חדש או יד 2?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חדש או יד 2?
ב"ה שלחתי את כל המסמכים, עכשיו רק מחכים לתשובה...
עדיף לקנות אקדח חדש או יד שניה? ברור לי שיש יתרונות וחסרונות בכל דבר, אני אשמח לשמוע מכם את שני הצדדים
תודה!
עדיף לקנות אקדח חדש או יד שניה? ברור לי שיש יתרונות וחסרונות בכל דבר, אני אשמח לשמוע מכם את שני הצדדים
תודה!
- סליקאי ארד
Re: חדש או יד 2?
הכל שאלה של תקציב.
אם אתה יכול להשקיע גם באקדח חדש, גם בסדרת אימונים לבניית מיומנות בסיסית (ולא, אני לא מתכוון ל"אימון" לקבלת רישיון) וגם בציוד היקפי איכותי - מצוין. אם לא, אפשר בהחלט לקנות אקדח יד שניה ולחסוך הרבה כסף. ממילא, רוב האקדחים הפרטיים בישראל כמעט ולא ירו.
אם אתה יכול להשקיע גם באקדח חדש, גם בסדרת אימונים לבניית מיומנות בסיסית (ולא, אני לא מתכוון ל"אימון" לקבלת רישיון) וגם בציוד היקפי איכותי - מצוין. אם לא, אפשר בהחלט לקנות אקדח יד שניה ולחסוך הרבה כסף. ממילא, רוב האקדחים הפרטיים בישראל כמעט ולא ירו.
- סליקאי טיטניום
עקב בעיות הרישוי בישראל והאפשרות הסבירה שתאלץ להחליף כלי בעתיד עקב סיבות כאלו ואחרות, אני הייתי ממליץ לקנות כלי חדש כדי למזער את הסיכויים להחלפה בעתיד, בגלל הסיכונים שבאובדן הרישיון.
- סליקאי זהב
הוא לא אמר באיזה תבחין הוא. אתה אומר את זה באופן גורף (?)
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אם הוא לא סא"ל ומעלה, אני אומר את זה באופן גורף.
- סליקאי זהב
או יוצא יחידה מיוחדת.
בכל אופן, לעניין השרשור:
קיבלת תשובה עם שיקולים לכאן ולכאן.
בעד חדש - אמור להיות אפס תקלות. אחריות ושירות.
בעד משומש - חיסכון לא מבוטל, כאשר אין הבדל משמעותי מחדש עקב בלאי מועט.
אם אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה - חדש שווה השקעה לשקט נפשי. וגם טוב לנשמה - אני קונה אקדח פעם בעשור, או יותר - אז להתפנק בחדש... 5,000 ₪ על עשר שנים - קח חדש.
היתרון במשומש הוא לצורך התנסות.
אם אתה רוצה להתנסות ולהחליף - משומש יכול לעלות גם חצי, ואז החלפה או שתיים מתבטאות בהרבה כסף. ולא מצדיקות השקעה בחדש ואובדן חצי מהערך בהחלפה.
אם מדובר בנשק לא סחיר אז אובדן מלוא הערך - או לחכות שנה לקונה - וכאן עדיף משומש.
בכל אופן, לעניין השרשור:
קיבלת תשובה עם שיקולים לכאן ולכאן.
בעד חדש - אמור להיות אפס תקלות. אחריות ושירות.
בעד משומש - חיסכון לא מבוטל, כאשר אין הבדל משמעותי מחדש עקב בלאי מועט.
אם אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה - חדש שווה השקעה לשקט נפשי. וגם טוב לנשמה - אני קונה אקדח פעם בעשור, או יותר - אז להתפנק בחדש... 5,000 ₪ על עשר שנים - קח חדש.
היתרון במשומש הוא לצורך התנסות.
אם אתה רוצה להתנסות ולהחליף - משומש יכול לעלות גם חצי, ואז החלפה או שתיים מתבטאות בהרבה כסף. ולא מצדיקות השקעה בחדש ואובדן חצי מהערך בהחלפה.
אם מדובר בנשק לא סחיר אז אובדן מלוא הערך - או לחכות שנה לקונה - וכאן עדיף משומש.
-------
גם יוצאי יחידות מיוחדות לא חסינים.
אפשר לשחק איתם על העניין של שירות מילואים פעיל כתירוץ.
עם סא"לים ומעלה - אי אפשר.
- סליקאי זהב
Everest כתב:גם יוצאי יחידות מיוחדות לא חסינים.
לא נכון. תבחין "שירות עבר" כולל היום גם יחידות מיוחדות שנמצאות ברשימה. זה בדיוק כמו סא"לים.
- סליקאי כסף
מה שיש היום זה לא מה שיהיה מחר ... תבחינים מתבטלים, רשימות משתנות, כמו שישוב יכול לצאת מרשימת הזכאים ככה יכולים לשחק גם עם רשימת היחידות הזכאיות.
כל עוד משרתים בשירות פעיל, יש עם מי לדבר, אח״כ אף אחד לא מכיר אותך.
יחד עם כל זה, לא הייתי שולל בגלל זה רכישת אקדח משומש. אם זה כלי איכותי עם שירות יציב בארץ, לא נורא אם ירה קצת ולפעמים אפילו עדיף כי זה חושף פגמים בייצור.
יחד עם כל זה, לא הייתי שולל בגלל זה רכישת אקדח משומש. אם זה כלי איכותי עם שירות יציב בארץ, לא נורא אם ירה קצת ולפעמים אפילו עדיף כי זה חושף פגמים בייצור.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:מה שיש היום זה לא מה שיהיה מחר ... תבחינים מתבטלים, רשימות משתנות, כמו שישוב יכול לצאת מרשימת הזכאים ככה יכולים לשחק גם עם רשימת היחידות הזכאיות.
אני לא מסכים. ברגע שקיבלת אקדח על תבחין מסוים, גם אם התבחין בוטל (או שרשימת היחידות צומצמה, מה שלא סביר), הרישיון יישאר אצלך (מקסימום ישתנה ל"מתוקף הוראת מעבר" / "משמר" אם יחזור). יש לזה תקדימים (למשל נהגי רכב ציבורי, חקלאים, מתנדב משא"ז וכו').
- סליקאי כסף
אני לא מסכים. ברגע שקיבלת אקדח על תבחין מסוים, גם אם התבחין בוטל (או שרשימת היחידות צומצמה, מה שלא סביר), הרישיון יישאר אצלך (מקסימום ישתנה ל"מתוקף הוראת מעבר" / "משמר" אם יחזור). יש לזה תקדימים (למשל נהגי רכב ציבורי, חקלאים, מתנדב משא"ז וכו').
יש לך לזה סימוכין או דוגמאות?
ואני לא מתכוון לכאלה שצברו וותק של 10 שנים ומעלה באותו התבחין לפני שביטלו אותו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
viewtopic.php?f=22&t=19282
כן, אני מכיר את מה שהרצל קבלו אמר בפגישה עם העמותה, ואני משוכנע שאם תבחין יבוטל מי שיילחם על זה ישמור על הרישיון (מכיוון שכבר יש תקדימים לנושא).
כן, אני מכיר את מה שהרצל קבלו אמר בפגישה עם העמותה, ואני משוכנע שאם תבחין יבוטל מי שיילחם על זה ישמור על הרישיון (מכיוון שכבר יש תקדימים לנושא).
- סליקאי כסף
אני לא חושב ששווה לגרור את הדיון הזה שוב לתבחינים וכו'.
בסופו של יום המצב מאפשר לממשלה לעשות ככל העולה על רוחה, כך שזה ממש לא שייך לדיון.
התבחינים הלא לא יצוקים בבטון ולא מעוגנים בשום חקיקה.
הממשלה יכולה ליצור תבחינים/לבטל אותם/לשנות אותם מהרגע להרגע בצורה הכי שרירותית שיש וללא צורך באישור מאף אחד.
אם הם ירצו לבטל ולקחת את הנשקים מכולם הם יכולים לעשות את זה לכל בעלי הרשיונות בכל התבחים במחי יד.
בקשר לשאלה אם נשק חדש או לא..אחרי שניטרלנו את כל נושא התבחינים.
בסופו של דבר עניין של העדפה אישית ועומק הכיס.
1. אקדח יד שניה:
- יתרונות: מחיר, והאפשרות לבקש להתנסות איתו בירי לפני שמחליטים לקנות
- חסרונות: בכל זאת יד שניה, ורק עין של מומחה תדע להבחין כמה קילומטראז' הוא עשה לעומת מה שהבעלים שלו מספר.
2. אקדח חדש:
- יתרונות: בכל זאת אקדח חדש מהקופסא שאף אחד לא נגע בו, יש לו אחריות
- חסרונות: מחיר, אתה לא יכול להתנסות איתו בירי לפני הרכישה
א.
בסופו של יום המצב מאפשר לממשלה לעשות ככל העולה על רוחה, כך שזה ממש לא שייך לדיון.
התבחינים הלא לא יצוקים בבטון ולא מעוגנים בשום חקיקה.
הממשלה יכולה ליצור תבחינים/לבטל אותם/לשנות אותם מהרגע להרגע בצורה הכי שרירותית שיש וללא צורך באישור מאף אחד.
אם הם ירצו לבטל ולקחת את הנשקים מכולם הם יכולים לעשות את זה לכל בעלי הרשיונות בכל התבחים במחי יד.
בקשר לשאלה אם נשק חדש או לא..אחרי שניטרלנו את כל נושא התבחינים.
בסופו של דבר עניין של העדפה אישית ועומק הכיס.
1. אקדח יד שניה:
- יתרונות: מחיר, והאפשרות לבקש להתנסות איתו בירי לפני שמחליטים לקנות
- חסרונות: בכל זאת יד שניה, ורק עין של מומחה תדע להבחין כמה קילומטראז' הוא עשה לעומת מה שהבעלים שלו מספר.
2. אקדח חדש:
- יתרונות: בכל זאת אקדח חדש מהקופסא שאף אחד לא נגע בו, יש לו אחריות
- חסרונות: מחיר, אתה לא יכול להתנסות איתו בירי לפני הרכישה
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
spy כתב:הכל שאלה של תקציב.
+1
הכי מתומצת לדעתי...
מדהים כמה מהר אנחנו סוטים מהנושאים המקוריים כאן בסליק...

מספיק לזרוק מילה על מחירי תחמושת, תבחינים, או פתיחה באש, כדי שנשכח לגמרי על מה דיברו לפני זה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
נכון.
אם כי זה שומר את האתר חי.
בדיעבד - כשקוראים שרשור, כדי לקבל מידע - בייחוד אם עושים חיפוש כדי לא לשאול שאלה שכבר נטחנה - בהחלט עדיף תשובות שנוגעות לשאלה.
אחד שואל שאלה, ושניים שלושה אחרים מתכתבים על נושא אחר... גם אני חוטא בזה. נראה לי שאם נפתח נושאים חדשים עקב אסוציאציות האתר יהיה יותר יעיל.
לקחתי לעצמי את הנושא, כולם מוזמנים גם כן.
אם כי זה שומר את האתר חי.
בדיעבד - כשקוראים שרשור, כדי לקבל מידע - בייחוד אם עושים חיפוש כדי לא לשאול שאלה שכבר נטחנה - בהחלט עדיף תשובות שנוגעות לשאלה.
אחד שואל שאלה, ושניים שלושה אחרים מתכתבים על נושא אחר... גם אני חוטא בזה. נראה לי שאם נפתח נושאים חדשים עקב אסוציאציות האתר יהיה יותר יעיל.
לקחתי לעצמי את הנושא, כולם מוזמנים גם כן.
-------
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד