ARMATIX

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ARMATIX

על ידי נוסע מתמיד » 20 נובמבר 2016, 13:37

הרעיון מזכיר את המוצר zorex - פיתוח ישראלי

http://www.zore.life/product/zorex

אישית לא רואה במוצר הגרמני יתרון על הישראלי ואולי הישראלי טוב יותר בכך שהנעילה והשחרור נעשות על המוצר עצמו ללא
חיבור של אביזר נוסף.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 20 נובמבר 2016, 13:42

שי, היות שאתה ממילא מזדהה וע״מ שנוכל לנהל דיון יותר פורה ולא להכביר מילים מיותרות,
האם תוכל לפרט את הקשר שלך לחברה (הגרמנית אני מבין?) , הרקע שלך בתחום (מגיע מתחום בטחוני? או טכנולוגי? וכו׳), אתה עצמך מחזיק נשק? אילו רעיונות אתה ספציפית מחפש?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי סיורניק » 20 נובמבר 2016, 13:50

באופן כללי אני לא אוהב שום מנגנון שמפריע לפעולתו התקינה של הנשק, אבל שכל אחד יתקין מה שנראה לו על הנשק שלו. אולי לארגוני שמירה / מפעל ראוי זה רלוונטי.

הבעייה העיקרית שלי עם מוצר מהסוג הזה היא שהוא עלול להגיע אלינו "בדלת האחורית" של חקיקה ורגולציה, בדומה למערכות של "מובילאיי" שמכריחים יצרני/יבואני רכב להתקין אותן על רכב מסחרי, אני חושש שאיזה שר/פקיד/לוביסט יוציא הנחיה שתחייב את כולנו להתקין דבר כזה, כמובן בשם הבטיחות, נגד גניבות נשק, נגד פגיעה בנשים וכו' וכו'

מקווה שאתבדה
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Armatix » 20 נובמבר 2016, 14:06

ZOREX- פתרון ישראלי, תמיד כבוד, אך ARMATIX הרבה לפני ופטנט רשום.
לדעתי ושוב רק דעתי ברגע שבעל נשק מחפש לכסות את מלוא האפשרויות כלומר, במידה ונגנב הנשק, מה שאצלנו במידה הרבה יותר רלוונטי מבארה"ב שהם קונים נשק כנו לחמניות, לא ניתן לפרוץ את הנעילה, מה שנראה כ ניתן בפתרון של ZOREX היות וקיים חלק מהנעילה מחוץ לנשק.
בנעילה של ARMATIX לאחר שהנשק נעול אין אפשרות להגיע או לפגוע או לחבל בנעילה!!!!

לכל פתרון יש את השוק המתאים לו.
שי

על ידי Armatix » 20 נובמבר 2016, 14:14

סיורניק,
אני מקווה הפוך ממך שתהייה הסדרה, אבל...........
ההסדרה צריכה לאפין את המשתמש והשימוש בנשק , במידה והמשתמש מקצוען ומשתמש יום יום דקה דקה בנשק , לדעתי לא חייב בפתרון החכם אבל במידה והמשתמש לא משתשמש יומי אלה להגנה ושימוש רק במידת הצורך, אזי למה לסכן אפילו ב 1% של סיכוי לטעות?? ותחשבו על זה!!

נכון להיום כל ההגנות \ניצרה וכ"ו הן מכאניות, גם למכניקה יש כשלים, עם בתוספת חוכמה ניתן להקטין את הסיכוי לכשל וטעות שבדרך כלל גם יכולה לפגוע בחיי אדם אז זה מבורך!
שי

על ידי argra11 » 20 נובמבר 2016, 14:24

סיורניק כתב:באופן כללי אני לא אוהב שום מנגנון שמפריע לפעולתו התקינה של הנשק, אבל שכל אחד יתקין מה שנראה לו על הנשק שלו. אולי לארגוני שמירה / מפעל ראוי זה רלוונטי.

הבעייה העיקרית שלי עם מוצר מהסוג הזה היא שהוא עלול להגיע אלינו "בדלת האחורית" של חקיקה ורגולציה, בדומה למערכות של "מובילאיי" שמכריחים יצרני/יבואני רכב להתקין אותן על רכב מסחרי, אני חושש שאיזה שר/פקיד/לוביסט יוציא הנחיה שתחייב את כולנו להתקין דבר כזה, כמובן בשם הבטיחות, נגד גניבות נשק, נגד פגיעה בנשים וכו' וכו'

מקווה שאתבדה

1. מה שמגיע לארגוני השמירה\מפעל ראוי עולה לדיון לגבי כלי יריה פרטי.
2. הוותיקים פה יודעים שתמיד יש את אלו שמקבלים מוצר\גזרה כזו או אחרת של הבט"פ לגבי כלי יריה ארגוני מתוך תקווה שזה לא יגיע לכיוון הכלי יריה הפרטי.
3. זה יגיע , השאלה מתי......
4. חיפשת לוביסט ? מצאת ....:
Armatix כתב:סיורניק,
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 20 נובמבר 2016, 14:26

ההסדרה צריכה לאפין את המשתמש והשימוש בנשק , במידה והמשתמש מקצוען ומשתמש יום יום דקה דקה בנשק , לדעתי לא חייב בפתרון החכם אבל במידה והמשתמש לא משתשמש יומי אלה להגנה ושימוש רק במידת הצורך, אזי למה לסכן אפילו ב 1% של סיכוי לטעות?? ותחשבו על זה!!

נכון להיום כל ההגנות \ניצרה וכ"ו הן מכאניות, גם למכניקה יש כשלים, עם בתוספת חוכמה ניתן להקטין את הסיכוי לכשל וטעות שבדרך כלל גם יכולה לפגוע בחיי אדם אז זה מבורך!

הניצרה החשובה ביותר נמצאת בין האוזניים
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 20 נובמבר 2016, 14:43

לגבי הגנה בפני גניבה - זה לא ימנע מהאקדח להיגנב. עם כל הכבוד למוצר - תמיד יש דרך להסיר אותו מהקנה.
בסרטון שצירפתי בתגובה הראשונה שלי זה לקח 20 שניות בלי לגרום נזק לקנה.

לא ענית עדיין על השאלות שלי, אבל בכל מקרה לא נראה לי שתמצא הרבה לקוחות בקרב מי שהחליט כבר להחזיק נשק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 20 נובמבר 2016, 15:18

Armatix כתב:איתמר,

אל חשש, הנשק שמיש במידה וישנה הפרעה.
להבנה הטווח שידור הוא של פחות מ 20 ס"מ , מה שמגדיל במאות אחוזים את ה Reliability של הפתרון.

הנשק תמיד זמין לירי,תלוי בהגדרה וצורת השימוש של המשתמש.

כל שידור רדיו ניתן לחסום, כולל זה בין השעון לאקדח ובין הטלפון הנייד לאוזניה.
ואם הרחקה של האקדח מהשעון מבטלת את הנעילה אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
כל אחד שישתלט לך על הנשק ויתרחק ממך מרחק של 1מ' יוכל להשתמש בנשק שלך נגדך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Armatix » 20 נובמבר 2016, 15:32

ניר הסרטון שצרפת הוא לפני 7 שנים,
ראה את זה
https://video.search.yahoo.com/video/pl ... =ipad&tt=b
שי

על ידי Armatix » 20 נובמבר 2016, 15:38

לגבי IP1 והשעון,
כוונתי היא : שבאפשרות המשתמש לקבוע את רמת ההבטחה שברצונו להשתמש בכלי, כלומר, במידה ואתה יוצא לפעילות הדורשת אינטנסביות אזי ניתן לבטל ולהשתמש בנשק ללא ההגנות .

ברור שאין משמעות אם מרחיקים את הנשק מהלימיטור והוא פעיל ולא נעול!

שוב , רמת ההבטחה תלויה במשתמש ובאופי השימוש, יתרה מכך בסימולציה שהמשתמש ביטל את ההגנה והנשק נלקח באפשרותו לשנות את האיפיון ולהשבית את הנשק.
שי

על ידי Armatix » 20 נובמבר 2016, 15:44

רק מדברים על שילוב תיחכום בנשק וכתבה ב YNET על שילוב GPS לטילים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4881583,00.html
שי

על ידי נוסע מתמיד » 20 נובמבר 2016, 18:05

Armatix,
מה הקשר בין מערכת כידון קסום למנעול ?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 20 נובמבר 2016, 18:46

שניהם מקפיצים את הפוסט
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Digo » 20 נובמבר 2016, 19:29

שלום שי!
אהיה גלוי איתך כבר מההתחלה; אני מתנגד נחרצות למוצר הזה. אסתכן ואומר בזהירות, שרוב חברי האתר הזה יתנגדו לו. (ייתכן בהחלט שאני טועה, אינני מייצג אף אחד).

אסביר את עצמי:
1) הפן החינוכי- אפשר לדבר בעיניים מלאות דמעות על בני משפחה אהובים שנמצאים בסכנה בגלל משתמשים חסרי אחריות כמוני, או על הגנב הנורא שיחדור אל הבית בחשכה. בשורה התחתונה, למוצר הזה קוראים מק-פורק, והוא מגיע עם כל המסרים שלו, רק באנגלית עם מבטא גרמני.

מק-פורק חינך דורות של חיילים לאחריות מופחתת על הנשק ומצבו. לא החייל אחראי למצב בית הבליעה, אלא חתיכת הפלסטיק הכתומה ההיא. ה"הגנה" הנוספת הזו, יוצרת נושא נשק עצלן, נאיבי ובטוח מידי בעצמו. הגנות נוספות לא מחנכות לאחריות, הן מחנכות לזריקת אחריות.
כיום, התפיסה שלי היא כזו: ברגע שאדם לא מורשה; ילד, אישה, גנב או מחבל, יחזיק בנשק שלי, עם נעילה או בלעדיה, כבר נכשלתי. כל ההתנהלות שלי מכוונת למניעה של מקרה כזה. יש סיכוי שאכשל? תמיד. אבל זה ישאר כך לעולם.
ביום שבו אסמוך על נעילה ש"תכריח את הגנב להרוס את הנשק כדי להשתמש בו", אהפוך לשאנן יותר. זה בלתי נמנע. הקו האדום שלי, הוצב רמה אחת מתחת לקודמת.

2) הפן הבירוקרטי - כולנו יודעים איך זה עובד בישראל. אתה ניגש לציבור נושאי נשק קטן, מוחלש ונרדף ע"י הממסד. רק תקרא הודעות בפורום על אנשים שמחליפים נשקים כי הם חוששים שבמקרה תקלה הם יאבדו רישיון, או אנשים שלחוצים להוריד טפסים מחשש שהם יאחרו לחדש ביום.
הצעות חדשות שנועדו לכאורה "להעלות את רמת הבטיחות בקרב ציבור נושאי הנשק", יתורגמו לרגולציה שתעלה לנו בהרבה יזע, דמעות ובעיקר כסף. ההצעה שלך לאכיפה נקודתית לפי רמת המיומנות (מונח בעייתי בפני עצמו) של נושאי הנשק, לא מחזיקה מים. כל רגולציה תיאכף באופן גורף על כלל נושאי הנשק.

3) פיתרון לבעיה שלא קיימת - כמו שכבר כתבתי, הרף כרגע, הוא שכל בעל נשק מקפיד שנשקו לא יפול לידיים זרות. ככה זה צריך להישאר. במידה וכבר הצליחו לגנוב את הנשק, מה זה יועיל? בלי קשר למצב הנשק הגנוב, בעליו יאלץ לתת על כך את הדין.
מבחינת בטיחות (וגם ביצועים האמת), הסקטור האזרחי (בחלקו) יכול ללמד לא מעט את מקבילו הצבאי. החלקים שלא משתייכים לזרם הזה, זהירים מספיק בעקבות הרגולציה הקיימת. מספיק בשביל שלא תשמע על יותר מידי תאונות בסקטור הפרטי.

4) ונחזור לחינוך - אז ברור שיהיו תאונות, כלי נשק לא יורים לבד. מאחורי כל כדור שיצא, יש לחיצה על ההדק. העניין הוא, שאדם מסוכן ולא בטיחותי, ישאר כזה, עם או בלי נעילה. אם כבר, התקני נעילה שונים, יובילו להתעסקות מוגברת בכלי הנשק. הדרך היא חינוך, די דומה למה שקורה בפורום כמו שלנו...

5) הפן המבצעי - אני אישית מעדיף כמה שפחות גורמים מפריעים בדרך לביצוע ירי. זה תורם לתגובה יעילה יותר, ומפחית משמעותית סיכוי לתקלות. אני מסתובב עם כדור בקנה, וסומך על הדק DA כבד, פטיש מושמט ללא נצרה, נרתיק איכותי, ויותר מכל, הרגלי בטיחות נוקשים שאני מתחזק בקביעות. איך אמר מישהו מעלי? הנצרה נמצאת בין האוזניים? מדוייק לחלוטין. אם היא לא שם, שום התקן לא יחליף אותה, אם היא כן שם, כל התקן נוסף הוא מיותר, מסרבל תגובה, ומעלה סיכוי לתקלות.

אפשר להמשיך, אבל נראה לי שהרעיון מובן בגדול... אבל השורה הקריטית מבחינתי, היא השורה הבאה:
אני מקווה הפוך ממך שתהייה הסדרה,

ידידי, אמרת כאן הכל.
אז בא נקרא לילד בשמו.
אתה לוביסט, ובראש מעיינך, הרווח הכלכלי שתגרוף החברה שאותה אתה מייצג. (וזה בסדר, כולנו צריכים להתפרנס...)
אבל אל תמכור לי שאתה מנסה להציל את הילדים שאין לי, מהאבא הלא זהיר שיירה בהם בטעות. ידידי, אתה רוצה לעשות כסף, ואתה רוצה לעשות אותו על חשבוני, במסווה של מלאך שבא להושיע אותי. לזכותך יאמר, שטרחת להזדהות. הגון מצדך.

תקדם כאוות נפשך, אבל לבקש מימני לעזור? זה כבר מזוכיזם מבחינתי...

נסו את אמריקה. שם יש אקדח בכל מגרה שנייה. הם צריכים את זה. נכון, יש שם לוביסטים חזקים שילחמו בכם, כי האינטרסים שלהם הפוכים... נו... ככה זה עובד...

עד אז, עזבו אותנו לנפשינו, לא מדובשך ולא מעוקצך.
אין כאן שום דבר אישי, ואני מאחל לך כל טוב, גם אם לא הצלחה בתוכנית הספציפית הזו.

ואם הזכירו את העמותה, כדאי באמת שיעקבו אחרי ההתקדמות של המיזם הזה לדעתי...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד