אקדח חדש ועוד קצת שאלות של מתחילים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדח חדש ועוד קצת שאלות של מתחילים

על ידי snirv » 31 דצמבר 2016, 22:59

שלום לכולם

יש לי ניסיון יחסית דל באקדחים לאחר שירותי הצבאי עסקתי באבטחת בתי שרים ואז היה לי גלוק 17 (זה היה לפני כעשור). סה"כ האקדח היה נחהמד אבל היד שלי קטנה יחסית ומצאתי את עצמי הרב פעמים לאחר השליפה מתעסק ב regrip לא מעט פעמים. חיפשתי לעצמי אקדח שגם יהיה יותר קטן ויותר נוח לנשיאה וגם יישב יותר טוב ביד. התלבטתי בין 3 כלים הגלוק 19, CZ07, והסמית' (הדגם המקביל ל19 של הגלוק לא זוכר את השם) במהלך המטווח ביקשתי 5 כדורים לכל נשק לאחר התנסות בשלושתם ויתרתי על הסמית משהו שם לא היה לי נוח, הוא הרגיש לי קצת קופצני וההדק הרגיש לי מוזר.
ראש בראש הCZ והגלוק היה צמוד בסוף הלכתי על הCZ כי הוא הרגיש לי יותר נוח ביד (אם כי לא היה פה נוקאוט).

קראתי לא מעט בפורום בשבוע האחרון ורציתי לדעת האם יש מסגרות של אימוני ירי, אני מתכוון לאימונים כאלה שיש בהם מטרות שאסור לפגוע בהם מקצים בהם הלקוח לא יודע היכן מוצבות המטרות ויש כמה מטרות?, במחירים סבירים- ראיתי שישנן ארגונים אך דמי העלות השנתיים גבוהים עבורי ואני לא בטוח שאוכל להגיע מספיק פעמים על מנת לנצל את דמי המנוי המטרה היא להיכנס לכשירות סבירה ולהתאמן פעם בחודש או חודשיים (אם להיות יותר עינייני משהו באזור 150-250 שקל ליום אימון לא כולל תחמושת).

כמו כן אשמח להמלצות לנרתיק בו ניתן לבצע הסלקה טובה (אפשר גם חנויות מחו"ל)
תודה רבה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אקדח חדש ועוד קצת שאלות של מתחילים

על ידי Digo » 31 דצמבר 2016, 23:49

שבוע טוב אחי!
קודם כל, תתחדש! אחלה אקדח...

בנוגע לאימונים, IDPA נשמע מושלם בשבילך... תן רגע לחבר'ה להתעורר, או שפשוט תיכנס לפורום הייעודי כאן באתר ותתחיל לרחרח... מאמין שתמצא דברים מעניינים...

בנוגע לנרתיק, המבחר פשוט מדהים... בקרוב מתכנן לכתוב סקירה על נרתיק של stealth gear שרכשתי לאחרונה... יקר, אבל הביקורות מדברות בעד עצמן... ממליץ לך לבקש מחבר'ה לנסות... הייתי מציע לך לנסות את שלי (מחזיק באותו כלי...) אבל לאחרונה אני עמוס פחד... אם אתפנה ועדיין יהיה רלוונטי, נדבר בע"ה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 01 ינואר 2017, 06:22

ברוך הבא לסליק שניר. שאלות מקדימות:
1. האם יש לך רשיון כלי ירייה היום או אישור עקרוני מהמשרד לביטחון הפנים לרכישת אקדח? אם לא, לא תוכל להתאמן בירי בישראל מחוץ למסגרת ספורטיבית מוכרת (ירי מעשי / אולימפי).
2. האם השימוש בנרתיק הסלקה צמוד הוא זה שאילץ אותך לשנות את מיקום כף היד אחרי שליפה? האם האקדח עצמו היה נוח בירי? נרתיקים חיצוניים בדרך כלל (לא תמיד) מאפשרים לך להכניס הרבה אגודל בין האקדח לגוף ולהשיג לפיתה שאין צורך לשנות לפני שהאקדח זז בכלל בנרתיק.

אחרי השאלות:

3. לגבי איזה אקדח לבחור, קטונתי מלהמליץ בהתכתבות. כל אחד והיד, מרחיק-האוזניים והנסיבות שלו. כיום אני נושא את ה-M&P של סמית אחרי צבירת ניסיון עם דגמי גלוק וסי.זד. לנשיאה, אבל זה רק אני וכל הדגמים שמנית הם כלים מצוינים להצלת חיים.
4. נרתיקים. מתלבשים סביב האקדח. נרתיק פנימי מחייב מכנסיים במידה גדולה יותר. הנרתיקים הגנריים החביבים שלי (לא מותאמים לדגם אקדח ספציפי) הם נרתיק מפשעה SmartCarry לנשיאה בשעה 12:00 להסלקה עמוקה (נוח יותר לאקדחים ללא זנב) ונרתיקי Remora לנשיאת אקדח כאשר הכוונות בשעה 3 או 9. אם עסקינן בנרתיקים לדגם ספציפי: הנרתיק הפנימי שאני ממליץ: MTAC של חברת Comp-Tac. קיים בדגמים ספציפיים לכלים שמנית. נרתיקים חיצוניים (מתאימים להסלקה בביגוד חורפי יותר אם עם וסט דייגים) : Safariland 6378, נרתיק פובוס ישראלי פשוט.
כמו שציין Digo, מבחר הנרתיקים היום עצום ומתאים לכל כיס ולכל אנין טעם.

אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן על מנת לעזור.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי snirv » 01 ינואר 2017, 08:37

קודם כל תודה על התגובות

קיבלתי רישיון אזרחי, הייתי רוצה לדעת האם ישנה מסגרת לאימונים בסכומים הקרובים לאלו שרשמתי, לא כל כך מעניין אותי כל עניין הדירוג והמיקום שלי בארץ או בעלום, המטרה שלי היא להגיע לכשירות סבירה (לא ברמת סוף קורס אחיד, משהו יותר ברמת תפעול סבירה) ולשמור על הכשירות הזאת אחת לחודש או חודשיים.

כשעבדתי באבטחה היה לי נרתיק חיצוני מסוג פדל שיש לי על המותן, היה לנו כאלו ג'קטים שהיו מסתירים אותם, אני לא יודע להגיד עם זה בגלל היד הקטנה או כמו שציינת בעיה בנרתיק אך רוב האימונים שלי כללו שליפה מהנרתיק. בפועל הכדור הראשון לא היה תמיד מדויק איפה שרציתי.

אני מחפש נרתיק שאני אוכל לשבת איתו בנוחות בנהיגה או בעבודה ולכן חשבתי על נרתיק לאזור המותן האחורית (אם השעה 12 זה מרכז הבטן אז שעה 4), אני לא רואה איך נרתיק בשעה 12 לא יפריע לי, ביקרתי לפי המלצתך באתר של רמורה אך זה נראה לי נורא קשה לקנות בתור מישהו שאין לא ממש ניסיון משהו שגם בסוף יישב בנוחות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 01 ינואר 2017, 09:05

snirv כתב:קודם כל תודה על התגובות

קיבלתי רישיון אזרחי, הייתי רוצה לדעת האם ישנה מסגרת לאימונים בסכומים הקרובים לאלו שרשמתי, לא כל כך מעניין אותי כל עניין הדירוג והמיקום שלי בארץ או בעלום, המטרה שלי היא להגיע לכשירות סבירה (לא ברמת סוף קורס אחיד, משהו יותר ברמת תפעול סבירה) ולשמור על הכשירות הזאת אחת לחודש או חודשיים.

אם בזה אתה מתכוון לidpa, הייתי ממליץ לך לשקול שוב את העניין... עניין הדירוג הוא משני, ולדעתי, זו המסגרת הטובה ביותר לאימון עבור אזרח שמתעניין בירי הגנתי נטו. זו גם ההתמקדות שלהם. שימוש בציוד אזרחי, שניתן להסלקה, והתמקדות במתארים רלוונטיים לאזרח שנושא נשק להגנה עצמית.
המחירים, והגמישות באימונים וברמתם, עונים לכאורה על כל מה שחיפשת... לא הייתי פוסל מראש...
תשקול לקפוץ לאימון לבדיקה... אתה לא צריך להתחייב למשהו...

לגבי נרתיקים, בגדול, מאמין שרוב החבר'ה כאן שיחקו עם די הרבה נרתיקים עד שהגיעו לסגנון הנשיאה האידיאלי עבור אורח חייהם... מתחילים בדר"כ מהזולים, ומטפסים במחירים כשמבינים מה רוצים...

אני אישית מחזיק כבר בארבעה נרתיקים שונים, יש כאן אנשים עם הרבה יותר...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 01 ינואר 2017, 10:33

חפש אקדח שיהיה נוח לשאת יום יום.
אם תיקח משהו גדול מדיי הוא יכביד וישאר בכספת.
שילד של סמיט ועוד כאלה מאד נוחים אבל מספקים כמות קטנה של כדורים במחסנית.
אחרי שתחליט על המסגרת (גדול או קטן) לך למצוא את המתאים לך ביותר מתוך הקבוצה שבחרת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 01 ינואר 2017, 10:37

אני היחיד שהבין שהוא כבר רכש את הCZ?

הבנתי לא נכון?
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גלוק 17 » 01 ינואר 2017, 11:25

"התלבטתי בין 3 כלים הגלוק 19, CZ07, והסמית' (הדגם המקביל ל19 של הגלוק לא זוכר את השם) במהלך המטווח ביקשתי 5 כדורים לכל נשק לאחר התנסות בשלושתם ויתרתי על הסמית משהו שם לא היה לי נוח, הוא הרגיש לי קצת קופצני וההדק הרגיש לי מוזר."

בטח מדובר באקדח סמית-ווסון sd9 - הדק באמת לא משהו בכלל!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 01 ינואר 2017, 11:59

לדעתי הנקודה החשובה שהעלה שניר,
היא האחיזה המושלמת ישר מ"הירידה"על האקדח.ללא צורך לשיפור אחיזה.
נקודה זו ראויה לאשכול נפרד,מבחינת חשיבותה
במיוחד בכל ורסיות ההסלקה,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי GA1 » 01 ינואר 2017, 12:21

+1
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 01 ינואר 2017, 14:06

כמה חידודים חשובים בנושא IDPA:
מטרתנו היחידה - ליצור מסגרת אימון איכותית ולא יקרה למי שמחזיק אקדח ברישיון. באימונים שלנו אנחנו מתמקדים בתחומים הבאים:
1. התנהלות נכונה עם אקדח
2. טכניקות בסיסיות ומתקדמות לשליטה באקדח.
3. אימוני מתארים דינמיים
כל עניין הדירוגים - משני. יחד עם זאת, הוא חשוב, שכן בארץ, כשכולם הם טייסי טנקים משייטת מטכ"ל, חשוב שאדם יקבל משוב יעיל על רמתו שמבוסס על יכולת ביצוע. כך יוכל גם לראות את ההתקדמות שלו לאורך הזמן.
האימונים מתקיימים בימי שישי במטווח אשדוד, לפעמים גם במטווח בבאר טוביה ובמטווח קליבר 3 בגוש.
עלות ליום אימון - 150 שח. חובה להירשם מראש באמצעות טופס הרשמה באתר שלנו שמופיע בחתימתי.
מציע שעבור על הנושאים בפורום ייעודי כאן בסליק ואם תהינה לך עוד שאלות, מוזמן לפנות אליי.

ולסיכום - אין שום סיבה, באמת שום סיבה, שתצטרך לשפר אחיזה בשימוש בגלוק 17 לאומת, למשל, גלוק 19. ככל הנראה, לימדו אותך משהו לא נכון.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי snirv » 01 ינואר 2017, 16:13

קודם ממש תודה לכולכם הפורום נראה רציני וברמה גבוהה.

אם לא הייתי ברור אז כבר קניתי אקדח CZ07.

שיפור האחיזה בגלוק 17 נבע בגלל שבזמן השליפה (עשיתי שאותה תקופה המון יבשים רטובים ויצא לי להתאמן בצורה מאוד אינטנסיבית) היד לא הייתה בקו ישר עם האקדח. כתוצאה בכדור הראשון הייתי פוגע במטרה אך לא היכן שכיוונתי, הייתה בריחה, לאחר הכדור הראשון הייתי משפר אחיזה ואז שאר הירי היה משתפר. אני שמתי לב שאין הרבה הבדל בגודל ידית האחיזה בין ה19 ל17 ויכול להיות שבאמת הנרתיק הגביל אותי ולא יכולתי לאחוז מספיק עמוק את האקדח (מסתמן תוך כדי התכתבות עמכם שהבעיה הייתה נרתיק לא מתאים ליד קצרה כמו שלי). כאשר יריתי במטווח סה"כ 10 כדורים בגלוק 19 לא הייתי צריך לשפר אחיזה אך גם לא שלפתי ולכן היה "קרב" צמוד עם הCZ

נ.ב הסמית היה M&P הדגם הבינוני
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גלוק 17 » 01 ינואר 2017, 17:38

"נ.ב הסמית היה M&P הדגם הבינוני"

אם כך מדובר בM&P9c לעניות דעתי מקביל יותר לגלוק 26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי jluzer1 » 01 ינואר 2017, 17:56

snirv כתב:קודם ממש תודה לכולכם הפורום נראה רציני וברמה גבוהה.

אם לא הייתי ברור אז כבר קניתי אקדח CZ07.

שיפור האחיזה בגלוק 17 נבע בגלל שבזמן השליפה (עשיתי שאותה תקופה המון יבשים רטובים ויצא לי להתאמן בצורה מאוד אינטנסיבית) היד לא הייתה בקו ישר עם האקדח. כתוצאה בכדור הראשון הייתי פוגע במטרה אך לא היכן שכיוונתי, הייתה בריחה, לאחר הכדור הראשון הייתי משפר אחיזה ואז שאר הירי היה משתפר. אני שמתי לב שאין הרבה הבדל בגודל ידית האחיזה בין ה19 ל17 ויכול להיות שבאמת הנרתיק הגביל אותי ולא יכולתי לאחוז מספיק עמוק את האקדח (מסתמן תוך כדי התכתבות עמכם שהבעיה הייתה נרתיק לא מתאים ליד קצרה כמו שלי). כאשר יריתי במטווח סה"כ 10 כדורים בגלוק 19 לא הייתי צריך לשפר אחיזה אך גם לא שלפתי ולכן היה "קרב" צמוד עם הCZ

נ.ב הסמית היה M&P הדגם הבינוני

מה זה יבש רטוב?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 01 ינואר 2017, 18:00

ממטרים לפרקים... %%$0066
וברצינות גם יבשים וגם רטובים- תרגילים,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הבא