עמידות של גלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עמידות של גלוק
שלום לכולם,
אני קורא בפורום הזה כבר הרבה זמן ונעזרתי בו המון.
אני כיום עם CZ די ישן ואני שוקל לקנות גלוק 19, יריתי איתו כמה פעמים והוא מאוד נוח לי.
הבעיה היחידה שאני חושש ממנה היא שהגוף הפלסטיק שלו יכול להישבר ממש בקלות....מה דעתכם?
יש מצב שמנפילה אחת או שתיים הוא יתנפץ לי?
אני קורא בפורום הזה כבר הרבה זמן ונעזרתי בו המון.
אני כיום עם CZ די ישן ואני שוקל לקנות גלוק 19, יריתי איתו כמה פעמים והוא מאוד נוח לי.
הבעיה היחידה שאני חושש ממנה היא שהגוף הפלסטיק שלו יכול להישבר ממש בקלות....מה דעתכם?
יש מצב שמנפילה אחת או שתיים הוא יתנפץ לי?
- סליקאי ארד

Re: עמידות של גלוק
הפולימר של הגלוק לא רגיש במיוחד לנפילות.
במקומך הייתי יותר חושש מנזק לצינה בתרחיש שהעלית.
במקומך הייתי יותר חושש מנזק לצינה בתרחיש שהעלית.
WARLORD
- סליקאי זהב

אל תדאג, האקדח לא יתנפץ, הוא עשוי פלסטיק לא זכוכית
חוץ מזה, הגלוק משמש כבר כמה עשורים גופים בטחוניים, צבאות, משטרות ויחידות מיוחדות בכל העולם, שם הנשק עובר חיים הרבה יותר קשים מאשר בנשיאה אזרחית. כך שאם היתה בעיה כזאת בטוח שלא היו קונים יותר גלוק.
חוץ מזה, הגלוק משמש כבר כמה עשורים גופים בטחוניים, צבאות, משטרות ויחידות מיוחדות בכל העולם, שם הנשק עובר חיים הרבה יותר קשים מאשר בנשיאה אזרחית. כך שאם היתה בעיה כזאת בטוח שלא היו קונים יותר גלוק.
- סליקאי ארד

ראיתי בחיי 2 גלוקים שנשברו ובכל זאת יש לי גלוק.
למה? כי הם נשברו בסיטואציות שבאזרחות הרבה פחות סבירות שיקרו וגם אם יקרו, האקדח תהיה הדאגה האחרונה שלך.
באזרחות ובבט"ש אין סיבה לדאגה. במלחמה או מבצע עם שהייה ארוכה בשטח אויב, הייתי הולך על אקדח ברזל.
Warlord, אתה מדבר ספציפית על הצינה של הגלוק או על כל צינה באשר היא שסופגת נפילה?
למה? כי הם נשברו בסיטואציות שבאזרחות הרבה פחות סבירות שיקרו וגם אם יקרו, האקדח תהיה הדאגה האחרונה שלך.
באזרחות ובבט"ש אין סיבה לדאגה. במלחמה או מבצע עם שהייה ארוכה בשטח אויב, הייתי הולך על אקדח ברזל.
Warlord, אתה מדבר ספציפית על הצינה של הגלוק או על כל צינה באשר היא שסופגת נפילה?
- סליקאי כסף

בהתחשב בכמות הסרטונים של אמריקאים משועממים שראיתי שאפו את הגלוק שלהם בתנור והעבירו אותו עוד כל מיני דברים "כיפים", לא הייתי חושש מפריכות הגוף הפולימרי, או מעמידותו הכללית.
מה שכן, זה עדיין אקדח אוסטרי, ועל כן אני לא סובל אותו
מה שכן, זה עדיין אקדח אוסטרי, ועל כן אני לא סובל אותו
- סליקאי זהב

כל כלי שנמצא בשימוש אינטנסיבי מתקלקל ונשבר.
במערכת הביטחון יש ארגזים שלמים של גלוקים שבורים.
היתרון של גלוק במערכת הביטחון הוא הפשטות/קלות התחזוקה ומחיר נמוך.
לנו בתור משתמש ממוצע שגם שומר ומתחזק את הנשק זה לא משנה.
גלוק יחזיק מעמד יותר מאיתנו, וגם יכול לירות תחמושת יותר מפי 10 מאשר מחירו.
א.
במערכת הביטחון יש ארגזים שלמים של גלוקים שבורים.
היתרון של גלוק במערכת הביטחון הוא הפשטות/קלות התחזוקה ומחיר נמוך.
לנו בתור משתמש ממוצע שגם שומר ומתחזק את הנשק זה לא משנה.
גלוק יחזיק מעמד יותר מאיתנו, וגם יכול לירות תחמושת יותר מפי 10 מאשר מחירו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

משתא היי
הצינה של הגלוק בעלת מוניטין (מוצדק?) של ״רגישה לנפילות״ ויש הרבה מקרים מתועדים של סדקים בצינה בגלוק לאחר נפילה.
היות וגלוק הוא אקדח שאני מאוד מכבד ושירת אותי נאמנה בצורה יוצאת דופן שנים ארוכות (מספר דגמים ודורות) גם כאזרח וגם כאקדח שירות, והיות והגלוקים שברשותי מדי פעם נפלו או נחבטו בעוצמה ולא קרה להם כלום, העליתי בפורום את השאלה האם הגלוק יותר רגיש בצינה לנפילות בהשוואה לאקדחים אחרים, או שפשוט שומעים יותר על מקרים כאלה בגלל שהוא כל כך נפוץ?
מבחינתי, לא קיבלתי תשובה חד משמעית ואולי אין כזו (רק בדיקות מעבדה יכולות לתת תשובה מוסמכת ולא ידוע לי על בדיקה רצינית כזו).
יש חברים בסליק שאותם אני מאוד מכבד ומבינים ללא ספק באקדחים בפן הטכני יותר ממני, שלא יגעו בגלוק מסיבה זו.
אני אישית נפרדתי מהגלוק בעיקר בגלל שעמום (הפסיק לאתגר אותי) ובגלל שחיפשתי כלי איכותי יותר. עם זאת לא מן הנמנע שאשוב לגלוק ביום מן הימים....
הצינה של הגלוק בעלת מוניטין (מוצדק?) של ״רגישה לנפילות״ ויש הרבה מקרים מתועדים של סדקים בצינה בגלוק לאחר נפילה.
היות וגלוק הוא אקדח שאני מאוד מכבד ושירת אותי נאמנה בצורה יוצאת דופן שנים ארוכות (מספר דגמים ודורות) גם כאזרח וגם כאקדח שירות, והיות והגלוקים שברשותי מדי פעם נפלו או נחבטו בעוצמה ולא קרה להם כלום, העליתי בפורום את השאלה האם הגלוק יותר רגיש בצינה לנפילות בהשוואה לאקדחים אחרים, או שפשוט שומעים יותר על מקרים כאלה בגלל שהוא כל כך נפוץ?
מבחינתי, לא קיבלתי תשובה חד משמעית ואולי אין כזו (רק בדיקות מעבדה יכולות לתת תשובה מוסמכת ולא ידוע לי על בדיקה רצינית כזו).
יש חברים בסליק שאותם אני מאוד מכבד ומבינים ללא ספק באקדחים בפן הטכני יותר ממני, שלא יגעו בגלוק מסיבה זו.
אני אישית נפרדתי מהגלוק בעיקר בגלל שעמום (הפסיק לאתגר אותי) ובגלל שחיפשתי כלי איכותי יותר. עם זאת לא מן הנמנע שאשוב לגלוק ביום מן הימים....
WARLORD
- סליקאי זהב

מעניין, דווקא בסדקים בצינה לא נתקלתי אף פעם. מה שכן ראיתי זה שהחישוק שדוחס את הקפיץ (recoil spring plug) נשבר חלקית, דור 2 אם אני זוכר נכון.
הפתיע אותי מאוד אבל החישוק התעבה עם הדורות, כנראה היה נקודת תורפה.
- סליקאי כסף

משתא כתב:מעניין, דווקא בסדקים בצינה לא נתקלתי אף פעם. מה שכן ראיתי זה שהחישוק שדוחס את הקפיץ (recoil spring plug) נשבר חלקית, דור 2 אם אני זוכר נכון.
אם אתה מתכוון "לשמיניה" מתחת לקנה אז כן היא שבירה, ונשברת גם בדור 3 ואפילו יותר בדור 4 כי הם נאלצו להגדיל את הקוטר בגלל השינוי בקפיץ.
הצינות נסדקות מתחת לפתח הפליטה ובפינות האחוריות שלהן אם הן מקבלות מכה שם.
גופים נוטים להסדק מתחת לשמורת ההדק ובאיזור תפס המחסנית, זו הנקודה שבה הגוף מתעוות הכי הרבה כתוצאה מהרתע.
(על סדקים ושברים במשפך המחסנית אני לא מדבר).
.א
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כן על זה דיברתי, תודה.
דווקא היה לי הרושם שהאזור הזה בדור הרביעי קצת יותר מחוזק, כי בדורות הקודמים כשהפתח היה קטן יותר, היה חישוק חיצוני עבה וחישוק פנימי דק שהיווה את רוב הבולם, בדור הרביעי כמעט ויתרו לגמרי על החישוק הדק (יש רק מדרגה קטנטנה).
אבל אתה צודק, כנראה שיש שם פחות חומר בסה"כ.
לא יודע לגבי סדקים כתוצאה ממכות. נראה לי שצריך חתיכת מכה כדי לסדוק את הצינה, לא נפילה מגובה כתפיים/מותניים שזה הנפוץ אצל רוב האנשים.
דווקא היה לי הרושם שהאזור הזה בדור הרביעי קצת יותר מחוזק, כי בדורות הקודמים כשהפתח היה קטן יותר, היה חישוק חיצוני עבה וחישוק פנימי דק שהיווה את רוב הבולם, בדור הרביעי כמעט ויתרו לגמרי על החישוק הדק (יש רק מדרגה קטנטנה).
אבל אתה צודק, כנראה שיש שם פחות חומר בסה"כ.
לא יודע לגבי סדקים כתוצאה ממכות. נראה לי שצריך חתיכת מכה כדי לסדוק את הצינה, לא נפילה מגובה כתפיים/מותניים שזה הנפוץ אצל רוב האנשים.
- סליקאי כסף

משתא כתב:
״לא יודע לגבי סדקים כתוצאה ממכות. נראה לי שצריך חתיכת מכה כדי לסדוק את הצינה, לא נפילה מגובה כתפיים/מותניים שזה הנפוץ אצל רוב האנשים.״
בכך אתה טועה ידידי.
אם אתרע מזלך, ואני מכיר כמה כאלה, זה בדיוק מספיק כדי לסדוק לך את הצינה.
״לא יודע לגבי סדקים כתוצאה ממכות. נראה לי שצריך חתיכת מכה כדי לסדוק את הצינה, לא נפילה מגובה כתפיים/מותניים שזה הנפוץ אצל רוב האנשים.״
בכך אתה טועה ידידי.
אם אתרע מזלך, ואני מכיר כמה כאלה, זה בדיוק מספיק כדי לסדוק לך את הצינה.
WARLORD
- סליקאי זהב

מוזר מאוד, ראיתי גלוקים (וזיגים) סופגים מכות שכנראה היו שוברות עצם לו היה מדובר בבן אדם, ולא קרה להם כלום למעט שריטות. גם לאלו שנשבר הגוף לא ניזוקה הצינה.
אם אכן היה מדובר במזל רע, לא היית מדבר על מספר מקרים.. לפי התיאור שלך זה כבר פאק בייצור.
אם אכן היה מדובר במזל רע, לא היית מדבר על מספר מקרים.. לפי התיאור שלך זה כבר פאק בייצור.
- סליקאי כסף

משתא כתב:מוזר מאוד, ראיתי גלוקים (וזיגים) סופגים מכות שכנראה היו שוברות עצם לו היה מדובר בבן אדם, ולא קרה להם כלום למעט שריטות. גם לאלו שנשבר הגוף לא ניזוקה הצינה.
תשמע...
א. יש שונות בין סדרות ייצור, וגם בתוך הסידרה עצמה. התהליך של חיסום מתכת וטיפול בטניפר הוא תהליך תרמו כימי מורכב.
מספיק סטיה קטנה לפה או לשם כדי שהמתכת תאבד את הגמישות שלה במקומות דקים ותהפוך להיות יותר רגישה למכות ונוטה להשבר.
ב. בחלקים יש נקודות תורפה וגם נושא שנקרא תדירות עצמית. חלק יכול לספוג התעללות קשה במקום אחד, אם תכה אותו בצורה מסויימת במקום מאד מסוים הוא ישבר. זה לא חייב להיות מכה חזקה.
אם אתה כל כך סומך על הצינות של גלוק, הייתי מציע לך להפיל את הצינה של הגלוק שלך מגובה שולחן על רצפה קשה ישירות על השמיניה.
אחר כך תבוא לספר לחבר'ה מה קרה :)
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אנקדוטה קטנה - את האמון שלי בעמידות הגלוק קיבלתי במסלול, כשהקפיצו אותנו ליבשים באמצע הלילה. שם ראיתי את אחד החברים הטובים שלי שולף את האקדח מהווסט, שמשתחרר לו מהיד ועף באוויר אל מעבר למעקה. היינו על גג מבנה מגורים בקומה 3.
את ההתרסקות על האספלט שמעו בכל הבסיס, אבל לא קרה לאקדח כלום.
החבר שלי לעומת זאת, ראה את אמא שלו פחות ממרקו.
כמובן שזה לא מעיד על כלום, אבל זה היה מחזה מרשים.
את ההתרסקות על האספלט שמעו בכל הבסיס, אבל לא קרה לאקדח כלום.
החבר שלי לעומת זאת, ראה את אמא שלו פחות ממרקו.
כמובן שזה לא מעיד על כלום, אבל זה היה מחזה מרשים.
- סליקאי כסף

חמש הערות:
א. מזה תקופה שבגלוק הפסיקו לבצע ציפוי טניפר על הצינות ועדיין צינות של גלוק נסדקות.
ב. אני ראיתי בעיני מקרים כמו שמשתא תיאר וגרועים יותר שבהם האקדח יצא ללא פגע.
לפעמים מחבטה רצינית לא קרה כלום ולפעמים ממכה באמת לא חזקה הצינה נסדקה.
ג. אזור השמינייה רגיש במיוחד.
ד. גלוק זו לא מאפייה ותהליכי הייצור שם אמורים להיות אחידים. עדיין אני מאמין שיש שונות מסוימת בין סדרות ודגמים.
ה. לעניות דעתי גם זווית הפגיעה משנה.
א. מזה תקופה שבגלוק הפסיקו לבצע ציפוי טניפר על הצינות ועדיין צינות של גלוק נסדקות.
ב. אני ראיתי בעיני מקרים כמו שמשתא תיאר וגרועים יותר שבהם האקדח יצא ללא פגע.
לפעמים מחבטה רצינית לא קרה כלום ולפעמים ממכה באמת לא חזקה הצינה נסדקה.
ג. אזור השמינייה רגיש במיוחד.
ד. גלוק זו לא מאפייה ותהליכי הייצור שם אמורים להיות אחידים. עדיין אני מאמין שיש שונות מסוימת בין סדרות ודגמים.
ה. לעניות דעתי גם זווית הפגיעה משנה.
WARLORD
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד