רשיון מתוקף הוראת מעבר שלא יחודש בזמן - אבוד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
רשיון מתוקף הוראת מעבר שלא יחודש בזמן - אבוד
מישהו שלח צילום מסמך המעיד שאי-חידוש רישיון בזמן יגרור ביטולו והוצאת רשיון מחדש. עד כאן אפשר להבין (גם אם לא לקבל). ואז תידרש להוכיח עילה מחדש.
המעניין הוא הציטוט הבא:
"יודגש כי תבחין "מתוקף הוראות מעבר" אינו מהווה תבחין לעניין זה".
ובעברית - מי שנרדם בשמירה, יפסיד.
כל שאר הנתונים הם כמתחייב בחוק, כגון חייבים להפקיד במשטרה - אבל מודגש צד האכיפה כגון: מי שלא יפקיד יועבר לטיפול בנוהל תפיסת כלי ירייה וכו'.
לא מנסה להלהיט את הרוחות, אני בעד ממסד תקין ומסודר. ובנושאים של חוק בהחלט שווה להדגיש ולהקפיד על אכיפה.
אבל אני מתאר לעצמי את אבא שלי למשל, סא"ל במיל' שעדיין פעיל (אם אני קצין במיל' בן כמעט 40 אז תעשו חשבון כמה זמן הוא מתנדב. יש תקופות שאנחנו במילואים יחד)
אדם שמתנדב במשטרה פי שניים מהנדרש, ובכוונה מגיע בימי חמישי-שישי, ואוכף עבירות איכות כולל צעירים, שתייה, עבריינים וכו' ובאמת תורם.
הוא בתבחין משמר (כן, אולי שווה לו לעבור לתבחין בעל עבר ביטחוני בזכות הדרגה)
אם הוא יפספס - מה שאין מצב בחיים שיקרה אבל נניח... - הוא יהפוך לעבריין?
אני בעד הממסד (ומרגיש חלק ממנו) אבל נראה לי שצריך קצת ביקורת. זו דעתי.
המעניין הוא הציטוט הבא:
כל שאר הנתונים הם כמתחייב בחוק, כגון חייבים להפקיד במשטרה - אבל מודגש צד האכיפה כגון: מי שלא יפקיד יועבר לטיפול בנוהל תפיסת כלי ירייה וכו'.
לא מנסה להלהיט את הרוחות, אני בעד ממסד תקין ומסודר. ובנושאים של חוק בהחלט שווה להדגיש ולהקפיד על אכיפה.
אבל אני מתאר לעצמי את אבא שלי למשל, סא"ל במיל' שעדיין פעיל (אם אני קצין במיל' בן כמעט 40 אז תעשו חשבון כמה זמן הוא מתנדב. יש תקופות שאנחנו במילואים יחד)
אדם שמתנדב במשטרה פי שניים מהנדרש, ובכוונה מגיע בימי חמישי-שישי, ואוכף עבירות איכות כולל צעירים, שתייה, עבריינים וכו' ובאמת תורם.
הוא בתבחין משמר (כן, אולי שווה לו לעבור לתבחין בעל עבר ביטחוני בזכות הדרגה)
אם הוא יפספס - מה שאין מצב בחיים שיקרה אבל נניח... - הוא יהפוך לעבריין?
נערך לאחרונה על ידי GA1 בתאריך 14 יולי 2016, 18:12, נערך פעם אחת בסך הכל.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
Re: רשיון מתוקף הוראת מעבר שלא יחודש בזמן - אבוד
ממה שאני מבין מהמכתב הזה, זה שהם מנסים לצמצם את הנושאים הרדומים.
אלה שהאקדח שלהם במגירה בעשרים שנה האחרונות.
והם מניחים שמי שנושא את אקדחו יחדש בזמן.
אלה שהאקדח שלהם במגירה בעשרים שנה האחרונות.
והם מניחים שמי שנושא את אקדחו יחדש בזמן.
מה ששכחו לציין במכתב זה שיש "הוראה סמויה" שמי שהיה קצין אאל"ט, ולא משנה באיזו דרגה, יכול "לפנים משורת הדין" לחדש את הרישיון תחת "הוראת מעבר" גם אם שכח לחדש, עד פרק זמן מסוים.
אבל זה מצריך כבר התערבות של עו"ד.
אבל זה מצריך כבר התערבות של עו"ד.
- סליקאי זהב
אוקיי, שתי ההערות שלכם די נכונות.
אין לי בעיה עם רדומים, וגמישות במערכת במקום להפוך אדם נורמטיבי למוגדר כעבריין היא בדיוק הגישה שחיפשתי לדעת שקיימת.
קצת מפריע לי המעמד של התבחין מלפני 96'/משמר/מתוקף הוראת מעבר.
אני מסתכל על הדור של ההורים שלנו, שלחמו במלחמות ישראל, כאנשים שתרמו למדינה, להתפתחותה וחלקם גם לביטחונה.
אבא שלי בוגר ירי מעשי (לא היה אז IDPA), שאקדחו האישי הציל את חייו, ויותר מפעם אחת. אדם מיומן בנשק שממשיך לתרום למדינה (נע בנחישות וזריזות מפתיעה לחזותו המגודלת והרגועה, ותופר את כולם במטווח...)
רשיונו לא בסכנה אבל כל התבחין שלו נראה לי צולע.
(הוא גם לא פראייר בכל הקשור לנושאים כאלו אבל זה לא הנושא).
הייתי מצפה מהממסד להוקיר אנשים מהדור הזה. ובכלל, לא דובר על כך שאנשים עם רקורד מוכח של 10 שנים ומעלה הם כאלו שאפשר כנראה לסמוך עליהם?
אין לי בעיה עם רדומים, וגמישות במערכת במקום להפוך אדם נורמטיבי למוגדר כעבריין היא בדיוק הגישה שחיפשתי לדעת שקיימת.
אני מסתכל על הדור של ההורים שלנו, שלחמו במלחמות ישראל, כאנשים שתרמו למדינה, להתפתחותה וחלקם גם לביטחונה.
אבא שלי בוגר ירי מעשי (לא היה אז IDPA), שאקדחו האישי הציל את חייו, ויותר מפעם אחת. אדם מיומן בנשק שממשיך לתרום למדינה (נע בנחישות וזריזות מפתיעה לחזותו המגודלת והרגועה, ותופר את כולם במטווח...)
רשיונו לא בסכנה אבל כל התבחין שלו נראה לי צולע.
(הוא גם לא פראייר בכל הקשור לנושאים כאלו אבל זה לא הנושא).
הייתי מצפה מהממסד להוקיר אנשים מהדור הזה. ובכלל, לא דובר על כך שאנשים עם רקורד מוכח של 10 שנים ומעלה הם כאלו שאפשר כנראה לסמוך עליהם?
-------
אותנו אתה לא צריך לשכנע.
כנראה שאף אחד לא יגע בכל מי שהוציא רישיון מלפני 1996, כי זה לפתוח תיבת פנדורה משפטית.
בגלל זה אני פחות חושש מזה שיום בהיר אחד "ההורים שלנו", כמו שאמר, ייאלצו להיפרד מהנשק בגלל שינויים בתבחינים.
מה שכן, באמת צריך לדאוג ש"הילדים שלנו"(וגם חלקנו) לא ייפרדו מהנשק בגלל שינויים בתבחינים, ובאמת צריך לפתוח מחדש את המעגל של "10 שנים רישיון = חידוש מבלי לעמוד בתבחין עדכני/הוכחת עילה".
נכון להיום יש הבטחה מראש האגף שהמעגל הזה פתוח, אבל עדיין אין מקרי בוחן חד משמעיים.
כנראה שאף אחד לא יגע בכל מי שהוציא רישיון מלפני 1996, כי זה לפתוח תיבת פנדורה משפטית.
בגלל זה אני פחות חושש מזה שיום בהיר אחד "ההורים שלנו", כמו שאמר, ייאלצו להיפרד מהנשק בגלל שינויים בתבחינים.
מה שכן, באמת צריך לדאוג ש"הילדים שלנו"(וגם חלקנו) לא ייפרדו מהנשק בגלל שינויים בתבחינים, ובאמת צריך לפתוח מחדש את המעגל של "10 שנים רישיון = חידוש מבלי לעמוד בתבחין עדכני/הוכחת עילה".
נכון להיום יש הבטחה מראש האגף שהמעגל הזה פתוח, אבל עדיין אין מקרי בוחן חד משמעיים.
- סליקאי זהב
אני כיום עוד דואג לעצמי...
נפרדתי מהנשק כי בשחרור לא הייתי עדיין בדרגת סרן.
רק בימים אלו אני הוצאתי רשיון נשק מחדש, ולמרות שאני מתכוון לעשות מילואים עד הפנסיה, וכל עוד כוחי במותניי - אף אחד לא מבטיח לי היום שהרשיון יישאר אצלי (אולי בסא"ל, אבל זו לא מטרה, אלא זה יגיע כתוצאה טבעית).
רק בימים אלו אני הוצאתי רשיון נשק מחדש, ולמרות שאני מתכוון לעשות מילואים עד הפנסיה, וכל עוד כוחי במותניי - אף אחד לא מבטיח לי היום שהרשיון יישאר אצלי (אולי בסא"ל, אבל זו לא מטרה, אלא זה יגיע כתוצאה טבעית).
-------
Everest כתב:כנראה שאף אחד לא יגע בכל מי שהוציא רישיון מלפני 1996, כי זה לפתוח תיבת פנדורה משפטית.
רגע, אתה רוצה לומר שרישיון מלפני 96' הוא בתבחין שונה מ"משמר/מתוקף הוראות מעבר"?
א. אבדוק עם אבי לגבי התבחין שלו כיום, חשבתי שכל מי שיש לו רשיון ישן מוגדר היום "מתוקף הוראת מעבר".
ב. תראו איזה בעסה, הוצאתי את הרישיון הקודם ב-97'... וגם אז, בגלל גלים כאלה ואחרים בשלטון, והחמרות שחלו עקב רצח רבין נאלצתי להיפרד ממנו בשחרור.
דווקא הבנתי שיש רוחות שינוי טובות.
יש לי אח לוחם במיל' (פלס) והבנתי שבקרוב יוכלו גם חבר'ה כמוהו - סמלים וסמ"רים בגילאי 30-35 לקבל רשיון. במהרה בימינו אמן.
-------
GA1 כתב:Everest כתב:כנראה שאף אחד לא יגע בכל מי שהוציא רישיון מלפני 1996, כי זה לפתוח תיבת פנדורה משפטית.
רגע, אתה רוצה לומר שרישיון מלפני 96' הוא בתבחין שונה מ"משמר/מתוקף הוראות מעבר"?
א. אבדוק עם אבי לגבי התבחין שלו כיום, חשבתי שכל מי שיש לו רשיון ישן מוגדר היום "מתוקף הוראת מעבר".
ב. תראו איזה בעסה, הוצאתי את הרישיון הקודם ב-97'... וגם אז, בגלל גלים כאלה ואחרים בשלטון, והחמרות שחלו עקב רצח רבין נאלצתי להיפרד ממנו בשחרור.
דווקא הבנתי שיש רוחות שינוי טובות.
יש לי אח לוחם במיל' (פלס) והבנתי שבקרוב יוכלו גם חבר'ה כמוהו - סמלים וסמ"רים בגילאי 30-35 לקבל רשיון. במהרה בימינו אמן.
רישיון מלפני 1996 שונה מרישיונות שהוצאו לאחר 1996, ללא קשר לתבחינים היום.
מי שיש לו ותק של 10 שנים ומי שהוציא רישיון מלפני 1996, לשניהם מופיע היום "מתוקף הוראת מעבר" ברישיון.
הההדל הוא רק שמי שהוציא רישיון מלפני 1996, לא הוציאו ע"ב תבחינים ולא יודע או הותנה בתוקף רישיון בצמוד לעילה, ולא נאמר לו שבתום העילה הרישיון שלו יתבטל ויהיה עליו להיפרד מהנשק.
לכן מי שינסה באופן גורף "להוציא חוזה" על כל מי שהוציא רישיון מלפני 1996, ייתקל בסוללת עורכי דין של עותרים שונים שישתמשו בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו ובזכות הקניין כדי להילחם בהחלטה.
סביר להניח גם שהמדינה תפסיד במצב כזה, ומספיק שמישהו ילך עם זה לבית משפט עליון, אז תהיה פסיקה תקדימית עקרונית שקובעת שאי אפשר לפגוע לבעלי הנשק האלה בקניין(הנשק), בגלל שינוי במדיניות התבחינים כיוון שלא יודעו מבעוד מועד שזה מה שיקרה.
המדינה תוכל לפצותם פיצוי כספי או לא לפגוע להם ברישיון בכלל כדי לעמוד בחוק היסוד של כבוד האדם וחירותו, שקובע ש"לא פוגעים בקניינו של אדם שלא לשם תכלית ראויה ... ... ..."
יותר זול למדינה פשוט לתת לבעלי הנשק למות מאשר לשלם מליונים עכשיו(גם ככה הגיל הממוצע של נושא נשק בארץ הוא 55)
וביננו, לאף אחד במערכת לא באמת איכפת מכמות הרישיונות.
פשוט מאז החלה המדיניות המצמצמת זה גדל כמו כדור שלג מתגלגל, ופשוט ממשיכים עם זה מבלי לגבש צוות חשיבה מחודש.
דרך אגב, רצח רבין לא השפיע באופן ניכר אם בכלל על מדיניות רישוי כלי ירייה בארץ, למרות שבהרבה מקומות אוהבים למכור את הלוקש הזה.
- סליקאי זהב
אז מ-96' פשוט השתכללה הבירוקרטיה ונהיינו "יותר מסודרים". ורבין זה התירוץ שמכרו לי כש-18 חודש ניסיתי לקבל את הרשיון בחזרה. הבנתי...
-------
אני חושב (כיוון שאני לא משפטן) שהיות שחוקים לא חלים רטרואקטיבית (אלה אם יש סיבה מיוחדת כמו שמודיעים על הכוונה לחוקק ולא מעוניינים שאנשים ירוצו לבצע שינויים לפני הכניסה לתוקף). אז כשבוחנים את החוקיות, מסתכלים על מערכת החוקים ששררה אז.
עניין הקניין נראה לי שולי, אם הבעיה הייתה פיצוי, היו מוצאים לכך תקציב. האקדח על השולחן היו יוצאות לכביש לגייס את הכסף הזה אם זה היה המחסום היחיד.
עניין הקניין נראה לי שולי, אם הבעיה הייתה פיצוי, היו מוצאים לכך תקציב. האקדח על השולחן היו יוצאות לכביש לגייס את הכסף הזה אם זה היה המחסום היחיד.
- סליקאי טיטניום
GA1:
את האמת , ניסיתי להתאפק , אבל כמה הערות\משפטים בפוסט הזה הצליחו להעיר אותי.
1.עד עכשיו יכולת ל"פספס" עד 3 חודשים והיית יכול לחדש.
2.מעכשיו לא.
3.למי שעומד בתבחין קיים , מדובר בטרטור בלבד.
4.למי שאין תבחין קיים , אכל אותה.
5.ההערה : "יודגש כי תבחין "מתוקף הוראות מעבר" אינו מהווה תבחין לעניין זה". מראה שכל הסיכומים בכתב של העמותה מול הרצל קבלו לא שווים את הנייר שעליו הם נכתבים. (ואין פה שום ביקורת או ניסיון ביקורת על העמותה , אלה ביקורת\תסכול וחוסר אמון מהמערכת (הבט"פ))
6.
לכל הצעירים שהולכים להטיף לי על "אחריות" , נראה אותכם בגיל יותר מאוחר , מקווה להיות שם צלול ולומר לכם "אמרתי לך" (אבל הסיכוי שאני אשכח גבוה יותר).
GA1 :
מה בדיוק מפריע לך "מעמד רשיון" של כל אחד מהתבחינים הללו?
המשותף לכל התבחינים הללו שמדובר באנשים ללא עבר פלילי שנשאו כלי יריה באופן רצוף וחוקי מעל 10 שנים.
Everest:
אם פתחת את המעגל של 10+ ללא צורך בהוכחת עילה , יש לי הרגשה של GA1 יהיה בעיה עם "מעמד הרשיון" שלהם , לא?
GA1:
בכל הקשור למדיניות הבט"פ , הממסד שאתה בעדו יאכל אותך חי ...
במדיניות של היום הרשיון לא ישאר אצלך ואני מקווה שלא תגיע לדרגת סא"ל רק בכדי שאוכל לומר לך "אמרתי לך".
אם מדיניות ה 10+ (שיש לך "בעיה" איתה) תחזור באופן מלא אז יש לך סיכוי שהרשיון ישאר אצלך.
רבין לא התירוץ ולא הסיבה וכדי קצת לקרוא על מדיניות רישוי כלי יריה במבט לאחור.
תמיד היה במדינת ישראל מדיניות רישוי כלי יריה , אף פעם לא יכולת להוציא רשיון כי בא לך.
עד רצח הפקידות היית מבקש רשיון (אז ממשרד הפנים) והפקיד החליט אם אתה מקבל או לא , היו קריטריונים , אבל לא מסודרים כמו היום.
רצח 4 הפקידות גרם לאריה דרעי (שר הפנים אז) להקים ועדה , "ועדת כהן" בראשות רב טפסר שלומי כהן שעשתה עבודה מעולה וסדר בבלגן וכרגיל מסקנותיה יושמו בחלקם , את החלק שלמערכת היה רצון ליישם ישמו במלואו ואת החלקים שהמערכת ראתה כ"איבוד שליטה" לא ישמו כלל. כמו כן פעילות "האקדח על שולחן המטבח" יצרה אצל מקבלי ההחלטות לפעילות כסת"ח עודפת.
על הועדה ופועלה אתה יכול לקרוא כאן: (ממליץ בחום)
http://mops.gov.il/Fire_Arms/About/Page ... ports.aspx
מסקנות הוועדה התחילו להיות מיושמות ב1996.
כל מי שהיה בעל רשיון ב1996 אבל לא עמד בתבחין קיים ב1996 נכתב בתבחין : "מלפני 1996"
בשנת 2008 לערך התחילו להעביר את כל מי שהיה לו תבחין מעל 10 שנים לתבחין "אחר" (בהתאם להמלצות הוועדה שזו הייתה אחת מהמלצותיה העיקריות ובגלל שתבחין "משמר" לא היה קיים במערכת המחשוב "דחפו" את כולם תחת תבחין "אחר")
וככה התערבבו להם 10+ יחד עם תבחין "אחר" (שבמקור היה מין תבחין לפרוטקציונרים ולמשתפים)
ב2010 לערך הבינו את התסבוכת והקימו תבחין "משמר" והתחילו להעביר את כל 10+ לשם.
בנוסף ב2005 ועדת ברינקר לנשק "ארגוני" הוציא את מסקנותיה ומסקנות ועדה זו זלגו במהירות לכיוון הרישוי של כלי יריה "פרטי".
(גם דוח ועדה זו מומלץ לקרוא)
ואז הגיע הארונוביץ עם תיקון לחוק ב2014 והתקנות שהוא אישית דחף וכתב ללא שום מחשבה :
1.שינוי תבחינים.
2.ביטול תבחין "משמר".
3.בעלי תבחין "משמר" לא יכולים למכור או להחליף כלי יריה. (מכאן שאם הכלי התקלקל ואין אפשרות לתקן ,אין רשיון יותר )
על רקע תקנות אלו הוקמה העמותה. לאחר מאמצים (ושינוי שר):
סעיף 2 , הובטח לבטל , בפועל כנראה הפוך ומדיניות "בוא נרדוף את בעלי התבחין הזה" נמשך ללא הפסק.
סעיף 3 , בוטל (הערת אגב : ברגע שבוטל זו הסיבה למה החלפתי שטייר M9 אהוב לG26)
סעיף 3 , בזמן אחרון אני שומע (מהמילה שמועה) "זליגה" בהתנהגות הפקידים לאחור והערמת קשיים על בעלי תבחין משמר.
בהמשך התחילה "אנטיפסטה הסכינים" הזו וההקלות שאתה ניזון מהם כיום (שלדעתי יסגרו יותר מהר ממה שאתה חושב ואז נראה כמה "חלק מהמימסד" אתה רוצה להיות.
***כל זה על רגל אחת ומזיכרון בלבד , יתכנו אי דיוקים קלים.
מישהו שלח צילום מסמך המעיד שאי-חידוש רישיון בזמן יגרור ביטולו והוצאת רשיון מחדש. עד כאן אפשר להבין (גם אם לא לקבל). ואז תידרש להוכיח עילה מחדש.
המעניין הוא הציטוט הבא:
את האמת , ניסיתי להתאפק , אבל כמה הערות\משפטים בפוסט הזה הצליחו להעיר אותי.
1.עד עכשיו יכולת ל"פספס" עד 3 חודשים והיית יכול לחדש.
2.מעכשיו לא.
3.למי שעומד בתבחין קיים , מדובר בטרטור בלבד.
4.למי שאין תבחין קיים , אכל אותה.
5.ההערה : "יודגש כי תבחין "מתוקף הוראות מעבר" אינו מהווה תבחין לעניין זה". מראה שכל הסיכומים בכתב של העמותה מול הרצל קבלו לא שווים את הנייר שעליו הם נכתבים. (ואין פה שום ביקורת או ניסיון ביקורת על העמותה , אלה ביקורת\תסכול וחוסר אמון מהמערכת (הבט"פ))
6.
,אתה מבין , אני לא מבין וגם לא מקבל , אנשים שוכחים ,קורה ,נקודה.עד כאן אפשר להבין (גם אם לא לקבל)
לכל הצעירים שהולכים להטיף לי על "אחריות" , נראה אותכם בגיל יותר מאוחר , מקווה להיות שם צלול ולומר לכם "אמרתי לך" (אבל הסיכוי שאני אשכח גבוה יותר).
GA1 :
מה בדיוק מפריע לך "מעמד רשיון" של כל אחד מהתבחינים הללו?
המשותף לכל התבחינים הללו שמדובר באנשים ללא עבר פלילי שנשאו כלי יריה באופן רצוף וחוקי מעל 10 שנים.
Everest:
אם פתחת את המעגל של 10+ ללא צורך בהוכחת עילה , יש לי הרגשה של GA1 יהיה בעיה עם "מעמד הרשיון" שלהם , לא?
GA1:
בכל הקשור למדיניות הבט"פ , הממסד שאתה בעדו יאכל אותך חי ...
אני כיום עוד דואג לעצמי...
רק בימים אלו אני הוצאתי רשיון נשק מחדש, ולמרות שאני מתכוון לעשות מילואים עד הפנסיה, וכל עוד כוחי במותניי - אף אחד לא מבטיח לי היום שהרשיון יישאר אצלי
במדיניות של היום הרשיון לא ישאר אצלך ואני מקווה שלא תגיע לדרגת סא"ל רק בכדי שאוכל לומר לך "אמרתי לך".
אם מדיניות ה 10+ (שיש לך "בעיה" איתה) תחזור באופן מלא אז יש לך סיכוי שהרשיון ישאר אצלך.
אז מ-96' פשוט השתכללה הבירוקרטיה ונהיינו "יותר מסודרים". ורבין זה התירוץ שמכרו לי כש-18 חודש ניסיתי לקבל את הרשיון בחזרה. הבנתי...
רבין לא התירוץ ולא הסיבה וכדי קצת לקרוא על מדיניות רישוי כלי יריה במבט לאחור.
תמיד היה במדינת ישראל מדיניות רישוי כלי יריה , אף פעם לא יכולת להוציא רשיון כי בא לך.
עד רצח הפקידות היית מבקש רשיון (אז ממשרד הפנים) והפקיד החליט אם אתה מקבל או לא , היו קריטריונים , אבל לא מסודרים כמו היום.
רצח 4 הפקידות גרם לאריה דרעי (שר הפנים אז) להקים ועדה , "ועדת כהן" בראשות רב טפסר שלומי כהן שעשתה עבודה מעולה וסדר בבלגן וכרגיל מסקנותיה יושמו בחלקם , את החלק שלמערכת היה רצון ליישם ישמו במלואו ואת החלקים שהמערכת ראתה כ"איבוד שליטה" לא ישמו כלל. כמו כן פעילות "האקדח על שולחן המטבח" יצרה אצל מקבלי ההחלטות לפעילות כסת"ח עודפת.
על הועדה ופועלה אתה יכול לקרוא כאן: (ממליץ בחום)
http://mops.gov.il/Fire_Arms/About/Page ... ports.aspx
מסקנות הוועדה התחילו להיות מיושמות ב1996.
כל מי שהיה בעל רשיון ב1996 אבל לא עמד בתבחין קיים ב1996 נכתב בתבחין : "מלפני 1996"
בשנת 2008 לערך התחילו להעביר את כל מי שהיה לו תבחין מעל 10 שנים לתבחין "אחר" (בהתאם להמלצות הוועדה שזו הייתה אחת מהמלצותיה העיקריות ובגלל שתבחין "משמר" לא היה קיים במערכת המחשוב "דחפו" את כולם תחת תבחין "אחר")
וככה התערבבו להם 10+ יחד עם תבחין "אחר" (שבמקור היה מין תבחין לפרוטקציונרים ולמשתפים)
ב2010 לערך הבינו את התסבוכת והקימו תבחין "משמר" והתחילו להעביר את כל 10+ לשם.
בנוסף ב2005 ועדת ברינקר לנשק "ארגוני" הוציא את מסקנותיה ומסקנות ועדה זו זלגו במהירות לכיוון הרישוי של כלי יריה "פרטי".
(גם דוח ועדה זו מומלץ לקרוא)
ואז הגיע הארונוביץ עם תיקון לחוק ב2014 והתקנות שהוא אישית דחף וכתב ללא שום מחשבה :
1.שינוי תבחינים.
2.ביטול תבחין "משמר".
3.בעלי תבחין "משמר" לא יכולים למכור או להחליף כלי יריה. (מכאן שאם הכלי התקלקל ואין אפשרות לתקן ,אין רשיון יותר )
על רקע תקנות אלו הוקמה העמותה. לאחר מאמצים (ושינוי שר):
סעיף 2 , הובטח לבטל , בפועל כנראה הפוך ומדיניות "בוא נרדוף את בעלי התבחין הזה" נמשך ללא הפסק.
סעיף 3 , בוטל (הערת אגב : ברגע שבוטל זו הסיבה למה החלפתי שטייר M9 אהוב לG26)
סעיף 3 , בזמן אחרון אני שומע (מהמילה שמועה) "זליגה" בהתנהגות הפקידים לאחור והערמת קשיים על בעלי תבחין משמר.
בהמשך התחילה "אנטיפסטה הסכינים" הזו וההקלות שאתה ניזון מהם כיום (שלדעתי יסגרו יותר מהר ממה שאתה חושב ואז נראה כמה "חלק מהמימסד" אתה רוצה להיות.
***כל זה על רגל אחת ומזיכרון בלבד , יתכנו אי דיוקים קלים.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ניר ל כתב:אני חושב (כיוון שאני לא משפטן) שהיות שחוקים לא חלים רטרואקטיבית (אלה אם יש סיבה מיוחדת כמו שמודיעים על הכוונה לחוקק ולא מעוניינים שאנשים ירוצו לבצע שינויים לפני הכניסה לתוקף). אז כשבוחנים את החוקיות, מסתכלים על מערכת החוקים ששררה אז.
ואתה צודק שבאמת ניסו למצוא תקציב לזה.
רק שמהפרוטוקולים שאני קראתי בזמנו, האומדן היה כ-120 מליון שקל.
לא כל כך פשוט "למצוא תקציב" כזה.
ולעניות דעתי הפיצויים היו מסתכמים בהרבה יותר מ-120 מליון שקל כיוון שזה חושב ע"ב תחשיב של כ-1000 שקלים לאקדח בזמנו.
תוסיף לזה את כמות העותרים כנגד משרד הפנים דאז והתקציב קופץ בהרבה גם לייצוג משפטי של המשרד.
תוסיף סיכון לפסיקה עקרונית של בית משפט עליון שמחייב את משרד הפנים או לחדש רישיון או לשלם את מלוא ערך האקדח ולא רק 1000 שקלים, ותחשוב שאז היו הרבה יותר בעלי מס' רישיונות עם כלים נדירים ויקרים.
תוסיף את חוסר היכולת הלוגיסטית של משטרת ישראל לקלוט בפרק זמן קצר מאוד עשרות אלפי ואף למעלה מ-100 אלף כלים כי רוצים לבטל לכולם בבת אחת, ותבין למה הגיעו להחלטה "אז ניקח להם באופן מזדמן".
אגב, אותו "אופן מזדמן" הוא מה שקורה דה פקטו בלשכות בכל מפגש עם פקיד רישוי לצורך החלפת אקדח או עניינים אחרים שגורמים לפקיד לשאול אותך "עדיין עומד בתבחין? תוכיח".
מה שאני אומר פה זה מהזיכרון ע"ב פרוטוקול מ-1998 שקראתי.
- סליקאי זהב
ידידי argra11,
אנחנו באותו צד, ואני אבהיר.
מה שמפריע לי ב"מעמד הרשיון" של כל אחד מהתבחינים הללו - הוא שקיוויתי שבהם אף אחד לא ייגע. מפריע לי לראות שלא נותנים להם מנוח. חשבתי שמגיע להם להישאר עם הרשיון בלי שיצטרכו להילחם במערכת. נתתי את אבא שלי כדוגמא לדור הזה.
מאכזב אותי לראות שמכרסמים גם בזכויותיהם. תיקון, בזכויותיכם. אתה בדיוק מסוג האנשים שקיוויתי שיקום ויגיד 'עד כאן'.
מכאן, שעכשיו שהבנו שאנחנו באותו צד, ושאני בעדך ולא להיפך, אז אני מניח שכל מה שנכתב במרכאות "נגדי" נכתב בתוך הבנה לא נכונה ואינו תקף עוד.
כמו כן, אני לא ניזון מן ההקלות של אוקטובר האחרון. התקדמתי במילואים כבר לפני הרבה שנים ויכולתי להוציא רשיון לפני כן ולא עשיתי זאת. עניין של פוקוס אחר בחיים ותנאים בבית.
חזרתי לחשוב על נשק בסביבות אפריל 2015, החתמתי את המפקד ואת הרופאה כבר לפני יותר משנה (כן אני יודע, אצטרך הצהרה רפואית חדשה) ולא בער לי שום דבר.
כל ההשפעה של גל טרור הסכינים על נושא הנשק שלי הייתה רק על מצב שוק המשומשים ותו לא.
עצם העובדה שעדיין לא קניתי אקדח היא כי הנושא אצלי שקול ומדוד ולא ריצה בעלמא אחרי רצונות או חלונות הזדמנות.
נקודה שבכל זאת אתייחס אליה (בידידות, אני כבר מניח שאנחנו באותו צד):
אינני רודף דרגות ו"שויץ". אני תורם את תרומתי למדינה כקצין במילואים שנה אחר שנה (ומי שנושא בנטל היא אשתי, יותר ממני) ודרגת הסא"ל במיל. של אבא שלי היא דוגמא אישית עבורי ותלם שאני הולך בו בגאווה (לא יהירות). תפקיד מפקד יחידה הוא תפקיד שעוד אמלא בעזרת השם בלי קשר לנשק פרטי.
אני זוכר את ההחלפה הכואבת של השטייר שלך לגלוק ואת סיבותיה, ורואה איך אתה עוקב אחר תבחין המשמר והכירסום המתמיד בו.
תרם לי הרבה לקרוא את כל השתלשלות האירועים בעבר, כפי שתיארת אותה. אתה משלים לי את הפאזל.
כמובן שאני בעד הרעיון של "מועדון 10+" (כתבתי זאת מפורשות בפוסט) ולא משנה שאני רק מתחיל את הספירה מעכשיו (אם לא נחשבות השנים של הרשיון הקודם).
יש אנשים שאיכפת להם גם מהזולת (ראה ערך הצדקה בעם ישראל) ודוגמא טובה היא Warlord למשל שיושב על תבחין שאינו צריך הוכחת עילה ואינו משמר ובכל זאת החליט לתרום למאמץ העמותה וזכאותם של אחרים להגנה עצמית.
גם אם אינני אקטיבי במעשים כדוגמתו וכדוגמת רם דישון ורבים טובים אחרים - אני בכל זאת בעד הזכויות של אחרים.
אינני מסוג האנשים שהם "גיבורי מקלדת" ומדברים סרה באחרים.
מה שנקרא "לשון הרע - זה לא מדבר אליי".
הביקורת שהעברתי כאן נועדה לעורר אותנו, כדי שלא נירדם בשמירה. המכתב יצא מראש מחוז בבט"פ ואילו ראש האגף (הרצל קבלו) מכותב אליו, אך אינו בהכרח הוגה הרעיונות שמאחוריו. ייתכן אף שמדובר שבתכתובת פנימית שזלגה, ולך תדע אם מבחינה חוקית מותר לך בכלל להשתמש בה.
לא הייתי ממהר להטיל דופי בראש האגף ומילתו. כן הייתי עומד בתוקף על החשוב לעמותה ולנו ומבקש באופן מתמיד הבהרות בנוגע לתבחין משמר/הוראת מעבר.
מה שמפריע לי ב"מעמד הרשיון" של כל אחד מהתבחינים הללו - הוא שקיוויתי שבהם אף אחד לא ייגע. מפריע לי לראות שלא נותנים להם מנוח. חשבתי שמגיע להם להישאר עם הרשיון בלי שיצטרכו להילחם במערכת. נתתי את אבא שלי כדוגמא לדור הזה.
מאכזב אותי לראות שמכרסמים גם בזכויותיהם. תיקון, בזכויותיכם. אתה בדיוק מסוג האנשים שקיוויתי שיקום ויגיד 'עד כאן'.
מכאן, שעכשיו שהבנו שאנחנו באותו צד, ושאני בעדך ולא להיפך, אז אני מניח שכל מה שנכתב במרכאות "נגדי" נכתב בתוך הבנה לא נכונה ואינו תקף עוד.
כמו כן, אני לא ניזון מן ההקלות של אוקטובר האחרון. התקדמתי במילואים כבר לפני הרבה שנים ויכולתי להוציא רשיון לפני כן ולא עשיתי זאת. עניין של פוקוס אחר בחיים ותנאים בבית.
חזרתי לחשוב על נשק בסביבות אפריל 2015, החתמתי את המפקד ואת הרופאה כבר לפני יותר משנה (כן אני יודע, אצטרך הצהרה רפואית חדשה) ולא בער לי שום דבר.
כל ההשפעה של גל טרור הסכינים על נושא הנשק שלי הייתה רק על מצב שוק המשומשים ותו לא.
עצם העובדה שעדיין לא קניתי אקדח היא כי הנושא אצלי שקול ומדוד ולא ריצה בעלמא אחרי רצונות או חלונות הזדמנות.
נקודה שבכל זאת אתייחס אליה (בידידות, אני כבר מניח שאנחנו באותו צד):
אינני רודף דרגות ו"שויץ". אני תורם את תרומתי למדינה כקצין במילואים שנה אחר שנה (ומי שנושא בנטל היא אשתי, יותר ממני) ודרגת הסא"ל במיל. של אבא שלי היא דוגמא אישית עבורי ותלם שאני הולך בו בגאווה (לא יהירות). תפקיד מפקד יחידה הוא תפקיד שעוד אמלא בעזרת השם בלי קשר לנשק פרטי.
אני זוכר את ההחלפה הכואבת של השטייר שלך לגלוק ואת סיבותיה, ורואה איך אתה עוקב אחר תבחין המשמר והכירסום המתמיד בו.
תרם לי הרבה לקרוא את כל השתלשלות האירועים בעבר, כפי שתיארת אותה. אתה משלים לי את הפאזל.
כמובן שאני בעד הרעיון של "מועדון 10+" (כתבתי זאת מפורשות בפוסט) ולא משנה שאני רק מתחיל את הספירה מעכשיו (אם לא נחשבות השנים של הרשיון הקודם).
יש אנשים שאיכפת להם גם מהזולת (ראה ערך הצדקה בעם ישראל) ודוגמא טובה היא Warlord למשל שיושב על תבחין שאינו צריך הוכחת עילה ואינו משמר ובכל זאת החליט לתרום למאמץ העמותה וזכאותם של אחרים להגנה עצמית.
גם אם אינני אקטיבי במעשים כדוגמתו וכדוגמת רם דישון ורבים טובים אחרים - אני בכל זאת בעד הזכויות של אחרים.
אינני מסוג האנשים שהם "גיבורי מקלדת" ומדברים סרה באחרים.
מה שנקרא "לשון הרע - זה לא מדבר אליי".
הביקורת שהעברתי כאן נועדה לעורר אותנו, כדי שלא נירדם בשמירה. המכתב יצא מראש מחוז בבט"פ ואילו ראש האגף (הרצל קבלו) מכותב אליו, אך אינו בהכרח הוגה הרעיונות שמאחוריו. ייתכן אף שמדובר שבתכתובת פנימית שזלגה, ולך תדע אם מבחינה חוקית מותר לך בכלל להשתמש בה.
לא הייתי ממהר להטיל דופי בראש האגף ומילתו. כן הייתי עומד בתוקף על החשוב לעמותה ולנו ומבקש באופן מתמיד הבהרות בנוגע לתבחין משמר/הוראת מעבר.
-------
GA1 כתב:ידידי argra11,
1.מה שמפריע לי ב"מעמד הרשיון" של כל אחד מהתבחינים הללו - הוא שקיוויתי שבהם אף אחד לא ייגע. מפריע לי לראות שלא נותנים להם מנוח. חשבתי שמגיע להם להישאר עם הרשיון בלי שיצטרכו להילחם במערכת. נתתי את אבא שלי כדוגמא לדור הזה.
2.מאכזב אותי לראות שמכרסמים גם בזכויותיהם. תיקון, בזכויותיכם. אתה בדיוק מסוג האנשים שקיוויתי שיקום ויגיד 'עד כאן'.
3.מכאן, שעכשיו שהבנו שאנחנו באותו צד, ושאני בעדך ולא להיפך, אז אני מניח שכל מה שנכתב במרכאות "נגדי" נכתב בתוך הבנה לא נכונה ואינו תקף עוד.
1.כמאמר שלמה שרף מה שהשתמע מההודעה הקודמת שלך הפוך ב360 מעלות.

2.אנשים קמו ואמרו "עד כאן" והעמותה הוקמה בדיוק על רקע זה , הבעיה שלא משנה כמה העמותה מתאמצת , פקיד עם "אג'נדה" משתין בקשת על כל סיכום שמגיעים אליו . כמו כן , רצוי שעוד בעלי כלי יריה בכל התבחינים יצטרפו לעמותה.( העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל )
3.מודה ועוזב ירוחם (ספר משלי, פרק כ"ח, פסוק י"ג)
בברכת יום טוב
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:GA1 כתב:ידידי argra11,
1.מה שמפריע לי ב"מעמד הרשיון" של כל אחד מהתבחינים הללו - הוא שקיוויתי שבהם אף אחד לא ייגע. מפריע לי לראות שלא נותנים להם מנוח. חשבתי שמגיע להם להישאר עם הרשיון בלי שיצטרכו להילחם במערכת. נתתי את אבא שלי כדוגמא לדור הזה.
2.מאכזב אותי לראות שמכרסמים גם בזכויותיהם. תיקון, בזכויותיכם. אתה בדיוק מסוג האנשים שקיוויתי שיקום ויגיד 'עד כאן'.
3.מכאן, שעכשיו שהבנו שאנחנו באותו צד, ושאני בעדך ולא להיפך, אז אני מניח שכל מה שנכתב במרכאות "נגדי" נכתב בתוך הבנה לא נכונה ואינו תקף עוד.
1.כמאמר שלמה שרף מה שהשתמע מההודעה הקודמת שלך הפוך ב360 מעלות. %%$0066 . בגלל שלהודעות כתובות יש תכונה מוזרה להשתמע הפוך מכוונת הכותב ומניסיון הודעות וואטאפ ביני לבין זוגתי , אני מבין את הבעיה. %3
2.אנשים קמו ואמרו "עד כאן" והעמותה הוקמה בדיוק על רקע זה , הבעיה שלא משנה כמה העמותה מתאמצת , פקיד עם "אג'נדה" משתין בקשת על כל סיכום שמגיעים אליו . כמו כן , רצוי שעוד בעלי כלי יריה בכל התבחינים יצטרפו לעמותה.( העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל )
3.מודה ועוזב ירוחם (ספר משלי, פרק כ"ח, פסוק י"ג)
בברכת יום טוב
אתה מתכוון ב 180 מעלות, 360 מעלות זה חזרה לאותה הנקודה

CZ P07
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד