איך למנוע טעות בזיהוי בזמן אירוע בטחוני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: איך למנוע טעות בזיהוי בזמן אירוע בטחוני
uh96l כתב:אז ככה, בתור התחלה הייתי ממליץ לך לקרוא בלי לדלג ואז לחשוב איך להגיב.
דבר ראשון כתבתי "לכל מי שמוטבע בו המושג חתירה למגע".
אם יבוצע ירי לעבר מושא האבטחה שלך (דהיינו,חס וחלילה,בני משפחתך) ואתה תברח אז אני לא מבין למה אתה חמוש.
לגבי הכובע זיהוי, עם כל הכבוד,אני לא צריך ממך הערות ,פעם אחת זה הציל לי את החיים וזה הספיק לי. לא המלצתי ולא כלום.
ועוד משהו קטן, תסתכל על זירות אירוע לאחר ההתרחשות ותשים לב שכל מי שחמוש ולא מזוהה כאיש ביטחון ( מדים וכדו') חובש כובע זיהוי, בין אם שוטרים בלבוש אזרחי בין אם חמושים אחרים.
לחשוב לפני שמשתוללים על המקלדת.
הוא בכלל לא השתולל על המקלדת, אין צורך להיות תוקפני.
האקדח שאתה נושא עליך הוא למטרות הגנה, אם יורים עליך זה לא אומר בהכרח שאתה צריך לפתוח בקרב יריות.
הגיוני מאוד שאדם ידאג בראש ובראשונה לשלום משפחתו ורק אח"כ יתפנה אם בכלל לנטרל מחבלים.
מה יעזור לו לנטרל מחבל על חשבון פגיעה ח"ו של מישהו מבני משפחתו? תעודת הוקרה ממשטרת ישראל?
לגבי הכובע, כמישהו שנושא הדו"צ מאוד קרוב ללבו, לא ממליץ לאף אחד לחבוש דבר כזה בעת אירוע.
מה שקורה בזירות אירוע *לאחר התרחשות*, לא רלוונטי.
- סליקאי כסף

אני מתנצל על הבוטות אבל יש מגמה בפורום תמיד לנגח ולהראות שהמגיב טועה.
יש כאן המון דעות והמון אנשים שמיומנים יותר ומיומנים פחות.
התו"ל שיחידת דובדבן מטמיעה בלוחמיה שונה לחלוטין מהתו"ל שמוטמע בלוחמי ימ"ס מג"ב.
כמו גם הימ"מ וסיירת מטכ"ל.
הכוונה היא להעביר ידע (בגבולות המותר) ממה שכל אחד יודע.
אין צורך לקטול ולהגיב בזלזול "אני יודע יותר ממך\לי יש יותר גדול" (וסליחה אם פגעתי במישהי\ו)
לגבי הכובע זיהוי,שוב,הכובע בא בשלב יותר מאוחר,שהירי נגמר.
ועכשיו ,תוכל להסביר לי איך אתה מתגונן עם האקדח שיש לך כשיורים עליך?
אם אתה יורה אז אין צורך להסביר. אבל אם אתה בורח, למה קנית אקדח?
אם מישהו יירה לעברך ואתה במקום שאתה ומשפחתך מוגנים אז אני אבין את הרעיון שלך לברוח.לא אסכים איתו אבל אבין אותו,
אבל אם אתה יושב במסעדה ונוצרת סיטואציה שאתה בתוכה,עדיין תברח???
אין צורך לקטול ולהגיב בזלזול "אני יודע יותר ממך\לי יש יותר גדול" (וסליחה אם פגעתי במישהי\ו)
אם מישהו יירה לעברך ואתה במקום שאתה ומשפחתך מוגנים אז אני אבין את הרעיון שלך לברוח.לא אסכים איתו אבל אבין אותו,
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
- סליקאי כסף

בגמר הירי , תכניס את האקדח לנרתיק המוסלק שלך , נראה לי יותר בטוח.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
uh96l כתב:אני מתנצל על הבוטות אבל יש מגמה בפורום תמיד לנגח ולהראות שהמגיב טועה.
הי, אין צורך להתנצל, הדברים שלי נכתבו כהבעת דעה ולא כביקורת. מקווה שלא נשמעתי בוטה ובטח שלא התכוונתי לנגח סתם או להתווכח רק לשם הויכוח.
כל אחד בוחר מה לעשות לפי הבנתו והכשרתו. לא רשמתי בשום מקום שאתה טועה אלא שיש מקרים שבהם הגישה שרשמת לא תמיד מתאימה.
הפוסט שלך נראה לי כאילו מגיע ממחשבה של מאבטח או שוטר בתפקיד שאחראי על סיום האירוע והוא צריך לחתור לסיום האירוע כמה שיותר מהר תמיד ובכל מחיר. לאזרח זה לא בהכרח השיקול הנכון, יש מקרים שכן ויש מקרים שלא. יש גם מקרים שלא משאירים לך ברירה.
יש הרבה מקרים שאזרח יכול להיכנס לבעיה אם יפעל כמו שמלמדים מאבטח (וידוא נטרול הוא אחד מהם).
לגבי הגנה על המשפחה כנראה לא הבנת את כוונתי, אם תקרא שוב את הפוסט שלי, הכוונה שלי היתה שכן אשתמש בנשק על מנת להגן על עצמי ועל הקרובים לי, אבל לאחר שחלפה הסכנה המיידית אשאף לנתק מגע ולהביא את המשפחה למקום בטוח. כלומר לא אצא בהכרח לחפש את כל המחבלים שאולי נשארו, ואדאג יותר לשמור על משפחתי מאשר לנטרל את כל התוקפים.
הדוגמה שניסיתי להדגים איתה את כוונתי היא מאבטח אישים שיורים לכיוון המאובטח שלו. אז משיבים אש וזה בסדר, אבל השלב הבא הוא להוציא את המאובטח ממקום הסכנה, לא בהכרח לחסל את כל המחבלים.
אני לא מסכים עם הגישה הטוענת שאזרח שבוחר לסגת הוא בהכרח "פחדן" או "פחות מקצועי". לאזרחים יש שיקולים שונים מלבעלי תפקיד. גם לימ"מניק לשעבר הכי מקצועי יכולה להגמר תחמושת בלי מחסנית ספייר, או שיש כוחות בשטח שכבר התחילו לחימה ולא כדאי להצטרף, או שפשוט ברגע שהמאובטחים שלי יצאו מסכנה, ההתחייבות שלי כלפי האירוע מבחינתי נגמרה.
מקווה שזה יותר ברור.
נערך לאחרונה על ידי סיורניק בתאריך 20 יוני 2016, 13:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
באתי ללמוד
אני חושב שהדילמה היא בעיקר באירועים בהם אתה ומשפחתך לא במעגל הראשון אלא השני ומעלה.
במצב כזה צריך לקבל החלטה האם להיכנס למעגל הראשון ולנסות לנטרל את המחבל או להרחיק את משפחתך.
כמובן שאין לזה תשובה נכונה..
במצב כזה צריך לקבל החלטה האם להיכנס למעגל הראשון ולנסות לנטרל את המחבל או להרחיק את משפחתך.
כמובן שאין לזה תשובה נכונה..
- סליקאי כסף

איזה דילמה כואבת...
להסתכל על הילדים שלך ולחשוב שאולי תהיה "גיבור ישראל" אבל הילדים שלך עלולים לגדול בלי אבא...
להסתכל על הילדים שלך ולחשוב שאולי תהיה "גיבור ישראל" אבל הילדים שלך עלולים לגדול בלי אבא...
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
- סליקאי כסף

uh96l כתב:איזה דילמה כואבת...
את אותה דילמה יש גם שאתה מתגייס / מתנדב לכוחות הביטחון
אבל בכל זאת אנשים עושים זאת .
אני לא אוכל לחיות עם עצמי שהייתי במקום אירוע ובמקום לנסות ולסייע לאחרים פשוט הסתתרתי או ברחתי…
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
עדן23 כתב:uh96l כתב:איזה דילמה כואבת...
את אותה דילמה יש גם שאתה מתגייס / מתנדב לכוחות הביטחון
אבל בכל זאת אנשים עושים זאת .
אני לא אוכל לחיות עם עצמי שהייתי במקום אירוע ובמקום לנסות ולסייע לאחרים פשוט הסתתרתי או ברחתי…
אני באמת חושב שזה מאוד תלוי סיטואציה.
אני באופן אישי מאוד בטוח ביכולות הירי שלי - אמנם לא טייס בשייטת מטכ"ל שיורה 80 כדורים בעצימת עיניים מהמותן, אבל אני בהחלט מסוגל לפגוע - מהר, מדויק ומחושב.
ועדיין - לא בכל אירוע אני רואה את עצמי שולף. לצורך העניין, אם אני לא בטוח שאני מסוגל לשלוט באירוע (כמה תוקפים מזויות שונות יורים בצורה מקצועית) - אני כמעט בטוח שאעדיף קודם לחתור לשיפור עמדה- גם במחיר של ניתוק מגע - ורק לאחר מכן באם יתאפשר - לנסות לתפעל.
עדיף שתחיה כדי לנסות לתפעל את האירוע הבא, ולא למות גיבור מוות שיכלת למנוע בנסיגה מחושבת.
Glock 19 Gen4
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד