מטווח העיר נתניה - טווחתי ונהניתי.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מטווח העיר נתניה - טווחתי ונהניתי.
טווחתי שם היום שוב, אחרי הרבה זמן...
חייב לציין לחיוב את השירות המאוד סבלני שקיבלתי שם.
חייב לציין לחיוב את עדן המקצוענית
ואת אבי (רובין, הבעלים) ההוגן.
מבזק למי שלא עוקב:
מזה מספר שבועות המטווח חזר לפעול.
חנות המסחר בנשק טרם קיבלה את האישור לפעול.
זה אומר שניתן להגיע, לטווח - בנשק שלך או בכלי של המטווח (יריתי בזיג P320! פוסט נפרד מובטח) וגם לקנות אביזרים כגון נרתיקים וכו' (לא מחסניות ולא חלקי נשק).
גם מי שנשקו מופקד אצלם - נמצא לו פיתרון ע"י נציג של הבט"פ שיגיע באופן תקופתי וישחרר נשקים לבעליהם.
ראיתי אותם מתנהלים באדיבות ובסבלנות עם לקוחה שנשקה מופקד שם, עם חיילים שהגיעו לאימון, עם עוד לקוחה פרטית בחידוש (Women Power) ועוד כמה גברים רמבואים.
כולם קיבלו מענה.
כולם קיבלו שירות אדיב.
וכל מי שהיה בעל ניירות מתאימים ירה והודרך.
תגידו מה שתגידו על סגירת הברז הזמנית והארוכה שירדה עליהם (בעצם אל תגידו, אנשים סתם אוהבים לבחוש בקלחת...) - אני תמיד קיבלתי מהמקום הזה ומהאנשים האלה שירות טוב.
גם לפני שנה (דידי רובין), גם לפני 18 שנה (עדיין דידי) וגם היום (אבי רובין, עדן, תומר וכמובן מדריך הירי).
מאחל להם בהצלחה. ושנשמע בשורות טובות במהרה.
חייב לציין לחיוב את השירות המאוד סבלני שקיבלתי שם.
חייב לציין לחיוב את עדן המקצוענית
ואת אבי (רובין, הבעלים) ההוגן.
מבזק למי שלא עוקב:
מזה מספר שבועות המטווח חזר לפעול.
חנות המסחר בנשק טרם קיבלה את האישור לפעול.
זה אומר שניתן להגיע, לטווח - בנשק שלך או בכלי של המטווח (יריתי בזיג P320! פוסט נפרד מובטח) וגם לקנות אביזרים כגון נרתיקים וכו' (לא מחסניות ולא חלקי נשק).
גם מי שנשקו מופקד אצלם - נמצא לו פיתרון ע"י נציג של הבט"פ שיגיע באופן תקופתי וישחרר נשקים לבעליהם.
ראיתי אותם מתנהלים באדיבות ובסבלנות עם לקוחה שנשקה מופקד שם, עם חיילים שהגיעו לאימון, עם עוד לקוחה פרטית בחידוש (Women Power) ועוד כמה גברים רמבואים.
כולם קיבלו מענה.
כולם קיבלו שירות אדיב.
וכל מי שהיה בעל ניירות מתאימים ירה והודרך.
תגידו מה שתגידו על סגירת הברז הזמנית והארוכה שירדה עליהם (בעצם אל תגידו, אנשים סתם אוהבים לבחוש בקלחת...) - אני תמיד קיבלתי מהמקום הזה ומהאנשים האלה שירות טוב.
גם לפני שנה (דידי רובין), גם לפני 18 שנה (עדיין דידי) וגם היום (אבי רובין, עדן, תומר וכמובן מדריך הירי).
מאחל להם בהצלחה. ושנשמע בשורות טובות במהרה.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
Re: מטווח העיר נתניה - טווחתי ונהניתי.
GA1 כתב:גם מי שנשקו מופקד אצלם - נמצא לו פיתרון ע"י נציג של הבט"פ שיגיע באופן תקופתי וישחרר נשקים לבעליהם.
ראיתי אותם מתנהלים באדיבות ובסבלנות עם לקוחה שנשקה מופקד שם
אז הגענו למצב בתחום הזה שאנחנו מציינים לטובה בתי עסק שהתנהלו באדיבות ובסבלנות כלפי לקוחה שהרכוש שלה כלוא אצלם? שהלקוחות צריכים לתאם עם המטווח מתי איש בט"פ יגיע לשחרר להם את הכלים ולהתייצב בדום מתוח באותו מועד כי איש בט"פ לא מגיע כל יום (ואולי לא כל שבוע) למטווח?
כנראה שזה רק אני, אבל אם על התנהלות כזו מתפרסם בסליק פוסט משבח ומהלל, אנחנו קובעים רף מאוד נמוך לבתי העסק שאנחנו מבקרים בהם ומשאירים אצלם ממיטב כספנו. יש לי זכרונות נהדרים מדידי וממטווח העיר בזמנו - אבל אם אני הייתי נוסע לחו"ל לחודש ומגלה כשאני חוזר שהנשק שלי נשאר במטווח לפרק זמן לא מוגדר, לא הייתה עוזרת כל האדיבות והסבלנות שבעולם.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
ידידי, אתה מקסימום יכול לומר שההערכה שלי אליהם הפריעה לי לראות את ההגיון שלך. אבל לא שהרף שאנחנו מציבים נמוך.
אני ידעתי שברגע שאגיד משהו עליהם - גם אם הוא טוב - עקב המצב הבלתי נסבל שנוצר - יהיה מי שיציין עד כמה המצב דפוק, ויפנה אצבע מאשימה למטווח.
אני מתריע מראש - אני הולך לדבר לפי הגישה שלי, שמשתדלת לדון לכף זכות ולא מטילה אשמה כל עוד לא הוכחה:
בית העסק לא כלא את הנשקים. החלטת הרשויות כלאה אותם.
הרשויות גם הקציבו פתרון מינימלי בדמות מישהו שיגיע פעם ב... (לא ידוע, גם לא התאריך הקרוב) כדי לשחרר את הנשקים הכבולים.
הן ידי הלקוח כבולות והן ידי המוכר כבולות.
נשמע לי בלתי מספק. מצד הרשויות.
אתה כן יכול לטעון שבית העסק אחראי לתוצאה שנגרמה - כפי הנראה עקב התנהלותו.
זה עדיין לא אומר שלא צריך להעריך את האופן שבו הם ממשיכים לתת שירות למרות הגזירות. כן, גם אם הגזירות הן תוצאה של פעילותם.
אני רואה כאן בית מסחר שלוקח אחריות, סופג את הנזק התדמיתי וממשיך לטווח ארוך.
זה בעיניי מוערך.
ייתכן שאין מה להתגאות בשגיאות שאולי נעשו וכנראה הביאו לגזירה - אבל להמשיך להחזיק את בית העסק בעל המוניטין - למרות המצב, למרות הנזק התדמיתי - וכדי בסופו של עניין (ועוד לא הגענו לסופו) - להמשיך ולשרת לקוחות בשוק המצומצם הזה - זה בעיניי כן ראוי להערכה.
מכל התלונות הנזעמות, השמועות בפורומים וכו' - אני מסכים עם הביקורת על העמימות וחוסר הוודאות שעלתה מן התשובות שלהם במהלך התקופה בה היו סגורים לגמרי, כולל המטווח.
עם זאת - גם כאן מתאים לי לדון אותם לכף זכות ולהבין שחוסר הוודאות היה קיים גם עבורם מצד הרשויות. ייתכן שהאופטימיות שהפגינו לא החזיקה מים אצל מי ששילם על נשק ותוקף האישור שלו הצטמצם מיום ליום עד שפג - ומנגד - מה יכלו לעשות? להמשיך לקוות ולפעול ככל יכולתם לשוב לעסקים.
שוב, אין לי מושג מה היה שם. אבל מבחינתי אם הם לא היו ממשיכים קדימה בלי להתייאש - היום לא הייתי טווח בנשק שאני מחכה לו שנה וחצי - ועושה את זה אצל יבואן רשמי, שנמצא 20 דקות מהבית שלי, ואני זוכר לו שירות טוב עוד מלפני 20 שנה.
אז אולי אני קצת אוהד מדי, וייתכן שיש מה לבוא אליהם בטענות לגבי איך הגיעו למצב הזה, אבל
שגיאה לא הופכת לטעות - עד שאתה מסרב לתקן אותה
והם המשיכו וממשיכים לתקן.
אם היו מרימים ידיים ויוצאים מהעסק - הייתי מתאכזב מהם.
הם לא עשו את זה. הם לא הרימו ידיים.
לכן מבחינתי - שיהיה להם רק בהצלחה.
נתראה בעוד שנה ובעוד 20.
אני ידעתי שברגע שאגיד משהו עליהם - גם אם הוא טוב - עקב המצב הבלתי נסבל שנוצר - יהיה מי שיציין עד כמה המצב דפוק, ויפנה אצבע מאשימה למטווח.
אני מתריע מראש - אני הולך לדבר לפי הגישה שלי, שמשתדלת לדון לכף זכות ולא מטילה אשמה כל עוד לא הוכחה:
הרשויות גם הקציבו פתרון מינימלי בדמות מישהו שיגיע פעם ב... (לא ידוע, גם לא התאריך הקרוב) כדי לשחרר את הנשקים הכבולים.
זה עדיין לא אומר שלא צריך להעריך את האופן שבו הם ממשיכים לתת שירות למרות הגזירות. כן, גם אם הגזירות הן תוצאה של פעילותם.
זה בעיניי מוערך.
ייתכן שאין מה להתגאות בשגיאות שאולי נעשו וכנראה הביאו לגזירה - אבל להמשיך להחזיק את בית העסק בעל המוניטין - למרות המצב, למרות הנזק התדמיתי - וכדי בסופו של עניין (ועוד לא הגענו לסופו) - להמשיך ולשרת לקוחות בשוק המצומצם הזה - זה בעיניי כן ראוי להערכה.
מכל התלונות הנזעמות, השמועות בפורומים וכו' - אני מסכים עם הביקורת על העמימות וחוסר הוודאות שעלתה מן התשובות שלהם במהלך התקופה בה היו סגורים לגמרי, כולל המטווח.
עם זאת - גם כאן מתאים לי לדון אותם לכף זכות ולהבין שחוסר הוודאות היה קיים גם עבורם מצד הרשויות. ייתכן שהאופטימיות שהפגינו לא החזיקה מים אצל מי ששילם על נשק ותוקף האישור שלו הצטמצם מיום ליום עד שפג - ומנגד - מה יכלו לעשות? להמשיך לקוות ולפעול ככל יכולתם לשוב לעסקים.
שוב, אין לי מושג מה היה שם. אבל מבחינתי אם הם לא היו ממשיכים קדימה בלי להתייאש - היום לא הייתי טווח בנשק שאני מחכה לו שנה וחצי - ועושה את זה אצל יבואן רשמי, שנמצא 20 דקות מהבית שלי, ואני זוכר לו שירות טוב עוד מלפני 20 שנה.
אז אולי אני קצת אוהד מדי, וייתכן שיש מה לבוא אליהם בטענות לגבי איך הגיעו למצב הזה, אבל
נתראה בעוד שנה ובעוד 20.
-------
אגב, אם היה מגיע (או אם יגיע) מישהו מהבט"פ אליהם פעם בשבוע - כדי שלפחות הלקוחות לא יהיו שבויים (זה בסדר להעניש את העסק, לא את האזרחים) - אז זה היה נקרא מענה הולם מצד הרשויות.
אתה יודע מה... פעמיים בחודש גם טוב. בתאריכים קבועים מראש.
אז היית יכול לבודד את העסק ואת הסנקציות המופעלות נגדו - מן הלקוחות השבויים בענישה הקולקטיבית הזו.
(כן מגיע, לא מגיע, זה לא משנה. יש חוק ושיאכפו מה שצריך).
אז לא היתה לי בעייה לבוא בטענות למטווח נטו.
דווקא ההתנהלות לאור הסנקציה הקשה (והנזק התדמיתי הנגרם ממנה) - מעוררת בי הערכה.
לא חסרים עסקים שהיו נשברים.
זה לא קרה.
אז שיישאו בתוצאות, ובנזק, ושימשיכו.
אני נשאר לקוח.
אתה יודע מה... פעמיים בחודש גם טוב. בתאריכים קבועים מראש.
אז היית יכול לבודד את העסק ואת הסנקציות המופעלות נגדו - מן הלקוחות השבויים בענישה הקולקטיבית הזו.
(כן מגיע, לא מגיע, זה לא משנה. יש חוק ושיאכפו מה שצריך).
אז לא היתה לי בעייה לבוא בטענות למטווח נטו.
דווקא ההתנהלות לאור הסנקציה הקשה (והנזק התדמיתי הנגרם ממנה) - מעוררת בי הערכה.
לא חסרים עסקים שהיו נשברים.
זה לא קרה.
אז שיישאו בתוצאות, ובנזק, ושימשיכו.
אני נשאר לקוח.
-------
GA1 כתב:ידידי, אתה מקסימום יכול לומר שההערכה שלי אליהם הפריעה לי לראות את ההגיון שלך. אבל לא שהרף שאנחנו מציבים נמוך.
זה בעיניי מוערך.
נתראה בעוד שנה ובעוד 20.
גיל,
לא בגלל נשוא ההודעה שלך אני מגיב, מכיוון כל אחד יכול לראות את הדברים מזווית הראייה שלו, אלא בגלל אופיה ובגלל הטון שלך.
כל הכבוד לך!
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
תודה
-------
WEBART כתב:
מצטרף , 1+
גיל,
לא בגלל נשוא ההודעה שלך אני מגיב, מכיוון כל אחד יכול לראות את הדברים מזווית הראייה שלו, אלא בגלל אופיה ובגלל הטון שלך.
כל הכבוד לך!
מצטרף , 1+
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
בלי להתייחס לעסק שאני לא מכיר,
אחזקת כלי הנשק המופקדים כבני ערובה ע"י פקידי הבט"פ למשך זמן כה רב בטוח לא הייתה מגובה ע"י בית משפט.
חבל שלא נמצא עו"ד שיעתור נגדם וישים סוף לפארסה הזו, אם אני בעל העסק הייתי מכנס את כל הלקוחות השבויים, מגבש עתירה משותפת ואפילו מממן אותה אם יש לי יכולת.
אחזקת כלי הנשק המופקדים כבני ערובה ע"י פקידי הבט"פ למשך זמן כה רב בטוח לא הייתה מגובה ע"י בית משפט.
חבל שלא נמצא עו"ד שיעתור נגדם וישים סוף לפארסה הזו, אם אני בעל העסק הייתי מכנס את כל הלקוחות השבויים, מגבש עתירה משותפת ואפילו מממן אותה אם יש לי יכולת.
- סליקאי טיטניום

באופן אישי, להבא אחשוב פעמיים אם להפקיד נשק אצל סוחר כלשהו לקראת נסיעה לחו"ל, בידיעה שקיימת אפשרות שיתפס.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:באופן אישי, להבא אחשוב פעמיים אם להפקיד נשק אצל סוחר כלשהו לקראת נסיעה לחו"ל, בידיעה שקיימת אפשרות שיתפס.
לא רוצה "לחטוף" את השרשור לנושא שלא קשור ישירות, אבל איזו עוד אלטרנטיבה יש?
במשטרה אי אפשר להפקיד, ובלי להכיר את כל ענף הנשק בארץ ללקוח הממוצע אין אפשרות לדעת מראש שעסק כלשהו בצרות עם הבט"פ.
איפה כן בטוח להפקיד? כספת בבית שאין לי שליטה או בקרה על מה קורה ה כשאני לא נמצא זמן רב?
באתי ללמוד
זה כמו לא לנסוע באוטו כי יש קטל בדרכים.
אני מפקיד אצל סוחר.
יש גבול למה אפשר לצפות וכמה להתכונן.
גם נפגעי הפיגוע אתמול - לא משנה כמה חמושים ומיומנים היו - מה שקרה זה מה שקרה.
נכון, גם עם מטווח רמת גן או קל-וי היה סיפור פעם, אבל הץבסוף הוציאו את כל הנשקים מאחד והעבירו לשני. כי הראשון הרים ידיים. נתניה רצו לשרוד. ומצליחים.
אני מפקיד אצל סוחר.
יש גבול למה אפשר לצפות וכמה להתכונן.
גם נפגעי הפיגוע אתמול - לא משנה כמה חמושים ומיומנים היו - מה שקרה זה מה שקרה.
נכון, גם עם מטווח רמת גן או קל-וי היה סיפור פעם, אבל הץבסוף הוציאו את כל הנשקים מאחד והעבירו לשני. כי הראשון הרים ידיים. נתניה רצו לשרוד. ומצליחים.
-------
ניר ל כתב:בלי להתייחס לעסק שאני לא מכיר,
מצד אחד זה נשמע נהדר, מצד שני - זה כמו לתבוע את המעסיק שלך.
אז מילא אם היו מעסיקים אחרים בתחום... אבל זה מקור לחמם היחיד בתחום.
אתה יכול לומר עד מחר שזה לא צריך להיות כך במדינה מתוקנת, אבל שיקום הדון-קישוט הראשון ונראה.
האמירה תהיה צודקת, אבל לא בטוח שחכמה - אם אתה רוצה להמשיך ולשרוד בענף, לצאת נגד המעסיק ובמקרה זה - משרד ממשלתי (כן, אני יודע שיש מנגנונים שמבקרים אותו ונועדו להגן על הצדק בשלטון החוק והדמוקרטיה וכו') - זו משימה למי שאין לו מה להפסיד.
המחיר גבוה מצמצום הנזק.
לאזרחים זה משתלם.
אבל כמה כבר אזרחים תקועים עם כלי שם?
כמה מהם נחושים?
זה משהו שאזרח עם נשק תקוע ירים איתו את הדגל. אבל כמו שזה נראה - בנקודת הזמן הזו - העניינים יסתדרו לבסוף.
-------
לפני כשנה חידשתי את הרישיון במטווח העיר בנתניה.
היתי מאוד מרוצה מהשירות והיחס.
עם זאת, אני חושב שההתנהלות של החנות (כפי שהוצגה כאן) הייתה לוקה בחסר מצדם כלפי הלקוח. אני מבין שתפסו אותם בביצים ולחצו חזק חזק, אך היה חוסר שקיפות כלפי אותם לקוחות שנקלעו כבני ערובה (לא משנה מי האשם האמיתי) עם נשקיהם. החנות הייתה, לדעתי, יכולה להתנהל אחרת ולא לשחרר הודעות כל שבוע שבשבוע הבא הכל יסודר. לטעון שהם לא ידעו על מה המהומה, לא ישמע אמין. לטעון שגם אותם הוחזקו בערפל - לא ישמע מופרך במדינת ישראל. עם זאת, החנות הייתה יכולה לפרסם הודעה מסודרת, גם כאן (ולנצל את הבמה ואת נפח התעבורה של הפורום) ולהסביר את הסיטואציה ומה הכיוון להמשך (גם להגיד שאין להם מושג זה להגיד משהו).
אני מקווה שהחנות תחזור גם להיות חנות ולא רק מטווח. גם ככה אפשר לספור על שתי הידיים את כמות המטווחים והחנויות הפעילים בארץ.
שיהיה המון בהצלחה ומי יתן וזו תהיה הזדמנות לפתיחת דף חדש !
היתי מאוד מרוצה מהשירות והיחס.
עם זאת, אני חושב שההתנהלות של החנות (כפי שהוצגה כאן) הייתה לוקה בחסר מצדם כלפי הלקוח. אני מבין שתפסו אותם בביצים ולחצו חזק חזק, אך היה חוסר שקיפות כלפי אותם לקוחות שנקלעו כבני ערובה (לא משנה מי האשם האמיתי) עם נשקיהם. החנות הייתה, לדעתי, יכולה להתנהל אחרת ולא לשחרר הודעות כל שבוע שבשבוע הבא הכל יסודר. לטעון שהם לא ידעו על מה המהומה, לא ישמע אמין. לטעון שגם אותם הוחזקו בערפל - לא ישמע מופרך במדינת ישראל. עם זאת, החנות הייתה יכולה לפרסם הודעה מסודרת, גם כאן (ולנצל את הבמה ואת נפח התעבורה של הפורום) ולהסביר את הסיטואציה ומה הכיוון להמשך (גם להגיד שאין להם מושג זה להגיד משהו).
אני מקווה שהחנות תחזור גם להיות חנות ולא רק מטווח. גם ככה אפשר לספור על שתי הידיים את כמות המטווחים והחנויות הפעילים בארץ.
שיהיה המון בהצלחה ומי יתן וזו תהיה הזדמנות לפתיחת דף חדש !
- סליקאי זהב

GA1 כתב:זה משהו שאזרח עם נשק תקוע ירים איתו את הדגל. אבל כמו שזה נראה - בנקודת הזמן הזו - העניינים יסתדרו לבסוף.
אני אישית לא מוכן לקבל כזו תשובה.
זה שוב ה"יהיה בסדר" המעצבן של הישראלים שחושבים שככה אפשר לנפנף מישהו שרוצה לקבל תשובות קונקרטיות.
אז לא, "יהיה בסדר" זו תשובה אולי שמתאימה לחייל טירון בצבא ולא של עסק שמכבד את עצמו.
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:GA1 כתב:זה משהו שאזרח עם נשק תקוע ירים איתו את הדגל. אבל כמו שזה נראה - בנקודת הזמן הזו - העניינים יסתדרו לבסוף.
אני אישית לא מוכן לקבל כזו תשובה.
זה שוב ה"יהיה בסדר" המעצבן של הישראלים שחושבים שככה אפשר לנפנף מישהו שרוצה לקבל תשובות קונקרטיות.
אז לא, "יהיה בסדר" זו תשובה אולי שמתאימה לחייל טירון בצבא ולא של עסק שמכבד את עצמו.
אני מבין מה שאתה אומר, אבל אל תשפוט אדם לפני שתגיע למצבו.
אתה ממש לא היית רוצה לעמוד במבחן שהם עמדו ואני לא בטוח שהתשובות שהיית עונה ללקוחות שלך היו טובות יותר משלהם.
תהיה בטוח שהם שיקפו את המציאות כפי שהייתה ידועה להם, וחוסר הוודאות שהם תקשרו ללקוחות היה חוסר הודאות שלהם בפני המשרד לבט"פ.
חוץ מזה.. אף פעם לא מזיק לפרגן ולהגיד מילה טובה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר