תבחין משמר ז"ל

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תבחין משמר ז"ל

על ידי argra11 » 19 נובמבר 2016, 09:54

בעקבות הפוסט הזה:
viewtopic.php?f=1&t=20479
והזה:
viewtopic.php?f=22&t=20496
נכנסתי לאתר של הבט"פ בכדי לראות על מה מדובר והגעתי לזה(רשימת תבחינים (קריטריונים) מעודכנת להוצאת רישיון לנשק
14/11/2016):
http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... erion.aspx
נא לשים לב שסעיף 8. תחילה והוראות מעבר נשאר בנוסח הקבוע ולא שונה כלל.

אני מזכיר לכל מי שזוכר או לא יודע על ה"סיכום" של העמותה עם הרצל קבלו בקשר לתבחין משמר (סעיף 6):
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... 7%9C%D7%95

בזמנו , ככשאלתי למה הסיכום הנ"ל לא מתבטא בדף התבחינים באינטרנט נאמר לי שזה בגלל שהם לא מעדכנים את האתר במידית ולראיה השינויים בפועל.
ממה שאני רואה , הבט"פ טרח ועדכן את דף האינטרנט של התבחינים אבל לא עדכן את המשכו (תבחין משמר\אחר) בהתאם לסיכום בעל פה עם העמותה.

לדעתי , מי שחושב שהגזירה בוטלה , שיתעורר.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: תבחין משמר ז"ל

על ידי Everest » 19 נובמבר 2016, 10:52

טוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 19 נובמבר 2016, 17:47

Everest כתב:טוב.

יש חדש לגבי אדון "מקרה בוחן"? , כי אני עדין לא נתקלתי באחד כזה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ארציאל » 20 נובמבר 2016, 04:56

יש מקרה שאני מכיר שהפניתי לעו"ד. נראה איך יתפתח
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 20 נובמבר 2016, 10:18

אתה רוצה לומר לי שלפי זה:
א. תוקף הרשיון שלך ושל כל אדם בתבחין "הוראת מעבר" או "משמר" הוא מקסימום שישה חודשים מיום פרסום פקודות אלו?

ב. ומי שיכול לחדש לך ולכל אחד בתבחין זה את הרשיון זה רק ראש האגף?

ג. ואם זה הוא או בא כוחו, אז רק אם בא לו?
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 20 נובמבר 2016, 11:29

GA1 כתב:אתה רוצה לומר לי שלפי זה:
א. תוקף הרשיון שלך ושל כל אדם בתבחין "הוראת מעבר" או "משמר" הוא מקסימום שישה חודשים מיום פרסום פקודות אלו?

ב. ומי שיכול לחדש לך ולכל אחד בתבחין זה את הרשיון זה רק ראש האגף?

ג. ואם זה הוא או בא כוחו, אז רק אם בא לו?

א. לא , ראה סעיפים הבאים (8 נקודה 3) :
על אף האמור בהוראות אלה, מי שביום 31.12.2014 החזיק ברישיון כדין אקדח, רובה אויר או אקדח אויר, במשך 10 שנים או יותר ברצף; או רובה ציד (כדוריות), רובה זעיר או רובה צבאי, במשך 15 שנים או יותר ברצף – יהיה רשאי ראש האגף להאריך לאותו אדם את תוקף הרישיון לתקופת רישיון נוספת בכל פעם, אף אם אינו עומד בתבחין.

רשאי , לא חייב!

ב. כנראה שהוא מאציל סמכויות בענין זה , אבל בעקרון , כנראה שכן.

ג. כרגע בא לו , מחר - לא יודע.
ראה ציטוט (המודגש על ידי) סעיף (8 נקודה 4 נקודה 3) שבעצם מאפשר לו לא לחדש לך ללא שום הסבר :
ראש האגף לא יאריך את תוקף הרישיון כאמור בסעיף קטן ג, אם התקיים אחד מאלה:
*בעל הרישיון הורשע בעבירה שיש בה, לדעת ראש האגף, כדי לשלול הארכה כאמור;
*המחזיק ברישיון לא נשמע להוראות הרשות המוסמכת, לרבות איחור בחידוש רישיון, הימנעות מהפקדת כלי הירייה במועד שנדרש לכך, או הפרתם של תנאים, הגבלות או הוראות נוספות הנוגעות לרישיון, אלא אם כן קיימת לדעת ראש האגף הצדקה מיוחדת לכך;
*לדעת ראש האגף ישנם טעמים אחרים לכך שאין להאריך את תוקף הרישיון כאמור.

בנוסף (סעיף 8 נקודות 5 עד 6) , הנוסח שונה לטובה (יחסית לנוסח הקודם) ולא כולל אקדח , ולכן כיום כן אפשר להחליף אקדח.
הנוסח החדש:
*לא תאושר החלפתו של אקדח אויר או רובה המוחזק לפי הוראות מעבר אלה.
*נגנב או אבד אקדח אויר או רובה המוחזק לפי הוראות מעבר אלה, לא תאושר החזקת כלי ירייה אחר תחתיו.

בנוסף (סעיף 8 נקודות 7) , גם הנוסח שלו שונה לטובה (יחסית לנוסח הקודם) ,בנוסח הקודם כל כלי יריה בתבחין משמר\אחר שנגנב\לא תקין בעל הכלי היה נדרש לעמוד בתבחין קיים.
הנוסח החדש:
*נגנב או אבד כלי ירייה, שאינו אקדח אויר או רובה, המוחזק לפי הוראות מעבר אלה, לא תאושר החזקת כלי ירייה אחר תחתיו אלא באישור משטרת ישראל. באישור כאמור תובא בחשבון עמידתו של המבקש בתנאים האמורים בסעיף 15(א)(2) לחוק.

לידיעה כללית , חוק כלי יריה סעיף 15 :
15 א. החזיק אדם כלי יריה, ואבד כלי היריה או נשמד, חייב הוא להודיע על כך
לתחנת המשטרה ככל המוקדם, ולא יאוחר מארבעים ושמונה שעות מהמועד שבו נודע
לו על האבידה או ההשמדה; הובא אדם לדין על עבירה על סעיף קטן זה, לא ישא עליה
באחריות פלילית אם הוכיח שנים אלה:
1. הודיע על אבידת כלי היריה, תוך ארבעים ושמונה שעות מהמועד שבו נודע לו
על האבידה או על ההשמדה;
2. החזיק בכלי היריה בתנאים שהם סבירים בנסיבות הענין.
ב. בעל רשיון לפי חוק זה שאבד או נשמד רשיונו – חייב להודיע על כך לפקיד רישוי.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GA1 » 20 נובמבר 2016, 21:49

ומי שעומד בתבחין נוסף (שירות עבר/דרגה) וכנראה עדיף לו לשנות - כיצד יעשה זאת? (המלצתי לאבי)
האם אכן כדאי?
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 20 נובמבר 2016, 21:52

אבל עזוב לדאוג לקרובים - מה עם כל מחזיקי הרשיון בתבחין זה? דיברנו על זה פעם. מה נוכל לעשות חוץ מהמקלדת הזו? אני לא בתבחין הזה, אבל כולי איתך. רק שזה לבד לא עוזר לך.
מה אפשר לעשות באופן ריאלי?
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 21 נובמבר 2016, 08:47

GA1 כתב:ומי שעומד בתבחין נוסף (שירות עבר/דרגה) וכנראה עדיף לו לשנות - כיצד יעשה זאת? (המלצתי לאבי)
האם אכן כדאי?

הסלט שהבט"פ עשה מתבחין משמר\אחר ,נראה לי שאברסט יכול לתת לך הסבר טוב יותר ממני.
בעקבות בקורת של מבקר המדינה על הסלט הזה בבט"פ מנסים להחזיר את הגלגל לאחור.
לפי מה שאני ראיתי כל מי שעובר דרכם (החלפה וכו') הם שואלים שאלות כדרך אגב ואם אתה עומד בתבחין קיים הם מיוזמתם יחליפו את התבחין "משמר\אחר\מתוקף הוראת מעבר" לתבחין הקיים , מי שלא רוצה , ורוצה להשאר ב"מתוקף הוראת מעבר" צריך לדרוש את זה.

כדאיות , דעה אישית:
אם התבחין הקיים בגינו אביך מקבל את הרישיון ,הסיכוי שהוא ישתנה\יבוטל קטן , אז כן.
אם התבחין הוא תבחין "כרגע בא לשר הנוכחי , מחר לך תדע" , אז לא.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 21 נובמבר 2016, 15:03

נעשה קצת סדר:
לפי מה שכתוב שחור על גבי לבן באתר האינטרנט של המשרד לבט"פ, רשיונו לא אמור להתבטל לאחר 6 חודשים אם הוא נמצא ב"מתוקף הוראת מעבר"/"משמר", כי יש התייחסות ל"תחילה והוראות מעבר" וכתוב בפירוש שגם אם הוא לא עומד בתבחין, ראש האגף "רשאי" להאריך לו את הרישיון בכל פעם לתקופת חידוש אחת.
בגדול, זה סעיף "כסת"ח" לביקורת הבאה שתבוא עליהם ממבקר המדינה, סעיף שמאפשר להם לומר שאין "תבחין" שמעצם הגדרתו לא ניתן לקחת את הרישיון(כמו תבחין "משמר" לשעבר), ושהיום הכל "על תנאי".
בפועל, למעלה מ-100 אלף אנשים מחזיקים ברישיון מכוח מה שנקרא "מתוקף הוראת מעבר" ולכן הסבירות שהבט"פ יחליט לבטל להם את הרישיונות "כי הם לא עומדים בתבחינים" הוא פחות מזניח, כיוון שזה לא יעמוד במבחן בג"ץ והם גם יודעים את זה.
זה לא אומר שלא צריך להיות עם יד על הדופק, אבל לא צריך להיכנס לפאניקה עדיין.
הסלט שעשו עם התבחינים לאורך השנים התחיל מעצם שיטת התבחינים, כששינו לכל מחזיקי הרישיון מלפני שנת 1996 את התבחין ל"תבחין מלפני 1996".
הם הבינו שהם נתנו פה סטטוס "בלתי פגיע" לכל מחזיקי הרישיונות הללו אז הם המציאו שטות חדשה שקראו לה "תבחין אחר", כדי שלא תהיה הגדרה ברורה לעילה שבגינה ניתן הרישיון, וככה יהיה יותר קל לקחת את הרישיון בעתיד.
הבעיה זה שמי שחשב על המהלך ה"חכם" הזהשכח שהייתה אפשרות אמיתית לקבל רישיון בתבחין "אחר", ותבחין זה ניתן בגדול למיוחסים ולאנשים שהממסד חפץ ביקרם.
כך נוצר מצב שיש אנשים עם תבחין "אחר" אמיתי ואנשים עם תבחין "אחר" "לא מוגדר".
הם הבינו את הבלאגן שהם יצרו פה ולכן קבעו מין "יישור קו" כזה שלאחר 10 שנים של החזקת נשק ברישיון תקף אתה עובר לתבחין "משמר", כדי לייצר אחידות בעמידה בתבחינים אצל כל האנשים.
מטבע הדברים כל מי שקיבל רישיון מלפני 1996 הועבר לתבחין זה באופן אוטומטי(אם כי יש מקרים שנפלו בין הכיסאות ונשארו בתבחין "אחר").
מי שהרוויח מהמהלך היו גם כל מי שהוציאו רישיונות לאחר 1996 ומעצם הגעתם לותק של 10 שנים זכו לתבחין משמר גם כן, כך שלא הייתה הפרדה ובעצם הרעיון היה "ליישר קו" לכלל מחזיקי הנשק, מבלי להפריד בין "מלפני 1996" לבין "אלו שחייבים לעמוד בתבחינים".
אחר כך בא אהרונוביץ' שהטמיע מדיניות "צמצום" לפיה "צריך לקחת מאזרחים, ולתת למאבטחים"(אשכרה ככה, רק במילים קצת יותר מעודנות).
בתקופת אהרונוביץ' רצה הגורל ומבקר המדינה החליט לבדוק את האגף לרישוי כלי ירייה במשרד לבט"פ, וגילה ש-81% ממחזיקי כלי הנשק במדינה מחזיקים בו ללא שום "הצדקה ממסדית" לכך, כי מבקר המדינה בודק לפי מדיניות השר המתווה, בלי קשר לטיב או נכונות המדיניות.
כמובן שנתון זה עומד בסתירה מוחלטת וזועקת "למדיניות השר", ואם אני לא טועה ההתפלגות הייתה "35% בתבחין "אחר", ו-46% בתבחין "משמר", והמבקר מתח ביקורת על כך שמדובר ב-2 תבחינים שלא מצביעים על צורך מהותי בהחזקת כלי ירייה ושזה נוגד את מדיניות השר.
(הערת אגב: הגדרתו של תבחין "אחר" בתקופת אהרונוביץ' הייתה "בעלי עניין מיוחד מטעם גורמי הביטחון", כך שכן מדובר ב"צורך בהחזקת כלי ירייה", אבל מהגדרת התבחין מבינים שמדובר בתבחין "עמום" שקשה לפקח עליו).
כתגובה כסתח"נית, החליט המשרד לבט"פ לבטל את 2 התבחינים הללו(דרך אגב, ראש האגף דאז יעקב עמית טען במפני המבקר שתבחין "אחר" אמור להיבלע בתבחין "משמר" עד יולי 2015, ובפועל ראיתי לפני יומיים רישיון בתבחין "אחר" בתוקף עד נובמבר 2018, מה שאומר שהחידוש האחרון שלו היה בנובמבר 2015, שזה כמדומני אחרי יולי 2015, מה שאומר שבפועל מי שיש לו תבחין "אחר" עדיין ממשיכים לחדש לו את הרישיון מבלי "שייבלע" בתבחינים אחרים).
אבל מה, אף על פי שהתבחינים הללו "בוטלו", אתה לא תראה את האגף לרישוי כלי ירייה מבטל רישיונות כאלו בגלל הסיבה שמניתי למעלה(לא יעבור מבחן בג"ץ בגלל כמות האנשים שהחלטה כזו תשפיע עליהם).
לכן המציאו את השטות החדשה "מתוקף הוראת מעבר" שאומרת שראש האגף "רשאי" להאריך לך את הרישיון כי למעשה "אין לך תבחין", וככה בביקורת הבאה שתהיה, מבקר המדינה לא יוכל למתוח עליהם ביקורת שקיים "תבחין" שנוגד את מדיניות השר, כיוון ש"מתוקף הוראת מעבר" הוא קריטריון "על תנאי" ולא "מחייב".
את תבחין "אחר" דרך אגב הפכו למה שנקרא היום "המלצה פרטנית של משטרת ישראל", ככה שלא ממש שינו משהו.
ואל תדאג לגופי הביטחון שעכשיו לא יכולים "להמליץ" על קבלת רישיון בתבחין "אחר", הם פשוט שולחים למשטרה דרישה לפיה הם מבקשים המלצה לרישיון לפלוני אלמוני מארגון ביטחוני X, וגם מקבלים.

נ.ב.
אין לי מקרי בוחן שאני מחפש, למעשה עד עכשיו יש לי מקרי בוחן הפוכים, בהם אנשים עם "מתוקף הוראת מעבר" מועברים לתבחינים פעילים ללא דרישתם וללא הסכמתם, כסוג של "שיטת מצליח".
אם היה מדובר במקרה אחד עוד היה אפשר לחשוב שמדובר בטעות, אבל לאחרונה התוודעתי לאדם מאוד מוכר ומוערך בענף הנשק הישראלי שהרשויות מכירות גם מכירות, ועשו לו את התרגיל הזה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 21 נובמבר 2016, 20:29

תודה אוורסט, אכן עשית סדר (לפחות לי).
לגבי שיטת "מצליח" שהזכרת - זה אומר שככה מעבירים מישהו מתבחין/עילה שאין לה "פג תוקף" לכזו שיש לה? למשל מגורים או עבודה?
כי שירות עבר או דרגה זה משהו שהוא עובדה, שלא תשתנה ולא תופרך. אז "אחר" זה לא התבחין היחידי ש"חסין" בפני תפוגה. או שהעניין היה לא לקחת מאסה של אנשים של כל אחד שיש לו רשיון מעל 10 שנים ואותם להפוך לחסינים?

מה באמת הבעיה? רישום אקדחים אני מבין, למה צריך רשיון בתנאים כ"כ מגבילים?
בנאדם עשה צבא? סמכתם עליו? אין רישום פלילי או סעיף נפשי? שחררו... שאנשים יחזיקו גם 30 אקדחים. לא מבין את התפיסה.
ראה בארה"ב - במקומות שיש בהם יותר נשק - יש פחות פשיעה.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי carver » 21 נובמבר 2016, 21:15

GA1 כתב:מה באמת הבעיה? רישום אקדחים אני מבין, למה צריך רשיון בתנאים כ"כ מגבילים?
בנאדם עשה צבא? סמכתם עליו? אין רישום פלילי או סעיף נפשי? שחררו... שאנשים יחזיקו גם 30 אקדחים. לא מבין את התפיסה.

אוה אהה, כמה פעמים זה נכתב בפורום...
איך אומרים, המוח נשאר בבית.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 21 נובמבר 2016, 21:45

GA1 כתב:תודה אוורסט, אכן עשית סדר (לפחות לי).
לגבי שיטת "מצליח" שהזכרת - זה אומר שככה מעבירים מישהו מתבחין/עילה שאין לה "פג תוקף" לכזו שיש לה? למשל מגורים או עבודה?
כי שירות עבר או דרגה זה משהו שהוא עובדה, שלא תשתנה ולא תופרך. אז "אחר" זה לא התבחין היחידי ש"חסין" בפני תפוגה. או שהעניין היה לא לקחת מאסה של אנשים של כל אחד שיש לו רשיון מעל 10 שנים ואותם להפוך לחסינים?

מה באמת הבעיה? רישום אקדחים אני מבין, למה צריך רשיון בתנאים כ"כ מגבילים?

שים לב שגם תבחינים שאין להם "פג תוקף" עלולים לחזור אליך כבומרנג יום אחד.
אם מחר בבוקר מחליטים שעבר צבאי המזכה ברישיון בעילת "עבר בטחוני" היא רא"ל ומעלה, אז תאורטית ישלחו מכתבים לכל הסא"לים ומעלה שקיבלו רישיונות שהם כבר "לא עומדים יותר בתבחין שבגינו ניתן להם הרישיון" והם יידרשו להפקיד את האקדח ורישיונם יבוטל.
מבלי שלמדתי משפטים אני כבר אומר לך מראש שמהלך כמו שתיארתי לעיל לא יעמוד במבחן בית המשפט והאגף יחויב להמשיך ולחדש את הרישיונות לאותם סא"לים.
כנ"ל לגבי כל תבחין "רגיל" אחר.
אתה גר ביישוב זכאי, קיבלת רישיון בעילת יישוב זכאי ועכשיו מישהו החליט להוציא את היישוב שלך מרשימת היישובים הזכאים? אז אתה אמור לקבל מכתב שרשיונך מבוטל/לא יחודש כי אתה כבר "לא עומד בתבחין", למרות שלא עשית שום פעולה אקטיבית שגרמה לכך.
שוב, גם דבר כזה לא יעמוד במבחן בית משפט(אלא אם כן החתימו אותך שבאם מוציאים את היישוב שלך מהרשימה אז אתה מודע לכך שאתה לא תעמוד יותר בתבחין ותאלץ לוותר על הרישיון).
כנ"ל לגבי יוצאי יחידות מיוחדות שהיום היחידה שלהם ברשימה ומחר לא, וכנ"ל לגבי כל תבחין.
המאסה הרצינית של מחזיקי כלי ירייה במדינת ישראל נופל תחת מה שהיה בעברו "תבחין משמר" ולאור הסיבות שציינתי לעיל(שזה לא יעמוד במבחן בית משפט), בנתיים "לא נוגעים" בהם, אבל לאט לאט מקצצים להם את הזכויות(בעבר למשל הגדירו שכל מי שיש לו תבחין "משמר" לא יכול להחליף את הנשק שלו ושהתבחין בעצם משויך לנשק - קרי אם אתה רוצה להחליף אקדח אתה לא יכול אלא אם כן אתה עומד בתבחין פעיל וככה למעשה "נתקעת" עם אקדח תקול(למשל) או עם כל מצב לא נעים אחר בו אתה מעדיף לשמר את מה שיש לך מאשר שלא יהיה לך כלום בכלל.
עכשיו יש את העניין שהפכו זאת ל"תנאי", יכולים לחדש לך את הרישיון ויכולים שלא לחדש לך את הרישיון.
שוב, לא יכולים לעשות איפה ואיפה ולכן לא תראה מצב שבו פתאום ל-100 אנשים לא מחדשים את הרישיון "סתם ככה" ולכל 99,900 האחרים כן.
דרך אגב, אם היה מדובר באוכלוסיה קטנה יחסית לכלל אוכלוסיית מחזיקי הנשק אז אני די בטוח שהיו מנסים לקחת להם, כמו שניסו לקחת לכל אוכלוסיה אחרת שהחזיקה בנשק מכוח תבחיני עבר(נהגים מסיעי ציבור, מתנדבי משא"ז, יהלומנים וכו').
מי שנלחם לשמור על הרישיון - שמר עליו
מי שלא נלחם(הרוב המוחלט של האנשים, כיוון שמדובר בהוצאה כספית לא מבוטלת כך שרוב האנשים מעדיפים לוותר על האקדח מאשר לצאת למלחמת התשה כלכלית ונפשית) - רישיונו בוטל והוא נאלץ לוותר על נשקו.
לסיכום, שום תבחין אינו "חסין" בפני תפוגה, אך יש תבחינים שכיום יש בהם "מאסות" של אנשים, שלא שווה לאגף הרישוי לפתוח חזית מולם ולכן ממשיכים לחדש להם את הרישיונות, כל פעם ב"הצדקה" אחרת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 21 נובמבר 2016, 22:58

אז מה עדיף? סא"ל או "משמר"?
האם יש אפשרות "לנדוד בין המסלולים הסלולריים"?
ז"א, אם יבטלו לתבחין אחד, "לעבור מסלול" לתבחין השני? ואם שינה את התבחין לסא"ל במיל. ומחר לוקחים להם את הרשיון, אז יוכל להגיד: רגע, יש לי מלפני 96, תחזירו אותי להוראת שעה?

תכל'ס, לפי מה שאתה אומר, אוורסט - אז דווקא argra11 משתייך לקבוצה בעלת העילה החזקה ביותר, ולא להיפך.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 21 נובמבר 2016, 23:01

אגב דרגה לשירות עבר - זה לא היה פעם רס"ן?
כי אם לקחו לכל הרס"נים וזה עבר חלק - אז מה הבעיה לקחת לסא"לים. יש הרבה יותר רס"נים במערכת ועובדה שלקחו להם.

כרגע רס"ן מסתמך על שירות פעיל, לא?
ומה יקרה בתום השירות? הוא שקול לרס"רים שהבטיחו בעל פה שלא יקחו להם בתום שירות המילואים?
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד