נשיאה עם כדור בקנה - איפה ואיך להתחיל?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: נשיאה עם כדור בקנה - איפה ואיך להתחיל?
Digo כתב:...
אם לנסח את מה שאני אומר בפשטות:
אם אני רוצה להרגיש בטוח בנשיאת כדור בקנה, אני צריך לעשות סוויטש בהרגלי הבטיחות גם כשאני נושא בלעדיו.
סיורניק - נראה לי שקיבלת תשובה לשאלה שעבורה פתחת את השרשור.
ועוד אומר ידידנו דיגו:
אחרי שההרגלים שלי הוטבעו, כל מה שנשאר לעשות, הוא לוודא שאני פורק ברצינות, ולא על אוטומט. אם לומר את האמת, קשה לעשות את זה על אוטומט... נעשים מודעים מאוד לנשק כשהוא טעון באמת...
אנחנו אכן מסכימים.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
spy כתב:המתנגדים לנשיאת כדור בקנה מתיחסים אך ורק לסיכונים שבתצורה זו ומתעלמים לחלוטין מיתרונות מבצעיים.
יכולת תפעול אקדח ביד אחת.
צמצום משמעותי של סיכוי למעצור בירי כדור ראשון.
בניית אחיזה טובה יותר כבר בשלב השליפה.
צמצום זמן התגובה (כן, גם חצי שנייה קריטית).
אין ספק ביתרונות אלו.
אני לא מתנגד לכדור בקנה.
אבל כמו שנאמר כאן - מדובר על שולי הטעות.
זה ברור שאפשר לאמן את המוח לרמה שאסור כמעט לטעות, ובאמצעות שמירה על כללי הבטיחות לקבל שולי טעות שישמרו עלייך. למשל ירי רשלני בנשק שבעליו מקפיד בפריקה להפנות קנה למקום בטוח - קיבל מספיק שולי טעות כדי לשמור על חיי אדם.
נשיאה ללא כדור בקנה מאפשרת שולי טעות רחבים יותר. אני לא רוצה לומר למחפפים, כי אסור לחפף, אבל כשאין כדור בקנה - זה די מעקר את הנשק - עד לדריכה. על כל המשתמע מכך. לטוב (שולי בטיחות) ולרע (מבצעיות).
-------
אני קצת מבולבל פה בתור יורה חדש,
אני מתכוון שמצד אחד חלק מהאנשים אומרים שההרגלים שלהם כבר מוטמעים והם לא ישנו אותם ומצד שני אומרים פה שלנשיאה עם כדור בקנה צריכה להתלוות תודעה בטיחותית מפותחת שכנראה אין ליורה חדש.
אז מה הייתם ממליצים ליורה חדש לעשות?
להתחיל ישר נשיאה עם כדור בקנה כדי להשריש הרגל?
או להימנע מזה כליל?
בכל מקרה אני לא חושב שאשא כדור בקנה.. אולי בעתיד וגם אז לא בכל מצב אלא רק במקומות עוינים.
אבל כן אשמח לשמוע דעתכם.
אני מתכוון שמצד אחד חלק מהאנשים אומרים שההרגלים שלהם כבר מוטמעים והם לא ישנו אותם ומצד שני אומרים פה שלנשיאה עם כדור בקנה צריכה להתלוות תודעה בטיחותית מפותחת שכנראה אין ליורה חדש.
או להימנע מזה כליל?
בכל מקרה אני לא חושב שאשא כדור בקנה.. אולי בעתיד וגם אז לא בכל מצב אלא רק במקומות עוינים.
אבל כן אשמח לשמוע דעתכם.
- סליקאי ארד
amitxxx כתב:אני קצת מבולבל פה בתור יורה חדש,
או להימנע מזה כליל?
אבל כן אשמח לשמוע דעתכם.
הייתי מתחיל כך:
1. קורא את חוברת הוראות היצרן שהגיעה עם הכלי, מההתחלה לסוף, מהסוף להתחלה ומהאמצע לשני הצדדים (הכוונה בעיון מירבי...).
2. מחפש ברשת שרטוט של הכלי (״פיצוץ״) ובמידה וקיים- גם הסבר על תפקיד כל חלק וחלק. הכוונה היא ללמוד את הכלי ביסודיות מירבית.
3. השג ״כדור תרגול״, נקרא באנגלית Snap Cap. זה חלק דמוי כדור מפלסטיק אדום שמאפשר ירי יבש ללא נזק לנוקר. דמה לך שזה כדור חי ולך אתו זמן מה כשהוא בקנה. זה יכניס אותך ל- State of Mind של אקדח טעון.
4. אם תרגיש נוח- תעבור לכדור חי.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ramdishon כתב:amitxxx כתב:אני קצת מבולבל פה בתור יורה חדש,
או להימנע מזה כליל?
אבל כן אשמח לשמוע דעתכם.
הייתי מתחיל כך:
1. קורא את חוברת הוראות היצרן שהגיעה עם הכלי, מההתחלה לסוף, מהסוף להתחלה ומהאמצע לשני הצדדים (הכוונה בעיון מירבי...).
2. מחפש ברשת שרטוט של הכלי (״פיצוץ״) ובמידה וקיים- גם הסבר על תפקיד כל חלק וחלק. הכוונה היא ללמוד את הכלי ביסודיות מירבית.
3. השג ״כדור תרגול״, נקרא באנגלית Snap Cap. זה חלק דמוי כדור מפלסטיק אדום שמאפשר ירי יבש ללא נזק לנוקר. דמה לך שזה כדור חי ולך אתו זמן מה כשהוא בקנה. זה יכניס אותך ל- State of Mind של אקדח טעון.
4. אם תרגיש נוח- תעבור לכדור חי.
מה הוא אמור לעשות עם הכדור תרגול באירוע אמת???
G-19
מסכים מאוד מאוד עם ההתחלה.
חשוב להכיר היטב את מבנה הנשק והאבטחות שלו. כשאתה מבין מה התהליכים שמתרחשים בעת ירי, ומה המנגנונים שמגנים עליך, אפשר להתחיל לעבוד. אתה יודע ממה צריך להיזהר.
צריך לכבד את הנשק, לא לפחד מימנו. הביטחון הראשוני הזה חשוב.
אח"כ, זה כבר עניין של קניית הרגלים. נטו עניין של משמעת. כמו שכבר אמרתי, אם תקפיד להתנהג כך תמיד, גם שאתה יודע במיליון אחוז שהנשק פרוק, תוכל לקנות הרגלים.
אני לדוגמא, לימדתי את עצמי את עניין האחיזה מהיום הראשון. אצבע מורה מתוחה ישר קדימה, תמיד. שליפה, אחיזה וחזרה לנרתיק. אחרי אין סוף יבשים, וכמובן אימונים ברטוב, זה נכנס. עכשיו לא מסוגל להחזיק אקדח אחרת... זה לא קל, ודורש משמעת, אבל משתלם...
חשוב להכיר היטב את מבנה הנשק והאבטחות שלו. כשאתה מבין מה התהליכים שמתרחשים בעת ירי, ומה המנגנונים שמגנים עליך, אפשר להתחיל לעבוד. אתה יודע ממה צריך להיזהר.
צריך לכבד את הנשק, לא לפחד מימנו. הביטחון הראשוני הזה חשוב.
אח"כ, זה כבר עניין של קניית הרגלים. נטו עניין של משמעת. כמו שכבר אמרתי, אם תקפיד להתנהג כך תמיד, גם שאתה יודע במיליון אחוז שהנשק פרוק, תוכל לקנות הרגלים.
אני לדוגמא, לימדתי את עצמי את עניין האחיזה מהיום הראשון. אצבע מורה מתוחה ישר קדימה, תמיד. שליפה, אחיזה וחזרה לנרתיק. אחרי אין סוף יבשים, וכמובן אימונים ברטוב, זה נכנס. עכשיו לא מסוגל להחזיק אקדח אחרת... זה לא קל, ודורש משמעת, אבל משתלם...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
dmsh כתב:מה הוא אמור לעשות עם הכדור תרגול באירוע אמת???
לדרוך כאילו הוא לא קיים.
כדור התרגול אמור להיחלץ, ומקומו יוזן כדור אמיתי.
כאן חשוב למצוא משהו אמין, רצוי עם כרכוב מתכת - כדי שאכן ייחלץ במצב אמת.
(חפש Brass Snapcap 9 mm, כמו כאן)

כדור דמה שלא נחלץ... לא מומלץ.
רם, עם כמה שאני נוטה להסכים איתך בדרך כלל - יש מצב לוותר על כדור הדמה.
הרי הוא יודע שזה לא באמת כדור בקנה - אז כבר עדיף בית בליעה ריק.
-------
שירטוטים חלקי הנשק ו-EXPLODED VIEW יכולים לדבר למי שיש לו קצת רקע בהנדסת מכונות.
לאדם הממוצע יהיה קצת קשה להבין איך הכל מתחבר ביחד ומה התהליכים שקורים בנשק בשעה שלוחצים על ההדק.
מנגנונים של 1911 וגלוק שהם פשוטים אני יכול להבין.
מנגנון כמו של ה-HK USP עם מליון החלקים שלו נראה לי כמו סינית עתיקה.
לגבי נשיאה עם SNAP CAP... אני חושב שזה רעיון טוב כדי לזהות בעיות בטיחות.
אם תהיה בטעות נקירה היא תיפול על כדור תרגול ולא על כדור חי.
מצד שני, בזמן אמת יהיה צורך לדרוך את הנשק כדי לפלוט את כדור התרגול - אז מה בדיוק השגנו בזה?
הרי כל הרעיון של נשיאה עם כדור בקנה הוא לדלג על הצורך לדרוך את הנשק..
לדעתי זה יכול רק להוסיף יותר בלבול מאשר להועיל.
הפתרון - להתאמן במסגרת שמאפשרת נשיאה במצב כזה ומקפידה בקנאות חסרת פשרות על כל כללי הבטיחות.
א.
לאדם הממוצע יהיה קצת קשה להבין איך הכל מתחבר ביחד ומה התהליכים שקורים בנשק בשעה שלוחצים על ההדק.
מנגנונים של 1911 וגלוק שהם פשוטים אני יכול להבין.
מנגנון כמו של ה-HK USP עם מליון החלקים שלו נראה לי כמו סינית עתיקה.
לגבי נשיאה עם SNAP CAP... אני חושב שזה רעיון טוב כדי לזהות בעיות בטיחות.
אם תהיה בטעות נקירה היא תיפול על כדור תרגול ולא על כדור חי.
מצד שני, בזמן אמת יהיה צורך לדרוך את הנשק כדי לפלוט את כדור התרגול - אז מה בדיוק השגנו בזה?
הרי כל הרעיון של נשיאה עם כדור בקנה הוא לדלג על הצורך לדרוך את הנשק..
לדעתי זה יכול רק להוסיף יותר בלבול מאשר להועיל.
הפתרון - להתאמן במסגרת שמאפשרת נשיאה במצב כזה ומקפידה בקנאות חסרת פשרות על כל כללי הבטיחות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
הנושא של כדור הדמה עלה בראשי בזמן ההקלדה. זה רעיון- אפשר לקבל אותו ואפשר לא. אני חושב על משהו זמני, לאדם שמציין במפורש שהוא חדש בתחום.
לגבי פעולת המנגנון- יש באינטרנט אין ספור הסברים על מירב הכלים, אם בצורת סרטון הדמיה ואם בצורת הסבר עם שרטוטים, וכל אחד יכול למצוא מה שמובן לו. חשוב ביותר להכיר ולהבין את מנגנוני הבטיחות של הכלי הספציפי, ואלו מודגשים במיוחד בחוברת שמסופקת ע״י היצרן (או מורדת מהאינטרנט, במקרה של כלי יד שניה).
לדעתי אימון ותרגול ראשוני עם כדור דמה הוא רעיון טוב- אבל כאמור- כל אחד ומה שמתאים לו.
אתן דוגמה ספציפית. אחת הטענות נגד הברטה 92 היא שהכלי עלול להנצר בזמן דריכה מהירה. אבל מי שקרא את החוברת, מצא שהיצרן ממליץ על דריכה טרום יציאה לשטח כאשר הנצרה מופעלת. במצב זה הדריכה בטוחה לגמרי (יש דילוג על המצב המסוכן של פטיש דרוך), ואז הנשיאה היא עם כדור בקנה כשהניצרה על פי העדפת היורה (וכדור ראשון במצב פעולה כפולה).
בדוגמה זו רואים שהכרת מנגנוני הבטיחות היא קריטית.
לגבי פעולת המנגנון- יש באינטרנט אין ספור הסברים על מירב הכלים, אם בצורת סרטון הדמיה ואם בצורת הסבר עם שרטוטים, וכל אחד יכול למצוא מה שמובן לו. חשוב ביותר להכיר ולהבין את מנגנוני הבטיחות של הכלי הספציפי, ואלו מודגשים במיוחד בחוברת שמסופקת ע״י היצרן (או מורדת מהאינטרנט, במקרה של כלי יד שניה).
לדעתי אימון ותרגול ראשוני עם כדור דמה הוא רעיון טוב- אבל כאמור- כל אחד ומה שמתאים לו.
אתן דוגמה ספציפית. אחת הטענות נגד הברטה 92 היא שהכלי עלול להנצר בזמן דריכה מהירה. אבל מי שקרא את החוברת, מצא שהיצרן ממליץ על דריכה טרום יציאה לשטח כאשר הנצרה מופעלת. במצב זה הדריכה בטוחה לגמרי (יש דילוג על המצב המסוכן של פטיש דרוך), ואז הנשיאה היא עם כדור בקנה כשהניצרה על פי העדפת היורה (וכדור ראשון במצב פעולה כפולה).
בדוגמה זו רואים שהכרת מנגנוני הבטיחות היא קריטית.
רם
ramdishon כתב:לגבי פעולת המנגנון- יש באינטרנט אין ספור הסברים על מירב הכלים, אם בצורת סרטון הדמיה
אני חושב שסרטון הדמיה מובן הרבה יותר להדיוטות כמוני מאשר שרטוט טכני.
בסופו של יום כל אחד צריך להבין את המגבלות של הפלטפורמה שהוא בחר לשאת ולהתנהג בהתאם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:ramdishon כתב:לגבי פעולת המנגנון- יש באינטרנט אין ספור הסברים על מירב הכלים, אם בצורת סרטון הדמיה
אני חושב שסרטון הדמיה מובן הרבה יותר להדיוטות כמוני מאשר שרטוט טכני.
בסופו של יום כל אחד צריך להבין את המגבלות של הפלטפורמה שהוא בחר לשאת ולהתנהג בהתאם.
א.
כל הכבוד לצניעות...
רם
שתי שאלות לנושאי הכדור בקנה:
1. אקדח עם ניצרה - האם בטיחותי יותר להסתובב עם כדור בקנה ואקדח נצור או שלדעתכם הנצירה פוגעת באפקט המהירות שאמור לתת כדור בקנה.
2. מה אתם עושים בלילה לפני אפסון הנשק? פורקים או משאירים את הכדור בקנה?
1. אקדח עם ניצרה - האם בטיחותי יותר להסתובב עם כדור בקנה ואקדח נצור או שלדעתכם הנצירה פוגעת באפקט המהירות שאמור לתת כדור בקנה.
- סליקאי כסף
tkgs כתב:שתי שאלות לנושאי הכדור בקנה:
1. אם זה הדק sa לדעתי חובה לנצור. לעומת זאת אם יש לך לחיצת הדק ארוכה וקשה, עם פטיש מושמט(sa/da) אז אין צורך.
הבעיה היא לא המהירות אלא החשש ממעצור שוק. עוד משהו שלדעתי אתה מפספס הוא שנושא המהירות די זניח- לאדם מאומן לוקח עוד חצי שניה לדרוך. העניין המרכזי הוא תפעול עם יד אחת. אתה מסוגל לשחרר את הנצרה בקלות עם אותה יד שמחזיקה את האקדח?
והסיבה שזה כן חשוב לנצור בsa זה שכאן באמת כל טעות קטנה בהכנסת הנשק לנרתיק- וירית על עצמך. אין לך שום שולי בטיחות.
לעומת זאת בלחיצת da עם האגודל על הפטיש- צריך המון כח כדי שההדק יזוז לאנשהו.
2. אם האקדח נמצא בכספת שרק לך יש גישה אליה- למה לא? אני הייתי ממליץ להשאיר אותו בתוך הנרתיק כדי למעט התעסקויות של הכנסה / הוצאה לנרתיק.
כשהאקדח כבר טעון ונמצא בתוך נרתיק איכותי שסוגר על שמורת ההדק, זה השלב הכי פחות מסוכן. הסכנה היא בטעינה פריקה והתעסקות. תמעט אותה למינימום הנדרש. כמובן שזה מחייב שרק לך תהיה גישה לאקדח בכל זמן נתון...ושהנרתיק באמת יסגור על ההדק כמו שצריך.
- סליקאי ארד
בS/A הניצרה ניתנת לשחרור בכל שלב, תוך כדי השליפה, תוך כדי הרמת האקדח לכיוון המטרה, או שרק לאחר שהגעת לכיוון,
אם האחיזה שלך קבועה ואתה מתורגל בה , עצם האחיזה הגבוהה, עם האצבע המורה על הצינה, האגודל משחרר את הניצרה "אוטומטית".
אם האחיזה שלך קבועה ואתה מתורגל בה , עצם האחיזה הגבוהה, עם האצבע המורה על הצינה, האגודל משחרר את הניצרה "אוטומטית".
פחות -לרוב זה יותר,,
קראתי בקפידה את השרשור
את הטיעונים בעד ונגד,
הפתרון למתלבטים הוא לעמוד במטווח מול חומת מפגע
ולעשות תרגולים יבשים בשליפה.
לשלוף ולשלוף ולשלוף
כשנגיע לרמת מיומנות רצויה נייתר את הדילמה
את הטיעונים בעד ונגד,
הפתרון למתלבטים הוא לעמוד במטווח מול חומת מפגע
ולעשות תרגולים יבשים בשליפה.
לשלוף ולשלוף ולשלוף
כשנגיע לרמת מיומנות רצויה נייתר את הדילמה
- מנהל הסליק