שאלות לפני קניית אקדח חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלות לפני קניית אקדח חדש
אהלן לכולם,
אני חדש בעניין האקדחים והייתי מעוניין בקניית אקדח לנשיאה יומיומית להגנה עצמית.
חשבתי על ה glock26 דור 4 ואשמח לשמוע על חלופות מעניינות.
אגב קראתי פה בפורום על כך שהוא קופצני בייחוד ביחס ל19 השאלה כמה זה משמעותי במובן של הגנה עצמית ולא ירי תחרותי לדוגמה.
נוסף על כך אם מישהו יודע מה ההבדל בין האמריקאי לאוסטרי ואם האוסטרי שווה את התוספת כסף עליו?
רציתי גם לדעת אם מישהו מכיר את המרכז הצפוני לקליעה בשפרעם ואפשר לקבל חוות דעת עליו? ( אם לא ניתן לשאול שאלות מהסוג הזה בפורום אשמח לדעת על כך)
תודה מראש לעונים
אני חדש בעניין האקדחים והייתי מעוניין בקניית אקדח לנשיאה יומיומית להגנה עצמית.
חשבתי על ה glock26 דור 4 ואשמח לשמוע על חלופות מעניינות.
אגב קראתי פה בפורום על כך שהוא קופצני בייחוד ביחס ל19 השאלה כמה זה משמעותי במובן של הגנה עצמית ולא ירי תחרותי לדוגמה.
נוסף על כך אם מישהו יודע מה ההבדל בין האמריקאי לאוסטרי ואם האוסטרי שווה את התוספת כסף עליו?
רציתי גם לדעת אם מישהו מכיר את המרכז הצפוני לקליעה בשפרעם ואפשר לקבל חוות דעת עליו? ( אם לא ניתן לשאול שאלות מהסוג הזה בפורום אשמח לדעת על כך)
תודה מראש לעונים
- סליקאי ארד
Re: שאלות לפני קניית אקדח חדש
חלופות-
Beretta px4 subcompact
Hk usp2000 compact
Walther ppk
M&p shield
שניהם בערך באותו גודל ובעלי מאפיינים דומים, ההבדל העיקרי הוא במנגנון פעולה. (הדומה ביותר הוא m&p shield).
לגבי קופצניות- ככלל ככל שאקדח קטן יותר, הרתע יורגש יותר. הפתרון לכך הוא או להקטין קוטר תחמושת או להגדיל אקדח- הקטנת קוטר תפגע באפקטיביות של התחמושת והגדלת אקדח תפגע בהסלקה- בסוף כל אקדח שתבחר יהיה פשרה בין כמה גורמים.
לגבי המשמעות להגנה עצמית- תפעיל את הדמיון. אם אתה צריך לירות מטווח של כמה מטרים בודדים על דמות שמסתערת עליך זה כנראה לא רלוונטי, ואתה כנראה לא תצטרך להשתמש בכוונות. אם אתה מגדיל את הטווח ומוסיף אזרחים שצריך להימנע מלפגוע בהם המצב משתנה משמעותית.
בנוסף ככל שהקנה קצר יותר, הדיוק ייפגע גם כן- המשמעות היא שאקדחים סאב-קומפקטיים כמו מה שאתה מחפש מצריכים יותר זמן אימון כדי להגיע למיומנות גבוהה- פשוט תחשוב שלעיתים סחיטת ההדק מצריכה שתפעיל יותר כח מהמשקל של האקדח ולכן לכל טעות בסחיטת ההדק תוביל לסטיה ענקית בכיוון שאליו הקנה מופנה.
בעיני הרבה אנשים גלוק 19 הוא הפשרה המיטבית בין כל הנ"ל מכיוון שהוא ניתן להסלקה בצורה טובה מספיק.
Beretta px4 subcompact
Hk usp2000 compact
Walther ppk
M&p shield
שניהם בערך באותו גודל ובעלי מאפיינים דומים, ההבדל העיקרי הוא במנגנון פעולה. (הדומה ביותר הוא m&p shield).
לגבי קופצניות- ככלל ככל שאקדח קטן יותר, הרתע יורגש יותר. הפתרון לכך הוא או להקטין קוטר תחמושת או להגדיל אקדח- הקטנת קוטר תפגע באפקטיביות של התחמושת והגדלת אקדח תפגע בהסלקה- בסוף כל אקדח שתבחר יהיה פשרה בין כמה גורמים.
לגבי המשמעות להגנה עצמית- תפעיל את הדמיון. אם אתה צריך לירות מטווח של כמה מטרים בודדים על דמות שמסתערת עליך זה כנראה לא רלוונטי, ואתה כנראה לא תצטרך להשתמש בכוונות. אם אתה מגדיל את הטווח ומוסיף אזרחים שצריך להימנע מלפגוע בהם המצב משתנה משמעותית.
בנוסף ככל שהקנה קצר יותר, הדיוק ייפגע גם כן- המשמעות היא שאקדחים סאב-קומפקטיים כמו מה שאתה מחפש מצריכים יותר זמן אימון כדי להגיע למיומנות גבוהה- פשוט תחשוב שלעיתים סחיטת ההדק מצריכה שתפעיל יותר כח מהמשקל של האקדח ולכן לכל טעות בסחיטת ההדק תוביל לסטיה ענקית בכיוון שאליו הקנה מופנה.
בעיני הרבה אנשים גלוק 19 הוא הפשרה המיטבית בין כל הנ"ל מכיוון שהוא ניתן להסלקה בצורה טובה מספיק.
נערך לאחרונה על ידי גיא123 בתאריך 22 אוקטובר 2016, 14:55, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי ארד
תודה על המענה המהיר והמפורט
ולגבי אוסטרי או אמריקאי יש משמעות?
- סליקאי ארד
rafi301 כתב:תודה על המענה המהיר והמפורט
אין לי מושג. אין לי גלוק
- סליקאי ארד
זה אותו דבר, אין היום הבדל בין השניים.
תריץ חיפוש בפורום היו על כך המון דיונים עם הסברים.
אני נושא היום גלוק 26 דור 4 ומסתדר עם הרתע. פגיעות טובות.
העדפתי נוחות נשיאה והסלקה עמוקה, בסוף כל אחד עושה את השיקולים שלו.
Glock 26 GEN4
אין שום הבדל בין האוסטרי והאמריקאי..הייבוא סדיר לארץ הוא של אמריקאי בלבד ולכן האוסטרי יקר יותר..ובגלל שהיבוא הוא אמריקאי יותר קל להפעיל את האחריות בגלוק האמריקאי(פשוט מול היבואן).
פעם(בדור 3 הראשונים) היה הבדל ביניהם(בציפוי) כיום אין שום הבדל והפסיקו לעשות את ציפוי הטניפר המפורסם..(גילו שהוא מסרטן את העובדים..). לכן אין למה לשלם יותר בשביל גלוק אוסטרי..
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
לא ציינת מה הנסיון שלך בירי אקדח,
לקפוץ לאקדח קטנטן, ללא נסיון לא כ"כ מומלץ,
ע"א שרבים קפצו ומרוצים עד הגג, או עד שעת המבחן, מה שבא קודם...
לקפוץ לאקדח קטנטן, ללא נסיון לא כ"כ מומלץ,
ע"א שרבים קפצו ומרוצים עד הגג, או עד שעת המבחן, מה שבא קודם...
פחות -לרוב זה יותר,,
לא יריתי מעולם באקדח..
הבנתי גם ממספר חברים שרכשו את האקדח הזה אחד עם הרבה ניסיון והשני ללא ניסיון כלל ושניהם מאוד מרוצים מה שכן הם מסתובבים עם ההרחבת מחסנית ל 12 שכנראה זה מה שגם אעשה במידה ואחליט לקנות אותו
הבנתי גם ממספר חברים שרכשו את האקדח הזה אחד עם הרבה ניסיון והשני ללא ניסיון כלל ושניהם מאוד מרוצים מה שכן הם מסתובבים עם ההרחבת מחסנית ל 12 שכנראה זה מה שגם אעשה במידה ואחליט לקנות אותו
- סליקאי ארד
Smith&Wesson - m&p9c (המאפיינים דומים יותר לגלוק 26 מאחיו הshild - מחסנית חד טורית (בשילד וגם בגלוק 43) מול מחסנית דו טורית בגלוק 26 ובm&p9c)
cz - rami
בcz לא יצא לי להתנסות אבל בm&p יצא לי לירות כמה מאות (יש אותו לאימא שלי) והוא בהחלט אחלה של אקדח. באופן אישי אם ההתלבטות הייתה בינו לבן הגלוק 26 הייתי בוחר בסמית.
יצא לי גם לירות כמה עשרות כדורים בגלוק 26 ואין מה להשוות גם לא מבחינת הרתע והקופצניות
(אין מה לעשות גלוק אמיתי זה רק 17)
cz - rami
בcz לא יצא לי להתנסות אבל בm&p יצא לי לירות כמה מאות (יש אותו לאימא שלי) והוא בהחלט אחלה של אקדח. באופן אישי אם ההתלבטות הייתה בינו לבן הגלוק 26 הייתי בוחר בסמית.
יצא לי גם לירות כמה עשרות כדורים בגלוק 26 ואין מה להשוות גם לא מבחינת הרתע והקופצניות
(אין מה לעשות גלוק אמיתי זה רק 17)
- סליקאי ארד
זו גם ההתלבטות שלי
בניסיונות לשים אותו עלי היה ממש נוח יחסית ל 26.
בשבוע הקרוב אנסה גם לטווח בו לפני שאסגור סופית עליו, לצערי לא היה להם אחד משומש לניסיון.
לי אישית אם אם נושא הנוחות היה פחות חשוב הייתי הולך על ה - 19.
נ.ב - מבעלי מטווח נמסר לי כי נושא הרתע ב43/26 לא כזה משמעותי. (כמובן לנושא הגנה עצמית)
בניסיונות לשים אותו עלי היה ממש נוח יחסית ל 26.
בשבוע הקרוב אנסה גם לטווח בו לפני שאסגור סופית עליו, לצערי לא היה להם אחד משומש לניסיון.
לי אישית אם אם נושא הנוחות היה פחות חשוב הייתי הולך על ה - 19.
נ.ב - מבעלי מטווח נמסר לי כי נושא הרתע ב43/26 לא כזה משמעותי. (כמובן לנושא הגנה עצמית)
- סליקאי ארד
אני עם m&p9c , נוח מאוד לנשיאה מבחינת משקל והסלקה .
מצריך אימון אך קיימות אופציות ורק תלוי בך כמה אתה מוכן להשקיע זמן + כסף
מצריך אימון אך קיימות אופציות ורק תלוי בך כמה אתה מוכן להשקיע זמן + כסף
- סליקאי ארד
רפי ,
אני מאמין שהחברים מרוצים, וגם מאמין שהם מסתובבים איתו,ומפסוטים עד הגג.
היתרון עבורך יהיה שלא "תדע אחרת" אם לא ירית באקדח סטנדרתי.
המלצה אל תיקנה לפני שתירה איתו עם מדריך צמוד, לפחות 50 כדור.
בהצלחה.
אני מאמין שהחברים מרוצים, וגם מאמין שהם מסתובבים איתו,ומפסוטים עד הגג.
היתרון עבורך יהיה שלא "תדע אחרת" אם לא ירית באקדח סטנדרתי.
המלצה אל תיקנה לפני שתירה איתו עם מדריך צמוד, לפחות 50 כדור.
בהצלחה.
פחות -לרוב זה יותר,,
היי חברים
שאלת המשך קצרה.
בררתי עם מספר מקומות לרכישה וחלק מן המקומות (זול יותר האמת) לא נותנים לירות באקדחים בנהם ההתלבטות לפני הקניה.
האם לא לקנות במקום כזה? האם התחושה הראשונית של אחרי מספר כדורים אכן מהווה אינדקציה משמעותית ומספקת?
תודה לעונים!!
שאלת המשך קצרה.
בררתי עם מספר מקומות לרכישה וחלק מן המקומות (זול יותר האמת) לא נותנים לירות באקדחים בנהם ההתלבטות לפני הקניה.
האם לא לקנות במקום כזה? האם התחושה הראשונית של אחרי מספר כדורים אכן מהווה אינדקציה משמעותית ומספקת?
תודה לעונים!!
- סליקאי ארד
rafi301 כתב:היי חברים
שאלת המשך קצרה.
תודה לעונים!!
במילה אחת (לדעתי) לא קונים חתול בשק.
מטווח המכבד את עצמו ומעוניין לתת שירות יחזיק כלי אותו הוא מוכר כחדש להתנסות במטווח.
על אותו המשקל לא יתנו לך למדוד את הנעליים לפני קנייה.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
זה מזכיר לי ימים עברו,
כשקנו לילד נעלים לבר מצווה שלו, היו אלא נעלי לאק מבריקות ונוצצות, באיכות ירודה
כי ממילא ישמשו רק ליום אחד, ולאלבום התמונות.
כך כנראה היום מוכרים מוצר רק כדי ש"חתן בר המצווה" יספר לעולם בפייס' יש לי גם אקדח קווווול ..מהזה מדליק,,,
והוא מוסלק על הכף כפאק..ולא מרגישים אותו..
כשקנו לילד נעלים לבר מצווה שלו, היו אלא נעלי לאק מבריקות ונוצצות, באיכות ירודה
כי ממילא ישמשו רק ליום אחד, ולאלבום התמונות.
כך כנראה היום מוכרים מוצר רק כדי ש"חתן בר המצווה" יספר לעולם בפייס' יש לי גם אקדח קווווול ..מהזה מדליק,,,
והוא מוסלק על הכף כפאק..ולא מרגישים אותו..
פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד