התקנת כספת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: התקנת כספת

על ידי ath1979 » 26 מאי 2016, 13:16

סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 26 מאי 2016, 13:34

הרי לנו האסמכתא לברגי ג'מבו באופן מפורש. אפילו עם מידות.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 27 מאי 2016, 00:47

GA1 כתב:הרי לנו האסמכתא לברגי ג'מבו באופן מפורש. אפילו עם מידות.

ממממ...
לא בטוח.
אני לא ממחוז דרום. וכאמור לא קיבלתי (במרכז) שום מסמך שאומר "ג'מבו" ו/או "בטון".
האם זה מחייב אותי?
האם בדרום התנאים שונים?
האם זו הגדלת ראש של מישהו ממחוז דרום?
באופן כללי אני לא נגד- אצלי עיגנתי עם ג'מבואים. לא מתחייב על המידה. רצפה? בטון? לא ריאלי בחלק מהמקרים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 27 מאי 2016, 08:06

המסמך הזה נראה לי כמו תשובה לשאלת קיטבג. הוא מציין מפרט כלשהו לכספת ביתית עפ״י משטרת ישראל, בעוד שבשום מקום לא נכתב שצריכה להיות מותקנת כספת עפ״י מפרט משטרת ישראל (למעט כאמור מי שמחזיק 3 כלים ואז יידרש להביא אישורים לכך טרם קבלת הרשיון השלישי).

אבל- לכו על זה!
אני באופן אישי מאד לא מעוניין שיגנבו ממני נשק ואני נוקט באמצעים הרבה יותר מחמירים ממה שהחוק דורש, לא בשביל כסת״ח.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי משתא » 27 מאי 2016, 10:54

בחידוש נשק האחרון שביצעתי היה איתי מישהו שגנבו לו את הנשק באמצעות תלישת הכספת מהבית.
הוא סיפר שכשבאו חוקרים לראות את "זירת הפשע" הם רק ציינו בדו"ח שיש סימנים של תלישה מקיר הבטון. בלי להתייחס לגודל או עומק החורים שנוצרו. (אגב, אותו נשק שימש לסדרת שודים מזוינים ורק כעבור שלוש שנים בתום החקירה המשטרתית והגשת כתב אישום נגד השודד החזירו לאותו אדם את הנשק והרישיון).

ובכל זאת, כמו שאמר מי שמעלי - המטרה היא לא לכסת"ח למקרה וייגנב, אלא למנוע גניבה.
אחרי השחרור גרתי בדירה שכורה שבעל הבית אסר עלי לקדוח בה אפילו את החור הקטן ביותר, ובמשך שנה שלמה הייתי צמוד לאקדח יותר מאשר לרובה בטירונות - בלימודים, עבודה, חדר כושר, חברים, דייטים... (והיה לי אז יריחו ברזל 1.2 ק"ג טעון)
לא הכי אידיאלי אבל עדיף מלהשאיר אותו בדירה לא מוגן.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 27 מאי 2016, 12:17

שיעור בהגיון פולני
1.אני לא רוצה שיגנבו לי את האקדת
2, כספת עוקרים וגונבים
3.מקום האקדח לא בכספת...
%%$0066 %%$0066 %%$0066
ותחשבו על זה..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ramdishon » 27 מאי 2016, 12:29

GUSS כתב:שיעור בהגיון פולני
1.אני לא רוצה שיגנבו לי את האקדת
2, כספת עוקרים וגונבים
3.מקום האקדח לא בכספת...
%%$0066 %%$0066 %%$0066
ותחשבו על זה..

+1.
הכספת היא פתיון מעולה, והאקדח במקום אחר לגמרי...
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 27 מאי 2016, 13:45

המלצתי בנושא הכספת:
1. אם יש כספת לצורך אחסון דברי יוקרה (אשר הביטוח הגדיר את הקריטריונים עבורה) , אזי לקנות כספת נוספת לנשק אשר תהיה ממוקמת במקום אחר.
2. אם אפשר, לעגן את הכספת בתוך הקיר (לא בלוקים, קיר בטון)- זה דורש מהפורצים עבודה מרובה.
3. אם אין אפשרות ל-3, אזי לעגן לפחות ב-2 צירים (רצפה + קיר) וכדאי להוסיף גם מוטות אבטוח\עגון נוספים אם ממש רוצים להקשות על הפורץ.
4. להשתמש בברגי ג'מבו - גם אם החוק לא מגדיר זאת.
5. וככלל, אם לא חייבים להשאיר את הנשק בבית, לא להשאיר. ואם כן חייבים, אז עדיף שיהיה מישהו בבית.
6. לחבר את מכשירי האבטחה (מצלמות ואזעקה) לשליטה מרחוק. כך אפשר לבצע "גיחה" מרחוק ולראות שהכל בסדר בבית.

גם אני נוטה להיות עם הנשק 24\7. הכספת עבורי היא אך ורק כדי למנוע הגעה של דיירי הבית אל הנשק ולא כנגד פריצה.

ראיתי גם כספות של חצי טון ומעלה שנפרצו ללא קושי רב מדי. כך, שאל תבנו יותר מדי על הכספת. פורץ מספיק אסרטיבי, יצליח לבסוף או לפרוץ את הכספת או לקחת אותה איתו. מעטים הם אלה שטורחים להתקין כספות של 220 ק"ג ויותר בבית, הן בגלל העלות הגבוהה והן בגלל הגודל (כספות שעולות מעל 5000 שח ודורשות הובלה מיוחדת ומנוף כדי להתקינן בדירות שאינן בקומת קרקע. כך שהמחיר יכול גם להטפס למעל 7000 שח ויותר במקרה הטוב).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TM1 » 27 מאי 2016, 15:18

הייתי שמח אם היו מתקבלות כאן עצות לתחליפי כספת.
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 27 מאי 2016, 15:40

TM1 כתב:הייתי שמח אם היו מתקבלות כאן עצות לתחליפי כספת.

כן, להסתובב עם הנשק עליך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TM1 » 27 מאי 2016, 15:46

Everest כתב:

כן, להסתובב עם הנשק עליך.

זה קורה. אבל תמיד יש אילוצים ...
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 27 מאי 2016, 16:02

נניח ויש אמצעי מאובטח יותר לנשק. אין זה יעזור לך מבחינה משפטית.
אתה מחוייב על פי הוראת הבט"פ לאחסן את הנשק, כאשר הנשק לא עליך, בכספת מעוגנת. כך שבמקרה של פריצה או גניבה, אתה לפחות תהיה מכוסה (תיאורטית) מבחינת הוראות אחסון הנשק הפורמליות.

לדעתי, הדרך היחידה לאבטח את הנשק יותר זה אחת הקומבינציות הבאות:
1. התקנת דלת ננעלת בחדר ממ"ד והתקנת הכספת בחדר ממ"ד. נעילה של החדר עצמו כאשר עוזבים את הבית. מחסום נוסף בדרך אל הכספת (עובד על הרעיון של חדר כספות בעסקים הנדרשים לתקן כזה). את חלק גדול מהגנבים האקראיים זה יעצור (זמן מיותר להתעסק עם דלת מסיבית בפריצה קרה - רוב הפריצות נעשות בדרך כלל בנקודות חולשה : חלונות ללא סורגים, שכפול מפתח וכיוצ' ולא מדלתות מאסיביות).
2. שימוש בכספת כבדה שמעוגנת טוב יותר.
3. לקבל התראות לטלפון מאמצעי האבטחה של הבית.

שורה תחתונה, הנשק חייב להיות מאוחסן בכספת. מפה, אתה מוזמן להשתגע במנגנונים במעגלים החיצוניים כאוות נפשך. אך כספת מעוגנת חייבת להיות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 27 מאי 2016, 16:55

להשתמש בכספת כפיתיון זה רעיון מעולה. אני נושא את הנשק 24/7. ביום העצמאות האחרון, יצאתי לבסיס צה"ל שלא אפשר כניסה עם נשק. לא רציתי להפקיד ליום אחד, ולכן השתמשתי ברעיון הפיתיון. הכספת עמדה ריקה ומזמינה, והאקדח (גוף במקום אחד, צינה במקום אחר, בלי מחסנית), במקום מאוד מאוד יצירתי... אני לא הולך לתת רעיונות סתם כך מעל גלי המרשתת הפרוצה, אבל רק אומר שהדמיון הוא הגבול... קצת יצירתיות, והגנב שרק רוצה לעוף מהבית שלך, בחיים לא ימצא את זה... הוא פשוט יעקור את הכספת ויברח...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 27 מאי 2016, 18:03

פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Boltik » 28 מאי 2016, 07:31

Digo כתב:להשתמש בכספת כפיתיון זה רעיון מעולה. אני נושא את הנשק 24/7. ביום העצמאות האחרון, יצאתי לבסיס צה"ל שלא אפשר כניסה עם נשק. לא רציתי להפקיד ליום אחד, ולכן השתמשתי ברעיון הפיתיון. הכספת עמדה ריקה ומזמינה, והאקדח (גוף במקום אחד, צינה במקום אחר, בלי מחסנית), במקום מאוד מאוד יצירתי... אני לא הולך לתת רעיונות סתם כך מעל גלי המרשתת הפרוצה, אבל רק אומר שהדמיון הוא הגבול... קצת יצירתיות, והגנב שרק רוצה לעוף מהבית שלך, בחיים לא ימצא את זה... הוא פשוט יעקור את הכספת ויברח...

נשמע מאוד מגניב ויצירתי ממבט ראשון....אבל:
1. כדי להיות יצירתי עד הסוף תזרוק חתיחת ברזל ( או פלסטיק בהתאם לסוג האקדח :twisted: ) לתוך כספת פתיון.
2. להפריד חלקי נשק יעזור כדי למנוע גישה של ילדים לכלי קטלני. במקרה של פריצה אתה פשוט מכפיל את הסיכוי לפורץ להגיע לחלקי נשק.
מה היתרון מבחינתך שיגנב חצי נשק ולא נשק שלם?...שום יתרון. דבר יחיד שתרוויח זה להסביר במשטרה ובבט''פ למה החזקת את הנשק שלא בכספת ותאמין לי שעדיף מבחינתך שיגנבו נשק שלם מכספת/עם כספת מאשר חלק הנשק ממקום אחר.

אגב, אל תשלה את עצמך שפורץ לא ימצא את הסליק הסודי שלך. בגניבות מסוג כזה לא מדובר באיזה נרקומן שמחפש משהו שכיר לגנוב, אלא בבעל מקצוע שמתפרנס מזה. אל תזלזל.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד