חלום שלא יתגשם בארץ...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חלום שלא יתגשם בארץ...

על ידי itamar » 24 מאי 2016, 13:48

ציד זה לא שעשוע.
זה לא פחות אכזרי לגדל בעל חיים בתנאים לא תנאים, לפטם אותו בהורמונים ובאנטיביוטיקה ובסוף להוביל אותו לשחיטה.
רק שכל אחד מאיתנו מעדיף להתעלם מהיכן ובאיזה צורה הגיע השניצל למדפים של הסופרמרקט.

לגבי העיסוק בציד בארץ הוא קיים למי שיש לו מספיק כסף וקשרים במקומות הנכונים.
הכל תלוי בכמה משאבים יש לך וכמה אתה נחוש.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ysd » 24 מאי 2016, 13:57

חן ארצי כתב:
Arco כתב:קודם כל זה להיות בעלים של נשק כזה ולהתאמן איתו במטווח כי עד שמגיעים לרמת מיומנות סבירה זה לוקח זמן. ציד זה כסוג של תחביב פעם ב, אחרי שכבר יש מיומנות גבוהה עם הכלי. כאמור זה לא משהו שאני רוצה לעשות מהיום למחר (או בתקופה הקרובה בכלל, פשוט כי אין לי זמן וגם כסף פנוי לדברים כאלה עכשיו, חבל גם להשקיע סכום כזה במשהו שיעלה אבק), אבל אשמח לדעת את שם העמותה בכל מקרה. אם יש אפשרות להשיג כזה בארץ, אז אוותר על עניין הציד, כי אז זה אומר שלא אצטרך להגר בפנסיה לחו"ל :)
בהתחלה גם חשבתי על רמינגטון, אבל ראיתי המון ביקורות שיש להם מעצורים. לכן התחלתי לחפש דברים יותר איכותיים. זה פשוט כלי שלא יבגוד בך ברגע קריטי בסבירות של 99%. הטריקים הבסיסיים זה לעשות 0 רעש ולבוא מהצד הנכון של הרוח, כדי שהחיות לא יריחו אותך.. למתקדמים כבר זה לחקות קולות של חיה ספציפית שצדים אותה ולזהות את העקבות שלהם באדמה, בזה אין לי קמצוץ של מושג. אולי יש עוד דברים מעניינים שאפשר ללמוד.

חפש בגוגל "עמותת רובאי ישראל" או משהו כזה. זה השם החדש או עמותה חדשה. לא יודע מה האפשרויות לקבל רישיון ולרכוש נשק כזה.

אתה מדבר על נשק נטען בריח, וגם הרמינגטון הנפוץ (700) הוא נטען בריח. איזה מעצורים יכולים להיות?

לא יורה אוטומט.? :lol:
או בעיות בהדק? אל תדאג רמינגטון מחליפים לכולם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 24 מאי 2016, 15:42

itamar כתב:ציד זה לא שעשוע.
זה לא פחות אכזרי לגדל בעל חיים בתנאים לא תנאים, לפטם אותו בהורמונים ובאנטיביוטיקה ובסוף להוביל אותו לשחיטה.
רק שכל אחד מאיתנו מעדיף להתעלם מהיכן ובאיזה צורה הגיע השניצל למדפים של הסופרמרקט.

לגבי העיסוק בציד בארץ הוא קיים למי שיש לו מספיק כסף וקשרים במקומות הנכונים.
הכל תלוי בכמה משאבים יש לך וכמה אתה נחוש.

א.

אנחנו נכנסים כאן לנושא שאינני סבור כי הוא מתאים לדפי הפורום. אך אענה בכל מקרה.
מההיכרות שלי אישית עם שוק הבשר, הביצים והחלב המצב הוא ממש לא כפי שאתה מתאר אותו ורחוק מלהיות כפי שקירות שקופים מציג אותו.
אני אישית מכיר מגדלי בקר שהם חברים שלי, אני מכיר מגדלי ביצים שהם חברים שלי ואני מכיר גם מחלבות (בקיבוץ שגדלתי בו הייתה גם מחלבה). תנאי הגידול שם עומדים בתקנים מחמירים ואף חייה לא סובלת, לא עוברת פיטום, לא חייה בתוך החרא של עצמה ולא מוזרקת בהורמוני גדילה.
כמו בכל תחום, יש חלטוריסטים שעושים את הדברים בלי פיקוח ובלי תקנים, אך אין זה מעיד על הכלל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חן ארצי » 24 מאי 2016, 16:03

TsurTriger כתב:אנחנו נכנסים כאן לנושא שאינני סבור כי הוא מתאים לדפי הפורום. אך אענה בכל מקרה.
מההיכרות שלי אישית עם שוק הבשר, הביצים והחלב המצב הוא ממש לא כפי שאתה מתאר אותו ורחוק מלהיות כפי שקירות שקופים מציג אותו.
אני אישית מכיר מגדלי בקר שהם חברים שלי, אני מכיר מגדלי ביצים שהם חברים שלי ואני מכיר גם מחלבות (בקיבוץ שגדלתי בו הייתה גם מחלבה). תנאי הגידול שם עומדים בתקנים מחמירים ואף חייה לא סובלת, לא עוברת פיטום, לא חייה בתוך החרא של עצמה ולא מוזרקת בהורמוני גדילה.
כמו בכל תחום, יש חלטוריסטים שעושים את הדברים בלי פיקוח ובלי תקנים, אך אין זה מעיד על הכלל.

אם כבר התחלנו....
תלוי איך אתה מגדיר סבל. דווקא הגידול לבשר הוא הפחות אכזרי. הפרות והתרנגולות חיות חיים טובים עד לשחיטה. אבל ראית את הצילומים מהמשחטות.
לגבי גידול ביצים, זה מתחיל בזה שמשמידים את כל האפרוחים הזכרים. המטילות חיות כל החיים בצפיפות איומה, קוטמים להן את המקור כדי שלא ינקרו אחת את השנייה בגלל הצפיפות, ומאלצים אותן להטיל פי 10 יותר ביצים ממה שהן מטילות בטבע. הן גם מקבלות אנטיביוטיקה והורמונים, אבל זה פוגע יותר בבריאות של צרכני הביצים.
לגבי פרות, הסבל מתחיל בזה שלוקחים מהן את העגלים מיד אחרי ההמלטה, וגם כאן, מאלצים אותן לייצר הרבה יותר חלב ממה שהגוף שלהן אמור לייצר, וברור שזה לא מוסיף להן בריאות.
והכל בתנאים הגייניים ולפי התקנים.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 24 מאי 2016, 16:08

חן, אתה ניזון מהשקרים של קירות שקופים אני רואה.
כל מה שכתבת לא עומד במבחן המציאות בלולים בהם יש פיקוח.
בלולים שאני מכיר, התרנגולות נקיות, לא חיות בצפיפות כמו שאתה מתאר, לא קטומות מקור ועוד קומבינות שאולי תופס אצל החלטוראיסטים, אבל לא בלולים תחת פיקוח. לפחות באלה שאני מכיר.
תרנגולת מטילה גם בטבע ביצה ביום. לא זכור לי שקורה משהו שונה בלולים עצמם.

בקשר לעגלים, גם לא נכון. ברפתות שאני מכיר, העגל נשאר עם האמא לתקופה עד שהוא מספיק גדול כדי להפריד אותו מהאם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 24 מאי 2016, 16:34

לעניין השרשור — הנשק נראה אחלה.

לגבי השימוש בו — צלפים זה מוסרי בעיניי (קצת פרדוקס שלירות באנשים זה המצב שכן מוגדר מוסרי, אבל מדובר במבקשי רעתך, בניגוד לחיות).

ויש גם סיבה נוספת להימנעות מציד — אנחנו פשוט אוכלים כשר... וגם זה משהו שדי נפוץ בארץ.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 24 מאי 2016, 17:10

תמונה
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 24 מאי 2016, 17:20

אנחנו נכנסים כאן לנושא שאינני סבור כי הוא מתאים לדפי הפורום. אך אענה בכל מקרה.

בוא נסכים על זה שגם אם בעלי החיים שאנחו אוכלים מוחזקים בתנאים של בית הבראה יערות הכרמל,
ביום פקודה מעמיסים את כולם על המשאית ושולחים אותם לשחיטה.
ובוא נסכים שהמתת בע"ח לפי ההלכה גורמת לבעל החיים הרבה יותר סבל ויסורים מאשר קליע מהיר באיבר חיוני.
יש הרבה סירטונים ביו-טיוב על מה שקורה במשחטות, תחפש ותראה.

ובוא נסכים שבכלל כל נושא של המתת בעלי חיים כדי שנאכל את בשרם בין אם בצורה כזו או בצורה אחרת הוא לא בדיוק מוסרי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי TsurTriger » 24 מאי 2016, 17:42

לא מוסרי?
ומה שקורה בטבע שזאב צד איילה, זה כן מוסרי?
הדיון הזה הופך הזוי מרגע לדודלי.

זה הטבע, שרשרת מזון. האדם קרניבור. לנסות לשנות את הטבע, זה לעג לרש. כן צריך להפחית את הסבל של החיות (שרובו לא קיים. שוב אל תאמינו לכל מה שמספרים לכם). אבל מה לעשות זה הטבע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 24 מאי 2016, 19:06

טוב, קצת גלשתם לנושאים שלא מעניינו של האתר, ולכן לא אחלוק את האג'נדה הארוכה שלי בנוגע לאכילת בעלי חיים כאדם דתי.
רק אומר שההערה לגבי סבל בשחיטה היהודית פשוט לא נכונה.
בבסיס המוח של היונקים, קיים מעין מרכז כלי דם המשמש כתחנה מרכזית של כלי הדם המגיעים למוח. בבני אדם, מכונה מרכז זה בשם Circal of Willis, ובבעלי חיים הוא נקרא Rete Mirabile. ירידה פתאומית של לחץ דם במרכז הזה, מובילה לאבדן הכרה מיידי.
במהלך השחיטה, שנעשית בעזרת סכינים חדות בצורה יוצאת מהרגיל, נחתכים עורקי הקרוטיד, המהווים מוביל מרכזי של דם למרכז כלי הדם הנ"ל. מייד ברגע החיתוך, מתחוללת נסיגה מהירה של דם מהמוח לכיון החיתוך, וכתוצאה מכך, ירידת לחץ דם קיצונית. אובדן ההכרה מתרחש בתוך פחות משתי שניות. המעניין הוא שקיים עורק נוסף, העובר באזור חוליות הצוואר, ומעביר גם כן דם לכיוון מרכז כלי הדם במוח. עורקים חולייתיים אלו לא נחתכים בשעת השחיטה, ולכאורה משמרים את יכולתה של הבהמה לחוש כאב. בעשרות השנים האחרונות, גילו חוקיות מרתקת. בכל הבהמות המוגדרות כ"טהורות" ומותרות לאכילה, עורקים אלו מתחברים לעורקי הקרוטיד, ומושפעים גם כן מנפילת לחץ הדם בעת השחיטה. לעומת זאת, בחיות אסורות לאכילה כדוגמת החזיר והסוס, העורקים החולייתיים ממשיכים בצורה ישירה לכיוון המוח, ובעצם גורמים לסבל לבהמה הנשחטת בשיטה היהודית... התעמקתי קצת בנושא הזה, ואני אישית מצאתי אותו מעניין.
בשחיטה, הבהמה אכן ממשיכה לנוע ולבעוט, אך מהמעט שלמדתי, מסתבר שכבר ברור שמדובר בתגובות רפלקס של השרירים, ולא בפעולה מודעת שנובעת מכאב. (דומה לזנבה הקטוע של לטאה, שממשיך לנוע לאחר הקטיעה...)
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חן ארצי » 24 מאי 2016, 21:42

TsurTriger כתב:חן, אתה ניזון מהשקרים של קירות שקופים אני רואה.
כל מה שכתבת לא עומד במבחן המציאות בלולים בהם יש פיקוח.
בלולים שאני מכיר, התרנגולות נקיות, לא חיות בצפיפות כמו שאתה מתאר, לא קטומות מקור ועוד קומבינות שאולי תופס אצל החלטוראיסטים, אבל לא בלולים תחת פיקוח. לפחות באלה שאני מכיר.
תרנגולת מטילה גם בטבע ביצה ביום. לא זכור לי שקורה משהו שונה בלולים עצמם.

בקשר לעגלים, גם לא נכון. ברפתות שאני מכיר, העגל נשאר עם האמא לתקופה עד שהוא מספיק גדול כדי להפריד אותו מהאם.

מצטער אבל אני יודע בדיוק מה קורה בלולים וברפתות.
לא יודע איזה לולים אתה מכיר. אם זה לולי חופש, אתה צודק, אין צפיפות. בלולים תעשייתיים יש 3 תרנגולות בכל כלוב קטן מאוד, נאלצות לעמוד כל החיים על רצפת סורג משופעת (כדי שהביצים יתגלגלו החוצה), והמקור שלהן קטום כי בגלל הצפיפות הן מנקרות אחת את השנייה. למעשה גם בלולי החופש המקורים קטומים כי עושים את זה עוד לפני שיודעים איזה אפרוחים יגיעו ללולי חופש.
בטבע תרנגולת מטילה ביצה ביום עד שיש לה בערך 10 ואז מפסיקה ודוגרת עליהן. רק כשהאפרוחים מתבגרים, או אם קורה משהו לביצים, היא מתחילה להטיל שוב. כך המערכת הביולוגית שלה עובדת.
בקשר לעגלים, אם זה היה נכון, לא היה חלב למכירה כי הפרה אמורה לייצר חלב רק עבור העגל, ורק עד שהוא מפסיק לינוק. כמו אישה ותינוק. כך שאם לוקחים את העגל כשעוד יש חלב, זה בכל מקרה מוקדם מדי. ואתה טועה. לוקחים אותו מוקדם ככל האפשר כי רוצים למכור חלב. זה לא עניין של פיקוח והגיינה, זו השיטה.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Arco » 24 מאי 2016, 21:44

DIGO אחרי הפתיחה הייתה לי תקוה שאראה פוסט גדול בעניין השירשור, לא נורא. :)

חן ארצי כתב:חפש בגוגל "עמותת רובאי ישראל" או משהו כזה. זה השם החדש או עמותה חדשה. לא יודע מה האפשרויות לקבל רישיון ולרכוש נשק כזה.

אתה מדבר על נשק נטען בריח, וגם הרמינגטון הנפוץ (700) הוא נטען בריח. איזה מעצורים יכולים להיות?

תודה, אתעניין מולם.

למשל ביקורות באתר הזה... לא יודע עד כמה אמינות, אבל כדוגמא:

http://reviews.cabelas.com/8815/211133/ ... ng&dir=asc

או מתוך ביקורת על הדגם ה"אגדי" 700 -
Our test VS had a major issue right from the start. The extractor refused to grab onto and extract the empty casings. Tapping a spent casing out of the chamber with a cleaning rod after every shot doth not a great shooting session make.

בלי שום קשר למעצורים ראיתי גם שהרבה מהכלים הפשוטים יחסית נוטים להיות עדינים מדי וממש מצריכים תנאים סטריליים כדי לפעול כראוי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 24 מאי 2016, 22:25

Arco כתב:DIGO אחרי הפתיחה הייתה לי תקוה שאראה פוסט גדול בעניין השירשור, לא נורא. :)

:lol:
מצטער ידידי... רובי ציד זה ממש לא התחום שלי...
רק רציתי לחלוק מעט מהידע שיש לי על התחום שהוזכר, ולהסביר למה לדעתי השחיטה עדיפה על ירי שבהחלט יכול להחמיץ ולגרום לסבל לחיה.
תמשיכו להנאתכם, אל תפריעו לעצמכם... %3
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 24 מאי 2016, 23:05

דיון מיותר,
חיפוש בפורום היה עוזר להבין שלא ניתן להצטרף לעמותת הרובאים אם אין לך רובה ... החברות לא מקנה רשיון.
עפ״י תקנות משהב״ט לא ניתן לקבל רשיון לכלי נשק המוגדר ״צבאי״ ובכך נסתם הגולל על אפשרות האחזקה של רוב״צ .
עניין רשיונות הצייד הוסבר כאן לאחרונה, בשורה התחתונה - חבל על הזמן ובכל מקרה לא זכור לי שניתן היה לצוד באמצעות רובה שאיננו רובה כדוריות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 25 מאי 2016, 06:56

ניר ל כתב:דיון מיותר,
חבל על הזמן ובכל מקרה לא זכור לי שניתן היה לצוד באמצעות רובה שאיננו רובה כדוריות.

אני ראיתי במו עיני בתוכנית שהייתה על ה-FOODIES בישראל שכן. הכל בסופו של עניין מסתכם בהרבה $$$$ וקשרים במקומות הנכונים.
חפש אותה אני חושב שבארכיון של ערוץ 10 ותראה בעצמך.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד