קיימת הנחיה למאבטחים לראות את הנשק בעין?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קיימת הנחיה למאבטחים לראות את הנשק בעין?

על ידי משתא » 12 יוני 2016, 21:23

נתקלתי כבר בשני מקומות שונים במאבטחים ששאלו אם הנשק עלי לאחר שהצגתי רישיון, ואף דרשו לראות אותו בעין כדי לוודא שהוא אכן עלי.
כששאלתי אותם למה הם צריכים לראות אותו, הם אמרו שאלו ההנחיות מאחר ויש כאלו שמציגים רישיון מבלי שהנשק עליהם כדי להתחמק מבדיקה ביטחונית.
קצת מוזר לי הרציונל של זה (אם אתה עם אקדח זה בסדר ובלי אקדח אתה צריך להיבדק), אבל אני יכול לחיות עם זה.
בעייתי לי יותר כשאני מגיע בהסלקה עמוקה ואני צריך להראות להם ולכל מי שסביבנו איפה הוא ממוקם.

יש ביסוס חוקי כלשהו לדבר הזה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: קיימת הנחיה למאבטחים לראות את הנשק בעין?

על ידי סיורניק » 12 יוני 2016, 21:37

לפחות לי זה נשמע כמו שטות של מאבטח ספציפי ולא מדיניות או נוהל כלשהו.
מה האינטרס של המאבטח לראות בעיניים שיש לך את הנשק עליך? הוא הולך לבדוק שאתה באמת נושא את הדגם שכתוב ברשיון ושלא החלפת לתחמושת 9 קצר?

מבחינה אבטחתית אין לזה משמעות, למרות שהצגת רשיון נשק מאפשרת למאבטח לראות שמדובר באזרח שמותר לו לשאת אקדח, אף אחד לא אמר שאם מישהו מציג רשיון נשק, חייבים לוותר לו על בדיקה בטחונית מקיפה (למשל חיפוש פצצות בתיק או כל דבר אחר). אם המאבטח רוצה לבדוק, אין פה שום עניין של התחמקות מבדיקה.
המאבטח עובד מול איום ייחוס מסויים, ומותר לו לתשאל גם בעלי רשיון כדי לשלול התנהגות מחשידה או איום מסויים שלאו דווקא קשור בנשק האישי.
בגלל הנ"ל, לא אמור להיות למאבטח אכפת אם האדם נושא את הנשק עליו באותו רגע. אין דבר כזה "מנסה להתחמק מבדיקה ע"י הצגת רשיון נשק" - אם המאבטח רוצה לבדוק את התיק הוא יכול לעשות זאת גם אם הצגתי לו רשיון, ואם אני רוצה להראות לו רשיון למרות שהנשק לא עלי (עד כמה מוזר שזה נשמע) מותר לי, והוא יחליט אם להתייחס לכך.

אני כן מודה שלפעמים אם אני ממהר (לרכבת או משהו דומה) קל לי יותר להציג רשיון ובכך לא לעמוד בתור של כל הנבדקים, אבל זה אך ורק בגלל שהמאבטח מאשר זאת. אם היה אומר לי לחכות בתור כמו כולם או מתעקש גם לפתוח לי את התיק, הייתי נשמע לכל הוראה.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 12 יוני 2016, 21:51

לפי מיטב הבנתי, יש למאבטח סמכויות חיפוש במידה וקיים חשד שאתה מחזיק בנשק שלא כדין. ברגע שאתה מציג לו רישיון, לא מתקיים תנאי לחשד סביר שאתה מחזיק בנשק שלא כדין, ולכן אין למאבטח זכות לדרוש ממך לראות או לחפש את האקדח הספציפי. אבל, מצד שני, הצגת רשיון לא פוסלת אפשרות שאתה מחזיק בנשק או כלי תקיפה אחר, ולכן המאבטח עדיין רשאי לבצע חיפוש באופן כללי גם לאחר הצגת רשיון וגם אחרי הצגת הנשק.
לדעתי והבנתי האישית דרישה להציג נשק אינה חוקית, אבל עדיף לחכות להסבר מאנשי מקצוע במשפטים.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 12 יוני 2016, 22:42

תודה על התשובות.
רק להבהיר-ברור לי שהצגת רישיון לא סותרת את זכות וחובת המאבטח לבדוק אותי ואת הכבודה שלי, אני מדבר אך ורק על הצגת הנשק (ולא בשביל בדיקת המספר הסידורי)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Lackrif » 12 יוני 2016, 23:11

רכבת ישראל רשאים ואף מבצעים בידוק ושיקוף מלא לכבודה של כל מי שנכנס לשטח תחנת הרכבת.
כולל חיילים במדים עם נשק עליהם.
לאחרונה אף נתקלנו במספר מקרים בהם דווח על חיילים הנושאים אמל"ח לא מורשה אם בטעות או במתכוון לדוגמה רימוני הלם/גז ואף נתפסו חיילים שניסו לגנוב רימון רסס ולבנות חבלה.

בשורה התחתונה - מאבטח רשאי ואף נדרש לבצע בידוק מלא על אף האישור והרישיון לנשאית אקדח - בפועל בודדים ונדירים הם אלו שמבצעים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 13 יוני 2016, 06:19

אין שום הנחיה כזו ובעיניי זה אף חמור ביותר ומסוכן, בעיקר במצבנו הביטחוני השברירי.
תחשוב מה יקרה אם בדיוק יגיע מאבטח לחילוף משמרות ויראה אותך מרחוק מציג נשק באופן מכוון, או יותר גרוע, המאבטח "ירצה לראות" שזה באמת הנשק שרשום ברישיון ולא סתם נשק שאתה מראה לו.
חמום מוח עוד עלול לירות בך, בעיקר במקומות עם מאבטחים חמומי מוח וקפיץ מתוח.
מה אתה עושה אם הנשק בתיק? זה בכלל מחשיד אם רואים אותך מוציא נשק במצב כזה.
בשיקוף בכלל אין לך מה לעשות כי אסור לך להכניס תיק עם אקדח לשיקוף, אלא אם כן זה לא מפריע לך שאין לך שליטה על הנשק שלך ולך תדע מי בצד השני יקח את התיק שלך, בכוונה או בטעות.
בקיצור - "הגדלת ראש" מיותרת ומטופשת מצד מאבטחים בודדים שלא מבינים את תפקידם וממציאים הנחיות.
גם אני נתקלתי כבר בכל מיני מקרים, כולל אחד שרצה לראות גם תעודת זהות בצמוד לרישיון, למרות שהיום יש ברישיון כבר את כל הפרטים כולל תמונה.
אם יש לך זמן ואתה לא ממהר, כדאי שתבהיר לקב"ט האחראי עליו שהוא אידיוט.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 13 יוני 2016, 06:25

לא. אפשר לסגור את האשכול כבר?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עדן23 » 13 יוני 2016, 07:46

Everest כתב:אין שום הנחיה כזו ובעיניי זה אף חמור ביותר ומסוכן, בעיקר במצבנו הביטחוני השברירי.
תחשוב מה יקרה אם בדיוק יגיע מאבטח לחילוף משמרות ויראה אותך מרחוק מציג נשק באופן מכוון, או יותר גרוע, המאבטח "ירצה לראות" שזה באמת הנשק שרשום ברישיון ולא סתם נשק שאתה מראה לו.
בשיקוף בכלל אין לך מה לעשות כי אסור לך להכניס תיק עם אקדח לשיקוף, אלא אם כן זה לא מפריע לך שאין לך שליטה על הנשק שלך ולך תדע מי בצד השני יקח את התיק שלך, בכוונה או בטעות.
בקיצור - "הגדלת ראש" מיותרת ומטופשת מצד מאבטחים בודדים שלא מבינים את תפקידם וממציאים הנחיות.
גם אני נתקלתי כבר בכל מיני מקרים, כולל אחד שרצה לראות גם תעודת זהות בצמוד לרישיון, למרות שהיום יש ברישיון כבר את כל הפרטים כולל תמונה.

גם אם הייתה הנחייה כזו אני בטוח שלא דובר בה על שליפת הנשק מהנרתיק.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חן ארצי » 13 יוני 2016, 08:03

אלו יוזמות פרטיות שונות של קב"טים לא חכמים (ויש הרבה כאלה).
מצד שני, לא שווה להתווכח. שיראה את הנשק אם זה מה שעושה לו טוב.
במכללה אחת ראיתי שהקב"ט החליט לנהל רישום של כל מי שנכנס עם נשק ברישיון - ממש יומן עם רישום שם, ת.ז., מספר הכלי, היצרן והקוטר.
ברכבת פעם עשו לי בלגן שלם, כולל הזמנת משטרה, בגלל שתוקף הרישיון פג יומיים קודם. לא הצלחתי לשכנע את המאבטח שאין מה לחשוד שביומיים האלה הצטרפתי לחמאס.
בכלל התדרוך של המאבטחים גרוע. זה מתחיל מהשאלה הכי דבילית בעולם "יש לך נשק?".
צריך לזכור שהחשש הכי גדול של מאבטחים הוא לא ממחבלים אלא מביקורת של הממונים (מאבטחים אמרו לי את זה).
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 13 יוני 2016, 08:30

עדן23 כתב:
Everest כתב:אין שום הנחיה כזו ובעיניי זה אף חמור ביותר ומסוכן, בעיקר במצבנו הביטחוני השברירי.

תתפלא מרמות הטמטום שאפשר להגיע אליהן.
פעם בלונה פארק בתל אביב הייתה "הנחייה" לפרוק את הנשק, ולא רק לפרוק אותו, אלא לתת אותו למאבטח של הלונה פארק ושהוא יבצע את הפריקה בכלי שלך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bigben » 13 יוני 2016, 09:29

Everest כתב:
עדן23 כתב:

תתפלא מרמות הטמטום שאפשר להגיע אליהן.
פעם בלונה פארק בתל אביב הייתה "הנחייה" לפרוק את הנשק, ולא רק לפרוק אותו, אלא לתת אותו למאבטח של הלונה פארק ושהוא יבצע את הפריקה בכלי שלך.

הייתי בינואר או פברואר בחרמון,
דרשו ממני לפרוק את הנשק ולהיות במקום עם מחסנית מחוץ לכלי.
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי משתא » 13 יוני 2016, 10:13

דרישה לפרוק נשק היא דרישה לגיטימית וסבירה לחלוטין, בהנחה שיש עמדת פריקה מסודרת.
לא תמיד יש מאחוריה היגיון, אבל עדיין לגיטימי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eitan156 » 13 יוני 2016, 10:22

אפשר לקבל הפניה למקור מוסמך שאומר שאסור / מותר למאבטח לדרוש ממני להראות/ לפרוק את הנשק. או לנהל רישום?
חשבתי במקומות בהם מותר להיכנס עם נשק אסור להתעסק עם הנשק בשום עמדה. כלומר מאבטח במקום המוני רק רואה את התעודה וגם אני וגם הוא לא נוגעים בנשק שלי.
זה מונע פליטות כדור וזה מונע חשיפה .
מטריד אותי מאד אם יש למאבטח/ קב"ט זכות "לראות" נשק/ לבקש ממני לפרוק/ לנהל רישום עם ת"ז שלי על דף בקלסר שמי יודע מה קורה איתו בסוף היום.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חן ארצי » 13 יוני 2016, 10:27

משתא כתב:דרישה לפרוק נשק היא דרישה לגיטימית וסבירה לחלוטין, בהנחה שיש עמדת פריקה מסודרת.
לא תמיד יש מאחוריה היגיון, אבל עדיין לגיטימי.

אני לא חושב שזו דרישה לגיטימית, אלא אם יש חוק כזה שתקף בכל הארץ, לכל המקומות מאותו סוג.
קודם כל, זה מאלץ כל אחד שנושא נשק מוסתר להוציא אותו. זה פתח לנסיונות גניבת נשק וצרות אחרות. שנית, לא כולם מיומנים באותה מידה, וכל התעסקות בנשק זה מקור אפשרי לתאונות. דווקא במקום ציבורי עם קהל, עדיף שאף אחד לא יגע בנשק אם לא צריך.
כל הדרישות האלו הן יוזמות פרטיות של קב"טים שנטפלים לנושא הנשק כי זה יותר "בטחוני" ומאפשר להם לנפנף בידע המקצועי שהם חושבים שיש להם.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי משתא » 13 יוני 2016, 11:03

זה בסופו של דבר מהלך כסת"חי, אין ספק.
אנשים רואים בדרישה לפרוק נשק ואפילו בדרישה להוציא מחסנית כצעד בטיחותי שנעשה במקום, שאפשר יהיה לכתוב עליו בדו"ח אחר כך.
ברור שיותר התעסקות עם נשק=יותר סיכוי לפליטות, אבל צריך להבין את הראש של מקומות כאלה:
-בן אדם יפרוק נשק בעמדת הפריקה ויפלוט כדור - הוא היה יכול לפלוט את הכדור בתוך המתחם, הצלחנו למנוע תאונה.
-בן אדם יפלוט כדור בתוך המתחם - עשינו כל שביכולתנו למנוע את זה, זה כבר לא בתחום אחריותנו.

אני לא מסכים עם זה, אבל יכול להבין מה עומד מאחורי זה (בניגוד להצגת נשק למאבטח)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד