שודד חמוש וירי הגנתי נגדו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שודד חמוש וירי הגנתי נגדו

על ידי GA1 » 27 נובמבר 2016, 01:31

קיבלתי סרטון מקבוצת חדשות בוואטסאפ המתעד (לפי הכתוב) "שוד בחיפה". (עריכה: בפועל זה בברזיל והמתגונן בירי הוא שוטר בלבוש אזרחי).

הסרטון לקוח כנראה ממצלמות אבטחה ומראה שני אנשים נכנסים לחדר מדרגות בזה אחר זה. בסרטון מוצג שעון המראה שתי דקות אחרי אחת בלילה (ומתוארך 24/11/2016 משמע הלילה שבין רביעי לחמישי).

אחד נכנס ונעלם (כנראה לכיוון הדירות בבניין, לנסות את מזלו), השני שמגיע אחריו עומד ומשגיח לצדדים. פתאום כנראה שומע משהו וקורא לכיוון הראשון ועושה עצמו כעובר אורח תמים בחדר המדרגות.

ואז עולים במדרגות זוג, גבר ואישה ועומדים מול אינטרקום או קודן של דלת זכוכית.
העבריין המשגיח מעמיד פנים שהוא הולך לכיוון המדרגות, חולף על פני הזוג אבל נעצר לפני המדרגות ונעמד מאחוריהם.

הגבר שם לב אליו, אבל מסדר את חולצתו (וההסלקה, וטוב שכך, כפי שיתברר בהמשך)
אבל מה שקורה לאחר מכן גורם לו כבר לא לשים את דעתו ל'עובר האורח' הנ"ל:

הפורץ/גנב השני הופך לשודד גלוי, נכנס לפריים של התמונה ומאיים על הזוג באקדח (כנראה תופי, אבקש שוב את התמונה המדממת שהספקתי למחוק)

ברגע הזה קורים מספר דברים במקביל:

האישה שנלחצת עוברת למאחורי בעלה, שנצמד לקיר ועיניו מרותקות לאקדח המאיים ורואים על פניו את השיקול המהיר ואז החלטה - והוא שולח את ידו בהיחבא מתחת לחולצתו.

במקביל - 'עובר האורח' השותף, שם לב ששותפו החליט (כנראה ספונטנית) לשדוד
ומוציא מתחת חולצתו אקדח ומנסה לדרוך אותו, כפי הנראה כדי להצטרף לשוד המזויין, וכל זאת מאחורי הזוג, שכבר לא רואה אותו, אלא מרוכז באיום הגלוי.

בשנייה שאחר-כך הגבר המאויים שולף אקדח, שכפי הנראה כבר דרוך, ויורה במהירות לכיוון השודד המאיים מספר פעמים.
השודד נבהל, מושיט את ידו כביכול להגן על עצמו מפני האקדח החדש שהפך את הקערה על פיה, ויורה כדור לעבר דלת הזכוכית, שבמזל לא פגע בזוג, ופותח במנוסה לעבר המדרגות, ושם משיג אותו כדור אחד שגורם לו לצנוח במקום.

הגבר נזכר ב"שותף" ומוודא שאין איום גם מכיוונו.

אגב השותף שהוציא אקדח מאחוריהם היה באמצע הדריכה כשהתחיל קרב היריות וברח מייד.

הכל קורה מאוד מהר, ומכיוון שהשודד יכל גם להשיב אש, והיה איתו גם אדם נוסף חמוש - הנשדד צריך להודות למזלו הטוב שהוא עדיין חי.

אני מאוד מקווה שלא יבואו אליו בטענות לגבי הירי בשודד שבורח, כי הנשק היה עדיין בידיו, למרות שניסה לברוח - ניתן להשיב אש גם תוך כדי בריחה.
ומדובר על שניות של אדרנלין מתפרץ. לא מקנא באף אחד בסיטואציה הזו.

מה למדתי מהסרטון:

1. זמן הוא גורם קריטי!

חצי שניה פחות, והשודד היה יורה ראשון. כלל לא בטוח שהיה מאיים בלבד, עובדה שירה ופגע בדלת הזכוכית.

לעניין זה אגב, אם ראיתי נכון - האקדח יצא מאזור הבטן ולא היתה דריכה גלויה לעין.
אז שתי אפשרויות:
א) או שהוא הוציא אותו מהמותן ודרך מתחת לחולצה - לא סביר, כי רואים את השותף עומד מאחוריהם ומסתכל עליו, הגיוני שהיה מבחין באקדח קודם.
ב) או שהוא היה כבר עם כדור בקנה.

אז ניהלנו כבר את הדיון לגבי אחסנה עם כדור בקנה. לגבי הדיון הנצחי של נשיאה עם כדור בקנה - אחד אפס לטובת כדור בקנה. ואני לא שם עדיין, אבל מבין את אלו שכן נוהגים כך, בטח בנשק מוסלק, שזה עוד גורם מעכב (אבל חשוב).

2. נחישות היא גורם קריטי!

המותקף שקל, החליט ובסוף פעל. כל היסוס מצידו מרגע שהוציא את אקדחו היה יכול להיתרגם לאסון.
בין אם מדובר בכדור שהשודד ירה אליהם וכפי הנראה נורה בזרועו ולכן פספס, שאם לא היה נפצע יש מצב שלא היה מפספס...
ובין אם לא המשיך לירות לכיוון השודד ושותפו לכיוון המדרגות - שכן זה היה למעשה חיפוי באש על בת זוגו.
קשה לי עם מי שיטען באופן גורף שלא יורים בבורח, כי עובדתית הוא השיב אש והוא היה עדיין חמוש במנוסתו, יכל באותה מידה לתפוס מחסה מאחורי המדרגות ולהשיב אש.

3. הסלקה מאפשרת את גורם ההפתעה - שגם הוא קריטי!

במידה שהשודד השותף היה מבחין בנשק קודם - זה לא היה נגמר טוב.
אל תשכחו שאת הנשק שלו הוא הוציא ודרך מאחורי המותקף. שום דבר לא מנע ממנו לעשות זאת קודם לכן, וייתכן שנשק גלוי היה גורם לו לעשות זאת קודם לכן (לדרוך את נשקו מאחורי המותקף) ובכך להזהיר את חברו ומכאן או שהיה בורח ומפקיר את חברו (כפי שקרה) או שיורה בזוג וחברו היה מוצא עצמו לכוד כאשר הזוג בינו לבין היציאה והוא מזהה נשק אצל הגבר - זה היה נגמר בירי בזוג (כביכול בלית ברירה) והיינו שומעים על רצח זוג ולא על גנב שחוסל.

ההסלקה עולה בקצת זמן, שסיכמנו שהוא קריטי, אבל קונה לצד המותקף המון זמן - שכן היא לא מאפשרת לתוקף להתכונן כראוי לתגובה חמושה, והבלבול והלחץ שהוא שרוי בו כתוצאה מתגובה חמושה - יכולה לקנות למתגונן החמוש הן זמן והן נסיבות שיפעלו לטובתו, כאשר הסיכויים שלו לא טובים מלכתחילה מעצם היותו מגיב ולא יוזם.

4. מודעות היא עניין קריטי!
הגבר המותקף הבחין בשותף ונראה לי שארגן את בגדיו וגופו (נשימה עמוקה, מתיחת החולצה מטה עם שתי ידיים, וציפייה דרוכה) וזאת למרות שהשותף עומד כבר מאחוריו. לאחר מכן הוא מבחין מהר בנשק של השודד, ובסיום הירי הוא גם מוודא שהשותף לא חוזר.

אחת בלילה, קל מאוד לא להתייחס לאנשים אחרים כשאתה עייף. כאן ניכרת ערנות לסביבה ואת התוצאות ראינו.

בעצם לא ראיתם.
אשמח אם תמליצו לי על אתר לאחסון ושיתוף הסרטון, כי אם זה היה ביום רביעי זה לא הגיע לחדשות כנראה. או שלא הייתי מעודכן בחדשות במדיה.
נערך לאחרונה על ידי GA1 בתאריך 27 נובמבר 2016, 12:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: שודד חמוש בחיפה וירי הגנתי נגדו

על ידי ליאור45 » 27 נובמבר 2016, 05:45

הסרט מגיע מברזיל למיטב ידיעתי. מישהו כתב "חיפה" על מנת לקבל תשומת לב וכי לא עולה כסף לשקר באינטרנט.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 27 נובמבר 2016, 08:06

זה לא מהארץ, בארץ לא הולכים עם כדור בקנה.
ככל הנראה שוטר ברזילאי, מגיב בקור רוח מדהים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ts357 » 27 נובמבר 2016, 10:50

אתר עם הסרטון,

ישנה גם תמונות תקריב לא נעימה של השודד לאחר הירי,
הכניסה על אחריותכם...

http://freelance24horas.blogspot.co.il/ ... r.html?m=1
Walther PPQ M2
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 27 נובמבר 2016, 11:31

ניר ל כתב:זה לא מהארץ, בארץ לא הולכים עם כדור בקנה.

ואיך קבע כבודו את הקביעה הזאת?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ניר ל » 27 נובמבר 2016, 11:41

אני קורא כל מה שכותבים בסליק :lol:
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Webart » 27 נובמבר 2016, 11:44

גם אני, לא ראיתי שזה מה שכתוב...
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ניר ל » 27 נובמבר 2016, 12:28

אני איש של מספרים, גם בדיונים כאן, גם עפ״י המקובל בכוחות הבטחון, עפ״י החינוך שגורם לאנשים לפחד מנשק, מה שאני רואה ופוגש במטווחים. מעט מאד אנשים מעיזים להתהלך עם אקדח טעון (אני אחד מהם).
לפיכך ברגע שראיתי את הסרטון, בלטה העובדה שהיורה לא נאלץ לדרוך (ראו מה קורה אגב לשודד השני שמסתבך עם הדריכה ובורח), זה כנראה הציל את חייו וזה מה שהעיד מבחינתי על כך שזה לא צולם בארץ.

זה שאתה ואני נושאים במצב 1 לא משנה את התמונה הכוללת. האמירה היא כללית ולא פרטנית.
אם הייתי רואה סרטון שנשלף בו p-7 גם כן הייתי טוען את אותה טענה, הסיכוי לטעות באבחנה היה מאד מאד נמוך.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 27 נובמבר 2016, 12:31

א. זה בדיוק. וכנראה שקבוצת החדשות אכלה את הבלוף ופשוט העבירה הלאה, יחד עם תמונות מגל השריפות. לא נדיר ב-WhatsApp.

ב. חיפה או סאו-פולו - כל המסקנות שלי עומדות בעינן. הלימוד נשאר אותו לימוד.

נ.ב. - ניר, לא הולכים עם כדור בקנה וגם לא נושאים בנרתיק Appendix...
(!NOT) רק שבסרטון הזה זה בדיוק מה שהציל אותו.

וברצינות - בברזיל מתי מעט אזרחים נושאים נשק. ואגב, בקליבר אינם מורשים ל-9 מ"מ, שמוגדר משטרתי, אלא רק לקליבר קטן יותר. זה לא עוזר לשיעור הפשיעה שם, שממילא גבוה עקב עוני ומצוקה.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 27 נובמבר 2016, 12:38

ואגב, גם באיטליה ה-9 מ"מ הקלאסי 9×19 מוגדר קליבר משטרתי, אבל כל השאר... תענוג מה שהולך שם... תשאלו את החבר'ה שלנו של IDPA (המייסדים) שחזרו משם.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 27 נובמבר 2016, 12:45

ההפרדה בין תחמושת אזרחית לבין תחמושת של כוחות הבטחון היא לא בגלל קוטר, זו שיטה לצמצום או מניעת גניבות וזליגה לשוק האזרחי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: שודד חמוש וירי הגנתי נגדו

על ידי Webart » 27 נובמבר 2016, 13:14

ניר,
למרות שלעניות דעתי, עדיין קיים פער משמעותי ביותר בין הנושאים את כלי הנשק שלהם במצב 1 או 2, לבין אלו הנושאים אותו במצב 3, לא הייתי מכליל וטוען כי אף אחד לא נושא נשק במצב 1.
למקרה הספציפי, אני חושב שסדר הפעולות של המותקף היה הנכון ביותר, הוא הפחית את רמת הלחץ שהיתה לו ולמעשה יצר מצב בו הכין את עצמו מנטלית לכניסה לקרב, ולא רץ מייד לשלוף את אקדחו.
כמו יורה ספורטיבי לפני תרגיל, הוא יכול היה, בתנאים הנתונים, לארגן לעצמו את מתווה הירי, המטרות והסיכונים, פעולה שאפשרה לו להנצל מהמצב בו היה, אישית, אני חושב שבאותה הסיטואציה הייתי נוהג באותה הצורה, זאת בהנחה ששודד שמאיים לא מתכוון, ברוב המקרים, להפוך לרוצח, אלא מראש מתכוון רק להפחיד בעזרת האקדח שלו.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי yoramhai » 27 נובמבר 2016, 14:44

אני חושב אחרת :

תיאור המעשה:
1. אני במדרגות באמצע הלילה
2. אשתי נמצאת לידי והיא חשופה לפגיעה לא פחות מכל אחד מאנשים בסיטואציה המתוארת
3. ה"מאוים" מזהה 2 חשודים חמושים מולו.

אני מקבל לגמרי את המסקנה הראשונה של גיל
"מה למדתי מהסרטון: 1. זמן הוא גורם קריטי!
חצי שניה פחות, והשודד היה יורה ראשון."

בחוכמה שלאחר מעשה, המאויים הצליח במשימה אבל חצי שניה עמדה בינו ובין כשלון שמשמעותו
שהוא היה זה ששוכב על הרצפה מדמם.
הדיון פה הוא האם המאויים נהג בתבונה או בטיפשות גמורה.
דעתי הצנועה - המאויים נהג בפזיזות וטיפשות.
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי סיורניק » 27 נובמבר 2016, 15:00

yoramhai כתב:אני חושב אחרת :

תיאור המעשה:
1. אני במדרגות באמצע הלילה
2. אשתי נמצאת לידי והיא חשופה לפגיעה לא פחות מכל אחד מאנשים בסיטואציה המתוארת
3. ה"מאוים" מזהה 2 חשודים חמושים מולו.

אני מקבל לגמרי את המסקנה הראשונה של גיל
"מה למדתי מהסרטון: 1. זמן הוא גורם קריטי!
חצי שניה פחות, והשודד היה יורה ראשון."

בחוכמה שלאחר מעשה, המאויים הצליח במשימה אבל חצי שניה עמדה בינו ובין כשלון שמשמעותו
שהוא היה זה ששוכב על הרצפה מדמם.
הדיון פה הוא האם המאויים נהג בתבונה או בטיפשות גמורה.
דעתי הצנועה - המאויים נהג בפזיזות וטיפשות.

יכול להיות שלא הבנתי את כוונתך - אתה טוען שהוא היה צריך לזהות מראש שמדובר בתוקפים ולשלוף או לסגת מוקדם יותר? או שההחלטה לשלוף היתה לא נכונה כי כבר הנשק של השודד היה עליו?

בברזיל היו מקרים ש"שוד" פשוט הפך גם לאונס ורצח, בגלל שמי שהיה יכול להתנגד לא עשה זאת עד שהיה מאוחר מדי (למשל השודד היה פורק אותו מנשקו ואז באמת כבר לא היה מה לעשות).
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 27 נובמבר 2016, 16:14

הפעלת שיקול דעת ומחשבה אפשרית לפני האירוע , אבל ברגע שנשלף נשק קורה משהו הרבה יותר בסיסי.
Fight or flight , או איך שלא תקראו לזה, ראיית מנהרה , פעולות אינסטינקטיביות. האינסטינקט של השוטר עבד טוב יותר משל השודדים, אמנם הם אלו שיזמו את התקיפה - אבל התגובה המהירה זה לא מה שהם ציפו לו וברגע האמת הם פשוט איבדו את זה והחלו לברוח.
מזל של השוטר שהשודד השני לא הספיק לירות בו, הוא אפילו לא היה מודע לאיום ממנו, מזל של השודד שהספיק לברוח כי מאד יתכן מאד שגם הוא היה חוטף, מקווה שיתפס ויגיע גם הוא לאן שצריך.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד