חומר מעניין על רוס״ר ״גל״ ותהיה לגבי ״פיתוח״ הגליל.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חומר מעניין על רוס״ר ״גל״ ותהיה לגבי ״פיתוח״ הגליל.
לא זכור לי שהועלה כאן בעבר,
נתקלתי בבלוג של בחור אמריקאי שזכה במשרה נחשקת (על ידי לפחות) ב IWI .
החברה הופרטה מתע״ש ובחפירות בערימות ההיסטוריה, נתגלו החלקים שעובדו במהלך הפיתוח של רובה הסער ע״י עוזי גל ז״ל, כולל אבטיפוס במצב מעולה.
להלן קישור :
http://www.thefirearmblog.com/blog/2014 ... gal-rifle/
הוא מציג חומר נדיר ומרתק לטעמי, לא הרבה דובר על הנשק הזה שככל הנראה היה ייחודי ומקורי יותר, ייתכן שגם מוצלח יותר מה״גליל״ שנבחר בסופו של דבר ע״י מערכת הבטחון.
יש משהו שלא מובן לי דווקא לגבי ה״גליל״,הרי מדובר ברפליקה, לא היה בו שום דבר מקורי למעט אולי ידית הנשיאה, מתפסי העץ, הדורגל עם הפיצ׳ר לחיתוך תייל (שהצלחתי לשבור בנסיון ראשון) - כל אלו שממילא הושמטו במשך הזמן...
אז למה לקח שנים לפתח אותו? אפילו בהתחשב בטכנולוגיות ובעזרים שהיו קיימים אז ...
נתקלתי בבלוג של בחור אמריקאי שזכה במשרה נחשקת (על ידי לפחות) ב IWI .
החברה הופרטה מתע״ש ובחפירות בערימות ההיסטוריה, נתגלו החלקים שעובדו במהלך הפיתוח של רובה הסער ע״י עוזי גל ז״ל, כולל אבטיפוס במצב מעולה.
להלן קישור :
http://www.thefirearmblog.com/blog/2014 ... gal-rifle/
הוא מציג חומר נדיר ומרתק לטעמי, לא הרבה דובר על הנשק הזה שככל הנראה היה ייחודי ומקורי יותר, ייתכן שגם מוצלח יותר מה״גליל״ שנבחר בסופו של דבר ע״י מערכת הבטחון.
יש משהו שלא מובן לי דווקא לגבי ה״גליל״,הרי מדובר ברפליקה, לא היה בו שום דבר מקורי למעט אולי ידית הנשיאה, מתפסי העץ, הדורגל עם הפיצ׳ר לחיתוך תייל (שהצלחתי לשבור בנסיון ראשון) - כל אלו שממילא הושמטו במשך הזמן...
אז למה לקח שנים לפתח אותו? אפילו בהתחשב בטכנולוגיות ובעזרים שהיו קיימים אז ...
- סליקאי טיטניום
Re: חומר מעניין על רוס״ר ״גל״ ותהיה לגבי ״פיתוח״ הגליל.
ניר
הרבה דברים נתקעו.יוצרו לא נכון או לא יוצרו בכלל.
כתוצאה ממאבקי כח או אגו.
סביר להניח שבזמן הנכון קיבלו את ההחלטות האנשים הלא נכונים.
כתוצאה ממאבקי כח או אגו.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:ניר
כתוצאה ממאבקי כח או אגו.
זה היה עניין של פוליטיקה!
עוזי גל בזמנו ,שפרש מתעש ופתח סדנא משלו פיתח את הכלי הזה, שעבר את כל הבדיקות של הצבא!
ובניסוי שהכלי השתתף הוא ניצח בגדול את הגליל! עוד מתחילת שנות ה70 לצבא שלנו יכל היה להיות הנשק הטוב בעולם.
בבחירת גליל בתור הנשק הבא של צהל ניצחה פוליטיקה ולא ההיגיון ויושר. כמו כל דבר ,שנעשה אצלנו במזרח התיכון.

דרך אגב את 9 רובי הגליל הראשונים ,שתעש ייצר לא ניתן להבדיל מהחיקוי שלו- קלאצניקוב. (רק, שהוא היה 5.56ממ)
- סליקאי זהב
הגליל אותו נשאתי כטירון במתקן אדם אי שם בשנות ה 90 זכור לי כנשק מגושם וכעור אם כי אמין, עמיד ומדויק.
הגלילון לעומת זאת מאוד זכור לי לטובה והעדפתי אותו על m16 מקוצר לאחר הטירונות במהלך המסלול כשניתנה לי אפשרות לבחור מביניהם. לאחר שנה ושמונה בסדיר וסוף המסלול כבר די כפו עליי את המקוצר.
הגלילון לטעמי נשק חזק, עמיד, אמין, מדויק, מכונת מלחמה אמיתית שניתן להסתער איתה ועושה את העבודה מטווחים קצרים (כולל קצרים מאוד ומפגש פיזי) וארוכים. סוס עבודה של ממש שגם (כך לפחות חשבתי בזמן אמת) נראה מעולה. יותר מ 30 שנה לאחר שהושקה לראשונה, הפלטפורמה נמכרת עד היום בשוק האמריקאי ובשווקים נוספים תחת השם ACE עם לא מעט לקוחות מרוצים.
אין לי מושג מה זה ״גל״ ובתעשיית הנשק הישראלית יש הרבה מאוד פרוטוטייפים שלא עברו את שלב הפיתוח - מנק״ל ועד טילים ואפילו מטוס קרב חמוד.
לא הכל מושחת ורקוב במדינה שלנו (למרות שזה מאוד פופולרי בפורום להקליד את זה) וקיבלו גם הרבה החלטות נכונות. עובדה. אחרת כולנו פשוט לא היינו כאן ובמגדלי יו היו גרים הבני דודים
הגלילון לעומת זאת מאוד זכור לי לטובה והעדפתי אותו על m16 מקוצר לאחר הטירונות במהלך המסלול כשניתנה לי אפשרות לבחור מביניהם. לאחר שנה ושמונה בסדיר וסוף המסלול כבר די כפו עליי את המקוצר.
הגלילון לטעמי נשק חזק, עמיד, אמין, מדויק, מכונת מלחמה אמיתית שניתן להסתער איתה ועושה את העבודה מטווחים קצרים (כולל קצרים מאוד ומפגש פיזי) וארוכים. סוס עבודה של ממש שגם (כך לפחות חשבתי בזמן אמת) נראה מעולה. יותר מ 30 שנה לאחר שהושקה לראשונה, הפלטפורמה נמכרת עד היום בשוק האמריקאי ובשווקים נוספים תחת השם ACE עם לא מעט לקוחות מרוצים.
אין לי מושג מה זה ״גל״ ובתעשיית הנשק הישראלית יש הרבה מאוד פרוטוטייפים שלא עברו את שלב הפיתוח - מנק״ל ועד טילים ואפילו מטוס קרב חמוד.
לא הכל מושחת ורקוב במדינה שלנו (למרות שזה מאוד פופולרי בפורום להקליד את זה) וקיבלו גם הרבה החלטות נכונות. עובדה. אחרת כולנו פשוט לא היינו כאן ובמגדלי יו היו גרים הבני דודים
WARLORD
- סליקאי זהב
אשכול מפורום פרש, כולל כתבה מצולמת מעיתון ידיעות בערך משנת 2002 ??
http://www.fresh.co.il/vBulletin/t-3424 ... 7%92%D7%9C
כדאי לקרוא .
במעורפל זכור לי גם אקדח פרי פיתוחו של עוזי גל.
http://www.fresh.co.il/vBulletin/t-3424 ... 7%92%D7%9C
כדאי לקרוא .
במעורפל זכור לי גם אקדח פרי פיתוחו של עוזי גל.
פחות -לרוב זה יותר,,
קראתי בזמנו על כל האינטריגות,
ההתעניינות שלי היא ספציפית בייצור הגליל... לדגמים הראשונים השתמשו מן הסתם בחלקי קלשניקוב משודכים לקנה 5.56 אמריקאי, אז הם נראו כמו קלשניקוב.
אבל אפילו גרסת 5.56 פינית הייתה קיימת, מי שנתקל בלבנון בוולמט - גליל זה העתק כמעט מושלם שלו.
אז איך זה שלמפעל נשק פעיל, עם כל האמצעים שכבר עסק שנים בייצור נשק, לקח 4 שנים להעתיק משהו קיים שאפילו מסגר אפגאני מייצר בשבועיים על מחרטה וכרסומת ?
ההתעניינות שלי היא ספציפית בייצור הגליל... לדגמים הראשונים השתמשו מן הסתם בחלקי קלשניקוב משודכים לקנה 5.56 אמריקאי, אז הם נראו כמו קלשניקוב.
אבל אפילו גרסת 5.56 פינית הייתה קיימת, מי שנתקל בלבנון בוולמט - גליל זה העתק כמעט מושלם שלו.
אז איך זה שלמפעל נשק פעיל, עם כל האמצעים שכבר עסק שנים בייצור נשק, לקח 4 שנים להעתיק משהו קיים שאפילו מסגר אפגאני מייצר בשבועיים על מחרטה וכרסומת ?
- סליקאי טיטניום
הגליל ונגזרותיו הוא לא העתק copy paste של הקלאץ׳ בקוטר 5.56 אלא מבוסס עליו.
אין לי מושג למה (בהנחה שאתה צודק) לקח ארבע שנים לפתח אותו אבל התוצאה הסופית בעיני לא כזו גרועה כפי שתיארו כאן.
בעיני הגליל הארוך נשק סביר ואמין אך לא מתאים לחי״ר מובחר ולוטר בגלל ארכו.
הגלילון לעומת זאת כאמור בעיני (במיוחד נכון לזמנו) ווריאנט מאוד מוצלח.
אין לי מושג למה (בהנחה שאתה צודק) לקח ארבע שנים לפתח אותו אבל התוצאה הסופית בעיני לא כזו גרועה כפי שתיארו כאן.
WARLORD
- סליקאי זהב
Warlord כתב:הגליל ונגזרותיו הוא לא העתק copy paste של הקלאץ׳ בקוטר 5.56 אלא מבוסס עליו.
מזכיר לי שבגיל 16 רב"ש הקיבוץ שלנו העביר לנו פעם חוג שיעורי נשק, והראה לנו שאפשר להחליף בין גלילון לבין AKM את הבוכנה והנשק עובד כרגיל. חלק זהה כמעט לחלוטין, אם לא בדיוק (15 שנה לך תזכור)
באתי ללמוד
בחלקים החיצוניים השוני יותר בולט.
המנגנון מקביל.
המנגנון מקביל.
WARLORD
- סליקאי זהב
ניר ל כתב:קראתי בזמנו על כל האינטריגות,
https://www.youtube.com/watch?v=N_pNnlgXSd0
החל מדקה 12 מדבר על וולמט.
מעניין אותי מה היה מהלך העניינים ומה האינטרסים המשותפים בייצור של וולמט וגליל.
לגבי גל מול גלילי: אפשרי בהחלט שמדובר על שחיתות ופוליטיקה אבל יש עוד אפשרות: מדובר על פיתוח כלי חדש לגמרי מול התאמה של כלי קיים ומוכח.
כל מקבלי ההחלטות שואפים לצמצם סיכונים בד"כ.
לכן טבעי למדי שידבקו בשיפור/ התאמה של קלצ'ניקוב ולא יכנסו להרפתקאה של תכנון חדשני.
מי שיכול לספר וללמוד עוד על הנושא, שתפו, יהיה מעניין.
- סליקאי כסף
Warlord כתב:הגליל אותו נשאתי כטירון במתקן אדם אי שם בשנות ה 90 זכור לי כנשק מגושם וכעור אם כי אמין, עמיד ומדויק.
הגליל הוא לא נשק רע. אפילו מצויין( היה לי גם ארוך וגם קצר). אבל הנשק,שעוזי גל תכנן היה הרבה יותר טוב.
הבעייה העקרית, של הגליל מפחינתי היתה שינוי מיקום הכוונות! ברגע, שהכוונת האחורית שלו הועברה לפחית האחורית אשר מתנדנדת לצדדים ,שמוסרת מהגוף כל פעם, שמנקים את הנשק . המושג רובה מדוייק מיידית יצא מהמפרט של הנשק הזה.

ותיכנון העתקה של כלי נשק, שנמשך 4 שנים זה פחות או יותר זמן נורמלי לתעשיה גדולה עם הרבה נוהלים ביורוקרטיים.
תראה לדוגמא את ה סי זד שדאו 2 -לקח להם 25 שנה להעתיק את ההעתק של העתק של עצמם תחת שם של טנפוליו.

ועדיין 30 שנה אחרי יש להם אותם חלקים,שנשברים בתדירות של 5000 כדורים כאשר טנפוליו פתר את הבעייה כבר בסדרה המוקדמת שלו.

- סליקאי זהב
לגבי הוולמט הפיני - הדגם ממנו הועתק הגליל היה RK62 , כפי שמעיד המספר - שנת ההשקה הייתה הרבה שנים לפני שמישהו חשב בכלל על גליל - ניתן למצוא בו בוכנת גזים זהה, כוונת על מכסה גוף, כוונות לילה מתקפלות, צורה דומה, גוף מכורסם מנתח פלדה, בקיצור - למעט שינויים קוסמטיים מינוריים זה אותו נשק, גם צורת קיפול הקת היתה שם קודם...
הוולמט שבסרטון הנ״ל הוא מאוחר יותר מ 76 והוא כבר מגיע עם גוף פח מוטבע כמו ב AKM, איכותי וקל יותר מהגליל, בכלל הדגמים הפיניים משובחים מאד מבחינת איכות חמרים וגימור. יש גם דגם מ 95 .
הוולמט שבסרטון הנ״ל הוא מאוחר יותר מ 76 והוא כבר מגיע עם גוף פח מוטבע כמו ב AKM, איכותי וקל יותר מהגליל, בכלל הדגמים הפיניים משובחים מאד מבחינת איכות חמרים וגימור. יש גם דגם מ 95 .
- סליקאי טיטניום
תהליך הפיתוח בגליל לקח הרבה שנים בגלל בעיות חליצה של התרמיל. כרכובים היו נקרעים כל שני וחמישי.
לאחר פיתוח ארוך הגיעו למוצר אמין.
(דרך אגב , לM16 היה בעיה דומה שצצה לאחר הפיתוח בוויטנאם בגלל מזג האוויר השונה נוצרה בעיית חיכוך גבוה בבית הבליעה וכרכובים נקרעו (מה שיצר לM16 שם של כלי לא אמין) ,הבעיה נפתרה ע"י ציפוי בית הבליעה בכרום כשנה לאחר היצור)
הגל התחרה בגליל כאשר עוזי העמיד למבחן 7 כלים שחוקים עד דק ומולו התייצבו גלילים חדישים וגם אז הוא "ניצח".
בלישנקוב (וכל התעשיה הצבאית מאחוריו) נתן אישית אב טיפוס של הגליל לרפול שהלך איתו בגאווה ודחף אותו קדימה. לעוזי לא היו אמצעים ולובי לדחוף את הכלי שלו קדימה.
Warlord , החיסרון הגדול של הגליל\גלילון הוא משקלו האדיר , משקל הנשק שלך הוא הכלי עצמו והתחמושת שלו.
ז"א שבעיקרון כלי כבד בא על חשבון כמות תחמושת.
אם התו"ל "מרשה" 5 ק"ג לכלי + תחמושת :
M16 + מספר X של תחמושת = גליל + מספר Y של תחמושת
כאשר X גבוה משמעותית מ Y.
בתקופתי , כל עוד יכולתי להניח את ידי על M16 קצר "מקורי" (לא מקוצרר ,מנוסר ,מוסב או עודפי הצבא האמריקאי) העדפתי אותו.
ללא שום בעיות אמינות וכל זה עם כל האבק בכיפת מפקד צריח הטנק (בתקופה ש"האדם הוא הפלדה").
לאחר פיתוח ארוך הגיעו למוצר אמין.
(דרך אגב , לM16 היה בעיה דומה שצצה לאחר הפיתוח בוויטנאם בגלל מזג האוויר השונה נוצרה בעיית חיכוך גבוה בבית הבליעה וכרכובים נקרעו (מה שיצר לM16 שם של כלי לא אמין) ,הבעיה נפתרה ע"י ציפוי בית הבליעה בכרום כשנה לאחר היצור)
הגל התחרה בגליל כאשר עוזי העמיד למבחן 7 כלים שחוקים עד דק ומולו התייצבו גלילים חדישים וגם אז הוא "ניצח".
בלישנקוב (וכל התעשיה הצבאית מאחוריו) נתן אישית אב טיפוס של הגליל לרפול שהלך איתו בגאווה ודחף אותו קדימה. לעוזי לא היו אמצעים ולובי לדחוף את הכלי שלו קדימה.
Warlord , החיסרון הגדול של הגליל\גלילון הוא משקלו האדיר , משקל הנשק שלך הוא הכלי עצמו והתחמושת שלו.
ז"א שבעיקרון כלי כבד בא על חשבון כמות תחמושת.
אם התו"ל "מרשה" 5 ק"ג לכלי + תחמושת :
M16 + מספר X של תחמושת = גליל + מספר Y של תחמושת
כאשר X גבוה משמעותית מ Y.
בתקופתי , כל עוד יכולתי להניח את ידי על M16 קצר "מקורי" (לא מקוצרר ,מנוסר ,מוסב או עודפי הצבא האמריקאי) העדפתי אותו.
ללא שום בעיות אמינות וכל זה עם כל האבק בכיפת מפקד צריח הטנק (בתקופה ש"האדם הוא הפלדה").
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
תמיד חשבתי שהשיריונרים מבכים את לכתו של הגלילון כי כל הפלסטיקה הזאת ב-m16 לא הולכת טוב עם רק"מ. אני מבין שלא כך.
- סליקאי כסף
בתור שריונר אהבנו מאד את הגלילונים.
הם היו נוחים בתוך ועל הטנק. כולל כל הפודרה שהם אכלו על הצריח בנסיעה.
לא התפרקו למרות כל ההתעלליות.
היו נוחים בעמדת שמירה ובטיפוס על מגדלי שמירה.
היו נוחים בטרמפים (כן, היתה תקופה שהיינו נוסעים בטאמפים- אפילו בשטחים).
אמינים תמיד.
בתור חיילים צעירים קיבלנו כסופים שהחלידו, אבל בקורס מפקדים כבר קיבלנו מושחמים ואז פשוט היינו שוטפים אותם עם מים וסבון בכיור אחרי כל הנסיעות בשטח.
אם לא ירינו, אפילו לא שימנו אותם.
בעצם גם כשירינו לא ממש שימנו אותם.
נכון שהסתכלנו קצת בקנאה על החרניקים עם המקוצרים שהיו קלים יותר ולא החלידו אבל...
עדיין אהבנו את הגלילונים יותר.
(וחיילת עם גלילון נראית הרבה יותר טוב מחיילת עם מקוצר)
הם היו נוחים בתוך ועל הטנק. כולל כל הפודרה שהם אכלו על הצריח בנסיעה.
לא התפרקו למרות כל ההתעלליות.
היו נוחים בעמדת שמירה ובטיפוס על מגדלי שמירה.
היו נוחים בטרמפים (כן, היתה תקופה שהיינו נוסעים בטאמפים- אפילו בשטחים).
אמינים תמיד.
בתור חיילים צעירים קיבלנו כסופים שהחלידו, אבל בקורס מפקדים כבר קיבלנו מושחמים ואז פשוט היינו שוטפים אותם עם מים וסבון בכיור אחרי כל הנסיעות בשטח.
אם לא ירינו, אפילו לא שימנו אותם.
בעצם גם כשירינו לא ממש שימנו אותם.
נכון שהסתכלנו קצת בקנאה על החרניקים עם המקוצרים שהיו קלים יותר ולא החלידו אבל...
עדיין אהבנו את הגלילונים יותר.
(וחיילת עם גלילון נראית הרבה יותר טוב מחיילת עם מקוצר)
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד