מחשבה אודות התפתחות התו״ל של כדור בקנה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מחשבה אודות התפתחות התו״ל של כדור בקנה
חברים, בקשר למסמך המדובר של האגף לרישוי כלי הירייה - אפשר לשכוח מקיומו. הוא בוטל.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:עדן23 כתב:לגבי שוטר היס"מ (לא מג"ב כפי שנכתב) לא היה עוזר לו גם כדור בקנה מכיוון שהשאננות שלו ושל הצוות שלו העמידה אותם בנחיתות טקטית אל מול החשוד ( אני אעמוד במרחק מטר מחשוד רק לאחר חיפוש מדוקדק והורדת רמת חשד לתקיפה מיידית).
לא יודע לגביך, אבל כשלי יצא לבצע משימות מהסוג הזה, רמת הדריכות שלי ירדה מהר מאד ל ״ס״.
זו השגרה השוחקת של הלוחמים האלו ולא הייתי ממהר להאשים אותם בשאננות, המחבל היה רגוע ולא עורר את חשדם, לא נראה כמי שעומד להתאבד בעוד שנייה (לתקוף עם סכין 6 יס״מניקים = להתאבד).
אבל בוא נזרום - כשאני מסתובב ברחוב גם אני שאנן. אני לא מצפה שבכל רגע יסתער עליי מחבל עם סכין או ״קרלו״, כשאגיע לרמת חרדה כזו כנראה שאעדיף להישאר בבית. בגלל שאני שאנן ובגלל שאני בנחיתות טקטית, כל גורם שיכול לקצר לי את זמן התגובה הוא חשוב מאד.
כדור בקנה אולי לא היה עוזר לו, אבל כדור בקנה של החבר שלו היה אולי חוסך ממנו לפחות דקירה אחת.
תזכורת הפיגוע הנ"ל התרחש כשהמדינה בוערת ובאותם ימים התרחשו מספר פיגועים באותו יום.
לוחם בעת מלחמה חייב להיות דרוך כל הזמן כמו קפיץ ונכון לכל אירוע / איום בגזרתו.
אם האדם אינו מעלה חשד כל שהוא למה נגשו לבצע בדיקה ? בדיקה = רמת חשד = חשוד = דפ"א = מפגע פוטנציאלי.
שאני ניגש לבדוק אדם אני שומר על מרחק ביטחון ומוכן לכל הפתעה מצידו של החשוד/ים , לעמוד במרחק של מטר מחשוד בשעם שכם זו האמא של השאננות שנבעה מאי הקפדה על הנחיות מבצעיות.
כאזרח אני לא מסתובב בדריכות מבצעית המצופה מלוחם יס"מ בתפקיד אבל אני כן מודע לסביבה בה אני נמצא ועירני למתרחש סביבי בטח בימים אלו.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
spy כתב:חברים, בקשר למסמך המדובר של האגף לרישוי כלי הירייה - אפשר לשכוח מקיומו. הוא בוטל.
תקרא שוב את ההודעות של ramdishon בעמוד 2.
בעצם אני החסוך לך חיפוש :
ramdishon :
......
אני מאמין שזו הסיבה שעד היום הסוגיה הזו לא זכתה להתיחסות מצד האגף, וכשכבר הוא התחיל לחשוב על כך- טעה. אני מעריך מאד את ראש האגף שטעה והתנצל, אבל מודאג מאד מדבריו של פרי נובוטני שמבשר שיצא מסמך חדש מתוקן. נמתין ונקווה לטוב.
רם
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הכל יכול להיות. בינתיים, יש אמירה של ראש האגף שצדןבר בטעות מצערת.
- סליקאי טיטניום
eliyawe כתב:גיא123 כתב:תוכל לשתף?
http://preparedgunowners.com/2015/10/15/watch-as-israeli-carry-nearly-gets-an-israeli-police-officer-stabbed-to-death/
+1
"To disarm the people...[i]s the most effectual way to enslave them."
- George Mason
- George Mason
- סליקאי ארד
אני חושב שבמקרה הזה לשוטר הנדקר לא הייתה אפשרות להגיב גם אם הוא היה הולך עם כדור בקנה.
מה שהציל את חייו מדקירה בצוואר היה כישורי קרב המגע שלו.
לגבי השוטרים האחרים, בסיטואציה של 6 מול אחד חמוש בסכין..
הם היו יכולים להכריע אותו ללא יריה אחת אילו רק רצו.
א.
מה שהציל את חייו מדקירה בצוואר היה כישורי קרב המגע שלו.
לגבי השוטרים האחרים, בסיטואציה של 6 מול אחד חמוש בסכין..
הם היו יכולים להכריע אותו ללא יריה אחת אילו רק רצו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אצלנו הפשטות באקדח הייתה הכדור בקנה ולו בשביל העובדה שיש לך עוד כדור לפני שאתה צריך להחליף מחסנית
בM16 המצב שונה(בשיגרה לא במבצע) הנצרה משנה מצבים וההדק יכול להילחץ ממגוון דברים
אבל אותנו חינכו למודעות לנשק בשיגרה והאימרה הייתה אומרת שהניצרה שלנו זה הראש
אני יכול לספר על יותר מחבר אחד שניצל מניסיון חטיפה בזכות כדור בקנה.
לפני בערך עשור ליד בסיס חיל הים באשדוד (אל תשאלו איך)חבר ניסה לתפוס טרמפ תפסו לו את היד סגרו את החלון והתחילו ליסוע(הוא היה לבוש אזרחי) בס"ד שלף ורוקן מחסנית ובזה זה נגמר.כולם מבינים שאם לא היה כדור בקנה זה היה נגמר אחרת
בM16 המצב שונה(בשיגרה לא במבצע) הנצרה משנה מצבים וההדק יכול להילחץ ממגוון דברים
אבל אותנו חינכו למודעות לנשק בשיגרה והאימרה הייתה אומרת שהניצרה שלנו זה הראש
אני יכול לספר על יותר מחבר אחד שניצל מניסיון חטיפה בזכות כדור בקנה.
לפני בערך עשור ליד בסיס חיל הים באשדוד (אל תשאלו איך)חבר ניסה לתפוס טרמפ תפסו לו את היד סגרו את החלון והתחילו ליסוע(הוא היה לבוש אזרחי) בס"ד שלף ורוקן מחסנית ובזה זה נגמר.כולם מבינים שאם לא היה כדור בקנה זה היה נגמר אחרת
- סליקאי כסף
והיום? אחרי שהתמסדת, יסדת בית בישראל, נשאת אשה וברוך השם שני ילדים - זה לא משנה לך את אופן הנשיאה? אתה עדיין תומך בכדור בקנה באופן ההתנהלות הרגילה שלך עם אקדח?
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
קישור לכתבה האמריקאית היחידה שעשתה לי סדר - כולל חלק מהתגובות בסוף - לגבי נשיאה בלי כדור בקנה (מצב 3):
http://thinkinggunfighter.blogspot.co.i ... y.html?m=1
זה וידידי המוערך נוי מצד אחד, spy המנוסה עם העדויות לגבי ההרגלים והמעצורים מצד שני - באמת קשה להחליט מה מתאים עבורי.
כרגע, תפיסתית, עדיין מוצא שכנראה C3 (בלי כדור בקנה) מתאים עבורי כיום. אין בזה כדי לומר למישהו אחר מה עדיף, או אפילו עבורי בעתיד, בנסיבות אחרות.
http://thinkinggunfighter.blogspot.co.i ... y.html?m=1
זה וידידי המוערך נוי מצד אחד, spy המנוסה עם העדויות לגבי ההרגלים והמעצורים מצד שני - באמת קשה להחליט מה מתאים עבורי.
כרגע, תפיסתית, עדיין מוצא שכנראה C3 (בלי כדור בקנה) מתאים עבורי כיום. אין בזה כדי לומר למישהו אחר מה עדיף, או אפילו עבורי בעתיד, בנסיבות אחרות.
-------
לגבי התפתחות התו"ל, לפי הכתבה הנ"ל, יש עוד טעם אחד, שעושה היגיון -
האפשרות של להיות מסוגל לדרוך ולירות - היא אחידה לכל סוג האקדחים (החצי-אוטומטיים כמובן).
משמע - לא משנה איזה אקדח קיבלת (ימי ראשית המדינה, כן?), ולא משנה איזו מערכת הדק יש לו, ואם יש לו ניצרה או לא - נשיאה בלי כדור בקנה, ניצרה פתוחה ולא רלוונטית - שליפה, דריכה וירי.
תמיד עובד.
זה בצירוף לאפשרויות מוגבלות לאימונים רטובים, הכשרה מינימלית ובשילוב רמת בטיחות בהתחשב בכך שהיורה חדש/לא מאומן באופן קבוע - מסביר את הסיבות הצבאיות לכך.
משטרה לדעתי מזמן היו צריכים לעבור לכדור בקנה.
לאזרחים נוסף המימד של הגנה על הציבור במקרי טרור. כמכפיל כח ומקצר זמן תגובה עד להגעת כוחות ביטחון.
כאן, יוצאים מנקודת הנחה שלא בהכרח נושא הנשק יותקף אישית. או יותר נכון - יש סטטיסטית יותר סיכויים שיגיב לאירוע בסביבתו (אחד מתוך עשרות אזרחים לא חמושים) - מאשר שיאלץ להגיב להתקפה אישית ספציפית עליו, מתוך כל האזרחים סביב. משמע תהיה לו את חצי השניה לדרוך, את היד הפנויה, ואולי אף את השהות לתפעל מעצור דריכה (תוך תפיסת מחסה). אולי איבד זמן יקר להצלת סביבתו, אך לפחות לא היה זה ש"סיכן" אותה ב-99.999 אחוז מהזמן שהוא מסתובב עם נשק שאינו מאומן בו ברמה של לוחם סיירת.
- שוב, בראייה של בואו נצייד את האזרחים בנשק - מבלי לחייב אותם בהכשרה ברמה X - ועדיין נצפה שכלא מאומנים יהיו בטוחים לסביבה.
זה לא פרופיל מתאים לכל משתתפי IDPA ומרבית חברי הסליק - אבל פרופיל מתאים לרוב נושאי הנשק בישראל.
ומכאן התפיסה הרווחת לאזרחים. בוגרי צבא ובכלל.
עכשיו, לגבי יד פנויה ומעצורים - אין לי תשובה מלבד סטטיסטיקה.
לפי אותו עיקרון אפשר גם לא לשאת אקדח... אבל נראה לי שעדיף כן לשאת.
לגבי מימד הזמן - הכתבה תיארה את זה יפה - אם לוקח לך חצי שנייה לדרוך. משמע שגם כאדם ממוצע עשויים להיות לך הזמנים הבאים:
תוציא כדור תוך שתי שניות עם כדור בקנה, או
תוציא כדור תוך 2.5 שניות עם דריכה.
יותר מ-2.5 שניות - לא משנה - קיבלת את הזמן לדרוך.
פחות משתי שניות - גם לא משנה - כי גם עם כדור בקנה כבר מאוחר מדי. הנשק זה לא מה שיציל אותך, עדיף שתעיף את התוקף ממך או שתילחם בו בידיים.
(ואגב, דווקא אז ייתרון לכדור בקנה עם יד אחת, אבל נעזוב זה...)
אז לגבי הזמנים - רק אם מדובר על חצי השניה שבין 2 ל-2.5 - רלוונטי הכדור בקנה.
מכיוון שבהגנה על סביבתך יש מצב שיש לך יותר זמן, וזה התרחיש הנפוץ - נושא הזמן הוא סטטיסטית לא הטיעון הרלוונטי ביותר.
ואני מכיר חבר שלא יורה הרבה ומוציא כדור עם דריכה ב-1.4 שניה. לא הזמן הוא העניין המרכזי. יותר נושא המעצורים והיד הפנויה במקרה של הגנה עצמית.
משמע, אתה המותקף והסכנה מיידית.
האפשרות של להיות מסוגל לדרוך ולירות - היא אחידה לכל סוג האקדחים (החצי-אוטומטיים כמובן).
משמע - לא משנה איזה אקדח קיבלת (ימי ראשית המדינה, כן?), ולא משנה איזו מערכת הדק יש לו, ואם יש לו ניצרה או לא - נשיאה בלי כדור בקנה, ניצרה פתוחה ולא רלוונטית - שליפה, דריכה וירי.
תמיד עובד.
זה בצירוף לאפשרויות מוגבלות לאימונים רטובים, הכשרה מינימלית ובשילוב רמת בטיחות בהתחשב בכך שהיורה חדש/לא מאומן באופן קבוע - מסביר את הסיבות הצבאיות לכך.
משטרה לדעתי מזמן היו צריכים לעבור לכדור בקנה.
לאזרחים נוסף המימד של הגנה על הציבור במקרי טרור. כמכפיל כח ומקצר זמן תגובה עד להגעת כוחות ביטחון.
כאן, יוצאים מנקודת הנחה שלא בהכרח נושא הנשק יותקף אישית. או יותר נכון - יש סטטיסטית יותר סיכויים שיגיב לאירוע בסביבתו (אחד מתוך עשרות אזרחים לא חמושים) - מאשר שיאלץ להגיב להתקפה אישית ספציפית עליו, מתוך כל האזרחים סביב. משמע תהיה לו את חצי השניה לדרוך, את היד הפנויה, ואולי אף את השהות לתפעל מעצור דריכה (תוך תפיסת מחסה). אולי איבד זמן יקר להצלת סביבתו, אך לפחות לא היה זה ש"סיכן" אותה ב-99.999 אחוז מהזמן שהוא מסתובב עם נשק שאינו מאומן בו ברמה של לוחם סיירת.
- שוב, בראייה של בואו נצייד את האזרחים בנשק - מבלי לחייב אותם בהכשרה ברמה X - ועדיין נצפה שכלא מאומנים יהיו בטוחים לסביבה.
זה לא פרופיל מתאים לכל משתתפי IDPA ומרבית חברי הסליק - אבל פרופיל מתאים לרוב נושאי הנשק בישראל.
ומכאן התפיסה הרווחת לאזרחים. בוגרי צבא ובכלל.
עכשיו, לגבי יד פנויה ומעצורים - אין לי תשובה מלבד סטטיסטיקה.
לפי אותו עיקרון אפשר גם לא לשאת אקדח... אבל נראה לי שעדיף כן לשאת.
לגבי מימד הזמן - הכתבה תיארה את זה יפה - אם לוקח לך חצי שנייה לדרוך. משמע שגם כאדם ממוצע עשויים להיות לך הזמנים הבאים:
תוציא כדור תוך שתי שניות עם כדור בקנה, או
תוציא כדור תוך 2.5 שניות עם דריכה.
יותר מ-2.5 שניות - לא משנה - קיבלת את הזמן לדרוך.
פחות משתי שניות - גם לא משנה - כי גם עם כדור בקנה כבר מאוחר מדי. הנשק זה לא מה שיציל אותך, עדיף שתעיף את התוקף ממך או שתילחם בו בידיים.
(ואגב, דווקא אז ייתרון לכדור בקנה עם יד אחת, אבל נעזוב זה...)
אז לגבי הזמנים - רק אם מדובר על חצי השניה שבין 2 ל-2.5 - רלוונטי הכדור בקנה.
מכיוון שבהגנה על סביבתך יש מצב שיש לך יותר זמן, וזה התרחיש הנפוץ - נושא הזמן הוא סטטיסטית לא הטיעון הרלוונטי ביותר.
ואני מכיר חבר שלא יורה הרבה ומוציא כדור עם דריכה ב-1.4 שניה. לא הזמן הוא העניין המרכזי. יותר נושא המעצורים והיד הפנויה במקרה של הגנה עצמית.
משמע, אתה המותקף והסכנה מיידית.
-------
השאלה לא צריכה להיות "למה כן כדור בקנה"? אלא "למה לא?"
אותם אנשים שאינם מיומנים בבטיחות בסיסית ותפעול בסיסי של נשק מהוים סכנה לעצמם ולסביבתם בכל מקרה.
כל מי שמסוגל לשמור על סטריליות שמורת ההדק וכיוון קנה, עם אקדח מודרני אין שום סיבה לשאת אותו ללא כדור בקנה.
אני נושא את האקדח מאז ומתמיד במצב 2 שנים ארוכות 24/7 וכן יש לי ב"ה משפחה וילדים. האקדח תמיד תמיד עלי.
אשתי לעומת זאת לא נושאת את האקדח צמוד אליה ולכן הוא נמצא במצב 3.
אותם אנשים שאינם מיומנים בבטיחות בסיסית ותפעול בסיסי של נשק מהוים סכנה לעצמם ולסביבתם בכל מקרה.
כל מי שמסוגל לשמור על סטריליות שמורת ההדק וכיוון קנה, עם אקדח מודרני אין שום סיבה לשאת אותו ללא כדור בקנה.
אני נושא את האקדח מאז ומתמיד במצב 2 שנים ארוכות 24/7 וכן יש לי ב"ה משפחה וילדים. האקדח תמיד תמיד עלי.
- סליקאי כסף
ארציאל כתב:השאלה לא צריכה להיות "למה כן כדור בקנה"? אלא "למה לא?"
מסכים
מסכים
לא מסכים
אנשים גם פורקים מתוך הרגל ולוחצים על ההדק מתוך הרגל.
אתן לך משפט כנגד זה:
כל אחד שמסוגל להפיל את הטלפון הסלולרי שלו - מסוגל ללחוץ על ההדק מתוך הרגל שבפריקה.
כן זה מחייב מודעות.
כן זה אפשרי.
כן זה יכול ואמור להיות בטוח, ואין סיבה שלא.
זה מחייב מחוייבות, תשומת לב וכו'
כי אם לא תאחסן אקדח עם כדור בקנה (ובכספת יש מי שישאל למה לא, אבל נשים את זה בצד לרגע)
- אתה נדון לפריקות חוזרות ונשנות וחייב לשים לב.
במידה שאינך מחוייב להוריד את האקדח ממך מהלך היום (ביקור במשרדי ממשלה וכו') - אז זה רק פעם ביום, בערב. ולא בעייה לשים לב לזה.
עם נרתיק בטיחותי ושמורת הדק מכוסה אתה יכול גם להתגלגל על הדשא עם הילדים בלי בעייה בטיחותית, רק פחד פסיכולוגי בלתי מוצדק.
הבעייה היא בשגרת הפריקות, ואולי כשכבת בטיחות נוספת - חלק מעדיפים משבת כמו ב-1911 ולא גלוק נטול נצרה ומשבת
אני נושא את האקדח מאז ומתמיד במצב 2 (אתה מתכוון מצב אחד?) שנים ארוכות 24/7 וכן יש לי ב"ה משפחה וילדים. האקדח תמיד תמיד עלי.
3 משפטים:
1. זה מתאים לך ואתה בטוח (לסביבה. מלשון בטיחות).
2. זה לא בהכרח מתאים לכל אחד.
3. לא כל אחד שבוחר לשאת בלי כדור בקנה הוא בהכרח לא מיומן או לא בטוח בנשקו.
I Rest my case
ואני מצדיע לשניכם.
-------
אישית אני מאד מסכים עם מה שspy כתב,
אני מתאמן רוב הזמן על שליפה וירי ממצב 1, אז אין שום סיבה שלא אשא במצב הזה את האקדח.
מבחינה בטיחותית - האקדח לא יירה מעצמו בשום מקרה. היות שאני נושא בנרתיק עור פנימי - במצב שאחליט לשאת עם כדור בקנה, היות שהדריכה נעשית לא במטווח מול חומת מפגע ואין שום מקום לטעות, למרות שהקנה מופנה למקום שילכוד את הקליע. אני מקפיד לעשות מזה טקס רשמי, להסתגר בחדר מבודד, לשמור על ריכוז, להגיד בקול רם את הפעולה הבאה, להכניס את האקדח לנרתיק כאשר הוא בחוץ ואז לחגור את הנרתיק כאשר שמורת ההדק מוגנת. האקדח עלי כל עוד אני מחוץ לבית ובבית כשהוא יורד ממני הוא נכנס לכספת עם הנרתיק.
אני לא מתעסק בבית עם פריקות. כל מקרי הירי הלא מכוון שאני מכיר בוצעו בשלב הטעינה או הפריקה, רובם דווקא ע״י אנשים מנוסים ומיומנים מאד.
שגרה תכופה של פריקות שהופכת להרגל, נהיית מונוטונית ולבסוף ברגע של היסח דעת המחסנית נשארת בפנים...
לא סתם בתום אימון אנחנו מבצעים ווידוא פריקה ע״י מדריך ירי נוסף.
כל פריקה של האקדח בבית, בין אם היה או לא היה טעון, היא באופן דומה לטעינה. זאת פעולה שאני לא מעוניין לבצע מתוך הרגל ולכן לא מתעסק עם האקדח בבית - מבחינתי הוא תמיד טעון ואין שום צורך או סיבה לוודא שהוא לא מלבד לפני ניקוי.
אני מתאמן רוב הזמן על שליפה וירי ממצב 1, אז אין שום סיבה שלא אשא במצב הזה את האקדח.
מבחינה בטיחותית - האקדח לא יירה מעצמו בשום מקרה. היות שאני נושא בנרתיק עור פנימי - במצב שאחליט לשאת עם כדור בקנה, היות שהדריכה נעשית לא במטווח מול חומת מפגע ואין שום מקום לטעות, למרות שהקנה מופנה למקום שילכוד את הקליע. אני מקפיד לעשות מזה טקס רשמי, להסתגר בחדר מבודד, לשמור על ריכוז, להגיד בקול רם את הפעולה הבאה, להכניס את האקדח לנרתיק כאשר הוא בחוץ ואז לחגור את הנרתיק כאשר שמורת ההדק מוגנת. האקדח עלי כל עוד אני מחוץ לבית ובבית כשהוא יורד ממני הוא נכנס לכספת עם הנרתיק.
אני לא מתעסק בבית עם פריקות. כל מקרי הירי הלא מכוון שאני מכיר בוצעו בשלב הטעינה או הפריקה, רובם דווקא ע״י אנשים מנוסים ומיומנים מאד.
שגרה תכופה של פריקות שהופכת להרגל, נהיית מונוטונית ולבסוף ברגע של היסח דעת המחסנית נשארת בפנים...
לא סתם בתום אימון אנחנו מבצעים ווידוא פריקה ע״י מדריך ירי נוסף.
כל פריקה של האקדח בבית, בין אם היה או לא היה טעון, היא באופן דומה לטעינה. זאת פעולה שאני לא מעוניין לבצע מתוך הרגל ולכן לא מתעסק עם האקדח בבית - מבחינתי הוא תמיד טעון ואין שום צורך או סיבה לוודא שהוא לא מלבד לפני ניקוי.
- סליקאי טיטניום
ניר
גנבתה לי את המילים מהפה
1+
גנבתה לי את המילים מהפה
1+
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
rel כתב:
יש סימוכין למקרה הזה בעיתונות?
לא כל יום מישהו מרוקן מחסנית על רכב...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או