האם הדרישות לתבחין "שירות פעיל בכוחות הביטחון" שונו ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

האם הדרישות לתבחין "שירות פעיל בכוחות הביטחון" שונו ?

על ידי Max2 » 22 ינואר 2017, 18:56

שלום לכולם.

שאלה למעורבים בנושא, בעיקר למנהלי העמותה.

בתבחינים המעודכנים זה נראה שכבר אין דרישה למכתב המלצה מהיחידה בחתימת סא"ל, אלא רק למכתב שמאשר את היות המבקש בשירות מילואים פעיל. כיוון שהדירשיה למכתב חתום על ידי סא"ל עדיין נמאת תחת "יחידות מיוחדות", האם אכן אני מבין נכון והדרישות שונו ?

אם אכן כך, האם יש בכך לרמוז משהו גם לגבי מי שישתחרר בעתיד בשל גילו ממילואים ? לפי הבנתי הגורמים הרשמיים בעד אי לקיחת הרישיון אבל שינוי זה, כך נראה, דווקא מדגיש את נושא השירות הפעיל יותר.

אשמח לתשובת המטפלים בנושא מול הבט"פ והמפשרד לבטחון פנים.

המשך שבוע טוב.
סליקאי כסף
סליקאי כסף
 
הודעות: 169
הצטרף: 11 פברואר 2016, 11:43

Re: האם הדרישות לתבחין "שירות פעיל בכוחות הביטחון" שונו ?

על ידי bigben » 22 ינואר 2017, 20:32

לפני קצת יותר משנה שהתחלתי את הליך הוצאת הרישיון שלי והלכתי למפגש הראשון עם פקיד הרישוי, כשהגשתי את כל המסמכים שלי אמרו לי שמכתב הסא״ל שהבאתי לא תקין (בקישור אצלנו כשהדפיסו את המכתבים לא הדפיסו עליהם תאריכי הוצאה) אבל הבאתי איתי גם מסמך מקצין העיר שאני קצין בשירות מילואים בדרגת סגן ועל סמך המסמך הזה קיבלתי את הרשיון שלי.
כנראה הבינו שאנשים נתלים יותר מדי על הסא״ל ביחידות כאשר גם ככה נתנו מסלול שמאפשר הוצאת רישיון ללא מכתב מסא״ל.
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד
 
הודעות: 94
הצטרף: 19 פברואר 2016, 17:54

Re: האם הדרישות לתבחין "שירות פעיל בכוחות הביטחון" שונו ?

על ידי עדן23 » 22 ינואר 2017, 22:02

יש שינוי, דובר עליו בפורום רישוי.

viewtopic.php?f=22&t=20659
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב
 
הודעות: 844
הצטרף: 24 פברואר 2004, 03:26
מיקום: On the safe side


מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד
cron