רכישת אקדח חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רכישת אקדח חדש
שלום לכולם
אני חדש בתחום הנ"ל, וקיבלתי אישור עקרוני לרכישה לפני מספר ימים.
אחרי קריאה אונליין והתייעצות עם מס חברים נושאי נשק, החלטתי לחפש אקדח פולימרי בגודל קומפקטי
בינתיים הספקתי לבקר אצל מאיר רוט, ניסיתי שם הקלר VP9 ו CZ P07. ה VP9 הרגיש לי יותר נוח ביד וקצת יותר מדויק בירי. (ניסיתי גלוק 19 על "יבש" ולא כ"כ אהבתי).
חבר טוב המליץ לי על הוולטר P99, ומחיפוש קצר הבנתי שלא מביאים אותו יותר, אך ב"אימפריאל" מביאים את דגם ה PPQ. מה שכן, אין להם שם נשק להדגמה.
מקריאה בלבד הבנתי כי ה VP9 וה PPQ דומים מאוד. יש למישהו המלצה לאחד מהדגמים הנ"ל? אולי משהו נוסף באותו סגנון שכדאי לי לנסות? כמו כן האם יש מקום אחר שמביא PPQ אותו ניתן לנסות במטווח?
בתודה מראש
אסף.
אני חדש בתחום הנ"ל, וקיבלתי אישור עקרוני לרכישה לפני מספר ימים.
אחרי קריאה אונליין והתייעצות עם מס חברים נושאי נשק, החלטתי לחפש אקדח פולימרי בגודל קומפקטי
בינתיים הספקתי לבקר אצל מאיר רוט, ניסיתי שם הקלר VP9 ו CZ P07. ה VP9 הרגיש לי יותר נוח ביד וקצת יותר מדויק בירי. (ניסיתי גלוק 19 על "יבש" ולא כ"כ אהבתי).
חבר טוב המליץ לי על הוולטר P99, ומחיפוש קצר הבנתי שלא מביאים אותו יותר, אך ב"אימפריאל" מביאים את דגם ה PPQ. מה שכן, אין להם שם נשק להדגמה.
מקריאה בלבד הבנתי כי ה VP9 וה PPQ דומים מאוד. יש למישהו המלצה לאחד מהדגמים הנ"ל? אולי משהו נוסף באותו סגנון שכדאי לי לנסות? כמו כן האם יש מקום אחר שמביא PPQ אותו ניתן לנסות במטווח?
בתודה מראש
אסף.
- סליקאי ארד
Re: רכישת אקדח חדש
שלום אסף, וברוך הבא!
שמע, לא רוצה להשבית שמחות, אבל יש עניין קטן של שירות ואחזקת הנשק לאחר הקנייה.
לדגמים שמיובאים במשורה יש לבדוק כמה חלפים ושירות ניתן יהיה להשיג בעוד שנתיים למשל.
בהשוואה שנתת, PPQ הבנתי שיש אצל נשק הצפון (בקרוב יפתחו מחדש בעפולה) ואצל אימפריאל, שמייבא עכשיו הרבה דברים טובים מארה"ב (ואני עצמי מתכוון לקנות ממנו בקרוב). אבל תבדוק לגבי סט חלפים (קפיצים וכו').
ה-VP-9 גם לא נפוץ אבל לאחרונה גם אצל מאיר רוט מכרו כמה כאלו, כולל לחברי הפורום. מאיר רוט זה בית עסק שאוהבים לשבח כאן בזכות תכונה אחת - שירות. זה בית עסק שעומד מאחורי המוצרים שלו ולאחרונה נראה גם שמכר VP9 בהיקף לא קטן (יריתי שם באחד כזה להדגמה) אז נראה ששירות תוכל לקבל שם בעתיד, וכפי הנראה - לאורך זמן.
כמובן ששווה לבדוק מחיר גם אצל אחרים. ראיתי שיש אותו גם באימפריאל. תבדוק מחיר אצלו. אולי יהיה משתלם יותר.
לא נכנסתי בכלל למאפיינים הטכניים, למרות שיש הרבה מה לומר.
סליחה אם אני נשמע כמו מי שמנסה להגיד לך לקנות טויוטה קורולה בגלל הסחירות שלה... פשוט יעידו כאן ותיקים שנתקעו עם נשק מושבת בגלל איזה קפיץ פשוט שאין לאף אחד.
וזה לא שבעל עסק עם רשיון ייבוא יזמין ויקבל מייד, תוך שבועיים אספקה - העניין הוא שכל בורג מקבל אישור ולכן מרכזים הכל למספר משלוחים בשנה - משמע, בשביל הפקקטע קפיץ ב-10 דולר שאתה צריך - אתה מחכה חודשים עד למשלוח הבא! וזה במקרה שמשתלם לבעל העסק והוא "שם עליך" כלקוח.
אם איחרת את הרכבת - אז במשלוח הבא...
במקרה שיש לך רשיון יחיד (כמו רובנו, שלא קלעים פעילים או ותיקים מתקופה טובה יותר) - אתה מבין את המשמעות של נשק יחיד להגנה עצמית שמושבת למספר חודשים (!) בלי אפשרות חוקית להביא חלק חסר ארצה !
עכשיו, מנגד - ככל שאנחנו, השוק - נימנע מדגמים חדשים - לא ישתלם לסוחרים יזמים כמו אימפריאל להביא דגמים חדשים...
אז אני בעד לפתוח את השוק ולהרחיב את הביקוש, ובעקבותיו את ההיצע... אבל קח בחשבון את המצב המתואר, וודא שבית העסק הוא לא רק סוחר-מוכר-שוכח, אלא יוכל גם לספק לך שירות לכשתצטרך.
השוק ה"סגור" והיציב שיש לו יבואנים סדירים כולל:
1. גלוק - בכל חור.
2. Smith & Wesson - להב בת"א. יבואן רשמי.
3. CZ - מאיר רוט. יבואן רשמי.
4. בול - יצרן ישראלי. שירות מעולה.
יש גם יריחו של תע"ש, סליחה, IWI. יש שלא מונים אותו עם ארבעת היצרנים מעלה.
ראה שרשורים נוספים בנושא.
ראה עדויות מ- ArikB, Itamar, ליאור45, argra11 (אנשים ותיקים שענו לי כשאני שאלתי...)
שמע, לא רוצה להשבית שמחות, אבל יש עניין קטן של שירות ואחזקת הנשק לאחר הקנייה.
לדגמים שמיובאים במשורה יש לבדוק כמה חלפים ושירות ניתן יהיה להשיג בעוד שנתיים למשל.
בהשוואה שנתת, PPQ הבנתי שיש אצל נשק הצפון (בקרוב יפתחו מחדש בעפולה) ואצל אימפריאל, שמייבא עכשיו הרבה דברים טובים מארה"ב (ואני עצמי מתכוון לקנות ממנו בקרוב). אבל תבדוק לגבי סט חלפים (קפיצים וכו').
ה-VP-9 גם לא נפוץ אבל לאחרונה גם אצל מאיר רוט מכרו כמה כאלו, כולל לחברי הפורום. מאיר רוט זה בית עסק שאוהבים לשבח כאן בזכות תכונה אחת - שירות. זה בית עסק שעומד מאחורי המוצרים שלו ולאחרונה נראה גם שמכר VP9 בהיקף לא קטן (יריתי שם באחד כזה להדגמה) אז נראה ששירות תוכל לקבל שם בעתיד, וכפי הנראה - לאורך זמן.
כמובן ששווה לבדוק מחיר גם אצל אחרים. ראיתי שיש אותו גם באימפריאל. תבדוק מחיר אצלו. אולי יהיה משתלם יותר.
לא נכנסתי בכלל למאפיינים הטכניים, למרות שיש הרבה מה לומר.
סליחה אם אני נשמע כמו מי שמנסה להגיד לך לקנות טויוטה קורולה בגלל הסחירות שלה... פשוט יעידו כאן ותיקים שנתקעו עם נשק מושבת בגלל איזה קפיץ פשוט שאין לאף אחד.
וזה לא שבעל עסק עם רשיון ייבוא יזמין ויקבל מייד, תוך שבועיים אספקה - העניין הוא שכל בורג מקבל אישור ולכן מרכזים הכל למספר משלוחים בשנה - משמע, בשביל הפקקטע קפיץ ב-10 דולר שאתה צריך - אתה מחכה חודשים עד למשלוח הבא! וזה במקרה שמשתלם לבעל העסק והוא "שם עליך" כלקוח.
אם איחרת את הרכבת - אז במשלוח הבא...
במקרה שיש לך רשיון יחיד (כמו רובנו, שלא קלעים פעילים או ותיקים מתקופה טובה יותר) - אתה מבין את המשמעות של נשק יחיד להגנה עצמית שמושבת למספר חודשים (!) בלי אפשרות חוקית להביא חלק חסר ארצה !
עכשיו, מנגד - ככל שאנחנו, השוק - נימנע מדגמים חדשים - לא ישתלם לסוחרים יזמים כמו אימפריאל להביא דגמים חדשים...
אז אני בעד לפתוח את השוק ולהרחיב את הביקוש, ובעקבותיו את ההיצע... אבל קח בחשבון את המצב המתואר, וודא שבית העסק הוא לא רק סוחר-מוכר-שוכח, אלא יוכל גם לספק לך שירות לכשתצטרך.
השוק ה"סגור" והיציב שיש לו יבואנים סדירים כולל:
1. גלוק - בכל חור.
2. Smith & Wesson - להב בת"א. יבואן רשמי.
3. CZ - מאיר רוט. יבואן רשמי.
4. בול - יצרן ישראלי. שירות מעולה.
יש גם יריחו של תע"ש, סליחה, IWI. יש שלא מונים אותו עם ארבעת היצרנים מעלה.
ראה שרשורים נוספים בנושא.
ראה עדויות מ- ArikB, Itamar, ליאור45, argra11 (אנשים ותיקים שענו לי כשאני שאלתי...)
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
תודה.
קפצתי היום ללהב וניסיתי את הסמית' m&p רגיל וקומפקט.
מאוד נוחים ומצא חן בעיני הקומפקט שמרגיש בירי בערך אותו הדבר (לי לפחות) אבל הרבה פחות בומבסטי מההקלר.
איך הם נחשבים מבחינת אמינות?
מאוד נוחים ומצא חן בעיני הקומפקט שמרגיש בירי בערך אותו הדבר (לי לפחות) אבל הרבה פחות בומבסטי מההקלר.
- סליקאי ארד
הm&p9 ה"רגיל" פחות או יותר באותו גודל של ההקלר לא?
- סליקאי ארד
פחות או יותר
- סליקאי ארד
doc monti כתב:תודה.
בתמצות:
בדיוק כמו גלוק.
כלומר ללא רבב, מהטובים שתשיג.
בפירוט:
לגבי גודל בומבסטי -
בוא ניקח את הגלוק כאמת מידה (כמו כולם)
מה שנקרא Small Medium Large
זה בדיוק דגמי גלוק 26, 19, 17.
ב-M&P התחושה היא שיש רק גדול וקטן. אין בינוני.
אם אתה מסתדר עם האחיזה של הקטן M&P9c (שתי אצבעות חובקות קת, גם בהחלפת מחסנית) - לך על זה.
העניין הוא בעיקר מרחק הכוונות - מכתיב את רמת הרזולוציה שתוכל לדייק.
ככל שהנשק קטן - יהיה מאתגר יותר לתפעל אותו בהיבטים של טווח, דיוק וקצב.
טווח ודיוק בגלל מרחק כוונות (אורך הקנה).
קצב בגלל שככל שהמחלק קטן ובעל מאסה נמוכה הוא פחות סופג את ההדף אלא עף אחורה מהר יותר ומעביר יותר רתע ליד. בצירוף למרחק כוונות קטן - קשה לחזור לתמונת כוונות מהר ולדייק.
ולכן מעדיפים לרוב לשאת נשק לא קטן.
מצד שני נשק בגודל מלא יהיה נוח לירי אבל פחות לנשיאה.
גלוק 19 מציב את מה שנקרא ה-Gold Standard בהיבט של מידות - לא גדול מדי, לא קטן מדי. מספיק קטן לנשיאה, מספיק גדול ללחימה. ולכן העדר בחר בו - ודי בצדק.
אבל יש כאלה שהוא לא מתאים להם (כולל אותי) - וגם אתה נראה לי אחד שמחפש משהו מעניין.
אז אתה יכול להיות שקט עם M&P9c מבחינת אמינות. ממליץ לך לנסות שוב בלהב לירות בשניהם קצת יותר מהר, ולנסות החלפת מחסנית.
יש שם אחלה מדריך בשם רועי (שהוא גם ממליץ גדול של M&P, טוב.. נציג להב...) אבל הוא טקטי ומבצעי בכל רמ"ח אבריו.
בקש ממנו לבדוק איתך התאמה במיקוד על שני דגמים שנראים לך. הוא ייתן לך לירות במטרה אחת עם אחד, ובשנייה עם השני.
אגב כמעט יצאתי משם עם M&P Fullsize... אבל הארגונומיה הכריעה... זה לא היה זה, ןמחסנית של 17 כדור די גבוהה ומפריעה לי.
שורה תחתונה:
S&W M&P זו אחת הסדרות המוצלחות, וגם מבחינת הדק - נקודת התורפה עד היום - יש קיט לשיפור ההדק (תוצרת Apex) ברמה העולה על שיפורי גלוק נפוצים. ולהצהרה זו יש תימוכין מניסיון של מספר חברים כאן. בקרוב להשיג אצל להב כנראה.
-------
בעז"ה יום ראשון מבצע רכישה דרך רוט m&p fs.
בנוסף, הדק AEK apex + spring kit, דרך חבר שנמצא כרגע בארה"ב
בנוסף, הדק AEK apex + spring kit, דרך חבר שנמצא כרגע בארה"ב

תודה על התשובות
בסופו של דבר כנראה שחייבים לקבל את התחושה ביד. לפני שהתחלתי את החיפוש בכלל לא הייתי בכיוון של הסמית' או נשק בגודל הזה.
בכל מקרה מעניין אותי לנסות את הוולטר, אקפוץ לאימפריאל בשבוע הבא.
ידוע לכם אם מישהו מחזיק זיג P320 שאני יכול לנסות?
בסופו של דבר כנראה שחייבים לקבל את התחושה ביד. לפני שהתחלתי את החיפוש בכלל לא הייתי בכיוון של הסמית' או נשק בגודל הזה.
בכל מקרה מעניין אותי לנסות את הוולטר, אקפוץ לאימפריאל בשבוע הבא.
ידוע לכם אם מישהו מחזיק זיג P320 שאני יכול לנסות?
- סליקאי ארד
מה אתה מתכוון לעשות עם האקדח ?
אם הכוונה היא לשאת אותו על הגוף יומיום לצרכי הגנה עצמית ולירות בחידושי רשיון בעיקר - אז קח את האקדח הכי נוח לנשיאה ( משקל,גודל,נפח) הכי גדול שאתה יכול - אני נושא גלוק 19 שמבחינת ארגונומיה הוא מרגיש ביד כמו משהו שהבן שלי בנה מקוביות לגו, אבל 8 שנים שהוא צמוד אלי למותן ואין תלונות, נוחות הירי איתו סבירה, הפעלה פשוטה, תחזוקה פשוטה, את העבודה בחירום הוא יעשה.
אם הכוונה היא להתאמן הרבה או אפילו ירי ספורטיבי, אז שים יותר דגש על התאמה לידיים וכל השאר.
אם תמצא משהו שהוא גם וגם אז כמובן שזכית להנות מכל העולמות.
שמתי לב שאנשים משקיעים יותר מדי מחשבות, ריצות ואנרגיות כדי למצוא את האקדח הכי נוח והכי מושלם ולבסוף רובם לא עושים איתו כלום, במקרה הטוב הם נושאים אותו ולא נועלים בכספת, גם אז הוא נישא על המותן או בתיק ולא בכף היד - אז מה זה משנה כמה הוא מרגיש טוב ביד?
אם הכוונה היא לשאת אותו על הגוף יומיום לצרכי הגנה עצמית ולירות בחידושי רשיון בעיקר - אז קח את האקדח הכי נוח לנשיאה ( משקל,גודל,נפח) הכי גדול שאתה יכול - אני נושא גלוק 19 שמבחינת ארגונומיה הוא מרגיש ביד כמו משהו שהבן שלי בנה מקוביות לגו, אבל 8 שנים שהוא צמוד אלי למותן ואין תלונות, נוחות הירי איתו סבירה, הפעלה פשוטה, תחזוקה פשוטה, את העבודה בחירום הוא יעשה.
אם הכוונה היא להתאמן הרבה או אפילו ירי ספורטיבי, אז שים יותר דגש על התאמה לידיים וכל השאר.
שמתי לב שאנשים משקיעים יותר מדי מחשבות, ריצות ואנרגיות כדי למצוא את האקדח הכי נוח והכי מושלם ולבסוף רובם לא עושים איתו כלום, במקרה הטוב הם נושאים אותו ולא נועלים בכספת, גם אז הוא נישא על המותן או בתיק ולא בכף היד - אז מה זה משנה כמה הוא מרגיש טוב ביד?
- סליקאי טיטניום
גם אני מנסה למצוא מישהו שמוכן לבוא למטווח ולתת להתנסות ב-P320 שלו (מתכוון לקנות אחד כזה). מקווה שאימפריאל יקצה אחד, במידה שיראה מספיק התעניינות. אתה השלישי כאן שמביע בו עניין.
-------
ניר ל כתב:מה אתה מתכוון לעשות עם האקדח ?
לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר. משקיעים יותר מידי מחשבה ואנרגיה במוצר שבסה"כ לא ממש משתמשים בו.
מהרבה סיבות שנטחנו כאן עד דק קניתי גם אני גלוק 19, הוספתי קת גומי, כוונות זוהרות והדק מינוס. עכשיו נוח מספיק ביד, כוונות מצויינות (TFX PRO) וההדק סבבה לגמרי. בשעת הצורך אני יודע שאוכל לסמוך על האקח שיוציא כדור וזה מבחינתי הדבר היחיד שחשוב באמת.
- סליקאי ארד
נכון אם זו הכוונה. רק לשאת.
למי שמתכוון גם לשאת וגם לירות ספורטיבי (מעשי או IDPA) - יש אתגר בבחירה. אם כי אני מאמין שאחרי רבעון-שניים של ירי ספורטיבי כבר מוצאים מה נוח לך, כתוצאה מהתנסות מעשית...
למי שמתכוון לירות רק כשיבוא המחבל - התצורה שציינת של גלוק 19 עם כוונות טובות ואיזה שיפור אחיזה והדק - אכן נשמעת אידאלית.
למי שמתכוון גם לשאת וגם לירות ספורטיבי (מעשי או IDPA) - יש אתגר בבחירה. אם כי אני מאמין שאחרי רבעון-שניים של ירי ספורטיבי כבר מוצאים מה נוח לך, כתוצאה מהתנסות מעשית...
למי שמתכוון לירות רק כשיבוא המחבל - התצורה שציינת של גלוק 19 עם כוונות טובות ואיזה שיפור אחיזה והדק - אכן נשמעת אידאלית.
-------
תובנות חדשות
לקחתי לתשומת ליבי את נושא נוחות הנשיאה.
ראיתי מספר אקדחים קטנים צרים שנראים יותר נוחים לנשיאה- ה S&W M&P SHIELD ו ה WALTHER PPS (כמובן שיש עוד, לא יצא לי לראות). החיסרון הבולט הוא מספר כדורים נמוך- עד 8.
בדקתי שוב את ה M&P9 הקומפקטי- הוא בעובי דומה לגדולים יותר, ההבדל העיקרי הוא הקנה הקצר (אך לא באופן דרסטי).
כלומר זה לא לפה ולא לפה.
השאלה היא האם סביר להתפשר על נשק נוח לנשיא שנושא 8 כדורים? זה מספיק לצורך מטרה של הגנה עצמית? (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא אשא מחסנית נוספת.
לקחתי לתשומת ליבי את נושא נוחות הנשיאה.
ראיתי מספר אקדחים קטנים צרים שנראים יותר נוחים לנשיאה- ה S&W M&P SHIELD ו ה WALTHER PPS (כמובן שיש עוד, לא יצא לי לראות). החיסרון הבולט הוא מספר כדורים נמוך- עד 8.
בדקתי שוב את ה M&P9 הקומפקטי- הוא בעובי דומה לגדולים יותר, ההבדל העיקרי הוא הקנה הקצר (אך לא באופן דרסטי).
כלומר זה לא לפה ולא לפה.
השאלה היא האם סביר להתפשר על נשק נוח לנשיא שנושא 8 כדורים? זה מספיק לצורך מטרה של הגנה עצמית? (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא אשא מחסנית נוספת.
- סליקאי ארד
doc monti כתב:השאלה היא האם סביר להתפשר על נשק נוח לנשיא שנושא 8 כדורים? זה מספיק לצורך מטרה של הגנה עצמית? (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא אשא מחסנית נוספת.
שאלת המיליון דולר בעצם. כבר נעשו כאן דיונים בנושא ואפשר לחפש. אני לא חושב שיש מישהו שיכול לתת תשובה נחרצת. אני לפחות לא מכיר מחקר (אולי מישהו אחר כן) בנושא מס' כדורים שנורו באירועי פחע ע''י אזרחים. זה תלוי במס' גורמים כמו מתאר הייחוס שלך - דין אדם המתנהל במרכז שונה לדעתי מאדם המנהל את שגרת חייו ביו''ש לדוגמה
אני כבעל שילד יכול להגיד לך שהאקדח מצויין ומאוד נוח לנשיאה, אבל איפשהו עמוק עמוק בראש יש לי עדיין ספקות האם 8 כדורים מספיקים - אני מקווה שכן. אני מנסה להתאמן כמה שאפשר כדי לעזור לכך.
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
M&P Shield
doc monti כתב:....בדקתי שוב את ה M&P9 הקומפקטי- הוא בעובי דומה לגדולים יותר, ההבדל העיקרי הוא הקנה הקצר (אך לא באופן דרסטי).
כלומר זה לא לפה ולא לפה.
תבחר מה עדיף לך...
כאן למדתי מחברים שכדאי לשקול שוב - לפעמים מחסנית נוספת היא הדבר היחיד שיחזיר אותך לתפקוד.
אפילו עם אקדח שיש לו מחסנית של 19-20 כדורים - גם אם נניח שמספר הכדורים זו לא הבעיה שלו - למחסנית נוספת יכול להיות תפקיד קריטי בתפעול מעצור. ולמדתי את זה כאן בפורום: viewtopic.php?f=1&t=20051&hilit=%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7&start=15#p170870
-------
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד