כדורי הולופוינט
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כדורי הולופוינט
שלום לכולם,
מבירור שעשיתי הבנתי שישנם 2 סוגים של כדורי הולופוינט:
סוג ראשון:
Jacketed hollow points - כשהקליע פוגע במטרה הוא מקבל צורת 'פטריה' ובכך מגדיל את האפקט של הקליע ב200-250 אחוז. הדגם הנפוץ בארץ הוא: Hornady Custom 124-grain .
סוג שני:
Hollow-Cavity Bullet - כשהקליע פוגע במטרה הוא מתפרק למספר חתיכות ובכך מגדיל את האפקט של הקליע במאות אחוזים (לא צריך להיות פיזיקאי גדול כדי להבין שהקליע פורק יותר אנרגיה ככל ששטח הפנים שלו גדול יותר).
לדוגמא- https://www.youtube.com/watch?v=6sas9N3OmuM
נראה לי ברור מאליו שהסוג השני הרבה יותר כדאי לקניה (אם מישהו חושב שלא- אשמח לדעת למה).
אני לא מצליח למצוא מטווח שמוכר את הסוג השני (Hollow-Cavity Bullet), מישהו יודע איפה אפשר להשיג?
תודה.
מבירור שעשיתי הבנתי שישנם 2 סוגים של כדורי הולופוינט:
סוג ראשון:
Jacketed hollow points - כשהקליע פוגע במטרה הוא מקבל צורת 'פטריה' ובכך מגדיל את האפקט של הקליע ב200-250 אחוז. הדגם הנפוץ בארץ הוא: Hornady Custom 124-grain .
סוג שני:
Hollow-Cavity Bullet - כשהקליע פוגע במטרה הוא מתפרק למספר חתיכות ובכך מגדיל את האפקט של הקליע במאות אחוזים (לא צריך להיות פיזיקאי גדול כדי להבין שהקליע פורק יותר אנרגיה ככל ששטח הפנים שלו גדול יותר).
לדוגמא- https://www.youtube.com/watch?v=6sas9N3OmuM
נראה לי ברור מאליו שהסוג השני הרבה יותר כדאי לקניה (אם מישהו חושב שלא- אשמח לדעת למה).
אני לא מצליח למצוא מטווח שמוכר את הסוג השני (Hollow-Cavity Bullet), מישהו יודע איפה אפשר להשיג?
תודה.
- סליקאי ארד
Re: כדורי הולופוינט
האם מותר לשאול כיצד קליע יפרוק יותר אנרגיה אם הוא מתפרק לעומת JHP? ועוד במאות אחוזים?
ועוד במאות אחוזים. אני לא פיסיקאי, לכן שואל.
לתומי חשבתי שקליע נותן את כל האנרגיה אם נשאר בגוף, בלא תלות בצורתו.
הפציעה זה כבר סיפור אחר.
ואם פירוק הקליע הוא כה יעיל, מדוע הוכנס לאחרונה סוג קליעים bonded?
ועוד במאות אחוזים. אני לא פיסיקאי, לכן שואל.
לתומי חשבתי שקליע נותן את כל האנרגיה אם נשאר בגוף, בלא תלות בצורתו.
הפציעה זה כבר סיפור אחר.
ואם פירוק הקליע הוא כה יעיל, מדוע הוכנס לאחרונה סוג קליעים bonded?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
יש באמת שתי אסכולות.
1. כדורים שהם נפתחים בפגיעה-כל ההולופוינט הסטנדרטיים שאנחנו מכירים. היתרון שלהם הוא חדירות ופגיעה באיברים חיוניים. החיסרון שלהם הוא בדיוק כמו היתרון חדירות (יתר) שיכולה לגרום לפגיעה בבלתי מעורבים.
2. כדורים שמתפרקים בפגיעה במטרה. היתרון שלהם תעלות פצע מרובות/פצע גדול ושיטחי ואין להם חדירות יתר. זה גם החיסרון שלהם כי הם יעילים פחות נגד מטרות שנמצאות מאחורי מחסומים קלים או בגדים עבים במיוחד.
יש הרבה ויכוחים מה יותר טוב ולאיזה שימוש - אין איזה דעה שמנצחת.
א.
1. כדורים שהם נפתחים בפגיעה-כל ההולופוינט הסטנדרטיים שאנחנו מכירים. היתרון שלהם הוא חדירות ופגיעה באיברים חיוניים. החיסרון שלהם הוא בדיוק כמו היתרון חדירות (יתר) שיכולה לגרום לפגיעה בבלתי מעורבים.
2. כדורים שמתפרקים בפגיעה במטרה. היתרון שלהם תעלות פצע מרובות/פצע גדול ושיטחי ואין להם חדירות יתר. זה גם החיסרון שלהם כי הם יעילים פחות נגד מטרות שנמצאות מאחורי מחסומים קלים או בגדים עבים במיוחד.
יש הרבה ויכוחים מה יותר טוב ולאיזה שימוש - אין איזה דעה שמנצחת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אלדר -
מה השאיפה שלנו בפועל מכדור אקדח להגנה עצמית ?
שיהרוג בסופו של דבר ? - לא נראה לי, כי אם זה לא קורה ברגע הקריטי שבו אני מאויים, אין לזה משמעות. אין לי גם עניין לעשות עבודה קשה למנתח שינסה לתקן את הנזק ולדוג רסיסים.
לי חשובים הדברים הבאים לפי הסדר -
1. כדור שיזין תמיד ולא יגרום למעצור (לא נחות מכדור fmj).
2. כדור שיחדור ולא יעצר מהר מדי (ע״ע ווינצ׳סטר סילברטיפ ז״ל).
3. למנוע במידת האפשר חדירות יתר שגם מורידה מהיעילות וגם עלולה לגרום נזק סביבתי.
כל הנ״ל נבדקים במבחנים כאלו ואחרים.
השאיפה שלי - להפיל תוקף מיידית ככל האפשר. לשם כך אני צריך לשתק את מערכת העצבים ע״י פגיעה בגזע המוח/ חוט השדרה או לחילופין להנחית את לחץ הדם ע״י גרימת דימום מאסיבי ( פגיעה בלב/ עורק ראשי).
אם פיספסתי משהו או טעיתי - אנא תקן.
לראייתי, לצורך כך אני צריך להיות מסוגל לפגוע במדוייק ,מהר ככל האפשר ובמספר כדורים.
האם כדור כזה או אחר יגדיל את הסיכוי שלי ? האם להתרחבות/ התפרקות/ שפיצים חדים ושאר דברים שמצטלמים טוב יש בפועל תועלת בזמן המיידי מעבר להקטנת חדירות יתר?
מה השאיפה שלנו בפועל מכדור אקדח להגנה עצמית ?
שיהרוג בסופו של דבר ? - לא נראה לי, כי אם זה לא קורה ברגע הקריטי שבו אני מאויים, אין לזה משמעות. אין לי גם עניין לעשות עבודה קשה למנתח שינסה לתקן את הנזק ולדוג רסיסים.
לי חשובים הדברים הבאים לפי הסדר -
1. כדור שיזין תמיד ולא יגרום למעצור (לא נחות מכדור fmj).
2. כדור שיחדור ולא יעצר מהר מדי (ע״ע ווינצ׳סטר סילברטיפ ז״ל).
3. למנוע במידת האפשר חדירות יתר שגם מורידה מהיעילות וגם עלולה לגרום נזק סביבתי.
כל הנ״ל נבדקים במבחנים כאלו ואחרים.
השאיפה שלי - להפיל תוקף מיידית ככל האפשר. לשם כך אני צריך לשתק את מערכת העצבים ע״י פגיעה בגזע המוח/ חוט השדרה או לחילופין להנחית את לחץ הדם ע״י גרימת דימום מאסיבי ( פגיעה בלב/ עורק ראשי).
אם פיספסתי משהו או טעיתי - אנא תקן.
לראייתי, לצורך כך אני צריך להיות מסוגל לפגוע במדוייק ,מהר ככל האפשר ובמספר כדורים.
האם כדור כזה או אחר יגדיל את הסיכוי שלי ? האם להתרחבות/ התפרקות/ שפיצים חדים ושאר דברים שמצטלמים טוב יש בפועל תועלת בזמן המיידי מעבר להקטנת חדירות יתר?
- סליקאי טיטניום
ניר, כרגיל, כל מה שאתה כותב זה נכון.
פשוט לא הבנתי כיצד צורת הקליעה משנה את האנרגיה המועברת במאות אחוזים אם לא מדובר בחדירות יתר.
גם שאלה גדולה האם על סמך אנרגיה נטו ניתן לדון על חומרת הפציעה. לדעתי לא.
פשוט לא הבנתי כיצד צורת הקליעה משנה את האנרגיה המועברת במאות אחוזים אם לא מדובר בחדירות יתר.
גם שאלה גדולה האם על סמך אנרגיה נטו ניתן לדון על חומרת הפציעה. לדעתי לא.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
להלן הבנתי המצומצמת במעברי אנרגיה בתור סטודנט לביולוגיה שלומד קורסים בכימיה ופיזיקה.
לכדור בעת מעופו באוויר יש X אנרגיה, והוא בשום פנים ואופן לא יכול להעביר יותר מאשר מאותה כמות.
אלו הנקודות שצריך לעמוד עליהן:
1. האם כדור רגיל בכלל יכול להעביר את כל האנרגיה? מובן שכדור שלא נעצר בגוף ממשיך במעופו כי נותרה לו עוד אנרגיה קינטית, משמע, לא כל האנרגיה של הכדור עברה למטרה.
2. בהנחה שכדור פוגע במטרה ונשאר בתוכה, האם יותר יעיל שכל האנרגיה תעבור לאזור גוף מרוכז אחד או שהיא תפוזר על פני x1, x2 ... xn אזורים שונים?
3. למעשה כמו שאמרו מעלי לא מספיק לחשוב במונחים של מעברי אנרגיה מופשטים מבחינה כימית, אלא אילו שינויים פיזיקליים נגרמים - דימום מסיבי כתוצאה מפגיעה באבי העורקים וכו'.
לכדור בעת מעופו באוויר יש X אנרגיה, והוא בשום פנים ואופן לא יכול להעביר יותר מאשר מאותה כמות.
1. האם כדור רגיל בכלל יכול להעביר את כל האנרגיה? מובן שכדור שלא נעצר בגוף ממשיך במעופו כי נותרה לו עוד אנרגיה קינטית, משמע, לא כל האנרגיה של הכדור עברה למטרה.
2. בהנחה שכדור פוגע במטרה ונשאר בתוכה, האם יותר יעיל שכל האנרגיה תעבור לאזור גוף מרוכז אחד או שהיא תפוזר על פני x1, x2 ... xn אזורים שונים?
3. למעשה כמו שאמרו מעלי לא מספיק לחשוב במונחים של מעברי אנרגיה מופשטים מבחינה כימית, אלא אילו שינויים פיזיקליים נגרמים - דימום מסיבי כתוצאה מפגיעה באבי העורקים וכו'.
- סליקאי ארד
כל הדיון הזה מזכיר לי את הבדיחה על זקן אחד שמגיע לרופא ומבקש ממנו ש"יוריד לו את הלחץ המיני"
הרופא בפליאה : "את הלחץ המיני?"
החולה הזקן : " כן , תוריד לי את הלחץ המיני מהראש ל ז** .
הרופא בפליאה : "את הלחץ המיני?"
החולה הזקן : " כן , תוריד לי את הלחץ המיני מהראש ל ז** .
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
קוביש כתב:להלן הבנתי המצומצמת במעברי אנרגיה בתור סטודנט לביולוגיה שלומד קורסים בכימיה ופיזיקה.
יעילות הפגיעה לא נקבעת לפי העברת האנרגיה לגוף הנפגע. רק לפי חומרת הפציעה (בעיקר קוטר הפציעה ועומק החדירה). כמובן שהאנרגיה קשורה ליכולת החדירה. אפשר להגיד שעומק החדירה תלוי באנרגיה ובשטח החתך של הקליע. תחמושת אופטימלית תהיה כזו עם קליע הולופוינט שמחושב כך שהוא יתרחב, אבל יגיע עד קצה עומק הגוף מבלי לצאת. אבל זה לא כדי להעביר אנרגיה, אלא כי ככה אנחנו מקבלים את הנתונים הטובים ביותר של עומק וקוטר. כמובן שזה בלתי אפשרי לתכנן תחמושת כזאת כי הפגיעה יכולה להיות בזוויות שונות, דרך מחסות, הנפגע יכול להיות בעל ממדי גוף שונים, הטווח משתנה, הקליע יכול לעבור דרך עצמות, ועוד.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
כדור כסף שימושי לערפדים.
תעשו לעצמכם טובה - אל תתחשבו בשיקולי אנרגיה וספקולציות על אופן העברת האנרגיה של הכדור בבחירת סוג תחמושת.
תשאירו את החישובים האלה לפיזיקאים של חברות התחמושת שצריכים לשבור את הראש על זה, ויש כאן הרבה יותר משתנים ממה שנדמה לכם.
"כוח עצירה" של תחמושת ממש לא תלוי בצורה "לינארית"(בשביל הפיזיקאים מבינכם) באנרגיה של הכדור.
תחמושת מתאימים לאקדח באופן אמפירי ואינדיבידואלי, מה שלצערנו קצת קשה לבצע במדינת ישראל כאזרח, אז משתדלים להתאים כמה שניתן במסגרת גבולות הפרקטיקה.
תשאירו את החישובים האלה לפיזיקאים של חברות התחמושת שצריכים לשבור את הראש על זה, ויש כאן הרבה יותר משתנים ממה שנדמה לכם.
"כוח עצירה" של תחמושת ממש לא תלוי בצורה "לינארית"(בשביל הפיזיקאים מבינכם) באנרגיה של הכדור.
תחמושת מתאימים לאקדח באופן אמפירי ואינדיבידואלי, מה שלצערנו קצת קשה לבצע במדינת ישראל כאזרח, אז משתדלים להתאים כמה שניתן במסגרת גבולות הפרקטיקה.
- סליקאי זהב
חן ארצי כתב:
יעילות הפגיעה לא נקבעת לפי העברת האנרגיה לגוף הנפגע. רק לפי חומרת הפציעה (בעיקר קוטר הפציעה ועומק החדירה). כמובן שהאנרגיה קשורה ליכולת החדירה.
אני מסכים, זה בדיוק מה שכתבתי בסעיף 3.
- סליקאי ארד
Everest כתב:תעשו לעצמכם טובה - אל תתחשבו בשיקולי אנרגיה וספקולציות על אופן העברת האנרגיה של הכדור בבחירת סוג תחמושת.
לגבי פיזיקאים של חברות תחמושת - אבי מור כתב לפני כמה ימים פוסט בפייסבוק ובו חשף את תעשיית השקרים של שיווק תחמושת בארה"ב, בעבר (כנראה). ירי על מטרות שמציגות מחזה מרשים בעת חדירת הכדור אבל אין להן ולגוף האנושי דבר וחצי דבר, מדידת מהירות ואנרגיית לוע בירי מעבדה מקנה ארוך במיוחד ולא סטנדרטי, ועוד.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
- סליקאי טיטניום
תודה לכל העונים.
בואו נשאיר את הדיון הפיזיקאלי בצד (מי שמעוניין בהסבר מעמיק יותר- שיפנה אלי בפרטי ואשמח להסביר).
אני חוזר לשאלתי הראשונה:
אני לא מצליח למצוא מטווח שמוכר את הכדורים מהסוג השני (Hollow-Cavity Bullet), מישהו יודע איפה אפשר להשיג?
תודה.
בואו נשאיר את הדיון הפיזיקאלי בצד (מי שמעוניין בהסבר מעמיק יותר- שיפנה אלי בפרטי ואשמח להסביר).
אני חוזר לשאלתי הראשונה:
אני לא מצליח למצוא מטווח שמוכר את הכדורים מהסוג השני (Hollow-Cavity Bullet), מישהו יודע איפה אפשר להשיג?
תודה.
- סליקאי ארד
אבי מור אדם יקר וכל מילה שהוא אומר בסלע.
תעשיית האמל"ח היא בדיוק כמו תעשיית הקוסמטיקה בשביל נשים.
לוקחים קופסא ממלאים אותה בשומן כלשהו ועוד איזה שקר כלשהו ומבטיחים ששימוש במוצר יגרום לה להשאר צעירה יפה וחסרת קמטים לנצח. שמים על הקופסה תג מחיר של כמה מאות שקלים ומחכים לפראייריות שיקנו.
אותו כנ"ל גם אצלינו. מייצרים תחמושת עם מראה אכזרי קוראים לה בשם לא פחות אכזרי כמו הידרה שוק אקסטרים שוק ומבטיחים לנו ניטרול בכדור ראשון.
כמובן ששמים על זה תג מחיר של 9 שקל לכדור ומחכים שנקנה.
ולא לדבר על כל תעשיית הגאדטים.
לוקחים איזה חתיכת זבל שמיוצרת בסין מוסיפים לה את השם טקטיקל ומוכרים לנו את זה במחיר מופרע.
א.
תעשיית האמל"ח היא בדיוק כמו תעשיית הקוסמטיקה בשביל נשים.
לוקחים קופסא ממלאים אותה בשומן כלשהו ועוד איזה שקר כלשהו ומבטיחים ששימוש במוצר יגרום לה להשאר צעירה יפה וחסרת קמטים לנצח. שמים על הקופסה תג מחיר של כמה מאות שקלים ומחכים לפראייריות שיקנו.
אותו כנ"ל גם אצלינו. מייצרים תחמושת עם מראה אכזרי קוראים לה בשם לא פחות אכזרי כמו הידרה שוק אקסטרים שוק ומבטיחים לנו ניטרול בכדור ראשון.
כמובן ששמים על זה תג מחיר של 9 שקל לכדור ומחכים שנקנה.
ולא לדבר על כל תעשיית הגאדטים.
לוקחים איזה חתיכת זבל שמיוצרת בסין מוסיפים לה את השם טקטיקל ומוכרים לנו את זה במחיר מופרע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר