חידוש ברגע אחרון

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חידוש ברגע אחרון

על ידי Tan1971 » 02 אוקטובר 2016, 14:48

שילמתי אגרה, החתמתי את הרופא עשיתי טעות ואת מטווח בתאריך מועד פקיעת הרישיון. המטווח נתן לי את הניירת ואחרי החג אתן לפקיד הרישוי. השאלה היא האם הוא יכול לתת רישיון זמני עד לקבלת הכרטיס פלסטיק?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: חידוש ברגע אחרון

על ידי Noy_haslik » 02 אוקטובר 2016, 16:58

מה תוקף הרשיון שלך בדיוק ובאיזה תאריך עשית את החידוש?
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 02 אוקטובר 2016, 17:55

למיטב זכרוני, אתה צריך לבצע חידוש כל עוד לא עבר התאריך הרשום על הרישיון.
ז.א התאריך שבו ביצעת את המטווח צריך להיות עד (כולל) תאריך פקיעת הרישיון.
המטווח זה הדבר האחרון שצריך להיות בשרשרת החידוש.
מהמטווח אתה יוצא עם נייר (רישיון זמני) חתום על ידי המטווח וכל שאר הניירת נשלחת על ידי המטווח למשרד לבטחון הפנים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Tan1971 » 02 אוקטובר 2016, 21:52

יום שישי האחרון טווחתי ובסוף היום (שישי) פג הרישיון, על המסמכים כתוב שתוך 72 שעות המטווח או אם אתה רוצה אתה יכול לתת לפקיד הרישוי את המסמכים , כך שזה משאיר אותי בלי מסמכים. כך שנראה לי שפקיד הרישוי נותן רשיון זמני, כמו בפעם הראשונה, או שלא?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Noy_haslik » 02 אוקטובר 2016, 23:07

נראה לי שאתה עושה קצת סלט.
האם אתה קונה אקדח חדש ולא היה לך רשיון לפני ובעצם עברת את האימון עכשיו?
האם אתה מחדש רשיון פרטי?
אם אתה מחדש רשיון אז המטווח חתם לך על רשיון ״זמני״ מנייר שתקף גם ל3 שנים עד שיגיע לך הרשיון פלסטיק בדואר ואין לך שום צורך להעביר כלום לפקיד רישוי.
אם אתה קונה אקדח חדש ונגמר לך התוקף של ה״אישור המותנה״ לרכישת אקדח וכבר רכשת אקדח ועברת אימון לפני שפג תוקף האישור אז זה בסדר ואתה צריך ללכת לפקיד הרישוי שידפיס לך רשיון חדש על דף נייר.
בבקשה תסביר מה המקרה שלך כי יש פה דברים לא ברורים בכלל..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Tan1971 » 03 אוקטובר 2016, 11:09

ההערה מקובלת, אסביר את המצב. יש לי אקדח ורישיון בעילה של משמר ואחרי שלוש שנים הוא פג ביום שישי 30.09.16. במסגרת חידוש הרישיון להוראת שעה עשיתי את את כל התהליך, אגרה,בדיקה רפואית ומטווח עד 30.9. אני או נציג המטווח אמורים להעביר את הניירת למשרד בט"פ תוך 72 שעות (לא שלושה ימי עבודה). שאלתי היא האם פקיד הרישוי מנפיק רישיון זמני עם ארכה של חודשיים עד לקבלת הכרטיס פלסטיק, מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Noy_haslik » 03 אוקטובר 2016, 11:21

כשאתה מסיים את האימון לחידוש רשיון המטווח מזין את זה במחשב והבט"פ מקבלים את זה.
המטווח גם מעביר את הטפסים ידנית אבל זה לא חייב להיות תוך 72 שעות..ברגע שסיימת את האימון אתה לא צריך להעביר שום טפסים וסיימת את התהליך בעצם. כשסיימת את האימון הייתה אמור לקבל רשיון זמני בצבע סגול עם החותמת של המדריך ושל המנהל מטווח. לרשיון הזה יש תוקף של 3 שנים כמו התוקף של הרשיון פלסטיק שיגיע אילך בדואר תוך 3 חודשים.
האם לא קיבלת מהמטווח את הרשיון הזמני בסיום הירי?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חן ארצי » 03 אוקטובר 2016, 12:49

הנייר שאתה מקבל במטווח, זה הרישיון הזמני שלך עד שיגיע הפלסטיק. בדרך כלל המטווח אמור להעביר את יתר הניירת למשרד בטפ.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 03 אוקטובר 2016, 21:12

Noy_haslik כתב:כשאתה מסיים את האימון לחידוש רשיון המטווח מזין את זה במחשב והבט"פ מקבלים את זה.
המטווח גם מעביר את הטפסים ידנית אבל זה לא חייב להיות תוך 72 שעות..ברגע שסיימת את האימון אתה לא צריך להעביר שום טפסים וסיימת את התהליך בעצם. כשסיימת את האימון הייתה אמור לקבל רשיון זמני בצבע סגול עם החותמת של המדריך ושל המנהל מטווח. לרשיון הזה יש תוקף של 3 שנים כמו התוקף של הרשיון פלסטיק שיגיע אילך בדואר תוך 3 חודשים.
האם לא קיבלת מהמטווח את הרשיון הזמני בסיום הירי?

חידשתי רישיון ב21/08/2016 (מטווח), כמה ימים לפני המטווח נכנסתי לאתר הבט"פ לעמוד "חידוש רישיון לנשיאת כלי ירייה פרטי"
מתחת ל"הסבר לקבלת שירות , הודעה לציבור מטעם האגף לרישוי ולפיקוח כלי ירייה, אוקטובר 2015​" יש קישור ל"הסבר לתהליך חידוש רישיון" והיה שם הסבר שמתוכו אני זוכר את המשפט (שגם כתוב ברישיון הזמני) שכתוב תחת הסעיף "בדיקה וזיהוי כלי יריה" :
"טופס זה ימסר ידנית לפקיד רישוי ע"י מנהל המטווח לאחר ההכשרה. לחילופין , על פי בקשתך המפורשת , יועבר לידך, על מנת למוסרו ישירות ולא יאוחר מ72 שעות , לידי פקיד הרישוי" סוף ציטוט)
נכנסתי עכשיו לאתר הבט"פ לעמוד של "חידוש רישיון לנשיאת כלי ירייה פרטי".
כשאתה לוחץ עכשיו על הקישור ל"הסבר לתהליך חידוש רישיון" אתה מגיע למסמף PDF הזה:
http://mops.gov.il/Documents/Publicatio ... ep2016.pdf
שים לב לשם המסמך : fa_license_renewal_guide_sep2016.pdf .
כנראה שינוי זה בעקבות מקרים מדווחים על בעלי רישיון משמר\אחר אשר לא מקבלים חידוש בדואר ומאבדים רשיונם.

כדרך אגב , ביצעתי כמה מטווחים השנה בנשק הצפון במגדל העמק , בזמן החידוש המטווח והחנות במגדל העמק נסגרו (עבדה רק החנות בנצרת עילית) ולכן נאלצתי לבצע חידוש במטווח גניגר , אם על פי ההוראות אני לא חייב לבצע מטווח אלה רק בדיקת תקינות (שכאמור המטווח של נשק הצפון סגור והם לא יכולים לבצע) , איך המטווח בגניגר אמור לדעת על כך?

שאלה נוספת לנוי:
הרישיון שלי מסתיים בסוף החודש , עדין לא קיבלתי את רישיון הפלסטיק.
דפי החידוש מכילים :1."בדיקה וזיהוי כלי היריה" 2."רישיון ארעי לכלי היריה" 3."אישור בדיקה,הדרכה ואימון ירי"
על 1 ו 3 יש צורך בחתימה וחותמת שלמדריך הירי + מנהל מתקן ההכשרה.
בבית ראיתי שיש לי חתימת שניהם בשניהם אבל חותמת יש לי רק בדף של בדיקה וזיהוי כלי היריה.
כמה זה קריטי? (לא שאלתי אותם עדין כי התכוננתי לגשת למטווח במהלך החודש הזה , אבל הסקרנות הרגה את החתול אז אני שואל אותך)
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Noy_haslik » 03 אוקטובר 2016, 21:59

argra11 כתב:
Noy_haslik כתב:
כדרך אגב , ביצעתי כמה מטווחים השנה בנשק הצפון במגדל העמק , בזמן החידוש המטווח והחנות במגדל העמק נסגרו (עבדה רק החנות בנצרת עילית) ולכן נאלצתי לבצע חידוש במטווח גניגר , אם על פי ההוראות אני לא חייב לבצע מטווח אלה רק בדיקת תקינות (שכאמור המטווח של נשק הצפון סגור והם לא יכולים לבצע) , איך המטווח בגניגר אמור לדעת על כך?

לא הבנתי למה אתה לא חייב לבצע את האימון ורק אימות, האם עשית בשנה האחרונה הדרכה ואימון של 50 כדורים במגדל העמק? (לא י"רי חופשי") האם קנית אקדח חדש בשנה האחרונה?
אם כן אז אתה לא חייב לבצע אימון כמו שרשמת ורק בדיקת תקינות ואימות. איך גניגר יודעים על זה? בד"כ מומלץ לבצע את האימות באותו מקום שעשית את האימון או לקבל מהם אישור על כך ולהציג את זה למטווח בגניגר. אחרת אין להם דרך לדעת שבאמת עשית את האימון. בגדול הם יכולים לסמוך עליך ולהזין את זה בתור אימות במחשב ואם לא ביצעת אימון זה יופיע במחשב של הבט"פ ויעשו לך בעיות.

שאלה נוספת לנוי:
הרישיון שלי מסתיים בסוף החודש , עדין לא קיבלתי את רישיון הפלסטיק.
דפי החידוש מכילים :1."בדיקה וזיהוי כלי היריה" 2."רישיון ארעי לכלי היריה" 3."אישור בדיקה,הדרכה ואימון ירי"
על 1 ו 3 יש צורך בחתימה וחותמת שלמדריך הירי + מנהל מתקן ההכשרה.
בבית ראיתי שיש לי חתימת שניהם בשניהם אבל חותמת יש לי רק בדף של בדיקה וזיהוי כלי היריה.
כמה זה קריטי? (לא שאלתי אותם עדין כי התכוננתי לגשת למטווח במהלך החודש הזה , אבל הסקרנות הרגה את החתול אז אני שואל אותך)

אתה מדבר על הטפסים שהדפסת מהאתר של הבט"פ ולא על מה שמקבלים בדואר.
אז ככה: בנוסף לדפים שציינת יש: טופס עמידה על התבחין שלך והצהרת בריאות.
המטווח צריך לקחת ממך את כל הטפסים חוץ מ:"רישיון ארעי לכלי היריה" ו"אישור בדיקה,הדרכה ואימון ירי". רק על האישור אימון צריך להיות חותמת. בנוסף יש חותמת על ה""בדיקה וזיהוי כלי היריה" אבל החלק הזה נשאר אצל המטווח ומועבר למט"פ.
הבט"פ מתחייבים לשלוח את הרשיון פלסטיק עד 3 חודשים ולכן עד שהוא יגיע אתה צריך ללכת עם הטופס: "רישיון ארעי לכלי היריה" ו"אישור בדיקה,הדרכה ואימון ירי" חתום. התוקף של הרשיון הזה הוא גם ל3 שנים.
אני מקווה שהבנת אותי, בכל מקרה אם יש לך עוד שאלות תיצור איתי קשר בנייד.
ד"א הטפסים שמורדים מהאינטרנט לא מסודרים נכון אז במטווח צריכים לגזור את 2 הדפים ולתת לך רק את החלק שרלוונטי אליך. יכול להיות שבמקום לגזור הם צילמו והביאו לך העתק. אבל אתה מחוייב ללכת רק עם הדפים שציינתי למעלה.
מקווה שעזרתי,
נוי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Tan1971 » 04 אוקטובר 2016, 20:33

מחר אני אגיש את הטפסים החתומים שהדפסתי (אחרי שאעשה העתק) בשביל לעשות סדר בין אישור מטווח, זיהוי הכלי ורישיון ארעי, דרך אגב שמתי לב שהתוקף של הרישיון הארעי הוא לשלוש שנים וארבעה החודשים. שינוי מדיניות?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GA1 » 04 אוקטובר 2016, 23:09

לא. פשוט פיזור החידושים על פני השנה. היה עומס תקופתי של הוצאות רישיון, אז כדי שלא יווצר עומס זהה כעבור שנה או שלוש - פשוט מחלקים את כולם על פני השנה.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Tan1971 » 05 אוקטובר 2016, 12:54

הייתי בלשכה של רמלה הדלפק סגור ומישהי מאחורי פרגוד צועקת שאין קבלת קהל בלי תור. נכנסתי לאתר חייגתי לזימון תורים, הקו לא פעיל, ניסיתי דרך הלינק לקבוע תור הגעתי לאתר שידורית, איך מזמינים תור?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GA1 » 05 אוקטובר 2016, 13:13

חייג 8657 *
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Tan1971 » 05 אוקטובר 2016, 14:38

תודה גיל, חייגתי והנציגה אמרה כבר הנפיקו לך את הכרטיס אתה לא צריך כלום. משהו לא מסתדר לי. נראה לי שאחזור למטווח שהוא יעביר את הניירת אם יש צורך בכך.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד