באים למילואים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

באים למילואים

על ידי shimon84 » 14 דצמבר 2016, 22:57

הקליינט גלוק 42(אני הולך לעבור שטיפה עכשיו?) נמצא לרוב בנרתיק פנימי עם עוד מחסנית

מילואים בצאלים, איך הייתם שומרים על הנשק/ ניקוי שימון. אני זוכר את התול לגבי פלאטטופ.

למלעיזים הנשק די מדוייק והיתרון הגדול לא רואים אותו עלי. והוא לא מפריע לי. יש לו חסרון רק 8 כדורים קצרים במחסנית אבל 8 זה עדיף על 0....
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: באים למילואים

על ידי טריגר » 15 דצמבר 2016, 07:02

מה רע בו?

לעניינינו
בנרתיק פנימי.
לנקות פעם ביום-יומיים.

ולעשות לו ניקוי ייסודי בבית אחרי שיגמר.

תחזור בשלום!
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BorisGold » 15 דצמבר 2016, 07:08

לדעתי חבל ומיותר לקחת אקדח לאימון לצאלים
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 15 דצמבר 2016, 08:59

כשתסיים את המילואים תנקה אותו עם מברשת וחוטר, עד אז תשאיר אותו יבש כדי שהפודרה לא תידבק אליו.
חוץ מזה - אין לך שום סיבה להתנצל,
לא במקרה זו הייתה התחמושת שיועדה לכלים האלו ולקח הרבה זמן עד שהוציאו גרסה ב 9x19.
אישית גם אני הייתי מעדיף אותו על גלוק 43.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 15 דצמבר 2016, 10:13

לא צריך לחשוב על זה יותר מדי. אם אין לך נרתיק ייעודי למילואים, אפשר להשתמש בנרתיק רגיל ולנקות אותו בסוף האימון אחרי שתפשוט את המדים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 15 דצמבר 2016, 11:16

תשמן קלות את האקדח לפני המילואים. אני שם מס' טפות גריז TW25 על הצינה, מורח עם אצבע (הגריז לא רעיל), עודף גריז מסולק עם פלנלית. זה משאיר שכבה דקיקה של שמן שמגנה על האקדח. גם ניקוי ושימון לאחר המילואים.
BorisGold כתב:לדעתי חבל ומיותר לקחת אקדח לאימון לצאלים

הגענו כבר להמלצות לא לקחת אקדח למלון (שרשור אחר).
אם גם למילואים לא לקחת, אז בשביל מה צריכים את האקדח?
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי BorisGold » 15 דצמבר 2016, 13:52

אלדר כתב:תשמן קלות את האקדח לפני המילואים. אני שם מס' טפות גריז TW25 על הצינה, מורח עם אצבע (הגריז לא רעיל), עודף גריז מסולק עם פלנלית. זה משאיר שכבה דקיקה של שמן שמגנה על האקדח. גם ניקוי ושימון לאחר המילואים.
BorisGold כתב:לדעתי חבל ומיותר לקחת אקדח לאימון לצאלים

הגענו כבר להמלצות לא לקחת אקדח למלון (שרשור אחר).
אם גם למילואים לא לקחת, אז בשביל מה צריכים את האקדח?

אני הייתי בצאלים לפני חודשיים -להגנה עצמית מקבלים M4,לדעתי חבל לאכיל אקדח פרטי פודרה בלי שיש בזה באמת צורך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 15 דצמבר 2016, 14:22

אני הייתי בצאלים לפני חודשיים -להגנה עצמית מקבלים M4,לדעתי חבל לאכיל אקדח פרטי פודרה בלי שיש בזה באמת צורך

1. ביום הגיוס בדרך לצאלים ויום השחרור בדרך הבייתה אין לך M4. אם אין לך אקדח אז אין לך כלום.

2. במילואים עצמם, נכון שיש לך נשק אישי צבאי אבל:
- האקדח הוא בסך הכל גיבוי לנשק הארוך
- אתה מקבל ברוב המקרים נשק טחון לגמרי ואותו כנ"ל גם לגבי המחסניות.
זה כיף שיש לך אפשרות לתרגל מעצורים באימון, בהתקלות על באמת זה כבר פחות.

- מחסנית בפנים, מחסנית בחוץ, עם מק פורק בלי מק פורק - הכל תלוי על איזה צד קם מפקד באלי"ש באותו הבוקר.
אקדח שלך - מחסנית בפנים, אם אתה מרגיש מספיק בטוח ונח גם כדור בקנה.. אף אחד לא יכול להגיד לך מה לעשות.

זו דעתי האישית.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BorisGold » 15 דצמבר 2016, 16:01

itamar כתב:

1. ביום הגיוס בדרך לצאלים ויום השחרור בדרך הבייתה אין לך M4. אם אין לך אקדח אז אין לך כלום.

2. במילואים עצמם, נכון שיש לך נשק אישי צבאי אבל:
- האקדח הוא בסך הכל גיבוי לנשק הארוך
- אתה מקבל ברוב המקרים נשק טחון לגמרי ואותו כנ"ל גם לגבי המחסניות.
זה כיף שיש לך אפשרות לתרגל מעצורים באימון, בהתקלות על באמת זה כבר פחות.

- מחסנית בפנים, מחסנית בחוץ, עם מק פורק בלי מק פורק - הכל תלוי על איזה צד קם מפקד באלי"ש באותו הבוקר.
אקדח שלך - מחסנית בפנים, אם אתה מרגיש מספיק בטוח ונח גם כדור בקנה.. אף אחד לא יכול להגיד לך מה לעשות.

זו דעתי האישית.

א.

אני מאוד מכבד דעות של אנשים אחרים וכמו שאיתמר כתב-זו דעתי האישית בלבד.
סוף שבוע נעים חברים!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shimon84 » 15 דצמבר 2016, 20:25

אחת הסיבות שלקחתי נשק היא שאני קצין במילואים, נסיעה במדים, איזורי מחנות צבאיים נראתה לי תמיד כמו מג ט למחבלים. לכן אני מסכים עם ההערה של אם למלון לא, ולמילואים ךא אז לאן כן לטיול עם הכלב?

בכל אופן מה רע בטיפה שמן רובים נגד לחות בחלק הפנימי, קרי על הקנה צימה וממש מעט מבחוץ וניקוי בסיסי מלכלוך פעם ביום? התכנון שלי זה ללכת עם מרתיק פנימי של פרונטליין, מקורדורה. אגב רעיונות לאבטחת הנשק?אין לו אוזנית כזו לשרוך אבטחה. מישהוא מכיר נרתיק עם אבטחה לאקדח הזה?

בריאות ואושר,
שמעון
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 15 דצמבר 2016, 20:55

האקדח הזה לא צריך ״שימון שמירה״, אם הוא לא טבול במי מלח הוא לא יחליד.
הוא גם צריך מעט מאד שימון באופן כללי אם בכלל. בגלל שהסביבה רוויה באבק דק, האבק הזה יתיישב על השמן ועלול להפריע או סתם להזיק לציפוי בגלל מינרלים שיש בו.
אני מציע לך שלא להתעסק עם האקדח במהלך שירות המילואים, לא להסתכן בתאונה.
נשאתי אקדח רוב השירות הסדיר וכל שירות המילואים, במיוחד בבאלי״ש, התפלשתי באבק,כשהיה צריך לירות - ירה כמו ענק.

את האקדח תנקה בבית כשאתה לבד ומרוכז.

לגבי אבטחה - אני נשאתי אקדח בגודל מלא, בנרתיק חיצוני או פנימי עם אבטחה, ככה שהיה קשה לאבד אותו.
מחסנית לעומת זאת כן יצא לי לאבד.
אקדח זעיר כזה, הייתי חושש לאבד, במהלך הפעילות הייתי מאבטח אותו עם מיתר, אפילו לשמורת ההדק אם אין ברירה. לא מתייחס אליו כאל כלי מבצעי או גיבוי וכו׳, פשוט שומר עליו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי eitan156 » 15 דצמבר 2016, 22:22

מסכים שנח יותר להיות חמוש במשהו בדרך אל/ מהמילואים.
בתוך הבסיס אתה לא תהיה הגיבור שיעצור מחבל מסתנן, עם האקדח במקרה של תקלה ברובה. וממילא אסור לך לירות באקדח שלך במטווח רגיל.
אז הכי טוב לנעול אותו בארגז בנשקייה ואם אין כזה סידור להחזיק אותו בנרתיק פנימי / בלי שמן בכלל ולא לשלוף- לא לנקיון ולא לכלום.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 16 דצמבר 2016, 01:32

דיעה: פשוט תתנהג איתו כמו ביומיום באזרחות.

הדגש היחידי הוא להימנע משימון בגלל הפודרה.

בא לך לאבטח עם שרוך? שפצר לו שרוול גומי או סקוץ' לקת, עם שרוך מחובר) רצוי גומי, כמו שיש למתפסים של מקוצר, וזהו.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 16 דצמבר 2016, 08:39

eitan156 כתב:מסכים שנח יותר להיות חמוש במשהו בדרך אל/ מהמילואים.
בתוך הבסיס אתה לא תהיה הגיבור שיעצור מחבל מסתנן, עם האקדח במקרה של תקלה ברובה. וממילא אסור לך לירות באקדח שלך במטווח רגיל.
אז הכי טוב לנעול אותו בארגז בנשקייה ואם אין כזה סידור להחזיק אותו בנרתיק פנימי / בלי שמן בכלל ולא לשלוף- לא לנקיון ולא לכלום.

עד לפני בערך 10 שנים עוד הייתי נכנס לבסיס הזה עם הג׳יפ הפרטי דרך השביל הצדדי ומשטחי הטנקים, בחנייה החיצונית אף פעם לא היה בטוח לו לעמוד. לא הרבה זמן אחרי כבר סגרו הכל והציבו שומרים, כבר לא מעט שנים שתושבי האיזור מרגישים חפשי לזנב בכל כלי שיוצא מהבסיס הזה לשטח ולגנוב ממנו ציוד, אפילו תו״כ נסיעה ותו״כ תרגיל. לא אנקוב בשמם של הגנבים כי שדביר לא יתפחלץ... כן כן... הם אזרחי ישראל, נאמנים ושווי זכויות, אל לנו להשחיר את שמם בגלל כמה תפוחים רקובים (פחחחחחחח). אז אני רק אגיד שלא ניתן להבדיל בינם לבין מחבל מסתנן ואם רק תעיז להרים נשק לכיוון שלהם, אתה תסתבך עם המפקדים שלך ... אולי אפילו תיענש. לא אתפלא אם הבסיס הזה משלם פרוטקשן...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי tkgs » 18 דצמבר 2016, 07:27

למה לקחת אקדח למילואים? קודם כל כדי לא להשאיר אותו בבית תקופה רצופה כשאפשר לדעת בקלות שאתה לא בבית...
זה חוץ מהדרכים אל ומ... ואם אתה מצליח גם לקמבן תחמושת אקדח צבאית אז בכלל תרביץ במטווח...

האגדה האורבנית מספרת שבימי מלחמת המפרץ הראשונה, החיילים הבריטים שהיו בעירק, קיבלו כמויות אדירות של קונדומים לשטח וזאת למרות שככל הנראה לא היו שם נשים לפחות לא במספר יחסי לכמות הקונדומים...
מה שהתברר זה שהם פשוט עטפו את כל הקנים של הנשקים בקונדומים כך שהחול לא נכנס מהקנה.

בגלל שעיקר האבק והחול נכנס מהקנה, אולי פשוט תשקול לכסות את קצה הקנה בנילון נצמד וגומיה קטנה. ברור שזה יפחית משמעותית את כניסת הפודרה לנשק.

ודבר אחרון שהייתי עושה זה לשמן את הנשק לפני כניסה לחול ואבק... הם ידבקו לשמן ויעשו שם בוץ שחבל"ז... בסביבה של חול, אבק, פודרה וכו - עדיף שהנשק יהיה כמה שיותר יבש.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד