נרתיק לנשק חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נרתיק לנשק חדש
אני שואל בשביל אבא שלי. לאחרונה אבי רכש אקדח BUL Cherokee באימפריאל (רמלה). עם האקדח הוא קנה נרתיק. לצערי הוא לא בדק אותו יותר מדי, הנרתיק עצמו מאוד "רך" - קשה מאוד להכניס ולהוציא את האקדח מהנרתיק. קשה להכניס - ברגע שמוציאים את האקדח הנרתיק מאבד מצורתו (אין בו הרבה פלסטיק) ואז מאוד צריך להתאמץ בשביל להכניס אותו בחזרה לנרתיק. מאיזה שהיא סיבה גם לא נוח לשלוף אותו מהנרתיק.
אני יכול להעיד שזה לא הרגשה רק שלו, גם אני בדקתי את הנרתיק הזה והוא באמת לא נוח..
לשאלתי:
מחפש המלצה לנרתיק נוח לאקדח Bul Cherokee. שיהיה במחיר שפוי. לא לנשיאה על הרגל, אלא בAppendix Style מקדימה/מהצד.
אם אפשר טיפים איך ללכת עם האקדח בלי שיהיה בולט מדי זה גם יהיה נחמד.
שאלה נוספת - אני מעוניין להתנסות בירי ברכש החדש. אני כרגע מלש"ב בן 18 עוד שבועיים וקצת. מתגייס ביולי. מה ואיפה יתנו לי להתנסות בירי באקדח של אבי? האם זה דורש אישורים מיוחדים, טפסים כלשהם?
תודה רבה לעוזרים.
אני יכול להעיד שזה לא הרגשה רק שלו, גם אני בדקתי את הנרתיק הזה והוא באמת לא נוח..
לשאלתי:
מחפש המלצה לנרתיק נוח לאקדח Bul Cherokee. שיהיה במחיר שפוי. לא לנשיאה על הרגל, אלא בAppendix Style מקדימה/מהצד.
אם אפשר טיפים איך ללכת עם האקדח בלי שיהיה בולט מדי זה גם יהיה נחמד.
שאלה נוספת - אני מעוניין להתנסות בירי ברכש החדש. אני כרגע מלש"ב בן 18 עוד שבועיים וקצת. מתגייס ביולי. מה ואיפה יתנו לי להתנסות בירי באקדח של אבי? האם זה דורש אישורים מיוחדים, טפסים כלשהם?
תודה רבה לעוזרים.
- סליקאי ארד
Re: נרתיק לנשק חדש
shapira כתב:
תודה רבה לעוזרים.
אתה לא יכול לירות באקדח של אביך או בשום אקדח אחר...לא במסגרת החוק בכל אופן.
לפחות עד שתוציא רישיון נשק משלך או שתכנס לתחום הירי מעשי..
יתרה מזאת אסור לך בכלל להחזיק את האקדח אבל זה כבר העניין של אביך.
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
ראשית, מה מבחינתך נחשב "מחיר שפוי"?
שנית, האם אבא שלך צריך נרתיק פנימי או חיצוני?
ככלל, נרתיק לאקדח זה כמו נעליים. אותו דגם יהיה נוח מאוד למישהו אחד ולא נוח בכלל למישהו אחר, יתאים לתצורת לבוש מסוימת ולא יתאים כלל לתצורת לבוש אחרת.
אני, ככלל, ממלית לכל אחד להחזיק שני נרתיקים - חיצוני ופנימי. כמעט ואין נרתיקים שיהיו נוחים ויציבים באותה מידה גם כפנימיים וגם כחיצוניים. אני ממליץ שהנרתיק יהיה מותאם לדגם אקדח ספציפי ולא משהו כללי, שיהיה קשיח או לכל הפחות עם צוואר קשיח ע"מ לאפשר החזרת אקדח לנרתיק בצורה בטיחותית. העדפה אישית שלי לנרתיק פנימי - נרתיק היברידי. חיצוני - כבר המגוון רחב יותר.
אם אתה רוצה לקנות בארץ, אז תסתכל באתר של חברת "פרונט-ליין" - יש להם מגוון רחב מאוד והם יכולים לייצר נרתיק ספציפי לאקדח של אבא שלך. אם אתה רוצה לקנות בחו"ל - בגדול, בול צ'רוקי מקביל לאקדח Tanfoglio Witness. אבל יש דורות ודגמי משנה שונים אז חייבים לבדוק לעומק.
ככלל, נרתיק לאקדח זה כמו נעליים. אותו דגם יהיה נוח מאוד למישהו אחד ולא נוח בכלל למישהו אחר, יתאים לתצורת לבוש מסוימת ולא יתאים כלל לתצורת לבוש אחרת.
אני, ככלל, ממלית לכל אחד להחזיק שני נרתיקים - חיצוני ופנימי. כמעט ואין נרתיקים שיהיו נוחים ויציבים באותה מידה גם כפנימיים וגם כחיצוניים. אני ממליץ שהנרתיק יהיה מותאם לדגם אקדח ספציפי ולא משהו כללי, שיהיה קשיח או לכל הפחות עם צוואר קשיח ע"מ לאפשר החזרת אקדח לנרתיק בצורה בטיחותית. העדפה אישית שלי לנרתיק פנימי - נרתיק היברידי. חיצוני - כבר המגוון רחב יותר.
אם אתה רוצה לקנות בארץ, אז תסתכל באתר של חברת "פרונט-ליין" - יש להם מגוון רחב מאוד והם יכולים לייצר נרתיק ספציפי לאקדח של אבא שלך. אם אתה רוצה לקנות בחו"ל - בגדול, בול צ'רוקי מקביל לאקדח Tanfoglio Witness. אבל יש דורות ודגמי משנה שונים אז חייבים לבדוק לעומק.
- סליקאי טיטניום
נרתיק חדש לגמרי צריך לעבוד קצת, להתרכך ולהשתפשף, ואז יהיה קל יותר להוציא ולהכניס את האקדח.
אם הנשק הוא להגנה עצמית, אז צריך יהיה, בשעת הצורך, לשלוף אותו רק פעם אחת. אז אין טעם להשקיע כדי שיהיה קל להכניס חזרה. מה שחשוב זה שהנרתיק יהיה נוח לנשיאה וקל לשליפה.
זה שונה אם אביך מתכוון להתאמן באופן רציני, למשל במועדון ירי מעשי, אז יש חשיבות להכנסה קלה לנרתיק ויש טעם להשקיע בנרתיק איכותי, ועוד כמה דברים.
אם הנשק הוא להגנה עצמית, אז צריך יהיה, בשעת הצורך, לשלוף אותו רק פעם אחת. אז אין טעם להשקיע כדי שיהיה קל להכניס חזרה. מה שחשוב זה שהנרתיק יהיה נוח לנשיאה וקל לשליפה.
זה שונה אם אביך מתכוון להתאמן באופן רציני, למשל במועדון ירי מעשי, אז יש חשיבות להכנסה קלה לנרתיק ויש טעם להשקיע בנרתיק איכותי, ועוד כמה דברים.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
חן ארצי כתב:אם הנשק הוא להגנה עצמית, אז צריך יהיה, בשעת הצורך, לשלוף אותו רק פעם אחת. אז אין טעם להשקיע כדי שיהיה קל להכניס חזרה. מה שחשוב זה שהנרתיק יהיה נוח לנשיאה וקל לשליפה.
מצטער, אך איני מסכים עם קביעתך, חשיבות יכולת ההכנסה לנרתיק הינה קריטית, מבחינתי, עקב שתי סיבות שונות לחלוטין האחת מהשניה:
1. התעסקות בהחזרת/הכנסת אקדח לנרתיק לא נוח הינה גורם ראשון במעלה לתקלות בטיחות, בין אם בדריכתו של הנשק (גם את זה כבר ראינו) ובין אם בפליטת כדור כחלק מההתעסקות עם האקדח או לחיצת הדק כתוצאה מלחץ של צידי הנרתיק עליו (כבר דברנו לפני מספר שבועות על תנועה במצב 1 עם אקדחים חסרי "ידית ניצרה" (Safety Lever), וזהו אחד הגורמים המרתיעים ביותר בדיון שכזה).
2. לטעמי, אזרח השולף נשק בעת אירוע, חייב להשיבו לנרתיקו מייד עם הסרת האיום, כדי שלא יזוהה בטעות כגורם עוין בזירה, או בכלל, כדי להיות מסוגל לתפקד (בסיוע לפצועים, או אחיזת האדם המאיים), אתה מוזמן לצפות באין ספור סרטי יוטיוב המתארים פליטת כדור אצל שוטרים בעת Re-holstering.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:חן ארצי כתב:אם הנשק הוא להגנה עצמית, אז צריך יהיה, בשעת הצורך, לשלוף אותו רק פעם אחת. אז אין טעם להשקיע כדי שיהיה קל להכניס חזרה. מה שחשוב זה שהנרתיק יהיה נוח לנשיאה וקל לשליפה.
מצטער, אך איני מסכים עם קביעתך, חשיבות יכולת ההכנסה לנרתיק הינה קריטית, מבחינתי, עקב שתי סיבות שונות לחלוטין האחת מהשניה:
1. התעסקות בהחזרת/הכנסת אקדח לנרתיק לא נוח הינה גורם ראשון במעלה לתקלות בטיחות, בין אם בדריכתו של הנשק (גם את זה כבר ראינו) ובין אם בפליטת כדור כחלק מההתעסקות עם האקדח או לחיצת הדק כתוצאה מלחץ של צידי הנרתיק עליו (כבר דברנו לפני מספר שבועות על תנועה במצב 1 עם אקדחים חסרי "ידית ניצרה" (Safety Lever), וזהו אחד הגורמים המרתיעים ביותר בדיון שכזה).
2. לטעמי, אזרח השולף נשק בעת אירוע, חייב להשיבו לנרתיקו מייד עם הסרת האיום, כדי שלא יזוהה בטעות כגורם עוין בזירה, או בכלל, כדי להיות מסוגל לתפקד (בסיוע לפצועים, או אחיזת האדם המאיים), אתה מוזמן לצפות באין ספור סרטי יוטיוב המתארים פליטת כדור אצל שוטרים בעת Re-holstering.
אתה צודק, אבל...
1. מדובר כאן על בול צירוקי, שיש לו נצרה. ובכל מקרה בשיטה הישראלית המקובלת דורכים לצורך ירי, ופורקים לפני ההכנסה לנרתיק.
2. עבור אזרחים, אירוע הוא חד פעמי, מתחיל ונגמר. ובסיום רמת הכוננות יורדת לאפס ואין סיבה שלא לפרוק את הנשק בצורה מסודרת ואז להכניס אותו לנרתיק בזהירות. ממילא עבור אזרחים זו דרך הנשיאה המקובלת, ואני חושב שהנכונה.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
Noy_haslik כתב:shapira כתב:
תודה רבה לעוזרים.
אתה לא יכול לירות באקדח של אביך או בשום אקדח אחר...לא במסגרת החוק בכל אופן.
לפחות עד שתוציא רישיון נשק משלך או שתכנס לתחום הירי מעשי..
יתרה מזאת אסור לך בכלל להחזיק את האקדח אבל זה כבר העניין של אביך.
האקדח היה פרוק, ללא מחסנית, בסך הכל החזקתי את הנרתיק ביד והכנסתי את האקדח אל הנרתיק. הקנה היה מופנה לכיוון שדה ריק והקפדתי לא להתקרב לשמורת ההדק. עוד חצי שנה אני מתגייס והולך להחזיק נשק ארוך, מה הביג דיל?
חן ארצי כתב:נרתיק חדש לגמרי צריך לעבוד קצת, להתרכך ולהשתפשף, ואז יהיה קל יותר להוציא ולהכניס את האקדח.
אין לאבי שום כוונה להתחיל ללכת למועדון ירי. הרכישה נעשתה נטו בשביל הגנה עצמית. כולנו ראינו מה אזרח מיומן וחמוש יכול לעשות עם הנשק האישי שלו בזמן פיגוע. תחשוב על זה שלפחות פעמיים ביום אם לא יותר, יש סיבה להוציא/להכניס את הנשק לנרתיק. בבוקר כשמתלבשים ובערב כשמורידים את הבגדים. שלא לדבר על זה שהשליפה עצמה מהנרתיק היא קשה ולא נוחה (צריך להתאמץ כדי לשלוף).
spy כתב:ראשית, מה מבחינתך נחשב "מחיר שפוי"?
מחפש נרתיק פנימי. שלא ידעו שהוא נושא נשק. תודה על הטיפ, אשלח אותו לחנות לבדוק ולהחליט מה הכי מתאים לו. בכללי פתחתי את האשכול פה כדי לשמוע טיפים מהמומחים.
- סליקאי ארד
האקדח היה פרוק, ללא מחסנית, בסך הכל החזקתי את הנרתיק ביד והכנסתי את האקדח אל הנרתיק. הקנה היה מופנה לכיוון שדה ריק והקפדתי לא להתקרב לשמורת ההדק. עוד חצי שנה אני מתגייס והולך להחזיק נשק ארוך, מה הביג דיל?
הביג דיל זה החוק במדינה שאוסר עליך לעשות זאת, חוק אבסורדי, נכון, אתה צודק ... אבל אל תצפה ממישהו לתת לך עצה שאינה חוקית מעל דפי פורום.
הביג דיל זה החוק במדינה שאוסר עליך לעשות זאת, חוק אבסורדי, נכון, אתה צודק ... אבל אל תצפה ממישהו לתת לך עצה שאינה חוקית מעל דפי פורום.
- סליקאי ארד
אתה צודק, אבל...
1. מדובר כאן על בול צירוקי, שיש לו נצרה. ובכל מקרה בשיטה הישראלית המקובלת דורכים לצורך ירי, ופורקים לפני ההכנסה לנרתיק.
2. עבור אזרחים, אירוע הוא חד פעמי, מתחיל ונגמר. ובסיום רמת הכוננות יורדת לאפס ואין סיבה שלא לפרוק את הנשק בצורה מסודרת ואז להכניס אותו לנרתיק בזהירות. ממילא עבור אזרחים זו דרך הנשיאה המקובלת, ואני חושב שהנכונה.
תקשיב למה שאומר דביר.
לפני כמה שנים היה מקרה של שוטר שפלט כדור והרג גנב רכב אזוק
http://www.tbk.co.il/article/1206566
זו לא דוגמא הכי טובה כי לשוטרים יש נרתיקים חיצוניים.
היכולת להחזיר לנרתיק אקדח טעון היא בגדר חובה ודרישה מכל נרתיק.
יש הרבה מקרים בהם גם בתור אזרח תצטרך שתי ידיים פנויות ולא בדיוק יהיה לך הזמן לעשות פריקה מסודרת.
- אם לצורך עזרה בטיפול/פינוי של מישהו שנפגע כאשר עדיין האירוע עדיין מתגלגל
- אם זה כדי לסייע לך לעבור מכשולים/לפנות לעצמך דרך.
הכי פשוט לתקוע את הנשק חזרה לנרתיק לעשות מה שצריך לעשות ולהמשיך הלאה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לנשיאה בסגנון appendix אני ממליץ לחבר חתיכת ספוג תעשייתי לחלק הפנימי של הנרתיק מלמטה גם כדי לרפד וגם כדי לדחוף את הקת פנימה לתוך הגוף.
ולא הייתי ממליץ על בול צ'ירוקי לנשיאה מהסוג הזה כי יש לו "זנב" די גדול, והוא יכאב בבטן.
לגבי סוג נרתיק- כמו שנאמר לפרונטליין יש אחלה נרתיקים. לטעמי הדרישה המינימלית מנרתיק היא סגירה הרמטית של שמורת ההדק, וצוואר קשיח שלא משנה צורה לאחר שהאקדח יוצא ממנו.
לגבי הסלקה- היתרון של צורת הנשיאה הזו היא שאתה יכול להסליק גם נשק בגודל מלא כמו הצ'ירוקי. פשוט זה ממש לא נוח. הטיפ עם הספוג יעזור, אבל זה פשוט לא מקום נוח לשים בו נשק.
ולא הייתי ממליץ על בול צ'ירוקי לנשיאה מהסוג הזה כי יש לו "זנב" די גדול, והוא יכאב בבטן.
לגבי סוג נרתיק- כמו שנאמר לפרונטליין יש אחלה נרתיקים. לטעמי הדרישה המינימלית מנרתיק היא סגירה הרמטית של שמורת ההדק, וצוואר קשיח שלא משנה צורה לאחר שהאקדח יוצא ממנו.
לגבי הסלקה- היתרון של צורת הנשיאה הזו היא שאתה יכול להסליק גם נשק בגודל מלא כמו הצ'ירוקי. פשוט זה ממש לא נוח. הטיפ עם הספוג יעזור, אבל זה פשוט לא מקום נוח לשים בו נשק.
- סליקאי ארד
Balmog כתב:האקדח היה פרוק, ללא מחסנית, בסך הכל החזקתי את הנרתיק ביד והכנסתי את האקדח אל הנרתיק. הקנה היה מופנה לכיוון שדה ריק והקפדתי לא להתקרב לשמורת ההדק. עוד חצי שנה אני מתגייס והולך להחזיק נשק ארוך, מה הביג דיל?
הבנתי. לא חיפשתי עצה לא חוקית. אני בסך הכל רוצה להתנסות בירי מעשי.. בן 18 לא יכול ללכת למטווח בשביל להתנסות בירי באקדח עם מדריך צמוד?
גיא123 כתב:לנשיאה בסגנון appendix אני ממליץ לחבר חתיכת ספוג תעשייתי לחלק הפנימי של הנרתיק מלמטה גם כדי לרפד וגם כדי לדחוף את הקת פנימה לתוך הגוף.
אבדוק את העניין עם הנרתיק. אין כל כך אופציה להחליף את הצ'רוקי - האקדח עצמו בסדר ונרכש לפני מספר ימים.. זה גרסאת הCompact, לא אקדח FULL SIZE.
13 כדורים במחסנית אאל"ט.
- סליקאי ארד
shapira כתב:1.אין לאבי שום כוונה להתחיל ללכת למועדון ירי...
2...כולנו ראינו מה אזרח מיומן וחמוש יכול לעשות עם הנשק האישי שלו בזמן פיגוע... 3...פעמיים ביום אם לא יותר, יש סיבה להוציא/להכניס את הנשק לנרתיק. בבוקר כשמתלבשים ובערב כשמורידים את הבגדים...
4...השליפה עצמה מהנרתיק היא קשה ולא נוחה (צריך להתאמץ כדי לשלוף)...
5...מחפש נרתיק פנימי. שלא ידעו שהוא נושא נשק...
חשוב שתבין, שמשפט מספר 1 נוגד את המשפט מספר 2. על מנת שהאזרח יהיה מיומן ומסוגל להגיב באירוע מורכב מבלי לגרום לנזק סביבתי (וכל זה בלי להסתמך על מזל) הוא חייב ... להתאמן. אין היום בארץ מסגרת אימון לאזרח טובה יותר ממועדון ירי, בין אם ירי מעשי לבין אם idpa.
3. דווקא כאן ההמלצה היא לא להתחיל כל פעם להוציא ולהכניס את האקדח מהנרתיק, אלא להוציא את כל הנרתיק. עושה פלאים לבטיחות.
4. זה כבר עניין של אימון. אני לא יודע מה הנרתיק שיש לו, אבל ייתכן שזאת תוצאה של מיומנות נמוכה.
5. זאת כבר שאלת מיליון הדולר, כשהתשןבה הראדונה אליה - הוא רוצה שלא ידעו שהוא נושא נשק - שיחליף אקדח לאקדח שמיועד להסלקה.
ועוד דבר. האקדח לא "יוצא וחוזר לנרתיק" פעם אחת. הוא חוזר מאות רבות של פעמים. רוצים לנחש מדוע?
- סליקאי טיטניום
spy כתב:shapira כתב:1.אין לאבי שום כוונה להתחיל ללכת למועדון ירי...
2...כולנו ראינו מה אזרח מיומן וחמוש יכול לעשות עם הנשק האישי שלו בזמן פיגוע... 3...פעמיים ביום אם לא יותר, יש סיבה להוציא/להכניס את הנשק לנרתיק. בבוקר כשמתלבשים ובערב כשמורידים את הבגדים...
4...השליפה עצמה מהנרתיק היא קשה ולא נוחה (צריך להתאמץ כדי לשלוף)...
5...מחפש נרתיק פנימי. שלא ידעו שהוא נושא נשק...
חשוב שתבין, שמשפט מספר 1 נוגד את המשפט מספר 2. על מנת שהאזרח יהיה מיומן ומסוגל להגיב באירוע מורכב מבלי לגרום לנזק סביבתי (וכל זה בלי להסתמך על מזל) הוא חייב ... להתאמן. אין היום בארץ מסגרת אימון לאזרח טובה יותר ממועדון ירי, בין אם ירי מעשי לבין אם idpa.
3. דווקא כאן ההמלצה היא לא להתחיל כל פעם להוציא ולהכניס את האקדח מהנרתיק, אלא להוציא את כל הנרתיק. עושה פלאים לבטיחות.
4. זה כבר עניין של אימון. אני לא יודע מה הנרתיק שיש לו, אבל ייתכן שזאת תוצאה של מיומנות נמוכה.
5. זאת כבר שאלת מיליון הדולר, כשהתשןבה הראדונה אליה - הוא רוצה שלא ידעו שהוא נושא נשק - שיחליף אקדח לאקדח שמיועד להסלקה.
ועוד דבר. האקדח לא "יוצא וחוזר לנרתיק" פעם אחת. הוא חוזר מאות רבות של פעמים. רוצים לנחש מדוע?
האמת שכשכתבתי את 1 ו2 מיד חשבתי על זה.. ומצד שני לא נראה לי שהאזרח שניטרל את המחבל התאמן כל כך הרבה בירי. הוא עשה עבודה מעולה אבל בסופו של דבר הפגיעות על המשאית היו ALL OVER THE PLACE מה שנקרא.
אעביר את הטיפ של להוציא את כל הנרתיק במקום להוציא את האקדח.
האקדח הוא די קומפאקטי.. לפחות בגודל של גלוק 19 אם אני זוכר נכון מהחנות. בת'כלס אפשר להסליק כל אקדח. צריך רק לדעת איך. נרתיק טוב זה השלב הראשון בדרך לפתרון הבעיה.
- סליקאי ארד
+1 לדבריו של spy.
וחשוב שתיקח את כל מה שכתב Spy כמידע חשוב, שיש להבין אותו ולא חלילה להתגונן ממי שכביכול "מתקן" את דבריך.
כל מילה בסלע.
שים לב לרעיון הפשוט של להוציא ולהחזיר את כל הנרתיק עם האקדח. חשוב במיוחד למי שבוחר ללכת עם כדור בקנה (אנשים שעושים זאת באחריות בדרך כלל מתאמנים). רק צריך נרתיק מתאים.
ועם זאת שים לב להערה האחרונה, של אקדח ששולפים ומחזירים מאות פעמים.
אני יכול לומר לך שגם בלי להוציא כסף על תחמושת יקרה, עושים את זה גם על יבש.
לגבי ירי שלך - זמנים השתנו וחוקים השתנו.
כיום אין דרך חוקית - גם ללוחם בן 19 שיש לו רובה מהצבא - לירות באקדח אזרחי. גם לא ובייחוד לא כהתנסות חד-פעמית.
הדרך היחידה שלך לירות באקדח לפני גיל 21 היא כחניך בקורס ירי מעשי. האקדח יהיה שייך למועדון ירי ויישאר שם. זו מחוייבות כספית גבוהה ומחוייבות לזמן לאורך שבועות.
לאור נסיון התאבדות שאירע לפני מספר חודשים גם זה הוקפא לזמן מה.
לגבי אימונים בכלל - קורס ירי מעשי יקר ומחייב לאורך זמן הוא לא האופציה היחידה.
אפשר לקחת מדריך ליום הדרכה לפחות, ולקבל יסודות נכונים. גם למי שכבר יש לו רשיון 20 שנה. ואז כל התרגול שיעשה בהמשך (יבש בבית או פעם ב... במטווח) - יהיה נכון. וכל תרגול וההרגלים שירכוש אפילו לבד - יהיו מבוססים על משהו נכון.
לא נכון לדחות את זה, כי אז אתה עשוי להרגיל את עצמך למשהו לא הכי אפקטיבי, וכשתלמד סוף-סוף - יהיה לך קשה לשנות הרגלים...
בעיניי הדרך הכי טובה היא אימוני IDPA.
זה קיים בחו"ל הרבה זמן. לאחרונה הביאו את זה לארץ אנשים ששואפים להעלות את רמת המיומנות של אזרחים חמושים מן השורה (פחות בקטע של תחרות ודירוג).
אחד מהחלוצים הוא Spy למעלה. הוא לא ינסה למכור לך כלום והוא לא ימליץ על המסגרת שהוא שותף לה, אלא אביך לבד יעשה סקר ויגיע למסקנות לבד...
אבל אני כן אמליץ. כיורה מן השורה.
ממליץ שיגיע פעם א ח ת. לאימון בסיסי ומשם ימשיך איך שנראה לו.
קישורים רלוונטיים:
אתר הבית
http://www.idpa.org.il
דיון בפורום IDPA כאן באתר:
viewtopic.php?f=23&t=20633
וחשוב שתיקח את כל מה שכתב Spy כמידע חשוב, שיש להבין אותו ולא חלילה להתגונן ממי שכביכול "מתקן" את דבריך.
כל מילה בסלע.
שים לב לרעיון הפשוט של להוציא ולהחזיר את כל הנרתיק עם האקדח. חשוב במיוחד למי שבוחר ללכת עם כדור בקנה (אנשים שעושים זאת באחריות בדרך כלל מתאמנים). רק צריך נרתיק מתאים.
ועם זאת שים לב להערה האחרונה, של אקדח ששולפים ומחזירים מאות פעמים.
אני יכול לומר לך שגם בלי להוציא כסף על תחמושת יקרה, עושים את זה גם על יבש.
לגבי ירי שלך - זמנים השתנו וחוקים השתנו.
כיום אין דרך חוקית - גם ללוחם בן 19 שיש לו רובה מהצבא - לירות באקדח אזרחי. גם לא ובייחוד לא כהתנסות חד-פעמית.
הדרך היחידה שלך לירות באקדח לפני גיל 21 היא כחניך בקורס ירי מעשי. האקדח יהיה שייך למועדון ירי ויישאר שם. זו מחוייבות כספית גבוהה ומחוייבות לזמן לאורך שבועות.
לאור נסיון התאבדות שאירע לפני מספר חודשים גם זה הוקפא לזמן מה.
לגבי אימונים בכלל - קורס ירי מעשי יקר ומחייב לאורך זמן הוא לא האופציה היחידה.
אפשר לקחת מדריך ליום הדרכה לפחות, ולקבל יסודות נכונים. גם למי שכבר יש לו רשיון 20 שנה. ואז כל התרגול שיעשה בהמשך (יבש בבית או פעם ב... במטווח) - יהיה נכון. וכל תרגול וההרגלים שירכוש אפילו לבד - יהיו מבוססים על משהו נכון.
לא נכון לדחות את זה, כי אז אתה עשוי להרגיל את עצמך למשהו לא הכי אפקטיבי, וכשתלמד סוף-סוף - יהיה לך קשה לשנות הרגלים...
בעיניי הדרך הכי טובה היא אימוני IDPA.
זה קיים בחו"ל הרבה זמן. לאחרונה הביאו את זה לארץ אנשים ששואפים להעלות את רמת המיומנות של אזרחים חמושים מן השורה (פחות בקטע של תחרות ודירוג).
אחד מהחלוצים הוא Spy למעלה. הוא לא ינסה למכור לך כלום והוא לא ימליץ על המסגרת שהוא שותף לה, אלא אביך לבד יעשה סקר ויגיע למסקנות לבד...
אבל אני כן אמליץ. כיורה מן השורה.
ממליץ שיגיע פעם א ח ת. לאימון בסיסי ומשם ימשיך איך שנראה לו.
קישורים רלוונטיים:
אתר הבית
http://www.idpa.org.il
דיון בפורום IDPA כאן באתר:
viewtopic.php?f=23&t=20633
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
האמת שכשכתבתי את 1 ו2 מיד חשבתי על זה.. ומצד שני לא נראה לי שהאזרח שניטרל את המחבל התאמן כל כך הרבה בירי. הוא עשה עבודה מעולה אבל בסופו של דבר הפגיעות על המשאית היו ALL OVER THE PLACE מה שנקרא
המשאית הייתה בתנועה, הוא היה בתנועה, הרבה לחץ ואדרנלין.
התקלות רחוקה מאד מירי על מטרות נייר סטטיות במטווח.
(הלוואי שכולנו נתפקד כמוהו בזמן אמת)
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק