קיימת הנחיה למאבטחים לראות את הנשק בעין?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: קיימת הנחיה למאבטחים לראות את הנשק בעין?

על ידי Boltik » 13 יוני 2016, 11:13

eitan156 כתב:אפשר לקבל הפניה למקור מוסמך שאומר שאסור / מותר למאבטח לדרוש ממני להראות/ לפרוק את הנשק. או לנהל רישום?
חשבתי במקומות בהם מותר להיכנס עם נשק אסור להתעסק עם הנשק בשום עמדה. כלומר מאבטח במקום המוני רק רואה את התעודה וגם אני וגם הוא לא נוגעים בנשק שלי.
זה מונע פליטות כדור וזה מונע חשיפה .
מטריד אותי מאד אם יש למאבטח/ קב"ט זכות "לראות" נשק/ לבקש ממני לפרוק/ לנהל רישום עם ת"ז שלי על דף בקלסר שמי יודע מה קורה איתו בסוף היום.

סמכויות מאבטח מוגדרות ב-"חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, התשס"ה-2005" ואין למאבטח שום סמכות לדרוש ממך לפרוק נשק כתנאי כניסה למקום כזה או אחר.
ניהול רשימת נכנסים נופל (למיטב הבנתי) תחת "חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981".
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 13 יוני 2016, 11:28

Boltik כתב:סמכויות מאבטח מוגדרות ב-"חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, התשס"ה-2005" ואין למאבטח שום סמכות לדרוש ממך לפרוק נשק כתנאי כניסה למקום כזה או אחר.

כמו שמותר למקום פרטי לאסור על כניסה עם נשק הם לא יכולים להתנות את הכניסה עם נשק בפריקתו?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TM1 » 13 יוני 2016, 11:44

משתא כתב:
Boltik כתב:סמכויות מאבטח מוגדרות ב-"חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, התשס"ה-2005" ואין למאבטח שום סמכות לדרוש ממך לפרוק נשק כתנאי כניסה למקום כזה או אחר.

כמו שמותר למקום פרטי לאסור על כניסה עם נשק הם לא יכולים להתנות את הכניסה עם נשק בפריקתו?

אין מצב בעולם שאני פורק נשק בכניסה למקום ציבורי. פשוט לא יקרה !!
אני גם לא אוציא את האקדח מהנרתיק אלא אם יש חדר מבודד.
לדעתי זו יוזמה מקומית הזויה של קב"ט שלא חשב עד הסוף.
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Boltik » 13 יוני 2016, 12:07

משתא כתב:

יכולים לאסור כניסה לכלל המבקרים, אבל אסור להתנות כניסה במילוי הוראה לא חוקית לחלק מהמבקרים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 13 יוני 2016, 12:23

משתא כתב:

קניון או אוניברסיטה הם לא מקומות פרטיים.
אני לא יודע מה לגבי מכללה פרטית.
האם ב-"חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, התשס"ה-2005" יש התייחסות לוידוא נשיאה של הנשק או איזו בקשה לראות את הנשק, נניח בלי להוציאו מהנרתיק/ תיק?
אני מניח שיש גם עוד חוקים שקובעים לגבי כניסה עם נשק למקומות ציבוריים.
אשמח לעדכון.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי משתא » 13 יוני 2016, 13:14

מתי דיברתי על קניון או אוניברסיטה?
בכל מקרה אם כבר העלית את זה אז הייתה תקופה שלאוניברסיטה העברית היה אסור להיכנס עם נשקים, עד היום יש שלטים שאוסרים כניסה עם נשק שעדיין לא החליפו, ולא הייתה שום אופציית הפקדה.
בכל אופן הנוסח המלא של החוק כאן להורדה למי שמעוניין:
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j ... 2578,d.d24
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי וינץ » 13 יוני 2016, 19:54

שלום לכם קראתי את התגובות שלכם, אני בעצמי מאבטח ברשות ההגירה והאוכלסין מאחר שאין בלשכות ברחבי הארץ אפשרויות להפקיד נשק האזרחים יכולים להיכנס איתם בהצגת רישיון!!! אין למאבטח שום סמכות לראות את הנשק בעין גם אין שום צורך מעבר לצורך בשאלה האם הוא אכן נושא אותו עליו באותו זמן למה? כי יש הרבה אנשים שחושבים שככה הם היתחמקו מבידוק מקיף במגנומטר.

תחשבו על זה איזה מאבטח באמת יכול לראות את הנשק בעין ובאמת להבין את הקשר בין הרישיון לאקדח עצמו
איזה חוק מותיר לחשוף את האקדח ברבים שלא לצורך ירי?

אני באופן אישי מאוד אוהב לפתח שיחה עם אותו בעל נושא כלי ירייה מכיוון שלי יש את המודעות והידע

לפעמים גם גורמים מוסמכים אחרים מנסים לבחון אותנו בניסיון הברחת נשק או חלקי נשק שלא כדין!...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Boltik » 13 יוני 2016, 20:13

וינץ כתב:איזה חוק מותיר לחשוף את האקדח ברבים שלא לצורך ירי?

ואיזה חוק אוסר לחשוף את האקדח ברבים שלא לצורך ירי?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי וינץ » 13 יוני 2016, 20:34

Boltik כתב:
וינץ כתב:איזה חוק מותיר לחשוף את האקדח ברבים שלא לצורך ירי?

ואיזה חוק אוסר לחשוף את האקדח ברבים שלא לצורך ירי?

[/quote]
אתה צודק אני מתנצל על הניסוח הלוקה בחסר אני מתכוון בטיחותית ומשפטית פעולה כאזו יכולה להיחשב כאיום במידה שאיזה אזרח תבלבל עליו דעתו
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי eitan156 » 13 יוני 2016, 21:18

למה בעצם נשאלת השאלה "האם הנשק עליך?"
אני בעצמי מציג לא פעם את התעודה כשהנשק לא עלי וזה אכן כדי לא לפתוח את התיק . אני לא רואה (כמעט) שום בעיה עם זה. בטח לא בעיה חוקית.
לא הברחתי פנימה שום דבר שאסור וגם לא התחמקתי משום חובה: אני מראה תעודה, מכאן והלאה יעשה המאבטח מה שהוא רוצה. מצידי שיפרק לי את התיק. ( כל עוד לא נוגעים בנשק). מנסיון עד היום (וזה הגיוני) פשוט מסמנים לי לעבור.
גם אם שואלים אותי האם הנשק עלי אני בד"כ לא מגיב וממשיך ללכת אבל מעניין אותי מה יקרה אם אומר שלא.
ההסתייגות היחידה שיש לי היא, שאם הייתי מאבטח במקום שיש בו רק כניסה אחת , הייתי שמח לדעת, כמה נושאי אקדח יש כעת בתוך המוסד למקרה ויש אירוע פח"ע.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי וינץ » 13 יוני 2016, 21:28

eitan156 כתב:למה בעצם נשאלת השאלה "האם הנשק עליך?"
אני בעצמי מציג לא פעם את התעודה כשהנשק לא עלי וזה אכן כדי לא לפתוח את התיק . אני לא רואה (כמעט) שום בעיה עם זה. בטח לא בעיה חוקית.
לא הברחתי פנימה שום דבר שאסור וגם לא התחמקתי משום חובה: אני מראה תעודה, מכאן והלאה יעשה המאבטח מה שהוא רוצה. מצידי שיפרק לי את התיק. ( כל עוד לא נוגעים בנשק). מנסיון עד היום (וזה הגיוני) פשוט מסמנים לי לעבור.
גם אם שואלים אותי האם הנשק עלי אני בד"כ לא מגיב וממשיך ללכת אבל מעניין אותי מה יקרה אם אומר שלא.
ההסתייגות היחידה שיש לי היא, שאם הייתי מאבטח במקום שיש בו רק כניסה אחת , הייתי שמח לדעת, כמה נושאי אקדח יש כעת בתוך המוסד למקרה ויש אירוע פח"ע.

אני כמאבטח מנהל מעקב אחריי זה ואפילו רושם את מספר הת.ז והשם של אותו אדם בדוח מעקב
אם הנשק לא מוסלק ואני מצליח לגנוב מבט בשביל לזהות את סוג האקדח ולהשוות לרישיון המוצג וכמובן לתוקפו
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי eitan156 » 13 יוני 2016, 21:33

וינץ כתב:
eitan156 כתב:למה בעצם נשאלת השאלה "האם הנשק עליך?"
א

אני כמאבטח מנהל מעקב אחריי זה ואפילו רושם את מספר הת.ז והשם של אותו אדם בדוח מעקב
אם הנשק לא מוסלק ואני מצליח לגנוב מבט בשביל לזהות את סוג האקדח ולהשוות לרישיון המוצג וכמובן לתוקפו

אני לא מדבר על מקומות בהם רושמים את שם בעל האקדח. (סוגייה בפני עצמה).
אני מתכוון למקומות כמו תחנת רכבת/ מכללות/ קניונים. אין שם שום רישום שמי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amitaikl » 14 יוני 2016, 11:31

וינץ כתב:

בהנחה שזו הנחיה של הקב"ט ולא הגדלת ראש שלך, האם יש לכם אישור לקיום וניהול מאגר נתונים? כי אם לא, אתם יכולים להיות בבעיה גדולה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 19 יוני 2016, 17:35

amitaikl כתב:
וינץ כתב:

בהנחה שזו הנחיה של הקב"ט ולא הגדלת ראש שלך, האם יש לכם אישור לקיום וניהול מאגר נתונים? כי אם לא, אתם יכולים להיות בבעיה גדולה

חזרתי במיוחד לאשכול הזה, כדי לבדוק אם יש תשובה לשאלה הזו... זיפ... שום דבר... מעניין למה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 20 יוני 2016, 06:19

דבר ראשון לי נראה לא הגיוני שמאבטח ידרוש מאזרח חמוש להראות לו את הנשק. וקל וחומר לשלוף ולפרוק... קודם כל זה עלול להלחיץ את הציבור בתור מסביב. דבר נוסף, אני לעיתים מזומנות הולך עם הנשק מתחת לחולצה וחולצה במכנסיים כך שאם אצטרך להראות את הנשק אצטרך אח"כ למצוא מקום לסדר את ההופעה. כך שזה ממש לא הגיוני.

דבר שני - שבוע שעבר הייתי באילת. גם בקניון הים האדום וגם באייסמול כשנכנסתי והצגתי רשיון נשק, המאבטח שאל אם הנשק עלי, לא ביקש לראות ולא בטיח, אבל דיווח בקשר 'חמוש תקין בקניון'. פעולה כזאת נשמעת הגיונית. אבל אני רק חושב מה היתה תגובת הסביבה והתור בכניסה לקניון אם פתאום היו רואים מישהו חושף נשק...

צריך גם לחשוב על כך שאם קולטים מישהו עם נשק, הוא בקלות יכול להפוך למטרה לנסיון גניבה, לדוגמא באילת, אפשר לעקוב אחריו בקלות לבית המלון ולהבין שכשהוא יורד לים/בריכה הנשק נשאר בחדר ומשם זה כבר ממש קל...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד