תחמושת הולופוינט לגלוק 19

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תחמושת הולופוינט לגלוק 19

על ידי Nimrodsadot » 03 פברואר 2017, 01:52

שלום אני עכשיו בתהליך רכישת אקדח, לאחר תחקור וקריאה הגעתי למסקנה שאני ארצה להסתובב במחסנית כוננות עם תחמושת הולופוינט. השאלה איזה תחמושת הולופוינט הכי מומלצת לגלוק 19 דור 4? איזה חברה? משקל קליע? ושאר האלמנטים שאני עוד לא בקיא בהם.

אני אשמח להמלצה מיקצועית והסבר שלכם!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תחמושת הולופוינט לגלוק 19

על ידי אלדר » 03 פברואר 2017, 23:29

השאלה מתאימה יותר לפורום הנשק ולא לפורום IDPA..
היו כבר כמה שרשורים עם השאלה הזו, והויקוחים בין חסידי קליע מהיר וקל לבין חסידי קליע איטי וכבד לא ייפסקו.
אני הייתי ממליץ על כדורי JHP רק מטעמי בטיחות, על מנת להקטין סיכוי לחדירות יתר. כל הויקוחים על כח עצירה מיותרים בעיניי.
אז אתה יכול לחפש בשרשורים קודמים בפורום הנשק או לחפש באינטרנט ולהחליט מה טוב בשבילך. כמנת פתיחה אני יכול להציע לך את זה:
http://www.luckygunner.com/labs/self-de ... tests/#9mm
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 04 פברואר 2017, 09:56

או שפשוט תגיע לבית מסחר ותקנה את הסוג היחיד שיש :lol:
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אלדר » 04 פברואר 2017, 10:51

כן, מותג תחמושת ''מהשיש'' הוא הכי טוב
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 04 פברואר 2017, 11:35

האם מישהו יכל להפנות אותי לבדיקה\מחקר, המראה את כמות הפגיעות המשניות שלFMJ ,
הינו כמות האנשים שנפגעו מקליע שחדר מישהו,והמשיך ופגע באדם נוסף?
לעומת אחוז הפגיעות שנעצרו באדם הראשון.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי spy » 04 פברואר 2017, 13:23

אני לא מכיר מחקרים כאלה. יש כל מיני ניסויים שתוצאותיהם לא חד משמעיים, יש לכאן ויש לכאן.
אני מכיר מדריכי ירי בארץ ובעולם שחושבים שתחמושת חלולה זה MUST בהגנה עצמית וכאלה שחושבים שזה גימיק ובזבוז כסף.

דעה אישית שלי:
אין שום הגיון להשקיע בתחמושת יקרה ומתקדמת אם היורה לא מצליח לירות מהר ומדויק. זה לא יעזור. אם נשווה בין עלות כדור חלול איכותי בארץ - 4-6 ש"ח ליחידה לבין עלות של כדור רגיל באימון IDPA - 1 ש"ח ליחידה, אני אמליץ לכל אחד שבמקום לקנות 50 כדורים חלולים ב-200-300 ש"ח יקנה 200-300 כדורים רגילים איכותיים, יכניס 50 למחסניות כוננות שלו ויתאמן טוב עם כל היתר. התוצאה בהכרח תהיה טובה יותר.

אין שום הגיון לשאת תחמושת באקדח שלא בדקת שהיא עובדת היטב עם האקדח שלך ושאתה מסוגל להתמודד עם הירי שלה (יותר רלוונטי לתחמושות מוגברות כאלה ואחרות). לכן זה לא מספיק לקנות 50 כדורי כוננות חלולים, אלא לפחות 100. זה כבר שווה ערך ל-400-600 כדורים רגילים.

אז כן, אני הולך עם תחמושת חלולה מסוג Winchester SXT. למה דווקא זאת? כי זה מה שהצלחתי להשיג במחיר טוב והיא איכותית מאוד. יריתי כ-100 כאלה לבדיקה ואת היתר שמתי במחסניות. אבל אני גם יורה בערך 300 כדורים בחודש באימונים. לכן אצלי זה בא גם וגם. אם בכוונת מחזיק נשק להתאמן הרבה וגם לקנות תחמושת חלולה מכל סיבה שהיא - בכיף. אבל אם הוא קונה תחמושת חלולה עם משטר אימונים של 50 כדורים רגילים פעם ב-3 שנים - חבל על הכסף וחבל על הדיון.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי asherme » 04 פברואר 2017, 13:42

אומנם לא הפורום "הקלאסי" לשאלה, אך במחשבה שנייה, דווקא המקום המתאים לה.

תחמושת JHP ניתן למצוא בכל חנות נשק בארץ, המחיר לכדור 6 - 8 ש"ח (פי 3 -4 ממחיר כדור FMJ).
חובה לנסות את התחמושת בכלי היריה על מנת להתרגל אליה ולשלול בעיות הזנה (הגם שב"גלוק" מדובר).

לכל סוג של תחמושת, כמו לרוב הדברים בחיים, יש יתרונות וחסרונות.
פיגועי הרכב האחרונים מלמדים דווקא על הנחיצות בקליע "קל ומהיר" שיהיה בעל יכולת לחדור שמשת/ דלת/ מושב רכב למשל...

מחקרים בתחום "הבליסטיקה הסופית" של תחמושת אקדח מלמדים כי סוג הקליע הוא הנתון הכי פחות משמעותי ביכולת לעצור תוקף (להבדיל מהיכולת להרוג אותו - שני נתונים שונים).
אותם מחקרים מלמדים כי הנתונים החשובים ביותר לעצירת תוקף הם מיקום הפגיעה וכמות הקליעים (בממוצע נחוצים 3 קליעי 9 מ"מ לעצירת תוקף).
אגב, ממליץ לצפות בסרטון "פיגוע טכנאי בזק בירושלים" בו נראה מאבטח יורה במחבל מספר פעמים ולא עוצר אותו.

אני מצטרף לדבריו של "אלדר" למעלה ומפנה להרצאה שלו בנושא זה:
https://www.youtube.com/watch?v=CdtcY7i_0nc

לסיכום,
תרכוש את סוג התחמושת אשר תחליט - הדבר החשוב ביותר הוא להתאמן בירי בכלי ולשפר את רמת המיומנות שלך בשימוש בו.

ומכאן שאתה נמצא בפורום המתאים -
לאחר קבלת הכלי החדש הנך מוזמן לאחד מאימוני הבסיס של מועדון IDPA ישראל שם תמצא מסגרת מקצועית, מפרגנת, חברית ובמחירים הטובים בארץ !
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד