אז בואו נחדד.מה הטוב ביותר...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אז בואו נחדד.מה הטוב ביותר...
דשנו וכתבנו ואמרנו. ושוב "לעסנו" את הויכוח או הדיסקוס מה הטוב יותר מבין האקדחים
ואין סיכום..
למרות שאני מאוד מאושר עם האולטרא איקס שלי .ההדק הרגיש .הדיוק. והכל יחד..
החלטתי להחליפו..(אולי)
אולם כשאני מסתכל בשוק ה"מציאות" יש המון אלטרנטיבות.
במיוחד כעת שהגיע לשוק עוד אקדח מבית טאורוס שממש דומה דמיון פרוע לגלוק (שכחתי את שם הדגם נמכר כרגע בנשק הצפון במגדל העמק)וכבר שני גלוקאים וותיקים רכשו והחליפו בגלוק..(מעניין כי לי נשאר בפה הטעם המר של אורך לחיצת ההדק בטאורוס ה-24/7 שהיה לי. וגם הסלים)
ובכלל האם הגלוק טוב יותר מהאולטרא..אולי.. לי בטח לא עם ידי ה"ננס" שלי.ויש עוד אלטרנטיבה "גלוקית כביכול" הSH2000 אקדח מעולה ..לכל הדעות ומנסיוני שלי כנ'ל.בגלל עניין כף היד הקטנטונת שלי..
האם בכלל גזרת האקדח גלוק גם אם תועתק לאקדחים טובים ומשובחים אחרים טובה יותר מהקלאסי?
זה הלא ויכוח לא נגמר..
ולמה התעורר העניין? אתמול יריתי בפייטון שישה אינטש הוותיק שלי שהוצאתיו לכמה דקות מה"בוידאעם"(נמצא ברשיון אצל חבר שרכש אותו ממני)
ירי מדוייק קוטל מעולה ויקרררררר משהו..אבל כל כדור זה 357 אדיר
אמנם רק שישה כדורים .האם זה תחליף למהירות הירי של אקדחי מחסנית..גם כאן נטוש ויכוח..
האם האקסיומה של:האקדח שנוח לך ולי ומה שבו התאמנת ואתה מגיע בו לתוצאות הטובות ביותר שלך הוא גם זה הטוב ביותר בשוק...
או מה???
מה דעתכם?
ואין סיכום..
למרות שאני מאוד מאושר עם האולטרא איקס שלי .ההדק הרגיש .הדיוק. והכל יחד..
החלטתי להחליפו..(אולי)
אולם כשאני מסתכל בשוק ה"מציאות" יש המון אלטרנטיבות.
במיוחד כעת שהגיע לשוק עוד אקדח מבית טאורוס שממש דומה דמיון פרוע לגלוק (שכחתי את שם הדגם נמכר כרגע בנשק הצפון במגדל העמק)וכבר שני גלוקאים וותיקים רכשו והחליפו בגלוק..(מעניין כי לי נשאר בפה הטעם המר של אורך לחיצת ההדק בטאורוס ה-24/7 שהיה לי. וגם הסלים)
ובכלל האם הגלוק טוב יותר מהאולטרא..אולי.. לי בטח לא עם ידי ה"ננס" שלי.ויש עוד אלטרנטיבה "גלוקית כביכול" הSH2000 אקדח מעולה ..לכל הדעות ומנסיוני שלי כנ'ל.בגלל עניין כף היד הקטנטונת שלי..
האם בכלל גזרת האקדח גלוק גם אם תועתק לאקדחים טובים ומשובחים אחרים טובה יותר מהקלאסי?
זה הלא ויכוח לא נגמר..
ולמה התעורר העניין? אתמול יריתי בפייטון שישה אינטש הוותיק שלי שהוצאתיו לכמה דקות מה"בוידאעם"(נמצא ברשיון אצל חבר שרכש אותו ממני)
ירי מדוייק קוטל מעולה ויקרררררר משהו..אבל כל כדור זה 357 אדיר
אמנם רק שישה כדורים .האם זה תחליף למהירות הירי של אקדחי מחסנית..גם כאן נטוש ויכוח..
האם האקסיומה של:האקדח שנוח לך ולי ומה שבו התאמנת ואתה מגיע בו לתוצאות הטובות ביותר שלך הוא גם זה הטוב ביותר בשוק...
או מה???
מה דעתכם?
- סליקאי כסף
Re: אז בואו נחדד.מה הטוב ביותר...
לא מבין למה להחליף אקדח שטוב לך, ובמקרה שלך מפרארי לפורד.
אני לא הלכתי על בול וחשש למעצורים.
אם אצלך הוא מתפקד טוב, אז לטעמי, הדבר היחיד שהייתי עושה הוא לקנות אותו אקדח גדול יותר. אבל אם אתה עדיין רוצה קטן, לדעתי אל תחליף.
יתרון אחד באקדחי נוקר, יהיה הנוחות ללכת עם כדור בקנה.
אני לא הלכתי על בול וחשש למעצורים.
אם אצלך הוא מתפקד טוב, אז לטעמי, הדבר היחיד שהייתי עושה הוא לקנות אותו אקדח גדול יותר. אבל אם אתה עדיין רוצה קטן, לדעתי אל תחליף.
יתרון אחד באקדחי נוקר, יהיה הנוחות ללכת עם כדור בקנה.
מעולם אבל מעולם לא ראיתי אקדח בול כולל בתחרויות ירי מעשי שחווה מעצור... כולל בירי של כדורים ישנים שנס ליחם..תרתי משמע..
לי אישית הייתה תקלה באקדחי בגלל נפילה שלו מטרקטור בגלל רשלנות רגעית שלי שגרמה לקפיץ הכפול לשיבוש רציני אבל עד הירי ממש לא חשתי בזה והאקדח ירה שני כדורים ואז נעצר ..בבול מייד החליפו לי את מערכת הקפיצים .ושוב חזרתי לירי ומאז...טוי טוי טוי הכל כשורה..
ונכון אתה צודק כנראה שבסופו של עניין אשאיר את ה"בחור " הזה אצלי וזהו..
לי אישית הייתה תקלה באקדחי בגלל נפילה שלו מטרקטור בגלל רשלנות רגעית שלי שגרמה לקפיץ הכפול לשיבוש רציני אבל עד הירי ממש לא חשתי בזה והאקדח ירה שני כדורים ואז נעצר ..בבול מייד החליפו לי את מערכת הקפיצים .ושוב חזרתי לירי ומאז...טוי טוי טוי הכל כשורה..
ונכון אתה צודק כנראה שבסופו של עניין אשאיר את ה"בחור " הזה אצלי וזהו..
- סליקאי כסף
גדעון כתיבה יפה ! מהנה לקריאה !
ולגבי הכתוב, כבר אמרו רבים וזה הכי נכון - אין אקדח הכי טוב, יש יורה מיומן.
ולגבי הכתוב, כבר אמרו רבים וזה הכי נכון - אין אקדח הכי טוב, יש יורה מיומן.
carver כתב:...יתרון אחד באקדחי נוקר, יהיה הנוחות ללכת עם כדור בקנה.
???
דווקא ב-1911 עם משבת ונצרה הייתי מרגיש יותר בנוח מאשר באקדח שכל מה שצריך זה לחיצה על ההדק.
נגיד שהנצרה יכולה לזוז כאשר נשענים על משהו - אבל יש גם משבת. (אגב גם ב-XD/HS)
משמע צריך צירוף של יותר מפקד אחד כדי לירות.
במכבשים תעשיתיים ומכונות מסוכנות יש שני כפתורי הפעלה רחוקים זה מזה - כדי שתלחץ עם שתי הידיים וכך בטוח לא תשכח יד באזור המסוכן של המכונה.
אז איך אתה מרגיש נוח יותר לשאת כדור בקנה עם אקדח נוקר (אני מניח שהתכוונת ל- Striker fired משמע נוקר פנימי בלבד, ללא פטיש) שבדרך כלל מגיעים ללא ניצרה
וכל מה שצריך זו רק לחיצה (מכוונת או לא) על ההדק כדי לגרום לירי (מכוון או לא).
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
דווקא בנושא של כדור בקנה אני מאוד מסכים עם הכותב..
כשאני נמצא בירושליים בעיקר בעיר העתיקה אני תמיד עם כדור בקנה. ונצרה שלטת..
אני לא מכיר מקרה של נצרה שהותרה מאליה בגלל השענות כזו או אחרת.
גם לא עם נפילת אקדח .מקרים שקרו הנצרה לא הותרה תמיד נשארה מאבטחת
כשאני נמצא בירושליים בעיקר בעיר העתיקה אני תמיד עם כדור בקנה. ונצרה שלטת..
אני לא מכיר מקרה של נצרה שהותרה מאליה בגלל השענות כזו או אחרת.
גם לא עם נפילת אקדח .מקרים שקרו הנצרה לא הותרה תמיד נשארה מאבטחת
- סליקאי כסף
שני הסנט שלי, לדעתי אין בכלל משמעות למה הכי טוב באקדח כי זה לא מוצר שבאמת משתמשים בו ברמה יומיומית.
כל האקדחים המודרנים אמינים ברמה מספקת, מדוייקים מספיק ויתנו את אותו פתרון בזמן אמת.
למספר אפסי מהאנשים כאן באמת יצא פעם בחיים להשתמש באקדח באירוע אמת ובמקרה כזה כל האקדחים ירו ולקליע זה בכלל לא ישנה מאיזה נשק הוא נורה.
לכן מבחינתי לפחות, השיקולים של נוחות נשיאה או הסלקה ומשקל יותר משמעותיים.גם המחיר דיי דומה בהפרשים של כמה מאות שקלים לכאן או לכאן.
תחשוב על זה כמו על הקבל שמניע את המזגן בבית שלך. זה חלק חשוב, אבל אתה לא משקיע בו שניה של מחשבה. הוא שם הוא עושה את העבודה ואני בטוח שאף אחד לא עושה דיונים על איזה קבל הכי טוב למזגן.
כמובן שאם אתה יורה למטרות ספורט, השיקולים הם כבר אחרים.
כל האקדחים המודרנים אמינים ברמה מספקת, מדוייקים מספיק ויתנו את אותו פתרון בזמן אמת.
למספר אפסי מהאנשים כאן באמת יצא פעם בחיים להשתמש באקדח באירוע אמת ובמקרה כזה כל האקדחים ירו ולקליע זה בכלל לא ישנה מאיזה נשק הוא נורה.
לכן מבחינתי לפחות, השיקולים של נוחות נשיאה או הסלקה ומשקל יותר משמעותיים.גם המחיר דיי דומה בהפרשים של כמה מאות שקלים לכאן או לכאן.
תחשוב על זה כמו על הקבל שמניע את המזגן בבית שלך. זה חלק חשוב, אבל אתה לא משקיע בו שניה של מחשבה. הוא שם הוא עושה את העבודה ואני בטוח שאף אחד לא עושה דיונים על איזה קבל הכי טוב למזגן.
כמובן שאם אתה יורה למטרות ספורט, השיקולים הם כבר אחרים.
- סליקאי ארד
במזגן ישנם שלשה קבלים. כאשר ילך אחד מהם ביום החם ביותר בקיץ- עוד איך תתן את דעתך איזה קבל להתקין להבא. (ללא אחד מהם המזגן פשוט לא יפעל).
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
אזהרת "חפירה".
אין לדבר סוף, יש מזרון, ביטוח רכב, צבע יסוד לפני שצובעים את הבית, צמיגים לרכב, אופניים, קסדה לאופניים, מסך טלויזיה, סמארטפון, ירקות אורגניים, חברת תעופה ועוד 1001 דברים שבהם נורא חשוב לבחור את הכי טוב והכי מתאים לי.
אני תומך בגישתו של martok , בהסתייגות שזה פורום נשק ולא פורום מזגנים, ולכן אפריורית מי שנמצא פה מצהיר שזה נושא שהוא מתעניין בו ונותן לו תשומת לב.
זה לא אומר שאת אותה כמות זמן ואנרגיה לא שווה להשקיע בהשוואת ביטוח בריאות (לדוגמא), יכול להיות שהבחירה הנכונה תשפיע על חייך וחיי הסובבים אותך לפחות כמו ההתלבטות בין 9 קצר ל-9 ארוך.
ולא, אני לא סוכן ביטוח....
אין לדבר סוף, יש מזרון, ביטוח רכב, צבע יסוד לפני שצובעים את הבית, צמיגים לרכב, אופניים, קסדה לאופניים, מסך טלויזיה, סמארטפון, ירקות אורגניים, חברת תעופה ועוד 1001 דברים שבהם נורא חשוב לבחור את הכי טוב והכי מתאים לי.
אני תומך בגישתו של martok , בהסתייגות שזה פורום נשק ולא פורום מזגנים, ולכן אפריורית מי שנמצא פה מצהיר שזה נושא שהוא מתעניין בו ונותן לו תשומת לב.
זה לא אומר שאת אותה כמות זמן ואנרגיה לא שווה להשקיע בהשוואת ביטוח בריאות (לדוגמא), יכול להיות שהבחירה הנכונה תשפיע על חייך וחיי הסובבים אותך לפחות כמו ההתלבטות בין 9 קצר ל-9 ארוך.
- סליקאי ארד
jericho2016 כתב:אזהרת "חפירה".
אופניים זה כבר סיפור אחר

רק למען ההבהרה, אני לא אומר שנשק זה לא דבר מעניין, אחרת לא הייתי כאן בפורום, אני רק אומר שאין שום טעם להחליף אקדח טוב באחד אחר, רק בגלל שהוא אולי טיפה יותר טוב, בטח לא בבירוקרטיה הישראלית.
- סליקאי ארד
אני חושב שאתם שוכחים מעניין האימונים וההשפעה של זה על הנשק..
נכון - כל החברות הגדולות והנשקים המודרניים יכולים לירות כמו שצריך ישר מהקופסא ולמי שמתאמן פעם בחידוש רישיון - זה לגמרי מספיק.
אבל
לא חסרים נשקים שדווח שאחרי 100-150 כדורים מגיע מעצור בפעם הראשונה
ולא חסרים נשקים שדווח כבר שהם מתקלקלים בחלק זה או אחר (ראיתי ב"אזרחים חמושים בישראל" שרשור על דגם של CZ שהנצרה שלו ידועה בזה שהיא נוטה להיהרס)
לכן כשקונים נשק - דווקא כן שווה לערוך השוואות. בהתאם לתדירות השימוש
אם נמשיל לתחום הרכבים: כשאני קונה רכב אני דווקא כן בודק כמה פעמים הוא יצטרך לראות מוסך (אמינות היצרן), האם הוא ידוע בתקלות כלשהן, האם הוא יתאים למתאר בו אני נוסע (לדוגמא - אם אני גר באיזור שנוטה לגשם ואני עומד בפקקים כל בוקר, כנראה שלא כדאי לי לקנות רכב עם גג פתוח...)
וכמו שרם כתב, עם הרחבה קלה משלי - בפעם היחידה שתצטרך ולא יפעל, להבא תחשוב שבע פעמים על כל פרט קטן. מזגן שכושל יביא לאי נוחות. פלאפון, טלויזיה.. כל אלו יובילו לעוגמת נפש לרוב. אקדח שכושל.. סביר שיביא לתוצאות קצת יותר עגומות.
(גילוי נאות - אני גם מאמין בזה שדווקא כן בכל תחום צריך לעשות סקר שוק, גם אם בסיסי. אחרת לא מוציאים את הטוב ביותר מהסיטואציה בה אנחנו נמצאים)
נכון - כל החברות הגדולות והנשקים המודרניים יכולים לירות כמו שצריך ישר מהקופסא ולמי שמתאמן פעם בחידוש רישיון - זה לגמרי מספיק.
אבל
ולא חסרים נשקים שדווח כבר שהם מתקלקלים בחלק זה או אחר (ראיתי ב"אזרחים חמושים בישראל" שרשור על דגם של CZ שהנצרה שלו ידועה בזה שהיא נוטה להיהרס)
אם נמשיל לתחום הרכבים: כשאני קונה רכב אני דווקא כן בודק כמה פעמים הוא יצטרך לראות מוסך (אמינות היצרן), האם הוא ידוע בתקלות כלשהן, האם הוא יתאים למתאר בו אני נוסע (לדוגמא - אם אני גר באיזור שנוטה לגשם ואני עומד בפקקים כל בוקר, כנראה שלא כדאי לי לקנות רכב עם גג פתוח...)
וכמו שרם כתב, עם הרחבה קלה משלי - בפעם היחידה שתצטרך ולא יפעל, להבא תחשוב שבע פעמים על כל פרט קטן. מזגן שכושל יביא לאי נוחות. פלאפון, טלויזיה.. כל אלו יובילו לעוגמת נפש לרוב. אקדח שכושל.. סביר שיביא לתוצאות קצת יותר עגומות.
(גילוי נאות - אני גם מאמין בזה שדווקא כן בכל תחום צריך לעשות סקר שוק, גם אם בסיסי. אחרת לא מוציאים את הטוב ביותר מהסיטואציה בה אנחנו נמצאים)
Glock 19 Gen4
- סליקאי ארד
johnnyk כתב:אני חושב שאתם שוכחים מעניין האימונים וההשפעה של זה על הנשק..
אבל
מצד שני צריך גם לזכור את ההגזמה שנוהגה במחוזותינו בתיאור של בעיות ותקלות...
לא פעם נתקלתי באדם שטען כי יש בעיה בכלי ספציפי כבעיה שקיימת בכל הגלוקים, סמיתים, סיזדים וכו'. אחרי ששאלתי אותו מאיפה הידע הנרחב על הבעיה הוא אמר שזה קרה אצלו ושהוא סיפר את זה לחבר הוא אמר לו שגם הוא שמע על בעיה דומה ולכן בכל הכלים יש בעיה.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד