הסלקה בשעה 3 לעומת 4 וחצי-חמש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הסלקה בשעה 3 לעומת 4 וחצי-חמש

על ידי גיא123 » 22 אוקטובר 2016, 23:58

RON0880 כתב:
spy כתב:הסלקה רצינית הינה תורה שלמהשלצערי כמעט ולא מוכרת בארץ.
זה ממש לא רק החגורה או היעדר שלה, זאת מערכת שלמה של שיקולים והחלטות.
1. בחירת אקדח בגודל הנכון והמתאים למבנה גוף וסגנון הלבוש. לא בכדי אמריקאים אוהבים אקדחים סאב-קומפקטיים דקים. כאן רוב האנשים מתבלבלים בין אקדחי שירות לאקדחי הסלקה. דוגמת יחידות מסתערבים שכל כך אוהבים להביא, לא כל כך רלוונטית לחיים האזרחיים היום יומיים.
2. בחירת נרתיק מתאים. אנשים עוברים סוגים רבים של נרתיקים יקרים ואיכותיים עד שמגיעים לאחד שמתאים להם באמת.
3. הכי חשוב, כל מי שרוצה להסליק אקדח צריך, בגדול, לזרוק לפח את כל המלתחה שלו מהתקופה של "לפני האקדח" ולהתלבש מסביב לאקדח. יש מאמר מצוין בנושא שפורסם במגזין guns&ammo. תגגלו:
Dressing for concealed carry

צודק
להרבה אנשים שאבטחה או עיסוקם לא מצריך נשק,נושא ההסלקה הינו חשוב.
במיוחד אם אתה לא גר באיזור "בעייתי",
או מסתובב במקומות רגישים ומעדיף שלא יראו שאתה חמוש.
וכן לא אמורים להחליף מלתחה לצורך נשיאת הנשק...

להיפך. הנקודה היא בדיוק שאם אתה מחפש הסלקה מוחלטת ולא מוכן להתפשר על נשק שיבלוט או יציץ מדי פעם, אתה גם חייב להתאים את צורת הלבוש שלך וצורת החשיבה שלך במובן מסוים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 23 אוקטובר 2016, 02:56

היו תקופות של שאננות שבהן השאלה ״למה אתה נושא אקדח? מה אתה גר בשטחים ?!״ הייתה אופנתית, היום זה לא המצב. אני לא מבליט את האקדח, אבל כן רואה אנשים סביבי נושאים אקדח גלוי ואף אחד לא חוקר אותם או מתעסק בזה.
יש יתרון אחד בנשיאה גלוייה - יותר קל לשלוף. אבל חוץ מזה יש הרבה חסרונות - בעיקר כי זה מסמן אותך כמטרת איכות. הסלקה עמוקה מדי לעומת זאת , עלולה לסבך מאד את השליפה במקרה הצורך, להיות מאד לא נוחה או לדרוש אקדח זעיר, אז כמו בכל הנושאים האחרים - אני מתפשר במידה.
מתפשר על הגודל (גלוק 19), אבל לא הולך עם זה רחוק מדי לכוון סאב קומפקט.
מתפשר על ההסתרה - נרתיק פנימי ב 3.5 חולצה מחוץ למכנסיים.

סה״כ זה די נוח ומעולם לא השארתי את האקדח בבית מסיבה זו.
זה מספיק מוסלק עבורי - נדיר מאד מאד שמאבטחים בכניסה כלשהי מבחינים במשהו, לא חושב שמחבלים מצויים יותר מקצועיים מהם.
זה מאפשר שליפה במהירות סבירה ותחת לחץ, בעיקר במצב 1 שמפנה את יד שמאל להרמת החולצה (משהו שצריך לתרגל למען זיכרון שרירים ולא להקל בו ראש).

לא נראה לי לעניין להיכנס לסרטים, כגון זה שעבריינים יבחינו בדיוק כשמשהו מציץ ויעקבו אחריי עד הבית כדי לפרוץ ולגנוב את האקדח.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Shiko » 23 אוקטובר 2016, 05:40

קיבלתי את תגובתך...
תראה בסוף הסלקה זה עולם שלם,אתה צריך לבחור מה אתה רוצה וכמה אתה צריך את הכלי שלך זמין,יש גם הסלקות מתחת לחולצה מכופתרת ועם נרתיק נכון אני מבטיח לך שגם אם אצביע לך על האדם החמוש אם לא הייתי אומר לך לא היית יודע,אז שוב מה אתה צריך?
תראה אם אתה גר בשכונת הפחים של רמלה/לוד אכן הייתי ממליץ שלא תמשוך עניים אבל לפי צורת הכתיבה שלך אני מניך שזה לא המצב.
אגב הסלקה עמוקה ככל שתהיה תדרוש ממך תרגול ומיומנות שליפה מאותה הסלקה.
בכול אופן כמו שהזכיר כאן אחד מהחברים אתה לא תהיה שיחת השכונה(שכונת הפחים יוצאת דופן) אלה אם תביא רכב מנקר עניים %%$0066
בהצלחה...
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 23 אוקטובר 2016, 07:15

רמת ההסלקה תמיד הייתה הפשרה בין נוחות ומהירות השליפה לבין שימור גורם ההפתעה.
כאן אין את החוקים האמריקאיים שקובעים שאקדח מוסלק - אסור לא להיראות כלל, גם בצורה של printing מתחת לבגד.
אבל אני רואה לא מעט אנשים שמסתובבים עם אקדח בגב בתוך נרתיק זבל מבד עם "אבטחת" סקוטצ' מתחת לטי-שרט קצר שלא מכסה שום דבר לעיתים כלל בלי חגורה. זה לא טוב. אסור לזלזל באויב, בין אם פלילי לבין אם פח"עי. אם האקדח גלוי - צריך להיות בנרתיק מאובטח רמה 2 (ולא כל מיני שרוכים מצחיקים). אם האקדח מוסלק - הוא צריך לא להיראות ואז אפשר לוותר על הסלקה.
כל זה מצריך אימון. אתם יודעים, איפה אפשר להתאמן על זה, כן?
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 23 אוקטובר 2016, 12:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 23 אוקטובר 2016, 10:12

spy כתב:כל זה מצריך אימון. אתם יודעים, איפה אפשר להתאמן על זה, כן?

spy, מה קורה עם אנשים שבאים ללא בסיס ? כמו שאנחנו מכירים, יש גם יורים (מעשי) של 20 שנה שלא יודעים להחזיק אקדח. יש לכם את האפשרות ללמד בסיס לפני שמתחילים לרוץ במסגרת קבוצתית ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי spy » 23 אוקטובר 2016, 12:42

כמובן!
ישנם 3 סוגי אימונים:
1. דירוג - פחות אימון, יותר מבחן. ביצוע תרגילים שאחידים בכל העולם על מנת לקבוע רמה של יורה.
2. אימון טכניקות בסיס - אימון שבו מצרגלים טכניקות ירי: שליפה, הסלקה, החלפת מחסניות, ירי מהיר, ירי מדויק וכו'. השתתפות באימון אחד לפחות מסוג זה מהווה תנאי להשתתפות באימון מצבים/מתארים.
3. אימון מצבים/מתארים - האימונים הקלאסיים של idpa, בהם בונים מתארים מבוססי תסריט ומבצעים אותם אחד אחד.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 23 אוקטובר 2016, 13:05

אני לא יודע עד כמה "Dressing around the gun"
זו מגמה של חובבי התחום ועד כמה זה ממש צורך מחויב המציאות.
אולי רק במדינות שבהן אפילו צללית (printing) נחשבות לעבירה של הצגת נשק (brandishing)
ואנשים חרדים לפרטיותם כי אחרת הם ממש בבעייה חוקית.

זה לא המצב אצלינו.
לא ממש אכפת לי שיחת השכונה, אנימפשוט לא רוצה להיות ידוע בשכונה כ"זה עם האקדח".

אין פראנויה לגבי פריצות. ועדיין, לא צריך להזמין את זה, אף שלא ימצאו אותו כי הוא עליי 7 ימים בשבוע, פריצה זה אירוע לא נעים ומי שחווה אותו מבין אותו אחרת ממי שחושב על זה כסטטיסטיקה.

יותר חשוב זה מה שציין spy לגבי חטיפת נשק, בייחוד מאחור.
ניר, לא יכולתי להסכים איתך יותר.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צומת הגוש » 23 אוקטובר 2016, 13:31

ניר ל כתב:

spy, מה קורה עם אנשים שבאים ללא בסיס ? כמו שאנחנו מכירים, יש גם יורים (מעשי) של 20 שנה שלא יודעים להחזיק אקדח. יש לכם את האפשרות ללמד בסיס לפני שמתחילים לרוץ במסגרת קבוצתית ?

כן.
אנחנו מחלקים את האימונים לשני סוגים. אימון בסיס ואימון תרגול מצבים. אימון הבסיס פתוח לכל בעל רשיון לנשק בישראל, פרטי או ארגוני. אימון תרגול המצבים הוא אימון מתקדם יותר הכולל ירי במצבים שונים, תוך מדידת זמן וניקוד. האימון המתקדם מיועד לחברי IDPA בלבד.

אנו קוראים לכולם להצטרף ל IDPA הבינלאומי כי כולנו נהנים מהידע והנסיון המצטבר בארגון הבינלאומי. זאת ועוד – המועדון שלנו בשלבי הקמה והתבססות, והצטרפות אליו מחזקת את כוחו וערכו בעיני IDPA הבינלאומי וגם פה בארץ. המחיר הוא 60$ לשנה, סביר בנסיבות. להצטרפות כחברים בIDPA – לחצו כאן.

אנחנו מבקשים כי יורים המגיעים בפעם הראשונה ישתתפו באימון בסיסי אחד לפחות לפני שהם נרשמים לאימון תרגול מצבים, שהוא מורכב יותר. וכמובן – כדאי ומומלץ לקרוא את ספר הכללים. כמו תמיד – אנחנו מזמינים גם בעלי רישיון לנשק להם אקדחים שאינם עומדים בדרישות IDPA. הם יכולים להשתתף תחת סימול NFC.

(מתוך האתר http://www.idpa.org.il )
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bigben » 24 אוקטובר 2016, 12:36

ניר ל כתב:

ניר,
אני יורה מאוד מתחיל (יריתי במסגרת האזרחית סה״כ כ 250 כדורים)- הלכתי לאימון בסיסי של ה IDPA והיה מעולה!
המארגנים מאוד מקצועיים ונחמדים- קיבלתי חניכה כמעט אישית על מנת לשפר יכולות- ממצב של פיזור על גבי כל המטרה הצלחתי להגיע לפגיעות יפות מאוד (יחסית), ואמת שעלויות האימון מאוד זולות והתחמושת מאוד זולה.
לצערי אני לא רואה איך אני מצליח לשלב יותר אימונים של ה IDPA בתקופה הקרובה בלו״ז שיש לי עם הלימודים והעבודה- אם היה מתאפשר לי היו רואים אותי שם הרבה יותר.

בקיצור מומלץ מאוד- במיוחד ליורים מתחילים.
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 24 אוקטובר 2016, 17:00

המארגנים מוכרים לי מענף הירי המעשי גם לי יש רק דברים טובים להגיד.
הסיבה ששאלתי היא כי באימוני ירי מעשי אני נתקל לא פעם בחברי מועדון שלא מצליחים לפגוע במטרה למרות שיש מאחוריהם לפחות 40 שעות של קורס ועוד מי יודע כמה אימונים. לא תמיד ולא לכל מדריך יש את הזמן להקדיש להם חניכה אישית במסגרת האימון הקבוצתי והם ממשיכים לירות סתם.
בסיס זה משהו שלדעתי צריך לתרגל ולשמר או לחזק כל הזמן, גם היום, עונה רביעית בירי מעשי אני מעדיף אימוני בסיס על תרגילים, בעיקר בתקופות שאני מתאמן פחות (פחות זה לפחות אימון או שניים בחודש), גם הדברים הכי קלים מתפקששים פתאום כי התאורה לקוייה וכו׳, אף פעם אין מזה יותר מדי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי asherme » 26 אוקטובר 2016, 18:56

ניר ל כתב:המארגנים מוכרים לי מענף הירי המעשי גם לי יש רק דברים טובים להגיד.
הסיבה ששאלתי היא כי באימוני ירי מעשי אני נתקל לא פעם בחברי מועדון שלא מצליחים לפגוע במטרה למרות שיש מאחוריהם לפחות 40 שעות של קורס ועוד מי יודע כמה אימונים. לא תמיד ולא לכל מדריך יש את הזמן להקדיש להם חניכה אישית במסגרת האימון הקבוצתי והם ממשיכים לירות סתם.
בסיס זה משהו שלדעתי צריך לתרגל ולשמר או לחזק כל הזמן, גם היום, עונה רביעית בירי מעשי אני מעדיף אימוני בסיס על תרגילים, בעיקר בתקופות שאני מתאמן פחות (פחות זה לפחות אימון או שניים בחודש), גם הדברים הכי קלים מתפקששים פתאום כי התאורה לקוייה וכו׳, אף פעם אין מזה יותר מדי.

מסכים.
גם לדידי האימון הבסיסי - משפר יכולות ירי יותר מאשר אימון המצבים.
לאימון המצבים יש חשיבות היות והוא מדמה מיתאר מציאותי ומחייב את היורה להפעיל שקול דעת וחשיבה בעת בצוע הירי (מחסות, החלפת מחסניות, מטרות NO SHOOT, סדר טקטי בהעסקת מטרות ועוד).
באימון בסיסי אני יורה 150 - 200 כדור, באימון מצבים 50 -100.
לאימון הדרוג (הקלסיפאייר) יש חשיבות היות והוא המדד המדויק להתקדמות האישית של היורה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אומי5 » 27 אוקטובר 2016, 15:58

אני הולך ביום יום אם חולצות פולו ונרתיק ב3.5-4 בדרך כלל החולצה תפוסה בתוך תפס הנרתיק.
חברים מהעבודה שאני אוכל איתם כל יום לא זיהו במשך חודשים שיש לי נשק, ורוב הפעמים ש"נחשפתי" היו ליד הכספת (כן יש לי כספת בעבודה).
זה כולל לוחמים לשעבר ובמיל' , קצינים, ואנשים "רגילים". (אחד באמת קלט מהר מאוד , אבל ממש עמדתי לו עם האקדח בתוך הפרצוף)

המסקנה שלי היא שמי שלא מחפש את זה לא שם לב.
מי שמחפש את זה יראה כמעט בכל מקרה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 27 אוקטובר 2016, 16:39

מי שיחפש ימצא, אלא אם ההסלקה קדמית או בכיס קדמי, לא נוח וקשה לתפעול.
כל עוד זה לא מושך תשומת לב זה עושה את העבודה, גם מי שיעשה קצת הכנת שטח כמו המחבלים משרונה לא יגשש אחרי כל עובר אורח, תשומת הלב תופנה לשומרים ולנשאי נשק גלוי.
במסעדה ידועה בת"א מסתובב הבעלים שהוא כנראה גם על תקן השומר עם שילד בנרתיק חיצוני ובולט כמו מגנום 44 , אולי יש כוונה להרתיע מחבלים או לתת תחושת בטחון לסועדים, לי זה נראה מזמין צרות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 27 אוקטובר 2016, 17:02

זה מתחיל להראות לי כמו הסלקת הטלוויזיה בבני ברק.
דור שלם נוצר, " שלא יראו לי, שלא יחשבו עלי, כבד לי, מה יגידו השכנים,לא נח לי" וכדו'
וכאן אני עוצר,כי...
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד