אירוע אפשרי!!!!! מה אתה כבעל נשק עושה!!!?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אירוע אפשרי!!!!! מה אתה כבעל נשק עושה!!!?
אתה צודק, אבל לא תמיד זה רצוני.
- סליקאי כסף
יש אנשים שטוענים שאצל יהודים אחרי 2000 שנות גלות זה כבר בדנ"א לראות מאיפה עלולים לפגוע בך..
רק עכשיו אתה יכול גם להגיב ולהחזיר.
רק עכשיו אתה יכול גם להגיב ולהחזיר.
G-19
המקרה שנתת פה היה די פשוט (במידה והיית מגדיר תא שטח) והדפ"א הייתה קלה ומהירה. הבעיה היא שהכנסת כח אבטחה לסלט.
קודם כל, אם נתת למספיק זמן לחלוף עד שהגיע כח אבטחה, תמשיך לעשות מה שעשית (כלום, אולי כי לא יכולת) ותגן על חייך וחיי יקירך. לפני זה רק תוודא שאתה והם מאחורי מכסה. ברגע שכח אבטחה חמוש נכנס לתמונה, יש סיכויי די גבוה שאם תשלוף אקדח תחטוף (כי הרבה מושג מה הם עושים אין להם) או שתגרום להם לבלבול ובזבוז זמן עליך במקום במפגע עצמו. ונניח רק נניח שיש להם מושג מה הם עושים, הם לא רגילים לעבוד איתך כחלק אורגני מהצוות.
אם עד שהגיע הכח יש באפשרותך לפתוח קו ישיר אל המפגע בטווח שאתה מרגיש נוח לביצוע ירי, לך על זה. רק תזכור שבמקומות הומי אדם, פספוס של המפגע לרוב יסתיים באסון.
אני חושב שיש מקום במיוחד בארץ ועכשיו גם בארה"ב, לחנך אזרחים שאינם חמושים, מה עושים במקרים מהסוג הנ"ל. תחשוב כמה מהר וקל ניתן לסיים אירוע ללא כל האנשים שרצים לך בין כוונות.
עוד נקודה חשובה, תזכור שגם אתה חלק מהנתקפים, זה שיש לך אקדח (כי היית חכם לקבל על עצמך מצוות אקדח) לא הופך אותך לרמבו המגן על כל אדם. חשוב שתתגונן מפני ירי לעברך ורק אז תפעל כאשר הכל בטוח. חשוב שתישאר בחיים בכדי להילחם, תגובה פזיזה ללא חשיבה מוקדמת יכולה לגרום לאסון מבחינתך.
נקודת אור, בתור נושא נשק (תמיד לא חשוב לאן) אני תמיד דואג ליצר דפאו"ת לפני שקורה משהו (כי כשקורה אני עסוק עם בלתמי"ם), ומציב את עצמי תמיד בנקודה ממנה אוכל להתגונן, להגן ולהילחם. כל מקום והדפ"א שלו. אחרי זמן זה הופך להיות הרגל שגרתי, כמו נהיגה במכונית. בהתחלה הכל ניראה מסובך, הרבה התעסקות עם הטכניקה איתות הילוכים קלאטץ', אחרי חודש על הכביש, מוסיקה סיגריה (במקרה הטוב) SMSים ואיפור (במקרה הפחות טוב) הנהיגה עצמה כבר לא הפאקטור המרכזי. ככה גם בחיי נושא נשק. זה לא שאני מגיע למסעדה אחרי תדרוך אופרטיבי לבני המשפחה, אלא הגעה, סריקה כולל שירותים ולמידה של תא השטח, 2-3 דפאו"ת בזריז ואפילו המלצר עדיין לא הגיע לחלק תפריטים.
קשה מאוד לנתח מצב מבלי לראות את תא השטח הנתון או את תגובת הקהל ברגע הפיגוע, ולכן לא תקבל פה תשובה נוקבת.
קודם כל, אם נתת למספיק זמן לחלוף עד שהגיע כח אבטחה, תמשיך לעשות מה שעשית (כלום, אולי כי לא יכולת) ותגן על חייך וחיי יקירך. לפני זה רק תוודא שאתה והם מאחורי מכסה. ברגע שכח אבטחה חמוש נכנס לתמונה, יש סיכויי די גבוה שאם תשלוף אקדח תחטוף (כי הרבה מושג מה הם עושים אין להם) או שתגרום להם לבלבול ובזבוז זמן עליך במקום במפגע עצמו. ונניח רק נניח שיש להם מושג מה הם עושים, הם לא רגילים לעבוד איתך כחלק אורגני מהצוות.
אם עד שהגיע הכח יש באפשרותך לפתוח קו ישיר אל המפגע בטווח שאתה מרגיש נוח לביצוע ירי, לך על זה. רק תזכור שבמקומות הומי אדם, פספוס של המפגע לרוב יסתיים באסון.
אני חושב שיש מקום במיוחד בארץ ועכשיו גם בארה"ב, לחנך אזרחים שאינם חמושים, מה עושים במקרים מהסוג הנ"ל. תחשוב כמה מהר וקל ניתן לסיים אירוע ללא כל האנשים שרצים לך בין כוונות.
עוד נקודה חשובה, תזכור שגם אתה חלק מהנתקפים, זה שיש לך אקדח (כי היית חכם לקבל על עצמך מצוות אקדח) לא הופך אותך לרמבו המגן על כל אדם. חשוב שתתגונן מפני ירי לעברך ורק אז תפעל כאשר הכל בטוח. חשוב שתישאר בחיים בכדי להילחם, תגובה פזיזה ללא חשיבה מוקדמת יכולה לגרום לאסון מבחינתך.
נקודת אור, בתור נושא נשק (תמיד לא חשוב לאן) אני תמיד דואג ליצר דפאו"ת לפני שקורה משהו (כי כשקורה אני עסוק עם בלתמי"ם), ומציב את עצמי תמיד בנקודה ממנה אוכל להתגונן, להגן ולהילחם. כל מקום והדפ"א שלו. אחרי זמן זה הופך להיות הרגל שגרתי, כמו נהיגה במכונית. בהתחלה הכל ניראה מסובך, הרבה התעסקות עם הטכניקה איתות הילוכים קלאטץ', אחרי חודש על הכביש, מוסיקה סיגריה (במקרה הטוב) SMSים ואיפור (במקרה הפחות טוב) הנהיגה עצמה כבר לא הפאקטור המרכזי. ככה גם בחיי נושא נשק. זה לא שאני מגיע למסעדה אחרי תדרוך אופרטיבי לבני המשפחה, אלא הגעה, סריקה כולל שירותים ולמידה של תא השטח, 2-3 דפאו"ת בזריז ואפילו המלצר עדיין לא הגיע לחלק תפריטים.
קשה מאוד לנתח מצב מבלי לראות את תא השטח הנתון או את תגובת הקהל ברגע הפיגוע, ולכן לא תקבל פה תשובה נוקבת.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
קשה עד בלתי אפשרי לתת קווים מנחים לאזרחים לא חמושים מה לעשות במקרה של פיגוע/מסע הרג.
הסיטואציות כל כך שונות ומגוונות, האינסטינקטים לרוב חזקים מהמציאות, ובכלל לא בטוח שתרצה שכולם ינהגו אותו דבר.
השיח עכשיו בארצות הברית הוא בכלל על איך ייתכן שאף אחד לא תקף את המחבל באורלנדו (בידיים חשופות) ואדם חמוש אחד הצליח להרוג 49 אזרחים.
הסיטואציות כל כך שונות ומגוונות, האינסטינקטים לרוב חזקים מהמציאות, ובכלל לא בטוח שתרצה שכולם ינהגו אותו דבר.
השיח עכשיו בארצות הברית הוא בכלל על איך ייתכן שאף אחד לא תקף את המחבל באורלנדו (בידיים חשופות) ואדם חמוש אחד הצליח להרוג 49 אזרחים.
- סליקאי כסף
הייתי אומר שהם התנהגו כמו חבורה של הומ@#ים!
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:הייתי אומר שהם התנהגו כמו חבורה של הומ@#ים!
מבלי לפגוע בחברי הקהילה הגאה , לא חושב שהם יודעים להשתמש בידיים (בקטע של אלימות… )
נערך לאחרונה על ידי עדן23 בתאריך 16 יוני 2016, 09:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
כאן הכללת ,
גילי מוסינזון למשל ,יודע להשתמש יופי בידיים.
כל המקרים האלו של אנשים בריאים וחזקים\ לוחמים שמובלים כצאן לטבח, כולל ההוצאות להורג של דעא"ש, רק גורמים לי להעריץ יותר את הפרטיזנים והמורדים בנאצים בתקופת ww2, מסתבר שזה לא עניין של מה בכך להתקומם מול חמושים, בטח אחרי שמשך תקופה ארוכה התעללו ודיכאו אותך.
כל המקרים האלו של אנשים בריאים וחזקים\ לוחמים שמובלים כצאן לטבח, כולל ההוצאות להורג של דעא"ש, רק גורמים לי להעריץ יותר את הפרטיזנים והמורדים בנאצים בתקופת ww2, מסתבר שזה לא עניין של מה בכך להתקומם מול חמושים, בטח אחרי שמשך תקופה ארוכה התעללו ודיכאו אותך.
- סליקאי טיטניום
עדן23 כתב:ניר ל כתב:הייתי אומר שהם התנהגו כמו חבורה של הומ@#ים!
מבלי לפגוע בחברי הקהילה הגאה , לא חושב שהם יודעים להשתמש בידיים
זה לא שאני חובב את הקהילה הזו...
אבל לא הייתי נכנס להכללות.
יש בינהם חיילים ומפקדים בכל היחידות והדרגים.
הם מבלים בחדרי כושר יותר מאשר הגבר הממוצע.
זה לא שבפיגועים בפריז נהרגו פחות אנשים והם לא קרו במועדונים של הקהיליה.
יש במנטליות האירופאית/אמריקאית הרבה רפיסות שמכוונת מלמעלה כדי שיהיה קל יותר לשלוט בהמונים.
קורה משהו? CALL 911, שב בצד ואל תעשה דבר.
רק שעד שה-911 יגיעו לשטח ויחליטו מה הם רוצים לעשות, בנתיים ישחטו כמה עשרות אנשים - אבל זה לא נורא.
ידליקו נרות, ידברו על זה 3 ימים בחדשות עד האייטם התקשורתי הבא.
חס ושלום לא יגידו לציבור שאם מישהו מתחיל לרסס, תתנפלו עליו ותקרעו אותו בידיים חשופות ברגע שהוא מחליף מחסנית.
דרך אגב... התקשורת וכל אירגוני הנשים ניסו להעביר את האג'נדה הזו בתקופה שלפני אינתיפדת הסכינים.
נשק זה פויה - (אקדח על השולחן), קורה משהו תתקשר למשטרה ותתפלל שהמוקדנית לא תחשוב שזה בדיחה.
רק הם שכחו באיזה שכונה המדינה שלנו נמצאת, מה שלא יפריע להם לחזור למנטרות שלהם ברגע שתהיה רגיעה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
ניר ל כתב:כאן הכללת ,
הכוונה שלי הייתה סה"כ שחברי הקהילה נמנעים מכניסה לסיטואציות אלימות ואני מכיר המון חברי קהילה (חברים לעבודה)
אני מצרף סרטון הממחיש השתלטות על תוקף חמוש באירוע ב ארה"ב (תיעוד אמיתי לא שיחזור) https://youtu.be/WfGBiib9qBg
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
הבנתי שמתארגנת קבוצת רכישה בפייסבוק לכובעי "אזרח חמוש".
לא יודע אם לצחוק או לבכות.
- סליקאי כסף
משתא כתב:הבנתי שמתארגנת קבוצת רכישה בפייסבוק לכובעי "אזרח חמוש".
למה או זה או זה?
גם זה, וגם זה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
לא בטוח שיש במלאי מספיק כובעים XXXS ..
פחות -לרוב זה יותר,,
נתחיל בזה שבארה"ב האזרחים עדיין לא מבינים מה קרה להם. בנוגע למדוע אף אחד לא נלחם במפגע, צריך להבין שלא מדובר בקהילה כזו או אחרת, מדובר באזרחים שאין להם מושג או הכלים לחשוב מה עושים כנגד מתקפה כזו. אין הרבה אנשים מהסוג של הבחור עם החולצה הכחולה, שהגדיל לעשות, והדף מחבל חמוש עם כיסא. אולי זה קשור לשירות הצבאי שחל על ישראלים מול אזרחים בארה"ב ואולי לא, אולי אזרחי ישראל מתורגלים וחיים עם פיגועים בשגרה? אי אפשר לשים את האצבע במדויק על התשובה, אבל מה שבטוח שגם בצרפת וגם בארה"ב, אם היו כמה חבר'ה מהסוג של אותו בחור, האירועים היו מסתיימים אחרת.
ועוד נקודה, מי אמר שהוא עצמו הרג 49 ופצע עוד 50? מישהו קרא את דו"ח המשטרה? האם מכל הלוחמים פה בפורום אני יכול לשמוע כיצד מחלצים כמות כזו גדולה של בני ערובה מבלי לפגוע בחפים מפשע? הרי זמן המתנה או צוות מיקוח לא היה, פריצה ללא כל תכנון והכרה של השטח על ידי כוח משטרה היה די חובה. אז לי ניראה שהיו לא מעט נפגעים לא רק מקנה אחד.
וברור לי שלא ניתן בוודאות לתת הסבר מדויק לכל תרחיש, אבל צריך לחנך את הלא חמושים בכדי שיעזרו לנו (הכן חמושים) לסיים את האירוע כמה שיותר מהר. פה זמן לא שווה כסף, פה זמן שווה חיי אדם. ככל שהאירוע מתמשך יש יותר נפגעים/הרוגים. וכמו שאמרתי כבר קודם, אני לא אקח סיכון ואשחרר כדור מהאקדח שלי לפני שאני בטוח שאני פוגע במפגע עצמו. או במילים אחרות, אני לא הולך ברחוב עם אקדח שלוף ויורה בתנועה על מחבל ב 40 מטר. כי זה יהיה חוסר אחריות.
ועוד נקודה, מי אמר שהוא עצמו הרג 49 ופצע עוד 50? מישהו קרא את דו"ח המשטרה? האם מכל הלוחמים פה בפורום אני יכול לשמוע כיצד מחלצים כמות כזו גדולה של בני ערובה מבלי לפגוע בחפים מפשע? הרי זמן המתנה או צוות מיקוח לא היה, פריצה ללא כל תכנון והכרה של השטח על ידי כוח משטרה היה די חובה. אז לי ניראה שהיו לא מעט נפגעים לא רק מקנה אחד.
וברור לי שלא ניתן בוודאות לתת הסבר מדויק לכל תרחיש, אבל צריך לחנך את הלא חמושים בכדי שיעזרו לנו (הכן חמושים) לסיים את האירוע כמה שיותר מהר. פה זמן לא שווה כסף, פה זמן שווה חיי אדם. ככל שהאירוע מתמשך יש יותר נפגעים/הרוגים. וכמו שאמרתי כבר קודם, אני לא אקח סיכון ואשחרר כדור מהאקדח שלי לפני שאני בטוח שאני פוגע במפגע עצמו. או במילים אחרות, אני לא הולך ברחוב עם אקדח שלוף ויורה בתנועה על מחבל ב 40 מטר. כי זה יהיה חוסר אחריות.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
נראה לי שהדיון קצת סטה מהשאלה של פותח השרשור...
בכל מקרה אם אני מתייחס לשאלה הספציפית של פות"ש, לדעתי זו סיטואציה די קלה... אם אני נמצא עם אשתי והילדים, קודם כל אני דואג לבטחונם. לא חותר למגע ולא בטיח. אני נושא נשק אזרחי להגנה עצמית ולא משמש כנציג ציבור. אם לאחר שאשתי והילדים בטוחים אני אמצא במצב שבו אוכל לשלוף ולנטרל את המחבל מבלי שאכניס את עצמי לסכנה (בעיקר מפני כוחות הביטחון ולאו דווקא מפני המחבל) או אז אולי אשלוף ואפעל.
ברור שאם האיום יהיה ישיר עלי או על משפחתי אעשה הכל כדי לנסות לנטרל אותו.
השאלה היותר קשה זה מה יקרה באירוע כזה שאהיה בו לבד בלי המשפחה, שאז אני לא צריך לדאוג לבטחונם, שם ההתלבטות האם 'לחתור למגע' או לא.
התרחישים בראש וה'דפ"אות' תמיד אופטימיים... שליפה - יריה מדוייקת בין העיניים של המחבל - צל"ש מהמפכ"ל... אבל במציאות זה לא בהכרח יצליח...
נראה לי שפשוט צריכים להתפלל שלא נגיע לסיטואציה...
בכל מקרה אם אני מתייחס לשאלה הספציפית של פות"ש, לדעתי זו סיטואציה די קלה... אם אני נמצא עם אשתי והילדים, קודם כל אני דואג לבטחונם. לא חותר למגע ולא בטיח. אני נושא נשק אזרחי להגנה עצמית ולא משמש כנציג ציבור. אם לאחר שאשתי והילדים בטוחים אני אמצא במצב שבו אוכל לשלוף ולנטרל את המחבל מבלי שאכניס את עצמי לסכנה (בעיקר מפני כוחות הביטחון ולאו דווקא מפני המחבל) או אז אולי אשלוף ואפעל.
ברור שאם האיום יהיה ישיר עלי או על משפחתי אעשה הכל כדי לנסות לנטרל אותו.
השאלה היותר קשה זה מה יקרה באירוע כזה שאהיה בו לבד בלי המשפחה, שאז אני לא צריך לדאוג לבטחונם, שם ההתלבטות האם 'לחתור למגע' או לא.
התרחישים בראש וה'דפ"אות' תמיד אופטימיים... שליפה - יריה מדוייקת בין העיניים של המחבל - צל"ש מהמפכ"ל... אבל במציאות זה לא בהכרח יצליח...
נראה לי שפשוט צריכים להתפלל שלא נגיע לסיטואציה...
- סליקאי כסף
tkgs כתב:השאלה היותר קשה זה מה יקרה באירוע כזה שאהיה בו לבד בלי המשפחה, שאז אני לא צריך לדאוג לבטחונם, שם ההתלבטות האם 'לחתור למגע' או לא.
אתה לא צריך לדאוג לבטחונם באותו רגע, אבל מי ידאג לפרנס את הבית ולגדל ילדים?
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד