נשיאה עם כדור בקנה - איפה ואיך להתחיל?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נשיאה עם כדור בקנה - איפה ואיך להתחיל?

על ידי סיורניק » 16 אוגוסט 2016, 10:46

תודה רבה לכולם על התגובות
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חן ארצי » 16 אוגוסט 2016, 11:00

amitxxx כתב:אני אתגנב בשאלה קטנה לדיון הזה ברשותך :)

בתור יורה חדש ובגלל שהנושא של הנשיאה עם כדור בקנה כרגע "חם", הבנתי כי הצורה הבטוחה יותר היא שהפטיש מושמט.
אך מה עושים במידה ואין פטיש? איך בעלי אקדחים כגון הvp9 (לא מכיר מבחר גדול..) הולכים עם כדור בקנה?
האם פשוט דורכים ויוצאים? זה לא קצת בעייתי בטיחותית ?

אני הייתי מוותר על הרעיון. נכון שאין סכנה של ירי בלי לחיצה על ההדק, אבל כבר היו מקרים של לחיצה מקרית על ההדק בזמן הכנסה לנרתיק או שליפה. באקדחי DA ההדק מספיק ארוך וקשה כדי שזה לא יקרה בטעות. בהדקים של גלוק וכדומה, במיוחד המשופרים, זה לא בלתי אפשרי.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 16 אוגוסט 2016, 19:13

חן ארצי כתב:
amitxxx כתב:אני אתגנב בשאלה קטנה לדיון הזה ברשותך :)

בתור יורה חדש ובגלל שהנושא של הנשיאה עם כדור בקנה כרגע "חם", הבנתי כי הצורה הבטוחה יותר היא שהפטיש מושמט.
אך מה עושים במידה ואין פטיש? איך בעלי אקדחים כגון הvp9 (לא מכיר מבחר גדול..) הולכים עם כדור בקנה?
האם פשוט דורכים ויוצאים? זה לא קצת בעייתי בטיחותית ?

אני הייתי מוותר על הרעיון. נכון שאין סכנה של ירי בלי לחיצה על ההדק, אבל כבר היו מקרים של לחיצה מקרית על ההדק בזמן הכנסה לנרתיק או שליפה. באקדחי DA ההדק מספיק ארוך וקשה כדי שזה לא יקרה בטעות. בהדקים של גלוק וכדומה, במיוחד המשופרים, זה לא בלתי אפשרי.

מדוע שתהיה לחיצה על ההדק בהחזרה לנרתיק? האם זה בסדר אם אין כדור בקנה?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 16 אוגוסט 2016, 21:20

1. אני לא מצליח להבין את הצורך להתעסק עם כלי הירייה.
2. אצלי , הכלי בנרתיק והוא רואה עור שמש רק במצב ירי או ניקוי ( שמתבצע פעם בירח כחול).
3. בבדיקות נמצא שהכלי סובל מחוסר בויטמין D (רמז: תאי העור מסוגלים לייצר ויטמין D מכולסטרול עם חשיפה לאור השמש https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7 ... 99%D7%9F_D )
4. נכנס לכספת בתוך הנרתיק , עולה עלי כשהוא בתוך הנרתיק.
5. מתייחס לנשק "תמיד טעון".

לא פורק , לא משקשק , לא מדגדג לו מתחת לסנטר ובטוח לא משחק לו בנקודת הG.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Digo » 17 אוגוסט 2016, 08:53

argra11 כתב:1. אני לא מצליח להבין את הצורך להתעסק עם כלי הירייה.
2. אצלי , הכלי בנרתיק והוא רואה עור שמש רק במצב ירי או ניקוי ( שמתבצע פעם בירח כחול).
3. בבדיקות נמצא שהכלי סובל מחוסר בויטמין D (רמז: תאי העור מסוגלים לייצר ויטמין D מכולסטרול עם חשיפה לאור השמש https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7 ... 99%D7%9F_D )
4. נכנס לכספת בתוך הנרתיק , עולה עלי כשהוא בתוך הנרתיק.
5. מתייחס לנשק "תמיד טעון".

אמת.
העניין הוא, שמי שבוחר לשאת כדור בקנה, צריך לעשות סוויטש רציני בתחום הפריקה.
שגרה שוחקת את כולנו. אם מישהו נושא עם בית בליעה ריק, גם כשהוא פורק מתוך הרגלים טובים והקפדה על כללי בטיחות, בתכלס, הוא יודע שאין שם כדור. הפריקה הופכת לפעולה אוטומטית. שקשוק, והדק לחומת מפגע. גם המבט פנימה מתבצע על טייס אוטומטי.
עם כדור בקנה, זה פשוט לא יכול לקרות... העבודה העיקרית, לדעתי, היא לשים לב שאת הפריקה, עושים עם תשומת לב מירבית. את המבט לבית הבליעה והשן החולצת עושים ברצינות, וחושבים פעמיים לפני שמשחררים נקירה. אי אפשר לתת לשגרה לשחוק...
בכל שאר היום, צודקים מאה אחוז. היחס לנשק לא צריך להיות שונה בכלל.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 17 אוגוסט 2016, 09:42

Digo כתב:העניין הוא, שמי שבוחר לשאת כדור בקנה, צריך לעשות סוויטש רציני בתחום הפריקה.
שגרה שוחקת את כולנו.

מי שבוחר לשאת עם כדור בקנה צריך לעשות סוויטש רציני בכל ההתנהלות שלו ולא רק בפריקה.
הרבה מאד תאונות קרו כאשר:
1. שכחו להוציא את האצבע משמורת ההדק כאשר הכניסו נשק טעון לנרתיק
2. כאשר זנב של חולצה, רצועה של הנרתיק השתרבבו לתוכו והסתבכו בהדק (היה אפילו RECALL של נרתיקי פובוס שמיועדים לנשיאה עם פנס).
3. כאשר מרימים אקדח טעון מהשולחן. לי אישית קרה מקרה מביך מאד במטווח בארה"ב. איזה בחור בעמדה לידי ביקש ממני לבדוק מדוע הברטה 92F שלו עושה מעצורים. נגשתי לעמדה שלו, הרמתי את הנשק - ובום. במזל הקנה היה מכוון למטווח. הוא שיפר את ההדק בצורה כזו שנגיעה קטנה משחררת אותו - אבל הטעות הייתה כולה שלי.
4. כאשר מוציאים את האקדח מהנרתיק. להזהר שבמאמץ השליפה אצבע לא תחליק בטעות לתוך שמורת ההדק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Digo » 17 אוגוסט 2016, 10:15

itamar כתב:
Digo כתב:העניין הוא, שמי שבוחר לשאת כדור בקנה, צריך לעשות סוויטש רציני בתחום הפריקה.
שגרה שוחקת את כולנו.

מי שבוחר לשאת עם כדור בקנה צריך לעשות סוויטש רציני בכל ההתנהלות שלו ולא רק בפריקה.
הרבה מאד תאונות קרו כאשר:
1. שכחו להוציא את האצבע משמורת ההדק כאשר הכניסו נשק טעון לנרתיק
2. כאשר זנב של חולצה, רצועה של הנרתיק השתרבבו לתוכו והסתבכו בהדק (היה אפילו RECALL של נרתיקי פובוס שמיועדים לנשיאה עם פנס).
3. כאשר מרימים אקדח טעון מהשולחן. לי אישית קרה מקרה מביך מאד במטווח בארה"ב. איזה בחור בעמדה לידי ביקש ממני לבדוק מדוע הברטה 92F שלו עושה מעצורים. נגשתי לעמדה שלו, הרמתי את הנשק - ובום. במזל הקנה היה מכוון למטווח. הוא שיפר את ההדק בצורה כזו שנגיעה קטנה משחררת אותו - אבל הטעות הייתה כולה שלי.
4. כאשר מוציאים את האקדח מהנרתיק. להזהר שבמאמץ השליפה אצבע לא תחליק בטעות לתוך שמורת ההדק.

א.

לא מסכים.
כל זה נכון תמיד. גם בלי כדור בקנה.
נכון שזה מאתגר, אבל זו רמת הבטיחות שאני שואף אליה. "להתייחס לנשק כטעון" זה לא סיסמא מבחינתי.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 17 אוגוסט 2016, 10:50

לא מסכים.
כל זה נכון תמיד. גם בלי כדור בקנה.
נכון שזה מאתגר, אבל זו רמת הבטיחות שאני שואף אליה. "להתייחס לנשק כטעון" זה לא סיסמא מבחינתי.

אתה צודק ברמת העיקרון.
אבל אנחנו לא רובוטים. אנחנו בני אדם, ובני אדם טועים.
כמו שכתבתי באשכול השני, אף נהג לא עולה על ההגה במחשבה שהוא יסיים את היום שלו בתוך חלון ראווה של איזה חנות,
או בפגוש של המכונית שלפניו.

נשק בהגדרה הוא לא מכשיר שבנוי להיות FOOL PROOF, וגם אנחנו כבני אדם רחוקים מאד מלהיות כאלה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GA1 » 17 אוגוסט 2016, 11:07

דיגו, עדיין - עם יד על הלב - כמה שלא תעשה הצגה של טיפול מנהלתי באקדח בחרדת קודש... ואפילו תשכנע את עצמך בזה... כשאתה יודע שיש כדור בקנה - זה אחרת.

ולדעתי לא רק שאיתמר צודק, אלא שרוב האנשים אכן מבצעים פריקה "על טייס אוטומטי" (מצוות אנשים מלומדה) - בגלל שהם יודעים שאינם מסתובבים עם כדור בקנה ולכן כביכול, לא אמור להיות שם כדור.

יש גם שיטה לגבי הפריקה שהפכה להיות שגרתית:
הרעיון הוא שמה שאתה צריך לחפש במבט לתוך בית הבליעה בזמן הפריקה הוא בית בליעה ריק! ולא כדור.

כי במקרה של פריקה מהירה, אם העין מחפשת לראות "כדור", ראתה כדור והידיים ממשיכות בפריקה, כולל נקירה!

אם העין מחפשת לראות "ריק" - ונתקלת ב"כדור" - זה שובר את הרצף ואמור לאותת למוח להפסיק.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 17 אוגוסט 2016, 12:52

איתמר - מסכים איתך שיש טעויות. אבל טעויות זה משהו אחר. תמיד היו, ותמיד יהיו. עם או בלי כדור בקנה. אני מדבר על התנהלות שגרתית.

גיל - אם הדק נלחץ בטעות, זו תקלה חמורה מאוד מאוד מאוד... מאוד. גם בלי כדור בקנה. לא הצגה, ולא נעליים. כשמתנהלים ככה תמיד, אז ברור שמתפתחת שגרה, ופעולות אוטומטיות. אבל השגרה והפעולות הללו יהיו בריאות.
האצבע תהיה במקום הנכון בלי הרבה מאמצים, וכך כל שאר ההרגלים.
הדבר היחיד שעליו דיברתי, וגם אתה הסכמת שדורש תשומת לב מיוחדת, הוא שלב הפריקה.
כמו שאמרת, עם כדור בקנה זה אחרת, וכך זה צריך להיות. לדעתי, שם צריך לשים את הדגש העיקרי, כשמחליטים לשאת כדור בקנה. כל שאר ההרגלים אמורים להיות זהים לחלוטין. (כן כן... אמור זה שם של דג... וגלוק זה הרעש שהוא עושה במים...)

לא חושב שאנחנו חולקים כ"כ... מנסחים את הדברים אחרת...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 17 אוגוסט 2016, 14:44

Digo כתב:איתמר - מסכים איתך שיש טעויות. אבל טעויות זה משהו אחר. תמיד היו, ותמיד יהיו. עם או בלי כדור בקנה. אני מדבר על התנהלות שגרתית.

אם אנחנו מסכימים על זה שיש טעויות וטעויות תמיד יהיו, אז אפשר לדבר על שולי הטעות שכל שיטת נשיאה מאפשרת לנושא הנשק.
אני חושב שזה די ברור שנשק עם כדור בקנה הרבה פחות סלחני לטעויות אנוש מאשר בלי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 17 אוגוסט 2016, 15:09

GA1 כתב:יש גם שיטה לגבי הפריקה שהפכה להיות שגרתית:
הרעיון הוא שמה שאתה צריך לחפש במבט לתוך בית הבליעה בזמן הפריקה הוא בית בליעה ריק! ולא כדור.
כי במקרה של פריקה מהירה, אם העין מחפשת לראות "כדור", ראתה כדור והידיים ממשיכות בפריקה, כולל נקירה!
אם העין מחפשת לראות "ריק" - ונתקלת ב"כדור" - זה שובר את הרצף ואמור לאותת למוח להפסיק.

אימצתי בחום.
+1
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Digo » 17 אוגוסט 2016, 15:51

itamar כתב:
Digo כתב:איתמר - מסכים איתך שיש טעויות. אבל טעויות זה משהו אחר. תמיד היו, ותמיד יהיו. עם או בלי כדור בקנה. אני מדבר על התנהלות שגרתית.

אם אנחנו מסכימים על זה שיש טעויות וטעויות תמיד יהיו, אז אפשר לדבר על שולי הטעות שכל שיטת נשיאה מאפשרת לנושא הנשק.
אני חושב שזה די ברור שנשק עם כדור בקנה הרבה פחות סלחני לטעויות אנוש מאשר בלי.

א.

חד משמעית.
בגלל זה אני מדבר על הרגלים, לא על טעויות. אם מישהו שם לב שהאצבע שלו נכנסת לשמורת ההדק כשהוא שולף/מחזיר לנרתיק, זו לא טעות, זה הרגל רע. הרגל כזה צריך לעקור, עם או בלי כדור בקנה... ככל שאחמיר על עצמי גם כשאני בטוח במליון אחוז שהנשק פרוק, ארגיש בטוח יותר עם כדור בקנה. זו הסיבה שכולנו נוקרים לכיוון בטוח, גם כשאנחנו מנקים לדוגמא. זה מקנה הרגלים טובים, ומצמצם את הסיכוי לטעויות...

אם לנסח את מה שאני אומר בפשטות:
אם אני רוצה להרגיש בטוח בנשיאת כדור בקנה, אני צריך לעשות סוויטש בהרגלי הבטיחות גם כשאני נושא בלעדיו. זה יקנה לי את ההרגלים הדרושים לכך. לא כדאי לבדוק את רמת הבטיחות שלי כשהתוצאה של טעות היא פליטה וודאית...

אחרי שההרגלים שלי הוטבעו, כל מה שנשאר לעשות, הוא לוודא שאני פורק ברצינות, ולא על אוטומט. אם לומר את האמת, קשה לעשות את זה על אוטומט... נעשים מודעים מאוד לנשק כשהוא טעון באמת... וכאן זה מתחבר למה שאתם אומרים...

ככה לפחות זה עובד אצלי... יכול להיות שאצל אחרים זה אחרת...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 17 אוגוסט 2016, 17:17

המתנגדים לנשיאת כדור בקנה מתיחסים אך ורק לסיכונים שבתצורה זו ומתעלמים לחלוטין מיתרונות מבצעיים.
יכולת תפעול אקדח ביד אחת.
צמצום משמעותי של סיכוי למעצור בירי כדור ראשון.
בניית אחיזה טובה יותר כבר בשלב השליפה.
צמצום זמן התגובה (כן, גם חצי שנייה קריטית).
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Digo » 17 אוגוסט 2016, 18:49

spy כתב:המתנגדים לנשיאת כדור בקנה מתיחסים אך ורק לסיכונים שבתצורה זו ומתעלמים לחלוטין מיתרונות מבצעיים.
יכולת תפעול אקדח ביד אחת.
צמצום משמעותי של סיכוי למעצור בירי כדור ראשון.
בניית אחיזה טובה יותר כבר בשלב השליפה.
צמצום זמן התגובה (כן, גם חצי שנייה קריטית).

בתכלס, מסכים איתך לגמרי. גם אני עברתי בזמנו לצורת הנשיאה הזו מסיבות כאלו ואחרות, ומאז דבק בהחלטה ומתאמן בהתאם.
לדעתי זה פחות העניין של חצי שנייה מהירות. (למרות שזה בהחלט קיים לאחר אימון ראוי...) אני אישית מתאמן עם בנאדם שתופר אותי בשחרור כדור ראשון, והוא דורך לפני... עניין הפניות הוא הקריטי לדעתי... לא תמיד אפשר...
באשכול השני פרסמת פוסט שסיכם את הסיבות בצורה מושלמת, אני פשוט נמנע מלהתבטא כך באינטרנט. אני מכיר אירוע ירי רשלני אחד יותר מידי. הוא התרחש בגלל שאדם בלי תודעה בטיחותית, החליט ללכת עם כדור בקנה על סמך טיעונים משכנעים, בלי הכנה ראויה. לא רוצה שקורא שקט, שאני לא מכיר, ולא יודע איך הוא מבחינה בטיחותית, ישתכנע, ויתחיל להסתובב בגללי עם אקדח טעון... תודה, אבל לא תודה...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד