אבטחת היי טק לאקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אבטחת היי טק לאקדח

על ידי hk765 » 14 יוני 2016, 20:05

סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: אבטחת היי טק לאקדח

על ידי Noy_haslik » 14 יוני 2016, 20:10

האמת שנראה לא רע בכלל, וחשוב לציין שזה חברה ישראלים!
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 14 יוני 2016, 20:58

שוב, כמו בכל הרעיונות היי טק שפורסמו בפורום בעבר, אני לא רואה מהנדסים בצוות, רק עיצוב תעשייתי ומכירות.
הם אולי יצליחו לגייס כסף בזכות הידע שלהם במכירות ותארים משירות צבאי, אבל המוצר הזה בתכנון הנוכחי בלתי אפשרי מבחינה הנדסית.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 14 יוני 2016, 22:13

אני דווקא רואה הנדסה או לפחות היתכנות הנדסית למרות שיש כאן לא מעט אפשרויות לכשל.
דווקא בתחום העיצוב התעשייתי אני רואה טעות אחת נוראית והיא חוסר הבנה של המשתמש. אם הם כיוונו לשוק האמריקאי, מדובר בחוסר הבנה של השוק.
הם חושבים כמו ישראלים ולא מבינים שחלק גדול מהצרכנים האמריקאיים לא יוותר על כדור בקנה.
המוצר אולי מתאים לנישה צרה מאד בחו"ל ואולי בארץ ואני אומר את זה כי אני מנסה לפרגן קצת.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Boltik » 14 יוני 2016, 22:32

אני לא רואה אפשרות לייצר מנגנון נעילה לבית הבליעה שמבוסס על חלק דמוי תרמיל שמתרחב. הסיבה נורא פשוטה: בית הבליעה תוכנן ובנוי בצורה שמונעת את זה על מנת לאפשר חליצה קלה של תרמיל שמתרחב בזמן הירי. דרך היחידה לנעול את החלק בתוך בית הבליעה היא להינעץ בדפנות, דבר שבלתי אפשרי בגלל הפגיעה באקדח וקשה מאוד מבחינה מעשית בגלל הפלדה שממנה עשוי הקנה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 14 יוני 2016, 22:35

העלית נקודה טובה לגבי הכדור בקנה, בשוק האמריקאי זה לא יעבור בקלות.
בכלל אני נגד כל מיני פטנטים שמטרתם להשאיר אותך אדיש לעובדה שיש לאנשים שהם לא אתה גישה לנשק, רק כי הוא מנוטרל.
השימוש היחיד שאני יכול לראות לזה הוא באקדחים שפזורים במקומות אסטרטגיים ברחבי הבית והמשרד כמו במגירות או מדפים מוסלקים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eitan156 » 14 יוני 2016, 22:51

Boltik כתב:אני לא רואה אפשרות לייצר מנגנון נעילה לבית הבליעה שמבוסס על חלק דמוי תרמיל שמתרחב. הסיבה נורא פשוטה: בית הבליעה תוכנן ובנוי בצורה שמונעת את זה על מנת לאפשר חליצה קלה של תרמיל שמתרחב בזמן הירי. דרך היחידה לנעול את החלק בתוך בית הבליעה היא להינעץ בדפנות, דבר שבלתי אפשרי בגלל הפגיעה באקדח וקשה מאוד מבחינה מעשית בגלל הפלדה שממנה עשוי הקנה.

מה שמתרחב הוא חלק פולימרי- כנראה אלסטומר. זו צורת נעילה שיכולה להיות מאוווווד חזקה ומתבססת על חיכוך.
אני מנסה לחשוב על דוגמאות: יש מלטשות שעובדות עם בד לטש שהוא גליל שמתלבש על בלון (שמתנפח) או על גליל גומי שעובר דרכו בורג שעם כיווץ הבורג והגליל במימד האורך מרחיב את הגליל. הדברים הללו עובדים כנגד כוחות חיכוך חזקים ובסלד מאד גבוה וכמעט תמיד מה שנכשל זה בד הלטש שנקרע. לא יצא לי לראות שגליל הליטוש מחליק מהבלון/ גומי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Boltik » 14 יוני 2016, 23:26

אני בספק שקיים חומר שמסוגל לספק כוח חיכוך נדרש על פלדה חלקה ועוד בשטח מגע די קטן. וגם אם יצליחו לקבל תוצאות סבירות על שטח יבש, WD40 יעשה צחוק מהרעיון:)

פרט נוסף שמצביע על גישה לא מקצועית לפרויקט זה כניסה לפרטים מאוד שוליים (כמו תמחור של עסקאות חבילה) תוך כדי התעלמות מוחלטת מפרטים הכרחיים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 14 יוני 2016, 23:29

יש הרבה חומרים נפוצים שעם לחץ מתאים יתנו חיכוך מעולה על פלדה חלקה, אבל....מסכים ששמן יעשה צחוק מהעניין.
זו כבר התעסקות שמונעת הפעלה מידית של הנשק.
נדמה לי שכל הרעיון הוא שילדים / תוקף שנכנס כעת הביתה, לא יפעילו את הנשק מיד או יגעו בו בלי ידיעתך.
אני גם, לא ממש מאמין במוצר הזה.
נערך לאחרונה על ידי eitan156 בתאריך 15 יוני 2016, 16:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי hk765 » 15 יוני 2016, 10:09

Boltik כתב:אני לא רואה אפשרות לייצר מנגנון נעילה לבית הבליעה שמבוסס על חלק דמוי תרמיל שמתרחב. הסיבה נורא פשוטה: בית הבליעה תוכנן ובנוי בצורה שמונעת את זה על מנת לאפשר חליצה קלה של תרמיל שמתרחב בזמן הירי. דרך היחידה לנעול את החלק בתוך בית הבליעה היא להינעץ בדפנות, דבר שבלתי אפשרי בגלל הפגיעה באקדח וקשה מאוד מבחינה מעשית בגלל הפלדה שממנה עשוי הקנה.

התרמיל מתרחב כדי ליצור אטימה.
החליצה מתוזמנת לזמן בו התרמיל מתחיל להתכווץ בחזרה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 15 יוני 2016, 11:17

יש תרמילים פחות איכותיים שמתנפחים ובית הבליעה אמור להסתדר גם איתם. באופן כללי פליז מתכת מאוד פלסטית ואני לא בטוח עד כמה התכווצות התרמיל לאחר ירידת הלחץ משמעותית בכלל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 15 יוני 2016, 15:58

Boltik כתב:יש תרמילים פחות איכותיים שמתנפחים ובית הבליעה אמור להסתדר גם איתם. באופן כללי פליז מתכת מאוד פלסטית ואני לא בטוח עד כמה התכווצות התרמיל לאחר ירידת הלחץ משמעותית בכלל.

חישוב הטולרנסים של התרמיל + בית הבליעה הוא כזה שיאפשר חליצה אמינה בכל מקרה.
תאמין לי שאפשר לייצר תחמושת שאחרי ירי יהיה קשה לך לחלוץ את התרמיל מבית הבליעה בעזרת דורן ומכות פטיש.

המנגנון הזה בנוי להתקע בתוך הקנה וממש לא קשה לבנות משהו שיתפס הייטב על דפנות בית הבליעה.
מספיק טבעת גומי בעלת מקדם חיכוך גבוה שתופחת בתוך בית הבליעה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boltik » 15 יוני 2016, 16:29

אני מציע שתעשה חישוב מה צריך להיות מקדם חיכוך של אותו גומי על מנת להחזיק משקל 100 ק''ג (משקל של מבוגר שנשען על ההתקן על מנת לשלוף אותו בכוח).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חן ארצי » 16 יוני 2016, 08:42

מבחינה טכנית לא בעיה ליצור מתקן כזה. מקדם החיכוך ממש לא משנה. אני מניח שהמבנה שלו כולל רכיב פנימי בצורת קונוס כך שככל שאתה מפעיל יותר כוח בכיוון הפתיחה, כך מופעל גם יותר כוח הידוק כלפי חוץ.
אבל מה, אני לא הייתי סומך על מתקן כזה שייפתח כשאני אצטרך. במקרה של תקלה במנגנון אתה תקוע. מאותה סיבה לא הייתי מאחסן את הנשק בכספת עם כל מיני מנגנוני פתיחה מסובכים.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד