חלום שלא יתגשם בארץ...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חלום שלא יתגשם בארץ...
התעניינתי לאחרונה בציד והבנתי שבארץ לא ניתן לקבל רשיון. בכל מקרה בשלב זה ההתעניינות היא רק בתיאוריה, כי אני בונה על זה כתחביב לקראת גיל הפרישה שזה בעוד עשרות שנים. די התבאסתי שבארץ זה כנראה לא יתממש, אלא אם כן יחול שינוי במדיניות בעתיד.
מה שכן במהלך ההתעיינות שלי בנושא נתקלתי במספר כלים מעולים ובטוח יש עוד המון שלא ראיתי אותם. הכי טוב שראיתי זה הכלי הבא:
http://www.accuracyinternational.com/at-rifle-systems/

בתמונה שצירפתי זה כלי משודרג כולל ראיית לילה אחרי כוונת אופטית. אפשר לשים לו גם משתק, לא יודע באיזה מדינות זה חוקי.. אולי למישהו יש מושג? למשל לגבי ארה"ב ורוסיה.
לכלי הזה יש מוניתין של אמינות, דיוק, אפשרות שימוש ועמידות בתנאים הקשים ביותר כולל טפרטורות גבוהות ונמוכות במיוחד (הדגם שקדם לו פעל עד -40 מעלות, כנראה גם זה אותו דבר).
אין מטרה כלשהי לשירשור, סתם שיתוף של חלום רטוב. אולי יתגשם מחוץ לגבולות המדינה בבוא הזמן.
מה שכן במהלך ההתעיינות שלי בנושא נתקלתי במספר כלים מעולים ובטוח יש עוד המון שלא ראיתי אותם. הכי טוב שראיתי זה הכלי הבא:

בתמונה שצירפתי זה כלי משודרג כולל ראיית לילה אחרי כוונת אופטית. אפשר לשים לו גם משתק, לא יודע באיזה מדינות זה חוקי.. אולי למישהו יש מושג? למשל לגבי ארה"ב ורוסיה.
לכלי הזה יש מוניתין של אמינות, דיוק, אפשרות שימוש ועמידות בתנאים הקשים ביותר כולל טפרטורות גבוהות ונמוכות במיוחד (הדגם שקדם לו פעל עד -40 מעלות, כנראה גם זה אותו דבר).
אין מטרה כלשהי לשירשור, סתם שיתוף של חלום רטוב. אולי יתגשם מחוץ לגבולות המדינה בבוא הזמן.
Re: חלום שלא יתגשם בארץ...
מה גורם לנשק לפעול ב-40- שלא קיים בנשק צבאי?
אני מודה שדי קשה לי עם הרעיון של צייד שלא לצורך הישרדות.
- סליקאי זהב
Arco כתב:התעניינתי לאחרונה בציד והבנתי שבארץ לא ניתן לקבל רשיון. בכל מקרה בשלב זה ההתעניינות היא רק בתיאוריה, כי אני בונה על זה כתחביב לקראת גיל הפרישה שזה בעוד עשרות שנים. די התבאסתי שבארץ זה כנראה לא יתממש, אלא אם כן יחול שינוי במדיניות בעתיד.
להרוג חיות בשביל השעשוע, זה עיסוק אכזרי ובזוי. עניין שצריך לעבור מהעולם לחלוטין.
אני מבין ששני המגיבים האחרונים טבעוניים?
אחרת זה צביעות מה שכתבתם וכדאי לכם להפוך לטבעוניים במהרה. כי בשני המקרים הורגים חיות, רק שכאן הן לא סובלות במהלך חייהן, כך זה אפילו יותר מוסרי מסתם לקנות בשר בסופר. וגם יותר בריא.
לגבי פעילות הנשק ב -40 אין לי תשובה, לא התעמקתי עד כדי כך בינתיים, אעדכן אם אמצא אותה.
אחרת זה צביעות מה שכתבתם וכדאי לכם להפוך לטבעוניים במהרה. כי בשני המקרים הורגים חיות, רק שכאן הן לא סובלות במהלך חייהן, כך זה אפילו יותר מוסרי מסתם לקנות בשר בסופר. וגם יותר בריא.
לגבי פעילות הנשק ב -40 אין לי תשובה, לא התעמקתי עד כדי כך בינתיים, אעדכן אם אמצא אותה.
לא בטוח שזה יותר בריא. חיות שמגדלים במשק פחות חשופות למחלות ונמצאות תחת פיקוח וטרינרי.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
חלומות לפעמים מתגשמים.. אבל איך הסיני אמר "הזהר במה שאתה מבקש"
שלא תגיע למצב שלצורך מיחיתךושרידותך [ לא משחק הישרדות] תאלץ לצוד יונה, דורבן או עטלף,, ואין לך רובה ב15000, רק רוגטקה או קשת מאולתרת.
שלא תגיע למצב שלצורך מיחיתךושרידותך [ לא משחק הישרדות] תאלץ לצוד יונה, דורבן או עטלף,, ואין לך רובה ב15000, רק רוגטקה או קשת מאולתרת.
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:חלומות לפעמים מתגשמים.. אבל איך הסיני אמר "הזהר במה שאתה מבקש"
יש הרבה אמריקקים ,שמתיחסים לזה ברצינות ומאמינים ,שהעולם מתקרב לזה.

תחתום קבע ותבקש לשרת איפה, שבשמחה יתנו לך צעצוע .לא כזה אבל אחד ,שעושה את העבודה.(תבדוק שלא יתנו לך איירסופט.)

והחיות שם נושכות ומחזירות חזק.
נערך לאחרונה על ידי ysd בתאריך 24 מאי 2016, 08:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- סליקאי זהב
גם אני נגד ציד של חיות חפות מפשע (ואני גם טבעוני).
אם הקטע שלך זה ציד, אז לדעתי גם אם יתנו רישיון ציד לא תוכל לקנות נשק כזה אלא רק רובה ציד (shotgun).
אבל אם העניין זה הקליעה והנשק, אז פעם הייתי ביחידת הצלפים של משא"ז, שהקימו עמותה, ומי שהצטרף לעמותה יכל לקנות נשק כזה או דומה. לא יודע אם זה עוד קיים.
אם הקטע שלך זה ציד, אז לדעתי גם אם יתנו רישיון ציד לא תוכל לקנות נשק כזה אלא רק רובה ציד (shotgun).
אבל אם העניין זה הקליעה והנשק, אז פעם הייתי ביחידת הצלפים של משא"ז, שהקימו עמותה, ומי שהצטרף לעמותה יכל לקנות נשק כזה או דומה. לא יודע אם זה עוד קיים.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
אני חייב להודות שציד תמיד עניין אותי, אבל עדיין לא יצא לי להתנסות.
אבל לא הייתי רוצה לצאת לצוד בטבע עם "מפלצת" כמו התמונה שפותח האשכול העלה.
הייתי מעדיף ללכת עם רובה הכי פשוט שיש - משהו בסגנון .307 Winchester או רמינגטון, ובעיקר עם מדריך / צייד מנוסה שילמד אותי את הטריקים האמיתיים שלא קשורים בציוד אלא בנסיון ושדאות ( Fieldcraft )
הייתי מעדיף ללכת עם רובה הכי פשוט שיש - משהו בסגנון .307 Winchester או רמינגטון, ובעיקר עם מדריך / צייד מנוסה שילמד אותי את הטריקים האמיתיים שלא קשורים בציוד אלא בנסיון ושדאות ( Fieldcraft )
באתי ללמוד
אני לא טבעוני, ועדיין צייד כשעשוע נראה לי אכזרי ומיותר למדי.
- סליקאי זהב
צייד זה עניין של כמויות.
אין הרבה מה לצוד בארץ. לכן גם אין רשיונות.
אין הרבה מה לצוד בארץ. לכן גם אין רשיונות.
חן ארצי כתב:גם אני נגד ציד של חיות חפות מפשע (ואני גם טבעוני).
קודם כל זה להיות בעלים של נשק כזה ולהתאמן איתו במטווח כי עד שמגיעים לרמת מיומנות סבירה זה לוקח זמן. ציד זה כסוג של תחביב פעם ב, אחרי שכבר יש מיומנות גבוהה עם הכלי. כאמור זה לא משהו שאני רוצה לעשות מהיום למחר (או בתקופה הקרובה בכלל, פשוט כי אין לי זמן וגם כסף פנוי לדברים כאלה עכשיו, חבל גם להשקיע סכום כזה במשהו שיעלה אבק), אבל אשמח לדעת את שם העמותה בכל מקרה. אם יש אפשרות להשיג כזה בארץ, אז אוותר על עניין הציד, כי אז זה אומר שלא אצטרך להגר בפנסיה לחו"ל :)
סיורניק כתב:אני חייב להודות שציד תמיד עניין אותי, אבל עדיין לא יצא לי להתנסות.
בהתחלה גם חשבתי על רמינגטון, אבל ראיתי המון ביקורות שיש להם מעצורים. לכן התחלתי לחפש דברים יותר איכותיים. זה פשוט כלי שלא יבגוד בך ברגע קריטי בסבירות של 99%. הטריקים הבסיסיים זה לעשות 0 רעש ולבוא מהצד הנכון של הרוח, כדי שהחיות לא יריחו אותך.. למתקדמים כבר זה לחקות קולות של חיה ספציפית שצדים אותה ולזהות את העקבות שלהם באדמה, בזה אין לי קמצוץ של מושג. אולי יש עוד דברים מעניינים שאפשר ללמוד.
GUSS כתב:חלומות לפעמים מתגשמים.. אבל איך הסיני אמר "הזהר במה שאתה מבקש"
זה כבר לא תלוי בי או במה שאני ארשום או אחשוב :)
TsurTriger כתב:אני לא טבעוני, ועדיין צייד כשעשוע נראה לי אכזרי ומיותר למדי.
מקבל את עמדך או עמדה של כל מי שלא מסכים..
Arco כתב:קודם כל זה להיות בעלים של נשק כזה ולהתאמן איתו במטווח כי עד שמגיעים לרמת מיומנות סבירה זה לוקח זמן. ציד זה כסוג של תחביב פעם ב, אחרי שכבר יש מיומנות גבוהה עם הכלי. כאמור זה לא משהו שאני רוצה לעשות מהיום למחר (או בתקופה הקרובה בכלל, פשוט כי אין לי זמן וגם כסף פנוי לדברים כאלה עכשיו, חבל גם להשקיע סכום כזה במשהו שיעלה אבק), אבל אשמח לדעת את שם העמותה בכל מקרה. אם יש אפשרות להשיג כזה בארץ, אז אוותר על עניין הציד, כי אז זה אומר שלא אצטרך להגר בפנסיה לחו"ל :)
בהתחלה גם חשבתי על רמינגטון, אבל ראיתי המון ביקורות שיש להם מעצורים. לכן התחלתי לחפש דברים יותר איכותיים. זה פשוט כלי שלא יבגוד בך ברגע קריטי בסבירות של 99%. הטריקים הבסיסיים זה לעשות 0 רעש ולבוא מהצד הנכון של הרוח, כדי שהחיות לא יריחו אותך.. למתקדמים כבר זה לחקות קולות של חיה ספציפית שצדים אותה ולזהות את העקבות שלהם באדמה, בזה אין לי קמצוץ של מושג. אולי יש עוד דברים מעניינים שאפשר ללמוד.
חפש בגוגל "עמותת רובאי ישראל" או משהו כזה. זה השם החדש או עמותה חדשה. לא יודע מה האפשרויות לקבל רישיון ולרכוש נשק כזה.
אתה מדבר על נשק נטען בריח, וגם הרמינגטון הנפוץ (700) הוא נטען בריח. איזה מעצורים יכולים להיות?
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד