כמה שאלות מנהלתיות לגבי תחרויות ירי מעשי
כמה שאלות מנהלתיות לגבי תחרויות ירי מעשי
בעקבות סרטון שראיתי אודות התחרות האחרונה
(ותודתי שלוחה לדונדאק) כמה שאלות (חלקן יראו קטנוניות) ...
1) בסוף תרגיל היורה פורק וכדור חי נופל... מי אוסף את כל הכדורים האלו ?
2) לשופטים מכשירי מדידה שונים, האם הם פרטיים ? איך בודקים דיוק וטיב שלהם על מנת לא לפגוע באף אחד עקב סטיות מדידה בין המכשירים ?
3) הכל נראה די לחוץ, לפחות בסרט, האם יש זמן טרם התרגיל לראות אותו ובסופו גם כמה שניות לאסוף תחמושת ומחסניות שנזרקו לכל עבר במהלכו ?
4) תרגילים עם מחסות, איך ניתן לראות אותם ? למה לא להתקין מצלמה פשוטה מעל הטונל כך שהצופים יצפו במתרחש מעל מסך ב live ?
וזה רק סבב השאלות הראשון ...
2) לשופטים מכשירי מדידה שונים, האם הם פרטיים ? איך בודקים דיוק וטיב שלהם על מנת לא לפגוע באף אחד עקב סטיות מדידה בין המכשירים ?
3) הכל נראה די לחוץ, לפחות בסרט, האם יש זמן טרם התרגיל לראות אותו ובסופו גם כמה שניות לאסוף תחמושת ומחסניות שנזרקו לכל עבר במהלכו ?
4) תרגילים עם מחסות, איך ניתן לראות אותם ? למה לא להתקין מצלמה פשוטה מעל הטונל כך שהצופים יצפו במתרחש מעל מסך ב live ?

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
Re: כמה שאלות מנהלתיות לגבי תחרויות ירי מעשי
Colonel כתב:בעקבות סרטון שראיתי אודות התחרות האחרונה
מרבית היורים פורקים באופן המאפשר להם להמנע מנפילת הכדור לרצפה.
ישנה טכניקת פריקה המיועדת לכך, וישנה שיטה נוספת שאני אינני מחבבה כלל(למרות היותה נפוצה), הכוללת פריקת הכדור ע"י דריכה מהירה, העפת הכדור החוצה ותפיסתו באויר.
אני מקווה לעבור קורס שופטים בקרוב, אז אוכל לתת לך מענה מסודר בנושא.
המכשירים הם בבעלות פרטית לרוב. אחידותם ודיוקם ?! אינני יודע.
לרוב המחלוקות נסבות על עניינים אחרים (פופרים שלא נופלים, DQ על עברות..)
הכל על מי מנוחות עד ש.... התור שלך. חובה (!) לתת תדריך לפני תרגיל. מי שלא עובר תדריך נאסר עליו לבצע (!) לרוב נותנים מסגרת זמן מוגדרת (ולא ארוכה) לבצע יבשים. זה תמיד לא מספיק. לפני התרגיל נשאל היורה למוכנותו, זה הזמן להתארגנות מנטלית אחרונה ובדיקת הציוד ומיקומו טרם צפצוף הפאקט.
בסיום התרגיל עוברים עם השופט על הפגיעות, חותמים על טופס השיפוט עם ציון הפגיעות והזמן. תוך כדי זאת, אמורים שאר היורים לסייע בהדבקת החורים במטרות, הרמת פופרים וכ"ו... זה הזמן שלך לאסוף את חלקי המחסנית שהתפרקה, את עצר המחלק שנשבר באמצע התרגיל ולסיים את הפרק האחרון של מלחמה ושלום. עכשיו תמתין לסיום התרגיל ע"י הסקווד שלך ותעבור לתרגיל הבא עם הסקווד בסיום.
לא יודע לענות, אולי הרעיון ישים, אם כי אני חושב שהתועלת תהיה שולית.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
תרגילים
קולונל יקר.
באתר הרשמי של IPSC מצורפת החוקה (ניתן להורדה גם כ-PDF וגם כ-WORD)
בחוקה מפורט באופן ברור את המקרים שניתן בהם לפסול D.Q , כאשר הדגש כמובן הינו על עבירות בטיחות.
ולצעדן, אני מסכים איתך לגבי שיטת הפריקה ע"י "ניפנוף/ניעור האקדח. בשיטה זו קיימת סכנה בטיחותית של הפניית קנה לכיוונים לא רצויים.
אשמח להבהיר נושאים נוספים בנושאי החוקה בפרטי.
יונה
באתר הרשמי של IPSC מצורפת החוקה (ניתן להורדה גם כ-PDF וגם כ-WORD)
בחוקה מפורט באופן ברור את המקרים שניתן בהם לפסול D.Q , כאשר הדגש כמובן הינו על עבירות בטיחות.
ולצעדן, אני מסכים איתך לגבי שיטת הפריקה ע"י "ניפנוף/ניעור האקדח. בשיטה זו קיימת סכנה בטיחותית של הפניית קנה לכיוונים לא רצויים.
אשמח להבהיר נושאים נוספים בנושאי החוקה בפרטי.
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
חוקת ירי מעשי
וובי היקר
בעבר ניסיתי לעורר את הנושא (עיין ערך http://ilpsc.tripod.com/cgi-bin/review_const.htm )
לצערי, איני רואה התעוררות בקרב הברנז'ה הוותיקה. אני תקווה שהחדשים יעורו והלחץ יבוא מתוכנו.
כרגע אני מתרכז בעיקר בליגה למקומות עבודה, ובמידה ואתפנה באחד המפגשים הקרובים אשמח לתת הרצאה בנושא החוקה.
יונה
בעבר ניסיתי לעורר את הנושא (עיין ערך http://ilpsc.tripod.com/cgi-bin/review_const.htm )
לצערי, איני רואה התעוררות בקרב הברנז'ה הוותיקה. אני תקווה שהחדשים יעורו והלחץ יבוא מתוכנו.
כרגע אני מתרכז בעיקר בליגה למקומות עבודה, ובמידה ואתפנה באחד המפגשים הקרובים אשמח לתת הרצאה בנושא החוקה.
יונה
יונה,
עם כל הכבוד לאתר בו העלת את הנושא, כמות היורים המבקרת בו, למרות גילו המבוגר, הינה נמוכה יחסית.
אשמח לסייע (ואני מניח שאני כותב גם בשמו של ברי הצעדן) בכל צורה בנושא קידום הירי המעשי בישראל (כמו גם בקידומו של כל ענף אחר המקדם את נושא הנשק הקר והחם בישראל - למטרות חוקיות, כמובן), למרות שציפור קטנה לחשה לי שישנו מהלך לתרגום החוקה העדכנית של IPSC, נשמח להעמיד לרשותך את כל מאגר המוחות שיוכל להתנדב, ויחד להרים את הכפפה שבתרגום החוקה, תחת "כנפי" הסליק.
אני יודע שנראה כי הודעה כזו מתאימה יותר ל"פרטי" אך חשוב היה לי להציגה בפני חברינו, במיוחד אלו בעלי הידע המעמיק באנגלית ועברית טכנית, שיוכלו לסייע לנו בתרגומה של החוקה (הידע נדרש, חברים, מכיוון שמדובר בתרגום טכני של מערכת חוקים ולא בתרגום סימולטני של מלל חופשי).
עם כל הכבוד לאתר בו העלת את הנושא, כמות היורים המבקרת בו, למרות גילו המבוגר, הינה נמוכה יחסית.
אשמח לסייע (ואני מניח שאני כותב גם בשמו של ברי הצעדן) בכל צורה בנושא קידום הירי המעשי בישראל (כמו גם בקידומו של כל ענף אחר המקדם את נושא הנשק הקר והחם בישראל - למטרות חוקיות, כמובן), למרות שציפור קטנה לחשה לי שישנו מהלך לתרגום החוקה העדכנית של IPSC, נשמח להעמיד לרשותך את כל מאגר המוחות שיוכל להתנדב, ויחד להרים את הכפפה שבתרגום החוקה, תחת "כנפי" הסליק.
אני יודע שנראה כי הודעה כזו מתאימה יותר ל"פרטי" אך חשוב היה לי להציגה בפני חברינו, במיוחד אלו בעלי הידע המעמיק באנגלית ועברית טכנית, שיוכלו לסייע לנו בתרגומה של החוקה (הידע נדרש, חברים, מכיוון שמדובר בתרגום טכני של מערכת חוקים ולא בתרגום סימולטני של מלל חופשי).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
לגבי שיטת הפריקה שהוזכרה כאן ומשום מה אינה "חביבה" על חלק מהאנשים:
רוב העושים בה שימוש (כולל עבדכם הנאמן) יורים באקדחי OPEN עם כונות אופטיות שמפריעות בביצוע הפריקה הקלאסית של ירי מעשי - דריכה כאשר היד החלשה מכסה את בית הבליעה ולוכדת את הכדור שנחלץ החוצה כאשר היד החזקה עוצרת את הצינה ע"י עצר המחלק ומאפשרת את הצגת בית הבליעה לשופט.
הדרך הזו אינה מסוכנת, הקנה אינו מופנה לעולם מעבר לזוית המותרת (DQ) וממלאת את תפקידה. גדולי עולם משתמשים בה - בינהם גם ידידנו שאול קירש.
רוב העושים בה שימוש (כולל עבדכם הנאמן) יורים באקדחי OPEN עם כונות אופטיות שמפריעות בביצוע הפריקה הקלאסית של ירי מעשי - דריכה כאשר היד החלשה מכסה את בית הבליעה ולוכדת את הכדור שנחלץ החוצה כאשר היד החזקה עוצרת את הצינה ע"י עצר המחלק ומאפשרת את הצגת בית הבליעה לשופט.
הדרך הזו אינה מסוכנת, הקנה אינו מופנה לעולם מעבר לזוית המותרת (DQ) וממלאת את תפקידה. גדולי עולם משתמשים בה - בינהם גם ידידנו שאול קירש.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
וובי, כמובן ששיקפת את דעתי בעניין קידום הירי המעשי, כל מה שאפשר לעשות יהיה מבורך.
ברווז, באומרי :
כוונתי לכך כי אני אינני אוהב לישם את השיטה בעצמי וכי אינני מרגיש נח לבצעה, יש לא מעט יורים אשר מחזיקים בתחושה דומה (ישנם לא מעט יורי סטנדרט הנוקטים בשיטת פריקה זו).
ליורי OPEN ולא מעט מיורי Modified אכן יש יותר מבעיה בפריקת האקדח בנוהל "יד מעל צינה תופסת כדור".
אין ספק כי יורים העומדים בשורה הראשונה לא יבצעו באופן שיטתי ועקבי עברות בטיחות בהסכמה, ואם זה חוקי כנראה שזה כשר.
ברווז, באומרי :
..וישנה שיטה נוספת שאני אינני מחבבה כלל(למרות היותה נפוצה), הכוללת פריקת הכדור ע"י דריכה מהירה, העפת הכדור החוצה ותפיסתו באויר.
כוונתי לכך כי אני אינני אוהב לישם את השיטה בעצמי וכי אינני מרגיש נח לבצעה, יש לא מעט יורים אשר מחזיקים בתחושה דומה (ישנם לא מעט יורי סטנדרט הנוקטים בשיטת פריקה זו).
ליורי OPEN ולא מעט מיורי Modified אכן יש יותר מבעיה בפריקת האקדח בנוהל "יד מעל צינה תופסת כדור".
אין ספק כי יורים העומדים בשורה הראשונה לא יבצעו באופן שיטתי ועקבי עברות בטיחות בהסכמה, ואם זה חוקי כנראה שזה כשר.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
לאילן
אמרה לי פעם חברה את ההבדלים בין רצוי ומצוי
מה שמצוי - לא רצוי.
מה שרצוי - לא מצוי.
מה שמצוי ורצוי - נשוי.......

מה שמצוי - לא רצוי.
מה שרצוי - לא מצוי.
מה שמצוי ורצוי - נשוי.......

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד