il
054-7743344
izakellen@gmail.com
רובי ינקו איציק אלנבוגן
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי goral » 24 מאי 2016, 08:36

להב מאז שהתחיל המצב הבטחוני הקשה הרימו כפפה ולא גובים כניסה למטווח בירי חופשי

מחיר 50 כדור כמו כל המטווחים בשוק נע באיזור 120 שקל (כמו רוב המטווחים בשוק)

כך שמי שבאיזור ת"א ורוצה לפרק איזה 50 כדור בקליל זאת אחלה אופציה מבלי לספוג את ה-50 שקל כניסה כמו בכל מטווח אחר, בונוס לכל הסיפור שהצוות שם ממש נחמד וחייכני אז בכלל.
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 24 מאי 2016, 10:55

goral כתב:להב מאז שהתחיל המצב הבטחוני הקשה הרימו כפפה ולא גובים כניסה למטווח בירי חופשי

מחיר 50 כדור כמו כל המטווחים בשוק נע באיזור 120 שקל (כמו רוב המטווחים בשוק)

כך שמי שבאיזור ת"א ורוצה לפרק איזה 50 כדור בקליל זאת אחלה אופציה מבלי לספוג את ה-50 שקל כניסה כמו בכל מטווח אחר, בונוס לכל הסיפור שהצוות שם ממש נחמד וחייכני אז בכלל.

אני זוכר שזה התחיל בסביבות אוקטובר 2015 בערך כשהתחילה ההסלמה הביטחונית.
ה"מבצע" הזה עדיין תקף גם היום? ירי חופשי ותשלום רק על התחמושת?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jericho2016 » 24 מאי 2016, 15:43

גם אני משתמש בשירותים של "להב" ומרוצה. זה לא סתם ירי על הקיר, אלא כולל הדרכה ותיקון טעויות. כמובן, לא ברמה של קורס מלא ומסודר, אבל מאד זמין ופרקטי למי שנמצא באזור. המחיר שאני שילמתי זהה למחיר שצוין קודם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי TsurTriger » 24 מאי 2016, 15:46

הקורס של איציק, (שהגיב פה), על זה דיברתי.
לך לחד יומי הזה בעלות של כ-400 שח (כולל תחמושת) ואתה תיצא עם מספיק כלים להמשיך לבד.
אבל , בלי קורס כזה, אתה עלול להקנות לעצמך הרגלים לא נכונים שיהיו לרעתך בהמשך.
הבסיס הוא הכי חשוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 24 מאי 2016, 17:08

דעתי נותרה קבועה מאז 2009. קורס ירי מעשי 40 שעות ו-1000 כדור. השתייך לקבוצה של 10 חניכים שעוברת תהליך של למידה ובגרות, בעיקר מבחינת בטיחות, אבל גם מבחינת טכניקה. פלוני מעיר לאלמוני, ואלמוני מתקן את פלוני. קורס של שלוש שעות זה מעשיר מאוד כמובן - אבל לדעתי האישית נגמר עוד לפני שהתחיל - ואין בו תהליך למידה שמתרענן משבוע לשבוע.

חפש מדריך שעיקר הדגשים שלו הם על עקרונות קליעה ופחות על הספורט הספציפי והחוקה שלו, המלצות בפרטי. מבחינת עלויות, הקורס לא יקר בהרבה מ-1000 הכדור שהוא כולל בשוק הפרטי - והוא נותן לטעמי המון. באחד המחזורים האחרונים שנפתחו - 80% מהחניכים הצהירו שהם לא הגיעו למען הספורט, וכבר יש להם אקדח אז זה לא מסלול עוקף בט"פ - הם פשוט מחפשים מישהו שילמד אותם לירות טוב ובטיחותי, ולא מצאו שום מסגרת אחרת. זה משמח מחד - שאזרחים נושאי נשק מגדילים ראש ומחפשים מסגרת, ומצד שני מעיד כאלף עדים על הרמה הלא קיימת שנדרשת ע"י הממסד (ראו פוסט של אבי מור בפייסבוק - שמסתיים במסקנות מרחיקות לכת).

לגבי יבשים בבית, קצת מדאיג אותי אצל נושא נשק עם ותק של חצי שנה. תחושת בטחון שווא והרגלים רעים שנרכשו במסגרות קודמות, לא מוסרים לחלוטין באימון השעתיים שדורש הבט"פ. בהתחלה יותר קדושים מהאפיפיור, מסתגרים בחדר, אוטמים חלונות, שואבים חמצן, ואחרי כל יבש פורקים שלוש פעמים. לאט לאט לא פורקים בתדירות כזו, אחרי כן התחמושת כבר לא בחדר אחר - היא סגורה בתיק - ואז בתיק פתוח, ואז בתפזורת על השולחן, ואז במחסניות, ואז כבר לא בחדר - אלא ליד האישה והילדים ... וכו' וכו'. מעבר לעובדה שרוכשים הרגלים לא נכונים (מי יגיד לך שעשית לא נכון?) - זה גם עלול להגמר לא טוב. הדרך היחידה - עם תותב - עשה לך טובה ואם בכל זאת בחרת בנתיב זה - על תעשה הנחה על הסעיף הזה.

לגבי העלות, בדקתי לאחרונה וברכב שרכשתי לפני כ-15 חודש הוצאתי כבר כ-20% מעלות רכישתו על דלק. בירי, לא מפתיע אם גם יורה ממוצע (שמתאמן ...) קונה תחמושת בעלות של חצי-אקדח-אקדח מדי שנה. כזה קורס עולה בערך כמו הגלוק האמור - ושווה לטעמי כל אגורה.

שאל את איציק מתי הוא פותח קורס.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 24 מאי 2016, 17:32

נאון, אני מסכים עם הרוח אבל לא עם הגישה. ירי מעשי זה לא המסגרת היחידה שאפשר להקנות בה הרגלים ובסיס טוב. ולא צריך להתחייב על 4000-5000 ₪ בשביל לקבל בסיס וכלים לשיפור המיומנות.

בנושא הבטיחות, אין קשר לקורס. מי שנוהג בחוסר בטיחות ומחפף זה אדם לא אחראי. אף קורס לא יהפוך אדם לאחראי יותר ולאחד שמקשיב לכללי בטיחות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 24 מאי 2016, 20:35

Neon Golden
כמי שעשה שני קורסים כאלה [ללא כל כוונה להתחרות] אני מסכים איתך לחלוטין.

TsurTriger
אין יצור כזה שנקרא אדם אחראי ללא אימון חוזר ונשנה,עד שזה הופך לטבע שני, כך ש,,,
אם באמצע הלילה בחושך תימצא את האקדח שלך שנפל מתחת למושב הרכב, ותאלץ לחלץ אותו בקושי משם ללא אצבע בשמורה, ואם כשאתה מנקה את הנשק אתה מקפיד על כיוון הקנה, ואתה מחזיר אקדח לנרתיק מבלי להתקרב להדק, ואתה כל הזמן מודע למצב היש או אין כדור בקנה-
אתה מתחיל להיות ער לבטיחות.
[המאמן שלי [לתחום אחר], תמיד אמר " בחור אחראי זה לא מקצוע" %%$0066 ]
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד