איך מתאמנים בלי לקחת משכנתא?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: איך מתאמנים בלי לקחת משכנתא?

על ידי Neon Golden » 24 מאי 2016, 22:48

GUSS,
תודה.

צור, רק על עצמי ידעתי לספר. התחלתי מאקדח שלא התאים לי לחלוטין, הודרכתי ע"י מדריך יוצא מן הכלל כאן בפורום, למדתי המון אבל אתה כל הזמן בתחושה של פער עצום מהמדריך שכל התקדמות היא זניחה. המשכתי לקורס של ירי מעשי - שלא מתוך כוונה להשתתף בספורט. כקבוצה למדנו המון מהמדריך, אבל עוד יותר אחד מהשני. זה נשמע קנטרני - אבל היכולת להצביע על טעויות של יורה לידך ויחד עם זאת לצפות בשיפור ההדרגתי שלו ושלך - מאוד חשובה לדעתי.

בעיני היתרון של ירי מעשי הוא היותו מסגרת אזרחית לכל דבר. חלק ניכר מהמדריכים בעלי רקע הדרכתי אזרחי לחלוטין, חלק אחר אמנם הגיע ממסגרות צבאיות אבל הצליח להפטר מהמנטליות של מכ טירונים ומהמחשבה שיש רק דרך אחת לעשות כל דבר. אני רואה חידושי רשיון במטווחים ואני רואה מדריכים צורחים על החניך - מתחילים מיד מרצף פעולות טכני שלא בטוח שהם היו יכולים לבצע אחרי חודש העדרות שלא לדבר אחרי שלוש שנים. ראיתי אותם צועקים על נשים מבוגרות שלא מסוגלות לטעון כדורים במחסנית ומתות מפחד מכל כדור. המקום היחיד שבו ממש לוקחים אותך ביד בעדינות מהכרה, דרך תפעול, דרך קליעה, דרך פעולות מורכבות יותר ויותר כמו שליפה דריכה, החלפת מחסנית, ירי ביד אחת, ירי בשכיבה וכו' - זה רק בקורס ירי המעשי. העובדה שזה פרוש על פני 14 שבועות - מאפשר לאדם לעכל במשך שבוע - וליישם לאחר מכן.

זו לא המסגרת היחידה, אבל לדעתי המסגרת הטובה ביותר. ובהחלט המסגרת שבה ה ROI הוא הגבוה ביותר.

מי שרוצה לשמור על הרמה שלו - חברות במועדון ירי מעשי מאפשרת מסגרת, מודרכת, עם אנשים שאתה לומד להכיר, עם תחמושת קצת יותר זולה, שכל פעם אתה לומד קצת יותר אבל תמיד עטוף במשמעת של בטיחות. אם אתה כבר יוצא להתחרות - אתה לומד להכיר עוד דבר "נחמד" - אתה באמצע תרגיל - יורה יורה - ופתאום שומע הוראת חדל. ואתה מפסיק לירות, רואה בד"כ שופט עם מבט מתנצל, והמון שקט מאחורייך, ואתה יודע שעשית שטות ונפסלת. חרגת גבולות גזרה במ"מ, ירית על פופר מ 14 מטר במקום מ 15, החלפת מחסנית עם אצבע על ההדק, ירית שלא דרך כוונות, העברת יד או רגל מול ציר קנה, מילאת תחמושת בפאמבל זון רק בגלל שזה המקום היחיד המוצל במטווח. זו רמת בטיחות כ"כ גבוהה - ש(די) בטוח שלא סיכנת אף אחד, וכולם מנחמים אותך שלא נורא, כולם נפסלים מתישהו, ואתה פשוט לא שוכח את זה - סוגר את התיק ונוסע הביתה. בפעם הבאה אתה רק מחמיר עם עצמך - נכווה ברותחין - נזהר בפושרין. בינינו צור, כמה פעמים ראית אנשים נוטלים את הנשק עם אצבע בתוך השמורה? מבצעים פריקה עם אצבע על ההדק, מפנים קנה בצורה מסוכנת. את זה לומדים במרתון - לא בספרינט.

אני לא מכריח אף אחד להשתתף בתחרויות, לא דורש מאף אחד להיות חבר במועדון, אבל לטעמי, כל הכשרה שהיא פחות מקורס ירי מעשי (ובמיוחד הכשרות הירי המבצעי למינהן) מפיקה מעט תועלת ולטווח זמן קצר מאוד ונוטעת תחושת בטחון ובטיחות שווא אצל היורה.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 24 מאי 2016, 23:37

שמח שמצאת את המסגרת המתאימה ביותר עבורך.אך אין זה אומר שלאחר זה נכון גם כן.

לכל אחד יש סדר עדיפויות בכמה הוא רוצה להשקיע ואיך לחלק טת הכסף שהוא מרוויח בין תחביבים.

עם זאת, אחד שרוצה להיות אלוף הכיתה בקפיצה לגובה,לא בהכרח חייב להתאמן בתדירות של אלוף העולם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי goral » 25 מאי 2016, 08:36

Everest כתב:
אני זוכר שזה התחיל בסביבות אוקטובר 2015 בערך כשהתחילה ההסלמה הביטחונית.
ה"מבצע" הזה עדיין תקף גם היום? ירי חופשי ותשלום רק על התחמושת?

כן,
גם אם כביכול רשמית זה כבר לא, בפועל זה כן. תגיד שהגעת בעקבות המלצה לירי חופשי ללא תשלום כניסה ולא יגבו ממך כניסה
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoramhai » 06 יוני 2016, 12:07

מציע לך לרכוש אקדח air soft
עלות של כ-700 ש"ח , תבחר אקדח שהכי דומה לאקדח שלך

400 כדוריות עולות כ-100 ש"ל ובנוסף מיכל גז.

השוני העיקרי באימון הוא לחיצת ההדק והרתיעה,
כל השאר ממש דומה ואפשר להגיע לתוצאות מאד יפות
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי ניר ל » 06 יוני 2016, 14:26

אם כבר איירסופט...
לפני מספר שנים בטיול לארה״ב, שבמהלכו נכנסנו גם למטווח והילד בן 11 (אם הוא עובר את הדלפק בגובה אז אין בעיה...) ירה גם 0.22, התייעצתי עם אחד המוכרים המבוגרים והוא המליץ על bb פשוט ככלי מצויין ולא מסוכן לחינוך לבטיחות בנשק.
חצי דקה מהרגע שחזרנו לחדר והשבעתי מספר פעמים את הילד שהוא לא מכניס כדורים למחסנית ולא את המחסנית לאקדח, שמעתי צעקה - הוא ירה לעצמו בכף היד.
המוכר צדק - חוץ מסימן כחול וכאב חד שנחרט לו לכל החיים בזיכרון, לא נגרם נזק, גם לא אם היה פוגע בעין ד״א, הוא למד לא לשחק בנשק בדרך יותר יעילה מכל הרצאה תיאורתית.
לבר המצווה הוא ביקש להירשם למועדון איירסופט ולרכוש אקדח, היה מתאמן איתו ומחורר מטרות נייר מטווחים של עד 10 מ׳, לטיול הבא לארה״ב כבר הגיע מוכן וירה לא רע מאקדחי 9 מ״מ ואפילו 0.45.
כמובן שזה מאד שונה כשיש הדף אמיתי ורעש, אבל עקרונות הקליעה זהים.

עכשיו לחסרונות -
איירסופט בארץ מוגדר כצעצוע מסוכן, דורש הצטרפות למועדון (בפעם האחרונה שבדקתי) שרק דרכו אפשר לרכוש במחיר מפולפל כלים יותר איכותיים ממה שמוכרים בתחנה מרכזית.
אפשר להוזיל עלויות ע״י שימוש במיכלי גז תעשייתיים ולהוסיף שימון סיליקון במקום לקנות מיכלים ב 100₪ שנגמרים די מהר, אבל לאקדחים (גם האיכותיים ביותר) יש בלאי גבוה מאד ובסופו של דבר מדובר בהוצאה גדולה של אלפי ₪.
המלצה אישית שלי היא להשקיע את הכסף הזה בתחמושת אימונים למי שמיומן או בקורס דוגמת ירי מעשי למי שלא.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 06 יוני 2016, 18:48

ניר ל כתב:אם כבר איירסופט...
לפני מספר שנים בטיול לארה״ב, שבמהלכו נכנסנו גם למטווח והילד בן 11 (אם הוא עובר את הדלפק בגובה אז אין בעיה...) ירה גם 0.22, התייעצתי עם אחד המוכרים המבוגרים והוא המליץ על bb פשוט ככלי מצויין ולא מסוכן לחינוך לבטיחות בנשק.
חצי דקה מהרגע שחזרנו לחדר והשבעתי מספר פעמים את הילד שהוא לא מכניס כדורים למחסנית ולא את המחסנית לאקדח, שמעתי צעקה - הוא ירה לעצמו בכף היד.
המוכר צדק - חוץ מסימן כחול וכאב חד שנחרט לו לכל החיים בזיכרון, לא נגרם נזק, גם לא אם היה פוגע בעין ד״א, הוא למד לא לשחק בנשק בדרך יותר יעילה מכל הרצאה תיאורתית.
לבר המצווה הוא ביקש להירשם למועדון איירסופט ולרכוש אקדח, היה מתאמן איתו ומחורר מטרות נייר מטווחים של עד 10 מ׳, לטיול הבא לארה״ב כבר הגיע מוכן וירה לא רע מאקדחי 9 מ״מ ואפילו 0.45.
כמובן שזה מאד שונה כשיש הדף אמיתי ורעש, אבל עקרונות הקליעה זהים.

עכשיו לחסרונות -
איירסופט בארץ מוגדר כצעצוע מסוכן, דורש הצטרפות למועדון (בפעם האחרונה שבדקתי) שרק דרכו אפשר לרכוש במחיר מפולפל כלים יותר איכותיים ממה שמוכרים בתחנה מרכזית.
אפשר להוזיל עלויות ע״י שימוש במיכלי גז תעשייתיים ולהוסיף שימון סיליקון במקום לקנות מיכלים ב 100₪ שנגמרים די מהר, אבל לאקדחים (גם האיכותיים ביותר) יש בלאי גבוה מאד ובסופו של דבר מדובר בהוצאה גדולה של אלפי ₪.
המלצה אישית שלי היא להשקיע את הכסף הזה בתחמושת אימונים למי שמיומן או בקורס דוגמת ירי מעשי למי שלא.

הבעיה המרכזית בעיניי עם קורס ירי מעשי, ואני שם כרגע את העלות הכלכלית בצד, זו העובדה שחייבים להירשם כספורטאי בהתאחדות הקליעה כדי לעבור את הקורס ולהתאמן אחר כך במסגרת מועדון ירי(למי שרוצה לבצע אימון "איכותי" ולא סטטי באיזה מטווח בירי חופשי)
כשלעצמו זו לא בעיה גדולה, אבל הבעיה שכ"ספורטאי" אתה מופיע במאגר הספורטאים שמועבר למשרד לבט"פ, ואיזה פקיד עוד עלול "בטעות" לשנות לך את התבחין לספורטאי בחידוש הבא גם אם כבר היה לך רישיון בעבר בתבחין אחר.
מי שישים לב במהירות ויעמוד על שלו, יקבל את התבחין המקורי בחזרה, וכנראה שזה גם יצריך התערבות עו"ד(אם כי התערבות די קטנה ולא בהכרח יקרה בטירוף, כי אין למשרד לבט"פ אינטרס ללכת על כזה דבר לבית משפט כי הם יודעים שאין להם שום סיכוי לנצח)
מי שלא, עוד עלול למצוא את עצמו נלחם בטחנות רוח בהמשך באמתלות "אי עמידה בתבחינים", ואז אחר כך לך תוכיח ש"אה, לפני 3 שנים שינו לי את התבחין ולא שמתי לב".
בלי שום קשר אני עדיין חושב שירי מעשי זו פלטפורמה ממש טובה להתמקצעות, רק חבל על "הסיכון הבירוקרטי".
אני בכל זאת אקח את הצ'אנס, כי יש לי מודעות.
מקווה שלא אתחרט בעתיד.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 06 יוני 2016, 19:14

אתה יכול למצוא את הסיפור שלי בפורום ירי מעשי... אין שם הרבה פוסטים.
ראש האגף הקודם התנה רשיון נוסף שביקשתי בהסבה של הרשיון הישן, במסגרת מלחמתו בתבחין המשמר.
נאלצתי לבזבז זמן בעיקר במכתבים וערעור, אבל לא נכפה עלי שום דבר - מקסימום יכולתי לוותר על הרשיון הנוסף.
בכל מקרה זה לא קיים מאז פיטורי ראש האגף ההוא, רשיון ספורטאי הוא הפרוצדורה הכי מסובכת שדורשת מספר שנות וותק, המלצה פרטנית ממנכ״ל התאחדות הקליעה ואישור מיוחד מראש אגף כלי יריה - זה לא משהו שיכול לקרות במקרה.
לשים לב צריך בכל זמן, גם אני כמובן שם לב בכל חידוש שלא בוצעה טעות.

יש היום מספר אפשרויות להתאמן באופן יותר רציני -
אפשר להצטרף ל IDPA
אפשר לפנות לאבישי פינדיס שפותח מדי פעם סדנאות ירי מתקדמות
יש את האימונים של רובי ואיציק
יש את הירי המעשי

כל אחד יכול לבחור לעצמו את האפשרות המתאימה או לשלב בינהן,
ירי מעשי משתלם למי שמעוניין להתאמן יותר מפעם בחודש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 06 יוני 2016, 19:25

פה אתה מדבר על רישיון נוסף.
אני מדבר על מצב שבו יש לך רישיון אחד, וגם אותו "בתמימות" משנים לך לעילת ספורטאי "בטעות".
לך תתווכח 3 שנים אחר כך למה לא עשית 4 תחרויות בשנה, למרות שאתה לא מחויב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 06 יוני 2016, 19:41

אם יתברר לך שהישוב בו אתה גר הוא זכאי אז תעבור דירה ?
תבקש לרדת בדרגה במילואים?
אין לזה סוף, הרי יכולים גם עכשיו לרשום לך תבחין ספורטאי בטעות, בדיוק באותה מידה. הכי פשוט זה לשים לב ומי שאיכפת לו - שם לב.

זה ממש לא צריך להיות שיקול שלך ואין לך ממה לחשוש, המקסימום הוא שאם בעתיד אכן יאספו נשק מבעלי תבחין משמר, תהיה לך עוד אלטרנטיבה.
אצלי הבחירה בירי מעשי נעשתה בזמנו על רקע ההגבלות על החלפת אקדח והחשש משימוש באקדח הקיים לאימוני ירי.
יכולתי מרגע ההצטרפות לקורס לרכוש אקדח נוסף ולהחזיק אותו במועדון לצורך אימוני ירי מעשי וירי חפשי, כמו כן לרכוש תחמושת בזול.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 06 יוני 2016, 20:15

לא יאספו נשק מבעלי תבחין משמר כיוון שרובם לא חתומים על הצהרת תום עילה, וזה לא יעבור מבחן בג"ץ.
בנתיים מעדיפים לתת להם להתפגר, ואולי אם מספרם היחסי יהיה נמוך, יעשו BUY BACK.
כרגע זה לא ישים כי יש בערך 120 אלף אנשים כאלה, וזה פשוט יקר מדי למדינה.
כשהמשרד לבט"פ מציג נתונים שהגיל הממוצע לנושא נשק בישראל הוא 55, אפשר להסיק שהמגמה היא "לתת להם למות", סטטיסטית לא יקח "הרבה זמן", והמדינה חוסכת ככה ים כסף.
וגם אם כן, אני לא בעל תבחין משמר.
אני שוקל לעשות בדיוק מה שאתה עשית, משיקולים דומים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 06 יוני 2016, 20:30

קח לך מספר מספיק של חברים , תקים "מפעל ראוי".
החברים "ימכרו" את נשקם הפרטי ל"מפעל ראוי".
החברים יעברו קורס אבטחה בסיסי וירשמו ב"מפעל ראוי" שהקימו.
החברים יקבלו מ"המפעל ראוי" את הנשק אותו "מכרו" למפעל.

נראה לי יותר זול .... %3
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד