התקנת כספת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התקנת כספת

על ידי 888 » 25 מאי 2016, 02:37

שלום לכולם,

האם ישנה דרישה בחוק להתקין כספת באמצעות בורג ג'מבו בלבד?
כאשר רכשתי את הכספת אצל מאיר רוט ניתנו לי ברגי הג'מבו לא כחלק מאריזת הכספת ונאמר לי להשתמש בהם.
עם זאת, באתר הבט"פ כתוב שיש לעגן את הכספת באמצעות "ברגים מאסיביים" בלבד ולא צוין בורג ג'מבו באופן ספציפי.

אני שואל זאת כיוון שאני שוכר דירה שאני עתיד לעזוב בחודשים הקרובים ומנסה להימנע מהתקנה של הכספת באמצעות ברגי ג'מבו עקב ההשלכות בעת הפירוק.

האם בורג 10 רגיל יענה על דרישת החוק למשל?

תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: התקנת כספת

על ידי GA1 » 25 מאי 2016, 05:36

א. איזה השלכות שונות יש לבורג ג'מבו? ברגע שיש לך גישה לפנים הכספת - פתיחת כל ההברגות באמצעות "בוקסה" (מפתח גביע משושה) + משיכה של הכספת והיא בחוץ.

ב. בגוף הפסקה של הנחיות הבט"פ לא נכתב בורג ג'מבו. בעברית הוא נקרא "בורג עיגון".
לשון הבט"פ באתר כרגע מדברות על "ברגים מאסיביים".
מה זה מאסיביים? ניתן לפירוש בדרכים שונות. אני מניח שזה בכל-זאת תלוי בגודל הכספת.
אם יש כספת קטנה אך תקנית בעלת חורים המתאימים לבורג בקוטר X, לא יחייבו אותך להרחיב את החורים לקוטר גדול יותר.

אמרתי "תקנית". מה זה תקנית?

אותה פסקה באתר הבט"פ כן מציינת תקן:
"כלי הנשק יאוחסן בקופה שנבנתה בהתאם למפרט מכון התקנים מפמ"כ 260 (1) קופה ברמת מיגון C1"
כרגע אין לי זמן לבדוק מה זה התקן הזה, אבל
בהמשך כתוב: "או לארון ברזל שיהיה בנוי לפי הפירוט הבא:"
.
.
.
ותת הסעיף האחרון (4.) מציין:
"עיגון - הארון/קופה יעוגן לקיר או לרצפה באמצעות 4 עוגנים יצוקים בבטון או ברגים מאסיביים שיחוזקו מתוך הארון/קופה."

ז"א יש שלוש אפשרויות:

א. לפי התקן הנ"ל - מי שיכול להביא את התקן, מוזמן.

או:
ב. עוגן יצוק - משמע, לא בורג, אלא לשונית יצוקה בדופן הכספת ובולטת ומיועדת להיות בתוך הבטון שיוצק סביב הכספת.
והאיור שמוצג שם מראה דוגמא לכך.

או:
ג. ברגים מאסיביים - לא צויינה מידה, לא דובר על בורג עיגון = ג'מבו.

לשון הבט"פ כרגע:

כספת ביתית להחסנת כלי ירייה - עד 5 כלים
הדרישות לאחסון הנשק:

ארון ברזל/קופה לאחסון כלי הנשק

כלי הנשק יאוחסן בקופה שנבנתה בהתאם למפרט מכון התקנים מפמ"כ 260 (1) קופה ברמת מיגון C1 או לארון ברזל שיהיה בנוי לפי הפירוט הבא:

גודל הארון - גודל הארון יהיה בהתאם לגודל כלי הנשק ונפחו.
מבנה הארון
גוף הארון ייבנה מפח פלדה בעובי 4 מ"מ עם חיזוקים מתאימים באזור המשקוף.
בחזית תהיה מדרגה שתמנע דחיפת הדלת פנימה וכן תשתמש כמדרגה נגד אש.
צירי הדלת יהיו מאסיביים וירותכו לדלת ולמשקוף. (רצוי צירים פנימיים).
הדלת תיבנה משתי פלטות פלדה בעובי 4x4 מ"מ בסה"כ 8 מ"מ שירותכו ביחד.
סגירה ונעילה
מנגנון הסגירה של הדלת יורכב מלפחות 4 בריחים: 2 בריחים קבועים בצד הצירים, 2 בריחים נעים בצד הנגדי ומופעלים ע"י ידית חיצונית.
הנעילה תתבצע באמצעות מנעול המיועד לנעילת קופה. ("קרומר", "קאבה", או שווה טיב) שנוצר את מערכת הבריחים.
עיגון - הארון/קופה יעוגן לקיר או לרצפה באמצעות 4 עוגנים יצוקים בבטון או ברגים מאסיביים שיחוזקו מתוך הארון/קופה.

קישור:
http://www.mops.gov.il/Fire_Arms/FAStor ... _Safe.aspx
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 25 מאי 2016, 12:04

אין דרישה לכספת תקנית ממי שמחזיק פחות משלושה כלים. נאמר כספת במטרה למנוע מבני הבית להגיע לאקדח בלי רשות.

מי שמחזיק 3-5 כלים צריך להציג לפקיד הרישוי אישורים על התקנת כספת תקנית, לא מתקינים לבד - המתקין מספק אישורים ואאל״ט גם המשטרה נדרשת לחתום על זה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 25 מאי 2016, 12:22

עד חמישה כלים אכן כתוב, אבל מאיפה הנתון של מינימום 3 כלים עבור כספת?
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 25 מאי 2016, 12:35

מנסיון.
אבל אתם כמובן מוזמנים להתקין אמצעי מיגון נוספים ככל האפשר, אני לא נגד.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 25 מאי 2016, 13:19

אהבתי את ההמלצה...

העניין הוא שניסיון יכול להיות מלפני הרבה זמן.

הבחור צריך הבהרה עדכנית לגבי החוק ועצה מה לעשות עם הדירה השכורה שלו.

888 עוד לא הבנתי מה הבעיה עם הג'מבו. סה"כ נראה לי הגדלת ראש וצעד אחראי מצד החנות של רוט לספק לך ברגי ג'מבו ולהמליץ עליהם.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי iggykh » 25 מאי 2016, 13:48

הדרישות הן: כספת ברזל בעובי 2 ממ, חיבור בברגי ג'מבו 10 סמ, התקנה במקום מוסתר לקיר בטון.
הכל כתוב בעלון שמחלקים בבט"פ, קיבלתי אותו בדצמבר ולא שמרתי, אחרת הייתי שם פה את הצילום שלו.
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 25 מאי 2016, 13:56

הבהרה עדכנית מקבלים מפקיד רישוי ובכתב. לא מניר ל או מ 1ga בפורום אינטרנטי, כי לא נראה לי שזה יתפוס בבית משפט.
המסמך שחותמים עליו בעת בקשת הרשיון מציין כספת מעוגנת. לצורך העניין אלו מאייס עם הקוד הדיגיטלי גם נקראות כספת. כשאתה מחזיק מספר כלים לא סומכים על החתימה שלך ומבקשים הוכחות מראש, בדיוק כמו דרישות המיגון של חברות הביטוח לרכב ששולחים אותך להחתים מתקין.
הנסיון שלי הוא מהשנה האחרונה וסביבי אנשים שמחזיקים 3 אקדחים והוציאו רשיון שלישי בחודשים האחרונים, לא ידוע לי שמשהו השתנה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי iggykh » 25 מאי 2016, 14:00

888 כתב:שלום לכולם,

אני שואל זאת כיוון שאני שוכר דירה שאני עתיד לעזוב בחודשים הקרובים ומנסה להימנע מהתקנה של הכספת באמצעות ברגי ג'מבו עקב ההשלכות בעת הפירוק.

תודה מראש.

לפי בט"פ, חובה ברגי ג'מבו. כשתעזוב את הדירה תקנה שפכטל ומילוי, 30-40 ש"ח, ותמלא את החורים. לא יהיה שום נזק
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 25 מאי 2016, 14:17

יש אי אחידות במסרים שמועברים, בין אם באמצעות עלונים או מה שנכתב באתר האינטרנט.
אותי החתימו על הצהרה שהנשק יאוחסן בכספת ... הפקידה הוסיפה בע״פ ״מקובעת״ , אם מישהו חתם על משהו אחר אז שיפעל בהתאם. באתר כתוב חובה להתקנת כספת ואיחסון בכספת ומצד שני הנחיות להפרדה בין הנשק לתחמושת ולמחסניות.
הוראות להתקנת כספת שמופיעות שם נראות לא רלבנטיות עד מגוחכות ״צירים מאסיביים״ וכו׳ ברגים ״מאסיביים״
אלו הוראות שבוודאות התייחסו ל 3-5 כלים (מעבר לזה יש כבר דרישות יותר מחמירות לחדר נשק ,אזעקה מוקד וכו׳) ובכל מקרה זה דורש אישור התקנה ומשטרת ישראל.

לאחרונה חידשתי רשיון וגם שם מופיעה הערה מודגשת בדומה למה שנכתב באתר ״לבטחונך ולבטחון הסובבים אותך קיימת חובה להתקנת כספת בבית לצורך אחסנת כלי ירייה . הכספת תותקן במקום מוסתר הרחק מהישג ידם של ילדים ומבוגרים״
כמו כן נכתב ״ התנאים לרשיון מעודכנים מעת לעת באתר המשרד ויש להתעדכן בהם מדי 3 חודשים לפחות״.

לא קבלתי שום עלון ושום מסמך נוסף ולא ראיתי שום הפנייה לתקן, גם לא באתר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 25 מאי 2016, 17:17

ניר ל כתב:יש אי אחידות במסרים שמועברים, בין אם באמצעות עלונים או מה שנכתב באתר האינטרנט.
אותי החתימו על הצהרה שהנשק יאוחסן בכספת ... הפקידה הוסיפה בע״פ ״מקובעת״ , אם מישהו חתם על משהו אחר אז שיפעל בהתאם. באתר כתוב חובה להתקנת כספת ואיחסון בכספת ומצד שני הנחיות להפרדה בין הנשק לתחמושת ולמחסניות.
הוראות להתקנת כספת שמופיעות שם נראות לא רלבנטיות עד מגוחכות ״צירים מאסיביים״ וכו׳ ברגים ״מאסיביים״
אלו הוראות שבוודאות התייחסו ל 3-5 כלים (מעבר לזה יש כבר דרישות יותר מחמירות לחדר נשק ,אזעקה מוקד וכו׳) ובכל מקרה זה דורש אישור התקנה ומשטרת ישראל.

לאחרונה חידשתי רשיון וגם שם מופיעה הערה מודגשת בדומה למה שנכתב באתר ״לבטחונך ולבטחון הסובבים אותך קיימת חובה להתקנת כספת בבית לצורך אחסנת כלי ירייה . הכספת תותקן במקום מוסתר הרחק מהישג ידם של ילדים ומבוגרים״
כמו כן נכתב ״ התנאים לרשיון מעודכנים מעת לעת באתר המשרד ויש להתעדכן בהם מדי 3 חודשים לפחות״.

לא קבלתי שום עלון ושום מסמך נוסף ולא ראיתי שום הפנייה לתקן, גם לא באתר.

מסכים אתך
החוברת האחרונה מ2012
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Publicatio ... anual.aspx

הוראות באתר משרד הפנים:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/FAStorageG ... fault.aspx
http://mops.gov.il/Fire_Arms/FAStorageG ... _Safe.aspx

אני החלפתי כלי יריה לפני 6 שבועות לערך , לא הוחתמתי על שום מסמך ולא נשאלתי על כספת.
עם הרשיון החדש שהגיע לפני שבוע לערך צמוד דף עם הכותרת :"תנאים לרשיון כלי ירייה"
סעיף 8 :" עליך לשמור את כלי הירייה במקום בטוח ונעול. לשם כך מחובתך להתקין כספת בבית לצורך אחסנת כלי הירייה. הכספת תותקן במקום מוסתר הרחק מהישג ידם של ילדים ומבוגרים. בשום מקרה אין להשאירו ברכב."

לדעתי הם לא סגורים על עצמם וכל פקיד יתן לך תשובה אחרת אבל לדעתי כולם מתכוונים לכספת "כיסוי תחת" מהום סנטר\אייס שמקובעת באופן "סביר".
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 888 » 25 מאי 2016, 18:49

ראשית, תודה רבה לכולם!

שנית, לא מצאתי מקור בחוק/הוראה אשר דורשת בורג ג'מבו באופן ברור אלא עיגון ע"י בורג מאסיבי.

בקרוב אהיה בבט"פ ואברר את הסוגיה אחת ולתמיד.

אעדכן בקרוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי eitan156 » 26 מאי 2016, 00:05

למיטב ידיעתי וזכרוני בשום מסמך שעבר אצלי מאז החידוש/ החלפה שהיתה לפני שנה, לא צויין בורג עיגון/ ג'מבו.
ושום איזכור לעיגון לבטון.
רק עיגון הכספת לקיר באופן כללי.
אז...
כל מה שיאמר הפקיד בע"פ ולא מודפס על נייר רשמי של הבט"פ לא שווה יותר מדי.
למען הזהירות הייתי מחמיר בהתאם למה שנאמר כל עוד לא מדובר על שטויות/ משהו לא יישים לחלוטין.
או במילים אחרות, לא הייתי שואל אותו.
ולגבי ג'מבואים בקיר: 2 סיבובים עם שפכטל וזה בלתי מורגש.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי hk765 » 26 מאי 2016, 09:58

הכי טוב להתקין את הכספת בפינה, והכי הכי טוב בפינת הממ"ד שקירותיו בטון.
שני ברגי ג'מבו בכל פאה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 26 מאי 2016, 11:58

א. כדי להבריג בצד צריך שיהיו חורים בצד. בדרך כלל אין. משמע צריך לקדוח. ומה עם הגימור והחלודה? גם לא הייתי רוצה כספת שמגיעה עם חורים משני הצדדים, כי אז צד אחד נשאר עם חורים גלויים.

ב. מיקום בפינה זה נהדר, אבל זה צריך גם להיות מוסתר. הוראות הבט"פ (והשכל הישר) מחייבות זאת. אפשר למקם שם ארון. השאלה אם חייבםן לחתוך מבפנים את העץ לכל שטח המגע עם הכספת כך שהכספת תיגע בקיר, כדי להגיע עם הברגים עד לבטון, בלי שכבת עץ מפרידה שאפשר לפורר אותה.

ג. תמיד אפשר להגזים ולמקם בפינה על הרצפה, ולעגן לשלוש פיאות.... בהצלחה עם הגב... אם האקדח לא דפק את הגב, הכספת תעזור לו....
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד