בחירת אקדח ראשון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בחירת אקדח ראשון

על ידי Archer750 » 20 ספטמבר 2016, 15:03

שלום לכולם, אני כרגע בתהליך של הוצאת רשיון לאקדח (להגנה עצמית- אני גר כרגע בעלי) ואני מנסה לברר איזה אקדח מומלץ לי לקנות.
אני מחפש אקדח 9 מ"מ עם מחסנית של 15+-.
העדיפויות שלי הם:
א. אמינות
ב. נוחות נשיאה
ג. דיוק
מנסיון דל מאוד (מעולם לא יריתי באקדח, יצא לי להחזיק יריחו, גלוק 26 וגלוק 19), נראה לי שמה שיהיה לי נוח זה משהו בסגנון של הגלוק 19, רק שהפריע לי הרוחב של הידית (לא העובי- הרוחב בציר קדימה-אחורה ולא ימין-שמאל) שהיה קצת גדול מדי. מה שכן אהבתי היה הצורה הכללית של הידית- הפרדה בין האצבעות ובליטה קלה באיזור כרית כף היד. בגלוק 26 מאוד הפריע לי ה"אין זרת" בידית, וזה שהוא מרגיש קטן מדי. עם היריחו הסתובבתי במשך כמה שעות, ומאוד הפריע לי המשקל והסרבול שלו.
התקציב שלי הוא בסביבות 3,000-4,000 עם אפשרות לחריגה קלה.
היד שלי יחסית קטנה (8 ס"מ בשורש האצבעות מהזרת לאצבע), וגם אני בעצמי לא אדם גדול.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: בחירת אקדח ראשון

על ידי argra11 » 20 ספטמבר 2016, 16:17

הייתי מציע לך לבדוק את זה:
viewtopic.php?f=4&t=20322

תשאל אם מדובר בכלי פולימרי , אם כן אז המשקל שלו סביר ביותר.
ונראה לי שרק תהנה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Archer750 » 20 ספטמבר 2016, 16:29

תודה, אני כרגע רק מתעניין באופן כללי ולא באקדח לרכישה בזמן הקרוב (רק התחלתי את התהליך של הוצאת הרשיון, הבירוקרטיה פה תענוג).
בכל מקרה אני אנסה לברר לגבי הדגם הזה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Archer750 » 20 ספטמבר 2016, 16:51

דרך אגב, בנוגע להדק (פשוט ראיתי פה שזה נושא די עיקרי)- איך נחשב ההדק של היריחו? יצא לי להרגיש אותו (לא בירי) והוא ממש נוח לי. בכל מקרה אני רגיל להדק של M-16/M-4... יצא לי גם להרגיש הדק (שוב, לא בירי) של קולט דטקטיב- בDA הוא סביר, בSA נורא כיף.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Amstel » 20 ספטמבר 2016, 16:55

עוד אופציה ששווה לך לבדוק: m&p 9c עם 12 כדורים
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 20 ספטמבר 2016, 18:53

א. אשריך שזכית להסתובב עם יריחו מספר שעות ולסחוב אותו, יש דברים שמרגישים רק כך ולרוב זה אומר רק אחרי הקנייה.

ב. אם הגלוק שניסית היה 19 מדור 3 ומטה - נסה גלוק 19 דור 4 - ללא רצועה עורפית הוא קטן יותר ב-2 מ"מ. זה נשמע מעט אבל לפעמים זה בדיוק מה שחסר.

ג. למרות שחשבת על 15 כדורים - נסה שילד עם מחסנית נוספת. אל תפסול. הוא צר יותר אבל הקת שלו ארוכה ויש זרת.
לגבי קיבולת - אני עם גלוק 19 ומחפש דרך נוחה לסדר את הכיסים עבור מחסנית נוספת - בעיקר כי לפעמים החלפת מחסנית היא האמצעי היחיד שעוזר במקרים מסוימים של מעצורים (ולגלוק חדש אין בעיית אמינות, או קיבולת, ובכל זאת זה מומלץ).
אז אם כבר אתה מבין שמחסנית נוספת זה יתרון משמעותי - אז אחת דקה שקל לסחוב בצירוף אקדח צר - יכול להיות שזה פתרון טוב, ותהיה עם 16 כדור עם אפשרות גם ל-18 וגם 20.
הסתייגות אחת - קנה קצר, מרחק כוונות קצר - מאתגר מבחינת מרחק. ליורה מתחיל הוא יעיל לטווחים קצרים להגנה עצמית מסכינאות. פחות להצלת היום במקרה של מחבל שפותח באש על זולתך.

ג. אם כבר בבול עסקינן, וגם בחד טורי עסקינן - יש בול Ultra-X דו-טורי שאולי הקת שלו תהיה קצת עבה, אבל החד טורי יהיה טוב.
החיסרון שלו הוא שישה כדורים, שזה פחות מה-8/9/10 של השילד.

ד. ואם אתה רוצה אקדח שהקת שלו דקה אבל לא רוצה אקדח קטן או קצר - בול M-5 Commander חד טורי הוא אקדח בגודל כמעט מלא, עם קת נוחה שהרבה בעלי ידיים קטנות בוחרים בו, ובגרסה ארוכה גם לתחרויות עקב ההדק המעולה שלו.
הדק SA משובח. ראיתי שניים כאלו אצל עובדי בול - מתכתיים יפים עם מסילה - חלום. (לא לקחתי כי לי ידיים ארוכות).
יתרון:
אקדח בגודל מלא-קומפקט.
מבוסס על 1911 קלאסי עם הדק שהוא מודל לכל האחרים.
החיסרון הוא משקל (מתכתי) וקיבולת - 7/8 כדורים.
אבל יש מחסניות שמרחיבות ל-10 ואם אתה הלכת על ההיגיון של מחסנית נוספת והשילד נראה לך קטן או מוגבל - זה נראה לי פיתרון.

ואם גלוק זה מה שנראה לך והבעיה זה רק קת אז יש לך עוד שתי אפשרויות תיאורטיות, שאני לא יודע מתי יתממשו:

1. לחפש מי יכול לעשות הקטנה של הקת של גלוק - שדרוג נפוץ בארה"ב Grip size reduction על חשבון החלל שמאחורי המחסנית. לא יודע מי עוסק בזה בארץ.

2. לקחת זיג P320 compact או Carry עם קת במידה קטנה. יש להם 3 מידות - פותח במיוחד עבור כוחות משטרה שדורשים תאימות לכל מיני גדלים - כולל לשוטרות מבצעיות עם ידיים קטנות יותר משחקני הפוטבול שמשרתים לצידן...
את הזיג יש במטווח העיר נתניה - הוא היבואן. אבל כרגע הוא סגור למכירה. למרות שבסוף הוא כן פותח את שעריו, רק שהוא עדיין לא יכול לנפק שטרי מכר. הצפי שלהם זה חודש.
(ולפני שיקפצו כאן ויגידו שאנחנו כבר חמישה חודשים שומעים שזה עוד שבוע... טחנות הצדק טוחנות לאט, אבל זזות. בסוף זה יקרה).

אם יש לך זמן, ולפי מה שהתרשמתי יש לך - הזיג P320 זה המענה המושלם. אם לא היה נגמר לי תוקף האישור הייתי קונה (חיכיתי לו 5 חודשים) ואולי בעתיד אקנה.
זה אקדח שטוב מהגלוק 19 בהיבט של ארגונומיה, מקביל לו, ונועד בדיוק לזה - להתאים למשתמשים וידיים מכל קשת המידות.

שורה תחתונה: אם הסגנון של גלוק 19 נראה לך (למי לא) - מכיוון שיש לך זמן - שים עין ואצבע על הדופק על הזיג.

http://www.sigevolution.com/p320
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 21 ספטמבר 2016, 06:18

גיל,

אני לא הייתי מציע שילד למי שגר בעלי. 8 כדורים במחסנית זה לא מספיק לכוננות שם.

לפותח השרשור -
יש היום כמה סוגים ודגמים של אקדחים שמגיעים בערכה עם 3 מתאמים לגב הכת כך שאפשר לשנות את הרוחב. יש בגלוקים החדשים וגם בסמית.

אם אתה רוצה אקדח קומפקטי אבל עם קיבולת כדורים בתחום המחיר שציינת, מצטרף להצעה שתבדוק את הסמית m&p 9c הוא קומפקטי אבל יכול לקבל מחסנית של סמית גדול כלומר אפילו 15-17 כדורים. יש מתאם לאורך המחסנית והוא מגיע גם עם 3 אפשרויות להחלפת גב הכת.

בהצלחה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי John16 » 21 ספטמבר 2016, 06:27

אני הייתי באותה התלבטות לפניי כשבועיים שלושה ולבסוף רכשתי את ה S&W 9C
קטן מבחינת ממדים ומשקל ויכול לשאת 17 כדור

הוא מתברג בקטגורייה שבין הגלוק 19 לגלוק 26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צומת הגוש » 21 ספטמבר 2016, 07:16

Archer750 כתב:שלום לכולם, אני כרגע בתהליך של הוצאת רשיון לאקדח (להגנה עצמית- אני גר כרגע בעלי) ואני מנסה לברר איזה אקדח מומלץ לי לקנות.
אני מחפש אקדח 9 מ"מ עם מחסנית של 15+-.
העדיפויות שלי הם:
א. אמינות
ב. נוחות נשיאה
ג. דיוק
מנסיון דל מאוד (מעולם לא יריתי באקדח, יצא לי להחזיק יריחו, גלוק 26 וגלוק 19), נראה לי שמה שיהיה לי נוח זה משהו בסגנון של הגלוק 19, רק שהפריע לי הרוחב של הידית (לא העובי- הרוחב בציר קדימה-אחורה ולא ימין-שמאל) שהיה קצת גדול מדי. מה שכן אהבתי היה הצורה הכללית של הידית- הפרדה בין האצבעות ובליטה קלה באיזור כרית כף היד. בגלוק 26 מאוד הפריע לי ה"אין זרת" בידית, וזה שהוא מרגיש קטן מדי. עם היריחו הסתובבתי במשך כמה שעות, ומאוד הפריע לי המשקל והסרבול שלו.
התקציב שלי הוא בסביבות 3,000-4,000 עם אפשרות לחריגה קלה.
היד שלי יחסית קטנה (8 ס"מ בשורש האצבעות מהזרת לאצבע), וגם אני בעצמי לא אדם גדול.

יש נקודה שאני חושב שצריך לראות אחרת את סדר העדיפויות. כתבת "דיוק" במקום השלישי. לדעתי במקום הראשון צריכה להיות היכולת שלך לפגוע במקום שאליו כיוונת. כל האקדחים הקיימים בשוק מדויקים הרבה יותר ממה שתוכל לירות בהם, בוודאי כיורה חדש. אבל, ישנם כאלה שיהיה לך קשה יותר להשתלט עליהם.
אם אתה לא מתכנן להתאמן הרבה (ו"הרבה" זה מעל 100 כדור בשבוע) כדאי לך לשקול לקחת אקדח שיותר קל לפגוע איתו.
לאקדח גלוק ודומיו (מה שמכונה סטרייקר פייר) יש הדק קשה, שעקומת הלימוד שלו תלולה מאד. אני מציע לך לקחת משהו מ"משפחת CZ" (הכוללת חוץ מדגמי CZ השונים גם את יריחו ועוד אחרים) שנותנים שילוב של מחיר סביר, מחסנית מרובת כדורים והדק נוח מאד.
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חן ארצי » 21 ספטמבר 2016, 10:26

תצטרך ללכת לחנות ולהחזיק אקדחים שונים בידיים כדי לראות מה מתאים לך.
מציע לך לבדוק את הדגמים השונים של CZ. לי הם הכי נוחים לאחיזה וזה היה אחד השיקולים העיקריים שלי כשבחרתי CZ (גם לי יש גודל יד בינוני). בנוסף גם ההדק שלהם מצוין. וגם הדיוק.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 21 ספטמבר 2016, 12:55

קשת תש"ן, ברוך הבא.

אחרי 16 אקדחים שונים, אני נושא כיום גלוק 19 בתור פשרה סבירה מהסיבות אותן מנית וזמינות של חלקים בארץ.

אבל אל תקשיב לי. אקדח הוא פשרה ולכל אחד פשרה שמתאימה לו יותר. אין כמו להיכנס לחנות, למשש ולהתנסות על מנת לקבל את ההחלטה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי wildwheat » 22 ספטמבר 2016, 00:26

GA1 כתב:
שורה תחתונה: אם הסגנון של גלוק 19 נראה לך (למי לא) - מכיוון שיש לך זמן - שים עין ואצבע על הדופק על הזיג.

לי לא!!
תודה גיל, ראית את זה בא... %3

GA1 כתב:אם יש לך זמן, ולפי מה שהתרשמתי יש לך - הזיג P320 זה המענה המושלם. אם לא היה נגמר לי תוקף האישור הייתי קונה (חיכיתי לו 5 חודשים) ואולי בעתיד אקנה.
זה אקדח שטוב מהגלוק 19 בהיבט של ארגונומיה, מקביל לו, ונועד בדיוק לזה - להתאים למשתמשים וידיים מכל קשת המידות.

כולם מדברים פה על גלוקים וסמיתים ורק צדיק אחד ציין את CZ.
Archer ידידי, ל- CZ יש 2 דגמים פופולריים מאוד בתקופה האחרונה. P-07 (קומפקט) ו- P-09 המעט גדול יותר.
שניהם פולימריים וקלים עם 15 ו- 19 כדורים (בהתאמה) כך שנראה לי ששניהם עומדים בשתי הדרישות הללו. ההדקים שלהם ניתנים להסבה ל- SA שנהנית ממנו (ובצדק!). אני מציין את עניין ההדקים כי גם בגלוק סבירות גבוהה שתחליף הדק ושם לא תקבל הדק SA משובח כמו שתקבל ב- CZ. לדעתי, כדאי לך מאוד להתנסות לפחות באחד מהם, רק להרגיש.

הזיג המדובר, משאת נפשו של גיל, נשמע מדהים. אני לא מכיר אותו, רק מתמונות ואני מת להחזיק אחד ביד ולירות כמה כדורים כדי להבין על מה גיל דיבר כל הזמן הזה. הוא באמת נשמע כמו נשק שווה.

Archer750 כתב:דרך אגב, בנוגע להדק (פשוט ראיתי פה שזה נושא די עיקרי)- איך נחשב ההדק של היריחו? יצא לי להרגיש אותו (לא בירי) והוא ממש נוח לי. בכל מקרה אני רגיל להדק של M-16/M-4... יצא לי גם להרגיש הדק (שוב, לא בירי) של קולט דטקטיב- בDA הוא סביר, בSA נורא כיף.

מניסיוני אין מה להשוות בין הדק של רובה סער כמו M16 או M4 (ויריתי מספיק בשני הנשקים האלה), לזה של אקדח בין אם הוא DA או SA. אם אי פעם הרגשתי משהו קרוב דווקא להדק SA זה נשק הצלפים שלי (לשעבר). היה דומה מאוד..
אבל לגבי הרוס"רים, מדובר בשני דברים שונים המרגישים (לי לפחות) אחרת לגמרי.
הדק DA תמיד מרגיש לי ארוך כאורך הגלות. אין לי שום בעיה של קשב וריכוז, אבל גם אני מאבד ריכוז עד שאני מצליח להוציא כדור בהדק DA פשוט כי זה לוקח כל כך הרבה זמן.
הדק SA, ובכן.. במילה אחת- מושלם. אני נוהג להתלוצץ פה על האיכות של האקדח שלי וכמה שהוא יותר טוב משל כל האחרים, וברור שזה לא המצב תמיד, לא כשבודקים את כלל הרכיבים שיש באקדח. אבל על דבר אחד אני לא חושב שמישהו יערער פה, וזה על איכות ההדק של ה- TS שלי. לדעתי אין כמו הדק SA. אם אתה יכול לקנות אקדח עם הדק כזה- לך על זה. לא תאמין כמה הם מדוייקים מהכדור הראשון שתירה בהם עם אפס אימון. וכמה שתתאמן יותר- תתחיל להכניס כדורים אחד בתוך השני, כמו שאני מתחיל בזמן האחרון. מסתבר שאימונים משפרים יכולות. מי היה מאמין.... :shock:

שיהיה בהצלחה.
החלום:
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 22 ספטמבר 2016, 04:41

אם בהדקים עסקינן, יש השהו שמתקרב להדק סינגל. ה-M&P אחרי שהותקן בו הדק שטוח של Apex הוא לא נחות בהרבה מההדק סינגל משובח. גם מהלך קצר, גם משקל 800 גרם וגם חידוש טוב. היה שלב בו התלבטתי בירי מעשי בין ה-M&P לבין ה-TS כפלטפורמה לתחרויות בגלל המעלות של כל אחד מהם. בסוף בחרתי את ה-TS אבל ההתלבטות הייתה קשה. אבל ה-M&P המשופר שייך לנישה קטנה של אקדחים שהם טובים מאוד הן לנשיאה והן לתחרויות.

אם מדובר בכלי שהוא לנשיאה גרידא, למישהו שאין לו כוונות להשתתף בתחרויות או לירות הרבה מעל 1000 כדורים לשנה, לא הייתי ממהר להמליץ על M&P קנה ארוך ככלי ייחיד אלא אל כלים קומפקטיים יותר. כן הייתי ממליץ על הכלי כאקדח לרשיון ראשון ליורה מעשי שמעוניין גם לשאת את האקדח.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Archer750 » 22 ספטמבר 2016, 09:01

Wildwheat, אם הייתי יודע שיש לך כזה ידע הייתי מדבר איתך כבר במילואים...
בכל מקרה, תודה רבה לכל מי שעונה פה, זה ממש עוזר לי.
יכול להיות שתהיה לי אפשרות לקבל את האקדח שהיה של סבא שלי, CZ כלשהו (לא יודע בדיוק איזה דגם) ואני רוצה לדעת- מה צריך לבדוק באקדח לפני שלוקחים? חוץ מנוחות ומשקל, שהם תלויים בדגם- איך אני בודק מצב תחזוקה של אקדח?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 22 ספטמבר 2016, 09:28

בכל מקרה כשאתה קונה אקדח, תצטרך לעבור דרך מטווח שיעביר לך אימון ויבצע בדיקה לנשק.
אני הייתי מעביר לבדיקת נשק יסודית את האקדח ,מוודא לפני רכישה זמינות חלפים לאקדח, גם באקדח שלא ירה יתכן בלאי קפיצים וכו׳ כתוצאה מקורוזיה.
אקדח של הסבא יכול להיות cz 75 שדי כבד לנשיאה או cz 83 שאמנם ״רק״ 9 מ״מ קצר אבל הוא אקדח קומפקטי, אמין, רב כדורי ויש יבואן שעומד מאחוריו עם שירות וחלפים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד