משטר אימונים
משטר אימונים
ליורים שלום,
רבות הוקדש לתרגילים של אליפות הארץ איך לבצע, עם החלפה או ללא, מימן לשמאל או משמאל לימין אולם יישום תרגיל בתחרות הוא מיצוי של כל הפוטנציאל שנצבר באמונים.
ברצוני לפתוח אשקול זה כדי לברר אך אתם היורים מתאמנים.
האם יש הכנות לאימון ? האם יש מעקב ? כמה פעמים חוזרים על אלמנט מסוים וכו....
הנושא הראשון הוא ירי ביד חזקה,
מעט מאוד יורים מבצעים ירי ביד חזקה בצורה טובה, מה דעתכם ?
P.S
שאול, תגובתך חשובה.
רבות הוקדש לתרגילים של אליפות הארץ איך לבצע, עם החלפה או ללא, מימן לשמאל או משמאל לימין אולם יישום תרגיל בתחרות הוא מיצוי של כל הפוטנציאל שנצבר באמונים.
ברצוני לפתוח אשקול זה כדי לברר אך אתם היורים מתאמנים.
האם יש הכנות לאימון ? האם יש מעקב ? כמה פעמים חוזרים על אלמנט מסוים וכו....
הנושא הראשון הוא ירי ביד חזקה,
מעט מאוד יורים מבצעים ירי ביד חזקה בצורה טובה, מה דעתכם ?
P.S
שאול, תגובתך חשובה.
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
עבודת הדק זו אומנות,
אין ספק שירי ביד אחת הוא נושא שיש לעבוד עליו אם כי, למייטב זיכרוני, לא היה אף תרגיל חובה כזה באליפות הארץ, אם כי היו כמה מצבים שירי ביד אחת נתן יתרון של מהירות.
לדעתי, ה"קושי" בסוג זה של ירי מקורו בעיקר בראש (הראש של היורה כמובן), מכיון שאקדחי הOPEN (וגם הMODIFIED
) כמעט ואינם רותעים, אין בעיה של ממש לחזור לתמונת כוונות מהירה. ההבדל אמור לבוא לידי ביטוי לכל היותר במהירות הירי ולא בדיוק.
יד חלשה לעומת זאת הרבה יותר בעיתית כי הכל די הפוך.
יורים שבאים מהתחום האולימפי יבצעו ירי כזה בצורה טובה יותר מאחרים כי "חסר" להם המחסום הפסיכולוגי לסוג זה של ירי.
לדעתי, ה"קושי" בסוג זה של ירי מקורו בעיקר בראש (הראש של היורה כמובן), מכיון שאקדחי הOPEN (וגם הMODIFIED

יד חלשה לעומת זאת הרבה יותר בעיתית כי הכל די הפוך.
יורים שבאים מהתחום האולימפי יבצעו ירי כזה בצורה טובה יותר מאחרים כי "חסר" להם המחסום הפסיכולוגי לסוג זה של ירי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יניב ידידי
בנושא של תוכנית אימונים יש נוסחה בדוקה לדעת האם האימון היה מוצלח או לא
אימון טוב =מספר החזרות של התרגיל X מספר הפעמים בשבוע X דרגת הקושי של התרגיל
(המגבלה היחידה בנושא כמות התחמושת)לכן אוסיף גם את המילה יעילות פרושו של דבר לדעת
להקצות את מספר הכדורים האופטימלי לאימון נכון.
בסוף כל אימון צריכה להשאל השאלה האם מטרת האימון הושגה לכן צריך בתחילת האימון להציב מטרות כגון זמן ,מרחק,מטרות משתנות,וכו'.
אימון טוב הוא אימון שהוא יחידה מתוך מערך שלם לכן יש לחלק את האימון לתרגילי משנה
כאשר כל תרגיל במערך האימון מתוקצב בזמן ותחמושת וכמובן בונים את האימון נדבך על נדבך
חשוב באימון נכון למצוא את השגיאה העיקרית ואותה לתקן אל לנו להתקן שגיאות מישניות בעת
התיקון של השגיאה העיקרית כל שגיאות המשנה תעלמנה.
בנושא של יד אחת יש הרבה טכניקות לירי ביד החזקה הטכניקה הטובה זה שירה יותר מהר ויותר מדוייק חחחח לכן כמובן על טכניקה יש וויכוחים על תוצאה סופית אין.אבל אשמח להראות לך בהזדמנות כמה טכניקות לירי ביד חזקה אם תרצה כמובן.
דוגמא לתרגיל אחד מאימון
תאור התרגיל- ירי לדיוק ביד חזקה ללא שליפה
מרחק- 10 מטר
כמות התחמושת- 20 כדור
מספר המטרות-1
תוצאה נדרשת-20 A
זמן נדרש- ללא הגבלת זמן
כמובן שאפשר לפי הנוסחה שנתתי להגדיל את רמות הקושי של התרגילים כולל שליפה כולל הגבלת זמן ומספר מטרות וכו' וכו'
אל תשכח לעולם מה עונים כששואלים אותך אך היה התרגיל
בהערצה
חנן
[/quote]
בנושא של תוכנית אימונים יש נוסחה בדוקה לדעת האם האימון היה מוצלח או לא
אימון טוב =מספר החזרות של התרגיל X מספר הפעמים בשבוע X דרגת הקושי של התרגיל
(המגבלה היחידה בנושא כמות התחמושת)לכן אוסיף גם את המילה יעילות פרושו של דבר לדעת
להקצות את מספר הכדורים האופטימלי לאימון נכון.
בסוף כל אימון צריכה להשאל השאלה האם מטרת האימון הושגה לכן צריך בתחילת האימון להציב מטרות כגון זמן ,מרחק,מטרות משתנות,וכו'.
אימון טוב הוא אימון שהוא יחידה מתוך מערך שלם לכן יש לחלק את האימון לתרגילי משנה
כאשר כל תרגיל במערך האימון מתוקצב בזמן ותחמושת וכמובן בונים את האימון נדבך על נדבך
חשוב באימון נכון למצוא את השגיאה העיקרית ואותה לתקן אל לנו להתקן שגיאות מישניות בעת
התיקון של השגיאה העיקרית כל שגיאות המשנה תעלמנה.
בנושא של יד אחת יש הרבה טכניקות לירי ביד החזקה הטכניקה הטובה זה שירה יותר מהר ויותר מדוייק חחחח לכן כמובן על טכניקה יש וויכוחים על תוצאה סופית אין.אבל אשמח להראות לך בהזדמנות כמה טכניקות לירי ביד חזקה אם תרצה כמובן.
דוגמא לתרגיל אחד מאימון
תאור התרגיל- ירי לדיוק ביד חזקה ללא שליפה
מרחק- 10 מטר
כמות התחמושת- 20 כדור
מספר המטרות-1
תוצאה נדרשת-20 A
זמן נדרש- ללא הגבלת זמן
כמובן שאפשר לפי הנוסחה שנתתי להגדיל את רמות הקושי של התרגילים כולל שליפה כולל הגבלת זמן ומספר מטרות וכו' וכו'
אל תשכח לעולם מה עונים כששואלים אותך אך היה התרגיל
בהערצה
חנן
[/quote]
- מדריך ירי מעשי
איזה כיף של אשכול.. כל מילה ב- A.
אני נוטה מאוד להסכים עם הטענה כי המחסום הפסיכולוגי מהווה קושי משמעותי.
שמתי לב לתופעה מעניינת, כאשר אני מתרגל ירי ביד חלשה, הפגיעות משתפרות ביחס ליד חזקה, ההנחה שלי מתבססת על כך שהיד החזקה "מכירה" את ההדק ומצפה לעתים לירי, ביד חלשה - המתורגלת פחות - יש פחות "הכנה מנטלית שלילית" ופחות סיכוי לפלינצ'
הייתי רוצה להיות יותר מתודי באימונים שאני עושה, והאשכול הזה בהחלט יתרום לכך.
אני נוטה מאוד להסכים עם הטענה כי המחסום הפסיכולוגי מהווה קושי משמעותי.
שמתי לב לתופעה מעניינת, כאשר אני מתרגל ירי ביד חלשה, הפגיעות משתפרות ביחס ליד חזקה, ההנחה שלי מתבססת על כך שהיד החזקה "מכירה" את ההדק ומצפה לעתים לירי, ביד חלשה - המתורגלת פחות - יש פחות "הכנה מנטלית שלילית" ופחות סיכוי לפלינצ'

הייתי רוצה להיות יותר מתודי באימונים שאני עושה, והאשכול הזה בהחלט יתרום לכך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
תרשו לי שוב שני טיפים. קלע ספורטיבי נטול עכבות אמר מי שאמר. אני טוען שבשלב הבסיס אפשר ללמד גם קלע לא ספורטיבי את הנושא ולהגיע לתוצאות. הדגמת מדריך+הקניית בטחון לחניך!
טיפ נוסף תקראו בין השורות של שאול קירש על אחיזה "חזקה מידי" של האקדח, אין ספק שקלע ספורטיבי בבסיסו לומד לווסת בין הלחץ הנדרש לבין רפיון השרירים, וזה יתרון גדול. (דוגמא נוספת P7 בשתי ידיים היד הלופתת החזקה אוחזת ואילו התומכת היא זו שלוחצת את המשבת וראה זה פלא התוצאות עולות)
בהצלחה לכולם
טיפ נוסף תקראו בין השורות של שאול קירש על אחיזה "חזקה מידי" של האקדח, אין ספק שקלע ספורטיבי בבסיסו לומד לווסת בין הלחץ הנדרש לבין רפיון השרירים, וזה יתרון גדול. (דוגמא נוספת P7 בשתי ידיים היד הלופתת החזקה אוחזת ואילו התומכת היא זו שלוחצת את המשבת וראה זה פלא התוצאות עולות)
בהצלחה לכולם
ברי ידידי
מסקנותיך נכונות וכדי להביא סימוכין למסקנה שהפקת ידוע שפיתוח מוטורי של הצד השמאלי
ישפר מבחינה מוטורית את הצד הימני מבחינה מוטורית .לדוגמא אם תתאמן בטניס ביד שמאל
טונוס השרירים יעלה ביד ימין כנ"ל עם משקולות אם תתאמן בהרמת משקולת ביד שמאל הייקף
היד הימנית יעלה בהתאם במהלך עבודתי כמדריך כושר ראיתי שחקני טניס שהתאמנו רק ביד הימנית שהיתה היד הדומיננטית וההבדל בהייקף הזרוע היה ממש מדהים ניתן היה לחשוב
שהם נכים ביד שמאל.
אחד משיטות האימונים המנטליים ליורים חדשים היא היכולת להראות להם שהשד לא נורא
וניתן לפגוע ביד שמאל כך אפשר להעלות את הביטחון שהוא אחד הגורמים למניעת פלינצ'
הפלינצ' כידוע הוא בעיה מנטלית אחד הגורמים של הפלינצ' הוא חוסר הביטחון או הרצון להוציא
את הכדור מעבר ליכולת הפיסיולוגית אימון נכון בירי ביד חזקה או חלשה יכולים לצמצם בעיה זאת
כמו כן לתת לחניך את ההרגשה שאין צורך להחזיק את האקדח בחוזקה רבה.
בביקורך אשתדל להראות לך מספר שיטות אימונים בנושא
תראות
חנן
מסקנותיך נכונות וכדי להביא סימוכין למסקנה שהפקת ידוע שפיתוח מוטורי של הצד השמאלי
ישפר מבחינה מוטורית את הצד הימני מבחינה מוטורית .לדוגמא אם תתאמן בטניס ביד שמאל
טונוס השרירים יעלה ביד ימין כנ"ל עם משקולות אם תתאמן בהרמת משקולת ביד שמאל הייקף
היד הימנית יעלה בהתאם במהלך עבודתי כמדריך כושר ראיתי שחקני טניס שהתאמנו רק ביד הימנית שהיתה היד הדומיננטית וההבדל בהייקף הזרוע היה ממש מדהים ניתן היה לחשוב
שהם נכים ביד שמאל.
אחד משיטות האימונים המנטליים ליורים חדשים היא היכולת להראות להם שהשד לא נורא
וניתן לפגוע ביד שמאל כך אפשר להעלות את הביטחון שהוא אחד הגורמים למניעת פלינצ'
הפלינצ' כידוע הוא בעיה מנטלית אחד הגורמים של הפלינצ' הוא חוסר הביטחון או הרצון להוציא
את הכדור מעבר ליכולת הפיסיולוגית אימון נכון בירי ביד חזקה או חלשה יכולים לצמצם בעיה זאת
כמו כן לתת לחניך את ההרגשה שאין צורך להחזיק את האקדח בחוזקה רבה.
בביקורך אשתדל להראות לך מספר שיטות אימונים בנושא
תראות
חנן
- מדריך ירי מעשי
חנן אוחיון כתב: ידוע שפיתוח מוטורי של הצד השמאל יישפר מבחינה מוטורית את הצד הימני מבחינה מוטורית .לדוגמא אם תתאמן בטניס ביד שמאל טונוס השרירים יעלה ביד ימין כנ"ל עם משקולות אם תתאמן בהרמת משקולת ביד שמאל הייקףהיד הימנית יעלה בהתאם במהלך עבודתי כמדריך כושר ראיתי שחקני טניס שהתאמנו רק ביד הימנית שהיתה היד הדומיננטית וההבדל בהייקף הזרוע היה ממש מדהים ניתן היה לחשובשהם נכים ביד שמאל.
לא הבנתי איך זה עובד. האם תואיל להסביר את הפיסיולוגיה?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
A= פגיעה במטרה באזור שמקנה את מירב הנקודות ( 5 נקודות).
הכוונה ל- 20A זה שבתרגיל שחנן הציע יש 20 כדורים וכל הכדורים צריכים להכנס לאותו אזור.
הכוונה ל- 20A זה שבתרגיל שחנן הציע יש 20 כדורים וכל הכדורים צריכים להכנס לאותו אזור.
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
חידוד השאלה,
נכון אמר חנן ופרש מהוא אימון טוב ואיך מגיעים לתוצאות הרצויות אולם חשוב גם לדעת
איך כל יורה מיישם את התורה.
חנן, בתור סוס קרבות ותיק בענף מעניין אותי כמה זמן אתה אישית מקדיש לאמון ביד חזקה/חלשה,
איך מועברת התורה בקבוצה שאתה מדריך וכמה פעמים בחודש ?
כשלעצמי העיד כי האמונים בתחום זה מעטים, בערך כאחוז הופעת האלמנט בתחרויות אם לא פחות
והתוצאות בהתאם, פגיעות "בסדר" אבל הקצב ......
הבעיה היא גם בראש אבל ברווז הזהב יסכים איתי שלנקודה האדומה יש רצון משלה כאשר אוחזים
את "ההגה" ביד אחת.
ודרך אגב דונדק, היה תרגיל כזה בתחרות (מ"ס 3).
ישנה גם הדעה שאומרת כי גם כך האימונים מעטים התחמושת יקרה והסיכוי שתרגיל עם יד חזקה
יופיע בתחרות הוא 10-5%, אז עדיף לשפר את יתר 90% .
לדעתי יורה טוב או יורה שרוצה להיות טוב לא יסכים לטיעון,
מה דעתכם ?

איך כל יורה מיישם את התורה.
חנן, בתור סוס קרבות ותיק בענף מעניין אותי כמה זמן אתה אישית מקדיש לאמון ביד חזקה/חלשה,
איך מועברת התורה בקבוצה שאתה מדריך וכמה פעמים בחודש ?
כשלעצמי העיד כי האמונים בתחום זה מעטים, בערך כאחוז הופעת האלמנט בתחרויות אם לא פחות
והתוצאות בהתאם, פגיעות "בסדר" אבל הקצב ......
הבעיה היא גם בראש אבל ברווז הזהב יסכים איתי שלנקודה האדומה יש רצון משלה כאשר אוחזים
את "ההגה" ביד אחת.
ודרך אגב דונדק, היה תרגיל כזה בתחרות (מ"ס 3).
ישנה גם הדעה שאומרת כי גם כך האימונים מעטים התחמושת יקרה והסיכוי שתרגיל עם יד חזקה
יופיע בתחרות הוא 10-5%, אז עדיף לשפר את יתר 90% .
לדעתי יורה טוב או יורה שרוצה להיות טוב לא יסכים לטיעון,
מה דעתכם ?

מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
עבודת הדק זו אומנות,
יניב ידידי
אני מקדיש זמן לירי ביד החזקה אימון שלם של שעתיים לערך או לפי מטרות מגדרות מראש שהצבתי לעצמי.
העברת הנושא בקבוצה מחייבת הכנת מערך שעור מסודר המצריכה חשיבה יעילה כייצד קבוצה שלמה מקבלת הדרכה אשר יש הספק בצידה ולמה הכוונה אם קבוצה תירה 10 כדורים באימון
ולא משנה הנושא אין ערך לאימון לא מבחינת הספק ולא מבחינת יעילות לכן מדריך טוב הוא מדריך
שידגים מספר פעמים טוב ויברבר פחות כמו שנאמר הדגמה טובה שווה אלף מילים
אתן לך תרגיל דוגמא לעבודה בקבוצה ביד החזקה
תאור התרגיל
מרחק-10 מ'
מספר מטרות 10 כאשר על כל מטרה NO SHOOT בצורה שונה חלק מכסה את המטרה בחלק
התחתון חלק מכסה את צידה הימני של המטרה חלק משאיר רק את הA ZOON ככול העולה על
הדמיון.
היורים עומדים בשורה מול המטרות למשמע הפקט שליפה שני כדורים למטרה נצירה לנרתיק
וכול היורים לפקודה נעים צעד שמאלה למטרה הבאה כך יוצא שעשרת היורים יורים ב10 מטרות שונות בדרגות קושי שונות תמיד הראשון עובר להיות אחרון והירי בקבוצה מתבצע בצורה סיבובית
כמו סרט נע.
יתרונות עבודה רציפה וירי רציף כמו כן כל יורה יגלה מהר מאוד היכן הוא עושה את מיירב הטעויות
לדוגמא יורה המבצע פלינצ' באופן סיסטמטי תמיד יפגע במטרה עם הNO SOOT התחתון
כמובן שאפשר בשיטה זאת לעלות את דרגות הקושי תיחום בזמן הרחקת מטרות הגדלת אזור הNO SOOT ועוד ועוד הכול בהתאם לרמת הקבוצה והתוצאה הנדרשת
חנן
אני מקדיש זמן לירי ביד החזקה אימון שלם של שעתיים לערך או לפי מטרות מגדרות מראש שהצבתי לעצמי.
העברת הנושא בקבוצה מחייבת הכנת מערך שעור מסודר המצריכה חשיבה יעילה כייצד קבוצה שלמה מקבלת הדרכה אשר יש הספק בצידה ולמה הכוונה אם קבוצה תירה 10 כדורים באימון
ולא משנה הנושא אין ערך לאימון לא מבחינת הספק ולא מבחינת יעילות לכן מדריך טוב הוא מדריך
שידגים מספר פעמים טוב ויברבר פחות כמו שנאמר הדגמה טובה שווה אלף מילים
אתן לך תרגיל דוגמא לעבודה בקבוצה ביד החזקה
תאור התרגיל
מרחק-10 מ'
הדמיון.
וכול היורים לפקודה נעים צעד שמאלה למטרה הבאה כך יוצא שעשרת היורים יורים ב10 מטרות שונות בדרגות קושי שונות תמיד הראשון עובר להיות אחרון והירי בקבוצה מתבצע בצורה סיבובית
כמו סרט נע.
יתרונות עבודה רציפה וירי רציף כמו כן כל יורה יגלה מהר מאוד היכן הוא עושה את מיירב הטעויות
לדוגמא יורה המבצע פלינצ' באופן סיסטמטי תמיד יפגע במטרה עם הNO SOOT התחתון
כמובן שאפשר בשיטה זאת לעלות את דרגות הקושי תיחום בזמן הרחקת מטרות הגדלת אזור הNO SOOT ועוד ועוד הכול בהתאם לרמת הקבוצה והתוצאה הנדרשת
חנן
- מדריך ירי מעשי
ברוזון יקר
אנטומיה ופיסיולוגיה של המאמץ למדתי בווינגייט בשנת 1979 מאז עברו הרבה מיים בירדן
זכור לי שאת אותה שאלה שאלתי גם אני אבל תשובה פיסיולוגית אנטומית לא קיבלתי מפני שנפתלות דרכי המוח שעליו כנראה לא יודעים הרבה אך הדברים שאמרתי לך הם בדוקים
יתכן שדברים השתנו מאז אשמח לקבל תשובה בנושא למרות שאני בספק רב
על המוח יודעים בדרך כלל איזה חלקים הוא מפעיל בגוף אך רב הנסתר על הנגלה
בכבוד רב
חנן
למה אף אחד לא מעיר לי שאני חותם את שמי בצד ימין
אנטומיה ופיסיולוגיה של המאמץ למדתי בווינגייט בשנת 1979 מאז עברו הרבה מיים בירדן
זכור לי שאת אותה שאלה שאלתי גם אני אבל תשובה פיסיולוגית אנטומית לא קיבלתי מפני שנפתלות דרכי המוח שעליו כנראה לא יודעים הרבה אך הדברים שאמרתי לך הם בדוקים
יתכן שדברים השתנו מאז אשמח לקבל תשובה בנושא למרות שאני בספק רב
על המוח יודעים בדרך כלל איזה חלקים הוא מפעיל בגוף אך רב הנסתר על הנגלה
בכבוד רב
חנן
למה אף אחד לא מעיר לי שאני חותם את שמי בצד ימין
- מדריך ירי מעשי
אימון בקבוצה
חנן שלום לך ידידי,
תשובה טובה מאוד ורעיון מצוין לגבי שיטת האימון ביד חזקה/חלשה
באימון קבוצתי, תודה !
דונדק שננסה ?
יניב[/quote]
תשובה טובה מאוד ורעיון מצוין לגבי שיטת האימון ביד חזקה/חלשה
באימון קבוצתי, תודה !
דונדק שננסה ?

מרחק-10 מ'
הדמיון.
כמו סרט נע.
יניב[/quote]
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
עבודת הדק זו אומנות,
ירי ביד חזקה
אוי יניב, סיבכת אותי בעוד תגובה ארוכה בעברית.. ההקלדה שלי בעברית ככ איטית - זו עולה לי בבריאות. נו טוב, לפחות אני מתאמן קצת......
ירי ביד חזקה: ראשית אני חייב לאמר שאינך חייב להיות אלוף העולם בירי ביד חזקה - אך אם אינך מסוגל לבצע זאת, לפחות ברמה מקבילה או טובה יותר משאר היכולות שלך בירי מעשי - אתה זורק נקודות יקרות בתחרות. אחת התכונות שמאפיינות את כל היורים הטובים, היא שאין להם חולשות משמעותיות. הם טובים, או לפחות "בסדר" בכל סוגי הירי שנדרשים מהם. אסור לזלזל בירי ביד אחת, חזקה או חלשה, ולהניח שזה מופיע רק מדי פעם בתחרויות, ןלכן לא חשוב.. הייתי בסרט הזה - ולא נהנתי!!!
אני יורה יד חלשה ויד חזקה בכל אימון שאני עושה. אמון אצלי הוא 600 כדור. אני תמיד יורה 200 ראשונים אותו דבר - לעבר מטרה אחת, ב 25מטר. אני עושה על מטרה זו כל מיני תרגילים, וחלק מהם זה יד חלשה ויד חזקה. גם ירי של מקבצים (דיוק מרבי) 20 כדור יד חלשה 20 חזקה. וגם תרגול של שליפות, 2 כדורים, 4 כדורים ביד אחת. בסהכ אני יורה כל אימון מינימום של 50 כד יד חזקה ו 50 חלשה. מדי פעם, אם נושא האימון יד אחת - אני אירה את רוב האמון ביד אחת.
ברור לי שאין לכם אפשרות לירות כזו כמות של כדורים - אך הכלל הוא שכל אימון, חלק מהזמן והתחמושת - יד אחת. קחו בחשבון שכאשר אתם משפרים את יכולת הירי שלכם ביד אחת - אתם גם משפרים את היכולת שלכם בשתי ידיים! אקצין ואומר שאימון של 50 כדור ביד חזקה תתרום יותר ליכולת ירי שלכם בשתי ידיים מאשר אמון של 50 כדור בשתי ידיים...
חנן - נהנתי לקרא את תגובתך! אתה ללא ספק מאמן טוב.
בעיה מנטאלית לבצע ירי ביד אחת? - בהחלט - וזה פשוט עניין של דימוי עצמי ובטחון. אם יש לכם ספקות לגבי היכולת שלכם לירות ולפגוע ב 5 פופורים עם 5 כדורים ביד אחת - אז יש לכם קושי לבצע זאת. אם יש לכם בטחון ביכולת שלכם לעשות זאת - זה נהיה קל הרבה יותר. ואך לבנות את הבטחון? לירות זאת שוב ושוב ולהצליח לבצע זאת באימונים....
מה הקושי התכני בירי ביד אחת:
1. הרתע פחות נשלט - האקדח רותע יותר, וגם יש נטיה לרתע הצידה, שמאלה כשאר יורים ביד ימין ולהפך. הטעות הנפוצה היא לנסות להלחם ברתע עם יד אחת - לאחוז מאד מאד חזק. זו טעות קשה! כיוון שאחיזה חזקה מדי לא מאפשרת עבודת הדק טובה - וזו קריטי (סעיף 2). צריך לקבל את העובדה שהאקדח ירתע יותר ושאנו נירה לאט יותר. לעקוב אחר הכוונת בריכוז מעולה - ולעבוד על שיפור התיזמון - להיות מוכנים לירי ברגע שהנקודה חוזרת. כמו כן כדי לשחק עם מצבי הגוף, והזרוע על מנת לנסות להביא את האקדח לרתע ישר יותר.
2. על כל טעות הדק משלמים יותר - כיוון שאין תמיכה מלאה של שתי ידיים על הנשק. כל פלינטש לוקח את הכדור רחוק יותר מאשר בשתי ידיים. חשוב מאד לא ללחוץ חזק מדי, וחשוב מאד to prep the trigger , ללחוץ שלב הכנה בהדק. להתחיל לאט בירי באימונים, ולהגביר לאט. אין שום סיבה שבירי איטי הדיוק יהיה פחות טוב ביד חזקה או אפיל בחלשה בהשווה לשתי ידיים! אם לוחצים נכון, ומכוונים נכון, הכדור פוגע.
טיפ קטן: כיוון שבירי ביד ימין, האקדח רותע שמאלה - כדאי לירות את המטרות מימין לשמאל, ולהפך ביד חלשה. כך ניתן לנצל את תנועת האקדח ברתע למעברים.
זהו - אני חייב לרוץ לטעון כדורים לאימון...
יום טוב לכולם.
שאול
ירי ביד חזקה: ראשית אני חייב לאמר שאינך חייב להיות אלוף העולם בירי ביד חזקה - אך אם אינך מסוגל לבצע זאת, לפחות ברמה מקבילה או טובה יותר משאר היכולות שלך בירי מעשי - אתה זורק נקודות יקרות בתחרות. אחת התכונות שמאפיינות את כל היורים הטובים, היא שאין להם חולשות משמעותיות. הם טובים, או לפחות "בסדר" בכל סוגי הירי שנדרשים מהם. אסור לזלזל בירי ביד אחת, חזקה או חלשה, ולהניח שזה מופיע רק מדי פעם בתחרויות, ןלכן לא חשוב.. הייתי בסרט הזה - ולא נהנתי!!!
אני יורה יד חלשה ויד חזקה בכל אימון שאני עושה. אמון אצלי הוא 600 כדור. אני תמיד יורה 200 ראשונים אותו דבר - לעבר מטרה אחת, ב 25מטר. אני עושה על מטרה זו כל מיני תרגילים, וחלק מהם זה יד חלשה ויד חזקה. גם ירי של מקבצים (דיוק מרבי) 20 כדור יד חלשה 20 חזקה. וגם תרגול של שליפות, 2 כדורים, 4 כדורים ביד אחת. בסהכ אני יורה כל אימון מינימום של 50 כד יד חזקה ו 50 חלשה. מדי פעם, אם נושא האימון יד אחת - אני אירה את רוב האמון ביד אחת.
ברור לי שאין לכם אפשרות לירות כזו כמות של כדורים - אך הכלל הוא שכל אימון, חלק מהזמן והתחמושת - יד אחת. קחו בחשבון שכאשר אתם משפרים את יכולת הירי שלכם ביד אחת - אתם גם משפרים את היכולת שלכם בשתי ידיים! אקצין ואומר שאימון של 50 כדור ביד חזקה תתרום יותר ליכולת ירי שלכם בשתי ידיים מאשר אמון של 50 כדור בשתי ידיים...
חנן - נהנתי לקרא את תגובתך! אתה ללא ספק מאמן טוב.
בעיה מנטאלית לבצע ירי ביד אחת? - בהחלט - וזה פשוט עניין של דימוי עצמי ובטחון. אם יש לכם ספקות לגבי היכולת שלכם לירות ולפגוע ב 5 פופורים עם 5 כדורים ביד אחת - אז יש לכם קושי לבצע זאת. אם יש לכם בטחון ביכולת שלכם לעשות זאת - זה נהיה קל הרבה יותר. ואך לבנות את הבטחון? לירות זאת שוב ושוב ולהצליח לבצע זאת באימונים....
מה הקושי התכני בירי ביד אחת:
1. הרתע פחות נשלט - האקדח רותע יותר, וגם יש נטיה לרתע הצידה, שמאלה כשאר יורים ביד ימין ולהפך. הטעות הנפוצה היא לנסות להלחם ברתע עם יד אחת - לאחוז מאד מאד חזק. זו טעות קשה! כיוון שאחיזה חזקה מדי לא מאפשרת עבודת הדק טובה - וזו קריטי (סעיף 2). צריך לקבל את העובדה שהאקדח ירתע יותר ושאנו נירה לאט יותר. לעקוב אחר הכוונת בריכוז מעולה - ולעבוד על שיפור התיזמון - להיות מוכנים לירי ברגע שהנקודה חוזרת. כמו כן כדי לשחק עם מצבי הגוף, והזרוע על מנת לנסות להביא את האקדח לרתע ישר יותר.
2. על כל טעות הדק משלמים יותר - כיוון שאין תמיכה מלאה של שתי ידיים על הנשק. כל פלינטש לוקח את הכדור רחוק יותר מאשר בשתי ידיים. חשוב מאד לא ללחוץ חזק מדי, וחשוב מאד to prep the trigger , ללחוץ שלב הכנה בהדק. להתחיל לאט בירי באימונים, ולהגביר לאט. אין שום סיבה שבירי איטי הדיוק יהיה פחות טוב ביד חזקה או אפיל בחלשה בהשווה לשתי ידיים! אם לוחצים נכון, ומכוונים נכון, הכדור פוגע.
טיפ קטן: כיוון שבירי ביד ימין, האקדח רותע שמאלה - כדאי לירות את המטרות מימין לשמאל, ולהפך ביד חלשה. כך ניתן לנצל את תנועת האקדח ברתע למעברים.
זהו - אני חייב לרוץ לטעון כדורים לאימון...

יום טוב לכולם.
שאול
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד