ייעוץ לרכישת נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ייעוץ לרכישת נשק

על ידי martok » 27 יוני 2016, 07:03

cameljoe32 כתב:אהלן MARTOK, אכן מזהה אותך מגרופי - נחמד מאוד לפגוש אותך פה
לגבי נשיאת הנשק ברכיבה, ניסיתי כבר לא מעט דרכים ושיטות ומצאתי שלשאת נשק בתיק, זה כמו לא לקחת נשק בכלל, במיוחד אם נופלים או אם יש לחץ וצריך להתחיל לפתוח תיק. זה לא שימושי בחירום. חייב להיות זמין ועל הגוף בהישג יד. אצלי זה מתחת לחגורה ומכוסה בחולצה ואני רוכב עם זה בסבבה וגם נפלתי עם זה לא מעט. זה הפך להיות חלק ממני. מה שחסר לי זה לחזור למיומנות של ירי, ולהתאמן בזה כדי להיות קצת יותר חד.
הP07 CZ ממש עשה לי חשק ולא בא לי להוריד אותו מהיד.......

היי, אכן מגרופי, נחמד לפגוש גם אותך.
תתחדש על האקדח, קנית כבר?
מיומנות בירי זה דבר שנעלם שלא כמו לרכב על אופניים. בהכשרה שעברתי בשבוע שעבר יריתי כל כך גרוע שאני ממש מתבייש בעצמי. אין מה לעשות, אימונים ועוד אימונים, למזלי אני אוהב לירות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי carver » 27 יוני 2016, 10:41

מי שמתבייש מתייבש...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי martok » 27 יוני 2016, 11:25

כן, שילוב של הפסקה של מספר שנים בירי בכלל ומדריך לחוץ ומלחיץ שהפריע הרבה יותר ממה שהועיל.
ציפיתי לירידה חדה ברמת הירי שלי, אבל זה היה ממש עלוב. לא נורא, אני מתכוון להתאמן עד שאגיע לרמה סבירה ואחר כך אימון תקופתי כדי לשמור על כושר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי TM1 » 27 יוני 2016, 11:48

martok כתב:כן, שילוב של הפסקה של מספר שנים בירי בכלל ומדריך לחוץ ומלחיץ שהפריע הרבה יותר ממה שהועיל.
ציפיתי לירידה חדה ברמת הירי שלי, אבל זה היה ממש עלוב. לא נורא, אני מתכוון להתאמן עד שאגיע לרמה סבירה ואחר כך אימון תקופתי כדי לשמור על כושר.

מעניין אותי, איך אתה מגדיר "ממש עלוב" ומה זה רמה סבירה ?
למה צריך לצפות מנושא נשק ?

פתאום חשבתי שאני לא מקבל פידבק במטווחים ... מחליט לעצמי אם זה טוב או לא ...
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי martok » 27 יוני 2016, 12:17

לא באתי להגדיר כאן קריטריונים למה זה טוב או לא. אני לא יורה תחרותי ולכן אין לזה משמעות גדולה מידי.
מ 50 כדורים פגעתי רק כדור אחד בתוך מרכז הבול, מקבץ טוב אחד למטה ומשמאל לבול, לא מעט כדורים מפוזרים ומספר פספוסים מוחלטים.
אף פעם לא הייתי צלף באקדח אבל זה הרבה פחות טוב ממה שיריתי בעבר. גם בעבר המקבצים שלי לא היו הדוקים, אבל לא פספסתי אף כדור.
אני מניח שכדי לירות על אדם ממספר מטרים עם מחסנית 15 כדורים זה היה מספיק בהחלט כדי לעצור אותו.
יש כמה בעיות שאני מזהה לבד :
לא יריתי בכלל גם לא ברובה כבר כמה שנים, צריך להתרגל מחדש לרעש ולרתע ולכן היה פיזור ופספוסים.
המדריך היה יותר מידי מלחיץ מה שרק החמיר את מצב הלחץ.
ירי למטה ושמאלה, כנראה לחיצה לא נכונה על ההדק.שיפור של ההדק גם יכול לעזור.
בכל מקרה, זה עניין של אימון וירי של הרבה כדורים.
מבחינת הקריטרונים של המשרד לבטחון פנים זה היה טוב מספיק, מבחינתי לא.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי משתא » 27 יוני 2016, 12:30

martok,
אני מציע לך לפני כל השיפורים בנשק לבצע אימונים יבשים.
קצת תרגול הדק ושיפור של האחיזה באפס עלות ובסביבה נטולת לחצים, יכול לעשות פלאים.

לגבי הפידבק במטווח ש-TM1 הזכיר,
בהחלט בהרבה מטווחים בירי חופשי התחושה היא שהמדריך שם לעניין בטיחות בלבד וכל התחום המקצועי לא מעניין ממש (בעיקר עם מדריכים צעירים).
לכן אני משתדל להגיע לירי חופשי בשעות פחות לחוצות כאשר אין עומס יורים במטווח, ומבקש מהמדריך להעיף אלי מבט ולתת דגשים אם יש לו תו"כ או אחרי.
מה שכן, מספיק שיש יורה אחד שלא סגור על עצמו כדי שהקשב של המדריך ילך כולו אליו.. (ובצדק)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי martok » 27 יוני 2016, 13:03

תודה משתא, אני בהחלט מתכוון להתאמן הרבה ביבש, גם לא עולה כסף וגם אפשר להתאמן בבית.
לגבי שיפור ההדק, מדובר בגלוק 19 דור 4 שכל העולם מסכים שהוא לא ההדק הכי טוב בעולם. אז למה לא לשפר עכשיו ולהינות מהדק טוב יותר כבר מההתחלה? גם לא רואה הגיון להתרגל להדק ואחר כך לשנות למשהוא אחר. גם מבחינה פרקטית זה עדיף לי כרגע מבחינת מחיר ופרוצדורה כי עדיין לא לקחתי את האקדח מהחנות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי jluzer1 » 27 יוני 2016, 13:41

martok כתב:תודה משתא, אני בהחלט מתכוון להתאמן הרבה ביבש, גם לא עולה כסף וגם אפשר להתאמן בבית.
לגבי שיפור ההדק, מדובר בגלוק 19 דור 4 שכל העולם מסכים שהוא לא ההדק הכי טוב בעולם. אז למה לא לשפר עכשיו ולהינות מהדק טוב יותר כבר מההתחלה? גם לא רואה הגיון להתרגל להדק ואחר כך לשנות למשהוא אחר. גם מבחינה פרקטית זה עדיף לי כרגע מבחינת מחיר ופרוצדורה כי עדיין לא לקחתי את האקדח מהחנות.

למה לא לקנות אקדח עם הדק שכן נוח לך?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי משתא » 27 יוני 2016, 13:54

אני דווקא מאוד אוהב את ההדק המקורי.. לא ברור אם מתוך הרגל או שהוא פשוט מתאים לי.
לא יודע אם הייתי מחליף הדק מלכתחילה רק כי זו גישה רווחת אצל הרבה אנשים, אולי שווה לחכות לעוד קצת אימונים ואז לקבל החלטה מושכלת.
בכל אופן לא משנה מה תחליט תתחדש %0
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי martok » 27 יוני 2016, 14:17

jluzer1 כתב:למה לא לקנות אקדח עם הדק שכן נוח לך?

לגלוק יש יתרונות וחסרונות שהיו ידועים לי מראש. את ההדק קל לתקן בעלות קטנה, חסרונות של אקדחים אחרים כמו חוסר יבוא סדיר וחלקים או חוסר סחירות אי אפשר לתקן. בנתיים משתא צודק שאולי כדאי לירות קצת עם ההדק המקורי ואז לקבל החלטה.

משתא - תודה %%$0066 למרות הפגיעות העלובות באמת נהניתי לירות עם הגלוק 19.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי cameljoe32 » 30 יוני 2016, 08:20

לא הייתי מודע לקיומו של דיון ער ותוסס…. בכל מקרה, תרומתי הצנועה לדיון היא שככל הנראה אלך לכיוון p07 שכאמור ממש דיגדג באצבעות. קראתי וראיתי עליו לא מעט חוות דעת ברשת. בסה"כ מאוד מפרגנים לו! אפרופו מטווחים, פעם, כשהייתי צעיר יותר וגרתי בקיבוץ מרוחק בדרום, היינו יוצאים לשטח, לדיונות ועושים מטווחים להנאתנו. היום זה כבר לא אפשרי…..
CZ-P07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GA1 » 30 יוני 2016, 09:51

זה נשמע כמו ההוא שאמר בנוסטלגיה שפעם היה נכנס למכולת עם עשרה גרוש ויוצא עם סל קניות שלם "אבל היום כבר אי-אפשר" סיכם. ואז הסביר: "הכל מצלמות"...
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 30 יוני 2016, 10:54

cameljoe32 כתב:לא הייתי מודע לקיומו של דיון ער ותוסס…. בכל מקרה, תרומתי הצנועה לדיון היא שככל הנראה אלך לכיוון p07 שכאמור ממש דיגדג באצבעות. קראתי וראיתי עליו לא מעט חוות דעת ברשת. בסה"כ מאוד מפרגנים לו! אפרופו מטווחים, פעם, כשהייתי צעיר יותר וגרתי בקיבוץ מרוחק בדרום, היינו יוצאים לשטח, לדיונות ועושים מטווחים להנאתנו. היום זה כבר לא אפשרי…..

גם אז זה לא היה אפשרי.
ההבדל הוא שלאף אחד לא באמת היה איכפת %%$0066
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 30 יוני 2016, 18:38

GA1 כתב:זה נשמע כמו ההוא שאמר בנוסטלגיה שפעם היה נכנס למכולת עם עשרה גרוש ויוצא עם סל קניות שלם "אבל היום כבר אי-אפשר" סיכם. ואז הסביר: "הכל מצלמות"...

:lol:
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 30 יוני 2016, 19:37

אין הרבה קשר בין ירי ברובה צבאי לירי באקדח חוץ מזה ששניהם עושים רעש וחורים במטרה.
אני לא מעלה כרגע בדעתי שום דבר שאפשר להשליך מהאחד לשני...
חשוב שתלמד אחיזה נכונה ועבודת הדק, אחיזה נכונה תחזיר את האקדח לאותו מקום ותבטל את השפעת הרתע, עבודת הדק נכונה לא תסיט את הקנה מהמטרה. לא כל בוגר קורס מדריכי ירי יכול לעזור לך להשתפר, יש כאלו שיזיקו ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד