תופעת הsetback
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תופעת הsetback
שלום אנשים!
כבר קרה לי חמישה פעמים בתקופה של השנה האחרונה שלאחר פריקה(במצב בו אני עם כדור בקנה בנשיאה) אני מזהה שהכדור עצמו נדחס לתוך התרמיל. בתמונה- הכדור הימני חדש מהקופסה ושני השמאליים דחוסים פנימה, כל אחד ברמה אחרת.
https://drive.google.com/open?id=0B3Us-Y7K1I61M3o1Q0lpQmd1akE
שאלתי חבר שעובד במגב כבר הרבה שנים(-הוא מתעסק עם נשק אז אולי הוא יידע) הוא לא ידע.
חיפשתי ברשת וגיליתי שזו תופעה נפוצה שקוראים לה setback. לפי הכתבה הם המליצו לעבור לכדורים יקרים יותר שעשו להם ככה
שמעתם על התופעה הזו? זה באמת ישתנה אם אחליף לתחמושת יקרה יותר?
סקרן לשמוע מבעלי הניסיון שנמצאים פה.
כבר קרה לי חמישה פעמים בתקופה של השנה האחרונה שלאחר פריקה(במצב בו אני עם כדור בקנה בנשיאה) אני מזהה שהכדור עצמו נדחס לתוך התרמיל. בתמונה- הכדור הימני חדש מהקופסה ושני השמאליים דחוסים פנימה, כל אחד ברמה אחרת.
https://drive.google.com/open?id=0B3Us-Y7K1I61M3o1Q0lpQmd1akE
שאלתי חבר שעובד במגב כבר הרבה שנים(-הוא מתעסק עם נשק אז אולי הוא יידע) הוא לא ידע.
חיפשתי ברשת וגיליתי שזו תופעה נפוצה שקוראים לה setback. לפי הכתבה הם המליצו לעבור לכדורים יקרים יותר שעשו להם ככה
שמעתם על התופעה הזו? זה באמת ישתנה אם אחליף לתחמושת יקרה יותר?
סקרן לשמוע מבעלי הניסיון שנמצאים פה.
"To disarm the people...[i]s the most effectual way to enslave them."
- George Mason
- George Mason
- סליקאי ארד
Re: תופעת הsetback
זה יקרה ברוב האקדחים האוטומאטים עם כל סוגי התחמושת,
הפתרון הוא לא להשתמש כל פעם באותו כדור.
ציינתי כאן בפוסטים שעסקו בזה, שאם אני עם כדור בקנה אני לא מתעסק עם האקדח ולא פורק אותו כל הזמן, או שהוא עלי או בכספת יחד עם הנרתיק - אז גם התופעה הזו לא מתרחשת.
אפשר לטעון ידנית את הכדור הראשון ואז להכניס מחסנית, הקליע לא שוקע אבל במשך הזמן הכרכוב נשחק ממכות השן החולצת.
ציינתי כאן בפוסטים שעסקו בזה, שאם אני עם כדור בקנה אני לא מתעסק עם האקדח ולא פורק אותו כל הזמן, או שהוא עלי או בכספת יחד עם הנרתיק - אז גם התופעה הזו לא מתרחשת.
אפשר לטעון ידנית את הכדור הראשון ואז להכניס מחסנית, הקליע לא שוקע אבל במשך הזמן הכרכוב נשחק ממכות השן החולצת.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:זה יקרה ברוב האקדחים האוטומאטים עם כל סוגי התחמושת,
תודה ניר,

- George Mason
- George Mason
- סליקאי ארד
- סליקאי זהב
adab כתב:ניר ל כתב:זה יקרה ברוב האקדחים האוטומאטים עם כל סוגי התחמושת,
תודה ניר,
אני זוכר שזה מה שכתבת בעבר אבל לא שזאת הייתה הסיבה.
זו לא הסיבה, אבל זה בונוס...
- סליקאי טיטניום
נוסע מתמיד כתב:יש פתרון לבעיה
https://assets.americas1stfreedom.org/media/1534644/header_1500x844_mindtheammo_rv2.jpg?preset=article

- George Mason
- George Mason
- סליקאי ארד
שאלות:
כמה מחסניות יש לך ?
אם מעל אחת האם זה קורה במחסנית קבוע מבין המחסניות ?
אם כן יתכן ששפתי המחסנית נסגרו ואז בזמן ההזנה הכדור פוגע נמוך בכבש, אזי תמלא מספר שווה של כדורים במחסניות ותסתכל אם בזאת
שבה נגרמת התקלה הקליע נמוך מהאחרות.
אם יש לך מחסנית אחת בלבד עדין יתכן שזאת התקלה, מציע שתגש לנשק שיבדוק לך האקדח.
כמה מחסניות יש לך ?
אם מעל אחת האם זה קורה במחסנית קבוע מבין המחסניות ?
אם כן יתכן ששפתי המחסנית נסגרו ואז בזמן ההזנה הכדור פוגע נמוך בכבש, אזי תמלא מספר שווה של כדורים במחסניות ותסתכל אם בזאת
שבה נגרמת התקלה הקליע נמוך מהאחרות.
אם יש לך מחסנית אחת בלבד עדין יתכן שזאת התקלה, מציע שתגש לנשק שיבדוק לך האקדח.
- סליקאי זהב
אני לא חושב שזאת תקלה, בכל מקרה הקליע יתקל ברמפה ואח״כ בבית הבליעה, כל מכה כזאת מכניסה אותו קצת לתרמיל. אפשר לדרוך לאט בליווי הצינה ולוודא נעילה, אפשר להכניס כדור ראשון ידנית, מישהו פרסם סרטון שבו הוא מפרק את האקדח לצורך הכנסת הכדור מבלי לפגוע בכרכוב ... מוגזם לדעתי.
כשמסתובבים עם תחמושת של 10 ₪ לכדור ומבצעים פריקה לפחות פעמיים ביום זה יותר חבל כנראה.
אני מכניס כדור ראשון רגיל, ידנית, מעביר אותו מדי פעם למחסנית אימונים ומחליף לחדש, לא מגיע למצב של שקיעת הקליע.
כשמסתובבים עם תחמושת של 10 ₪ לכדור ומבצעים פריקה לפחות פעמיים ביום זה יותר חבל כנראה.
אני מכניס כדור ראשון רגיל, ידנית, מעביר אותו מדי פעם למחסנית אימונים ומחליף לחדש, לא מגיע למצב של שקיעת הקליע.
- סליקאי טיטניום
עם FMJ זה בחיים לא קרה לי גם אחרי המון המון המון דריכות ופריקות.
האמת שגם אני סבלתי מהבעיה הזו בתחמושת HP מסוימת ודי יקרה שאני משתמש בה.
זה הגיע למצב שכבר נהיה מסוכן לירות את הכדור, אז נפטרתי ממנו(בצורה חוקית) ועכשיו אני מסתובב עם כדור ראשון מסוג אחר של HP, שזה בחיים לא קרה לי איתו גם לאחר דריכות ופריקות מרובות(וכל שאר הכדורים הם HP מהסוג היותר יקר ואיכותי).
בגדול אני מעדיף לדרוך ולא לגעת באקדח כדי לא לפרוק.
אבל יש אילוצים בחיים, ואני לא חי לבד, אז כן יוצא לי לפרוק את הכדור מבית הבליעה די הרבה, לכן זה הכרחי שהכדור הראשון יהיה או מסוג שאתה ממילא מרענן לעיתים קרובות, או מסוג שהבעיה הזו לא קיימת איתו ועם האקדח שלך.
האמת שגם אני סבלתי מהבעיה הזו בתחמושת HP מסוימת ודי יקרה שאני משתמש בה.
זה הגיע למצב שכבר נהיה מסוכן לירות את הכדור, אז נפטרתי ממנו(בצורה חוקית) ועכשיו אני מסתובב עם כדור ראשון מסוג אחר של HP, שזה בחיים לא קרה לי איתו גם לאחר דריכות ופריקות מרובות(וכל שאר הכדורים הם HP מהסוג היותר יקר ואיכותי).
בגדול אני מעדיף לדרוך ולא לגעת באקדח כדי לא לפרוק.
אבל יש אילוצים בחיים, ואני לא חי לבד, אז כן יוצא לי לפרוק את הכדור מבית הבליעה די הרבה, לכן זה הכרחי שהכדור הראשון יהיה או מסוג שאתה ממילא מרענן לעיתים קרובות, או מסוג שהבעיה הזו לא קיימת איתו ועם האקדח שלך.
- סליקאי זהב
לדעתי יש הבדל בין אקדחים שונים עם זויות רמפה שונות, גובה המחסנית , וזוית הלחיים, צורת הקליע,
חוזק הקפיץ המחזיר, [באקדחים קצרים הקפיץ קשה יותר,
זה בראשי פרקים וכל סעיף הינו עולם שלם.
חוזק הקפיץ המחזיר, [באקדחים קצרים הקפיץ קשה יותר,
זה בראשי פרקים וכל סעיף הינו עולם שלם.
פחות -לרוב זה יותר,,
האקדח המדובר הוא גלוק 19 ללא שינויים
- George Mason
- George Mason
- סליקאי ארד
קרה לי בתחמושת איטלקית (Fiocchi?) הרבה פעמים, נפטרתי מהקופסה ועברתי לווינצ'סטר. שום בעייה מאז.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף
ניסיתי עכשיו עם מגטק רגיל בגלוק 19, אחרי 10 דריכות קשות אין שקיעה נראית לעין, רק קצת שריטות.
- סליקאי טיטניום
שאלה לניר ל - האם כשאתה טוען ידנית אתה בטוח שהכדור ייחלץ? ז"א ברגע שיש נעילה אז באקדח ובכדור תקין סוף מהלך הצינה לפנים פירושו בהכרח נעילת השן החולצת על הכרכוב?
האם אין בעיית אמינות עם דריכה איטית?
האם אין בעיית אמינות עם דריכה איטית?
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד