מה עושים במקרה פטירה של בעל נשק?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מה עושים במקרה פטירה של בעל נשק?
higt-power כתב:זהוא שלא
הדבר עלה בעבר ולא רצו להתיר .
(למען הדיוק זה היה מול ראש האגף הקודם )
אז הנה - קיבלת את הכסת״ח בדמות פרוטוקול של הישיבה הזו.
למה אני בטוח שאפילו פקיד פשוט לא יסרב לאשר במקום קבלה של נשק מידי ״אלמנה״ ?
כי אם חו״ח היא יוצאת משם עם הנשק ומשהו קורה - הוא עולה על המוקד !
- סליקאי טיטניום
[quoteלא די שהמשפחה המתאבלת צריכה לשלם הוצאות קבורה ומצבה, היא עוד תצטרך לשלם לאיזה שרלטן כדי שיפנה את הנשק..
אין גבול... פשוט אין גבול...
][/quote]
מה לומר ומה להוסיף הישראליות היפה במיטבה
בשביל מה לשלם בחשמלאי השרלטן ?
נעשה עבודות חשמל לבד ,מילא אף אחד לא בודק .....
ואז יש 10 שריפות בשבוע מהתקנות פירטיות ,זה אומר שלחשמלאי זה לא קורא ?!
סמוך על סחבק הוא מבין בזה ......
כן !שרות עולה כסף !!
כן!לפעמים השכל הישר והאינטרס הציבורי חייב להוות שיקול !!
כלי יריה הוא כלי עם פוטנצאל קטלני !
כן טיפול אחזקה וטילטול בכלי מחיבים מינימום של הבנה באיך הכלי עובד והכשרה מינימלית .

אין גבול... פשוט אין גבול...
][/quote]
מה לומר ומה להוסיף הישראליות היפה במיטבה

בשביל מה לשלם בחשמלאי השרלטן ?
נעשה עבודות חשמל לבד ,מילא אף אחד לא בודק .....
ואז יש 10 שריפות בשבוע מהתקנות פירטיות ,זה אומר שלחשמלאי זה לא קורא ?!
סמוך על סחבק הוא מבין בזה ......
כן !שרות עולה כסף !!
כן!לפעמים השכל הישר והאינטרס הציבורי חייב להוות שיקול !!
כלי יריה הוא כלי עם פוטנצאל קטלני !
כן טיפול אחזקה וטילטול בכלי מחיבים מינימום של הבנה באיך הכלי עובד והכשרה מינימלית .
למה שתשלם על שירות שהיום אתה מקבל ״בחינם״ ?!
מישהו חייג 100, הזמין שוטר שיקח נשק של נפטר וקיבל תשובה שלילית?
אם כן אז מעולה ! קיבלת אפשרות לבצע את הפשע המושלם בחסות משטרת ישראל .
בעבר הלא רחוק יכולנו להפקיד נשק בכל תחנת משטרה, היום אנחנו צריכים להגיע בשעות הפעילות לבית מסחר ולשלם . הגעתי בלילה חמוש להופעה וסירבו לאפשר לי כניסה - אז אני צריך לחזור הבייתה למרות שמעבר לכביש יש תחנת משטרה מאויישת 24/7.
אשכרה שירות דב ... מעניין אם גם מאחורי הגישה הזאת העמותה עומדת ... מזל שעוד לא חידשתי השנה חברות.
בעבר הלא רחוק יכולנו להפקיד נשק בכל תחנת משטרה, היום אנחנו צריכים להגיע בשעות הפעילות לבית מסחר ולשלם . הגעתי בלילה חמוש להופעה וסירבו לאפשר לי כניסה - אז אני צריך לחזור הבייתה למרות שמעבר לכביש יש תחנת משטרה מאויישת 24/7.
אשכרה שירות דב ... מעניין אם גם מאחורי הגישה הזאת העמותה עומדת ... מזל שעוד לא חידשתי השנה חברות.
- סליקאי טיטניום
טוב נראה שפתחתי כאן קופת שרצים / תיבת פנדורה...זו לא היתה הכוונה, האמת שהערכתי שכבר קיים איזשהו פתרון הגיוני (למשל הזמנת ניידת לבית הנפטר, או איזשהו אישור בכתב שמתיר ליורשים לשאת את הנשק עד לתחנת המשטרה).
הכוונה בהחלט לא הייתה להציע עוד חוקים ותקנות כדי "לתקן" את המצב הקיים, מבחינתי להיפך - שיתנו ליורשים להביא את הנשק למשטרה בתיק או בשקית, ובלבד שלא יווצרו להם בעיות משפטיות מכך.
לשכור את שירותו של סוחר מוסמך שישנע את הנשק לתחנת המשטרה נשמע כמו רעיון נחמד למי שמעוניין שיטפלו בשבילו בכל הבירוקרטיה ומוכן לשלם עבור זה, אבל בוודאי לא צריך להיות מחויב בחוק.
בנושא נפטרים עם נשק - קראתי בפורום אמריקאי שאלה שכתבה אלמנה - בעלה שהיה בוגר מלחמת קוריאה או ויאטנם, נפטר והותיר אחריו רובים ואקדחים עתיקים. האלמנה שלא עוסקת בירי לא ידעה איך לטפל בכלים, לנקות, לאחסן וכו' וביקשה עזרה מכיוון שרצתה שהכלים יישארו כמתנה לילדיו של הנפטר, מזכרת מאבא, אבל חששה לטפל בהם בצורה מסוכנת או אפילו לגרום להם לנזק כתוצאה מחוסר ידע.
בסופו של דבר אחד הכותבים בפורום שגר באיזור שלה והיה סוג של מומחה לכלי נשק, התנדב להגיע עד לביתה, הראה לה באופן אישי איך לנקות, לטפל ולשמור על כלי הנשק בצורה בטוחה עד שהילדים יגדלו.
רק באמריקה.
הכוונה בהחלט לא הייתה להציע עוד חוקים ותקנות כדי "לתקן" את המצב הקיים, מבחינתי להיפך - שיתנו ליורשים להביא את הנשק למשטרה בתיק או בשקית, ובלבד שלא יווצרו להם בעיות משפטיות מכך.
לשכור את שירותו של סוחר מוסמך שישנע את הנשק לתחנת המשטרה נשמע כמו רעיון נחמד למי שמעוניין שיטפלו בשבילו בכל הבירוקרטיה ומוכן לשלם עבור זה, אבל בוודאי לא צריך להיות מחויב בחוק.
בנושא נפטרים עם נשק - קראתי בפורום אמריקאי שאלה שכתבה אלמנה - בעלה שהיה בוגר מלחמת קוריאה או ויאטנם, נפטר והותיר אחריו רובים ואקדחים עתיקים. האלמנה שלא עוסקת בירי לא ידעה איך לטפל בכלים, לנקות, לאחסן וכו' וביקשה עזרה מכיוון שרצתה שהכלים יישארו כמתנה לילדיו של הנפטר, מזכרת מאבא, אבל חששה לטפל בהם בצורה מסוכנת או אפילו לגרום להם לנזק כתוצאה מחוסר ידע.
בסופו של דבר אחד הכותבים בפורום שגר באיזור שלה והיה סוג של מומחה לכלי נשק, התנדב להגיע עד לביתה, הראה לה באופן אישי איך לנקות, לטפל ולשמור על כלי הנשק בצורה בטוחה עד שהילדים יגדלו.
רק באמריקה.
באתי ללמוד
צר לי אחי היגט...
אבל אני ממש לא מחפש להמציא לי עוד "שירותים" וגורמים נוספים שיכנסו לי לכיס.
תודה, אבל היום אני משלם הרבה מעבר למה שאני מרוויח..
כן, יש דברים שאני משתדל לעשות בעצמי כדי לחסוך בכסף.
ובמקרים שאני מרגיש שזה גדול ומסובך מדי, אני לא מתבייש להשתמש בעזרתו של בעל מקצוע.
(עדיין יש לי מספיק שיקול דעת)
אם נסתכל על שיקולי עלות תועלת וחיסכון אמיתי בחיי אדם,
אני מציע לתעל את כל האנרגיה הטובה הזו למלחמה בתאונות דרכים במקום להתעסק בדיוני סרק.
בנהגים שנוסעים ללא רשיון על רכבים שהורדו מהכביש.
בנהגים שמצפצפים על כל חוקי התנועה.
עמותת אור ירוק תשמח לקבל כל עזרה.
א.
אבל אני ממש לא מחפש להמציא לי עוד "שירותים" וגורמים נוספים שיכנסו לי לכיס.
תודה, אבל היום אני משלם הרבה מעבר למה שאני מרוויח..
כן, יש דברים שאני משתדל לעשות בעצמי כדי לחסוך בכסף.
ובמקרים שאני מרגיש שזה גדול ומסובך מדי, אני לא מתבייש להשתמש בעזרתו של בעל מקצוע.
(עדיין יש לי מספיק שיקול דעת)
אם נסתכל על שיקולי עלות תועלת וחיסכון אמיתי בחיי אדם,
אני מציע לתעל את כל האנרגיה הטובה הזו למלחמה בתאונות דרכים במקום להתעסק בדיוני סרק.
בנהגים שנוסעים ללא רשיון על רכבים שהורדו מהכביש.
בנהגים שמצפצפים על כל חוקי התנועה.
עמותת אור ירוק תשמח לקבל כל עזרה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ניר ל כתב:למה שתשלם על שירות שהיום אתה מקבל ״בחינם״ ?!
עם הפיתרון הזה יש לי בעיה מיקצועית ,כי ביננו לסייר הממוצע אין ממש מושג בנשק שהוא לא נשק השרות שלו .
מצד שני יש היום שוטרים בכל תחנה שהם מדרכי ירי מוסמכים לכל דבר וענין .
בשים לב שלא מדובר פה במשהוא שהוא ברמת דחיפות מידית והיות שגם אין בדיוק 100 כאלו ביום .
אם במשטרה היו עושים את המטר קדימה לספק שרות כזה ע"י שוטר מדריך ירי שהיה מגיע בתיאום עם המשפחה בהחלט היתי מברך על כך .
אם היו נותנים היתר למדריכי ירי לבצע פריקה ובדיקת בטיחות בבית הנפטר ולהעביר את האקדח (יחד עם היורש החוקי כמובן) לתחנת המשטרה היתי שמח לבצע זאת בהתנדבות מלאה .
מצד שני במצב שקיים כרגע אני לא מוכן לסכן את התעודה שלי .
לא ,אני לא מחפש כסת"ח.
אני מחפש את מה שטוב ונכון לעשות .
(למרות שאני מחזיק בתעודת מדריך ,אין לי שום עינין כלכלי בכזה הסדר )
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 16 פברואר 2017, 12:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
איתמר, עשה טובה ... בלי עצות ...
האור ירוק הזה זה עוד מכה שלא כתובה בתנ״ך .
משהו שהתחיל אולי מכמה אנשים עם כוונות טובות להוריד שיכורים מהכביש והפך למפלצת גביית מס בדמות פנסיונרים משועממים שמחכים לך בפינה נוחה או מערכת גבייה אוטומטית לאכיפת מהירות מיותרת.
המשטרה כמובן יכולה להתבטל עוד יותר , כי המתנדבים מחפים עליה ...
שאלת אותי בפרטי לגבי הקמת עוד עמותה - הגישה הפטרונית של מרבית הציבור הישראלי מספיקה לי כבר עכשיו, מהר מאד זה יגיע גם לכל גוף חדש שיקום.
לפות״ש - בתוך כל הרעש קיבלת גם תשובה פשוטה - מתקשרים למשטרה והיא תגיע לאסוף ממך את הנשק של הנפטר.
האור ירוק הזה זה עוד מכה שלא כתובה בתנ״ך .
משהו שהתחיל אולי מכמה אנשים עם כוונות טובות להוריד שיכורים מהכביש והפך למפלצת גביית מס בדמות פנסיונרים משועממים שמחכים לך בפינה נוחה או מערכת גבייה אוטומטית לאכיפת מהירות מיותרת.
המשטרה כמובן יכולה להתבטל עוד יותר , כי המתנדבים מחפים עליה ...
שאלת אותי בפרטי לגבי הקמת עוד עמותה - הגישה הפטרונית של מרבית הציבור הישראלי מספיקה לי כבר עכשיו, מהר מאד זה יגיע גם לכל גוף חדש שיקום.
לפות״ש - בתוך כל הרעש קיבלת גם תשובה פשוטה - מתקשרים למשטרה והיא תגיע לאסוף ממך את הנשק של הנפטר.
- סליקאי טיטניום
היגט, יש לך בעיה מקצועית עם הסיירים של המשטרה ?
א. זו בעיה של המשטרה אם שלחה מישהו לא מקצועי.
ב. הא, ומדריכי הירי הם כולם גאונים ? לא נתקלת במדריכי ירי שלא יודעים מאיזה צד מחזיקים אקדח ?
מאיפה בדיוק הידע העמוק של מדריכי הירי ? מהחמישה - עשרה סוגי כלים שהם עוברים עליהם הדרכה ומטווח בקורס ? חסרים כלים מיוחדים עם מנגנונים לא סטנדרטיים ? חסרים מדריכים שפלטו כדור ?
אין לזה סוף. אתה מחפש בכוח פתרון לבעיה שאיננה קיימת.
אני לא אומר שמחר לא עלולה להתרחש תאונה עם נשק של נפטר, שבעקבותיה ירוצו לתקן תקנות וכסתח״ים שאנחנו נשלם עליהם. אני כן אומר שתאונה כזאת הייתה מתרחשת גם עם התקנות כי מי שהיה מעורב בה ממילא לא מכיר את התקנות. כן היו מטילים את האשמה על אותו אדם שעבר על החוק- אבל זה הכל. זה לא יציל חיים ולא בטיח.
אל תרוץ להקדים את המאוחר ולזרז את הקץ.
ב. הא, ומדריכי הירי הם כולם גאונים ? לא נתקלת במדריכי ירי שלא יודעים מאיזה צד מחזיקים אקדח ?
מאיפה בדיוק הידע העמוק של מדריכי הירי ? מהחמישה - עשרה סוגי כלים שהם עוברים עליהם הדרכה ומטווח בקורס ? חסרים כלים מיוחדים עם מנגנונים לא סטנדרטיים ? חסרים מדריכים שפלטו כדור ?
אין לזה סוף. אתה מחפש בכוח פתרון לבעיה שאיננה קיימת.
אני לא אומר שמחר לא עלולה להתרחש תאונה עם נשק של נפטר, שבעקבותיה ירוצו לתקן תקנות וכסתח״ים שאנחנו נשלם עליהם. אני כן אומר שתאונה כזאת הייתה מתרחשת גם עם התקנות כי מי שהיה מעורב בה ממילא לא מכיר את התקנות. כן היו מטילים את האשמה על אותו אדם שעבר על החוק- אבל זה הכל. זה לא יציל חיים ולא בטיח.
אל תרוץ להקדים את המאוחר ולזרז את הקץ.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:היגט, יש לך בעיה מקצועית עם הסיירים של המשטרה ?
לא ,כי איך אפשר שתהיה לי בעיה עם מה שלא קיים .
הרי יאשפזו אותי במוסד לחולי נפש .
ומה לעשות שוטר הוא לא בעל ידע מיקצועי בתחום הנק"ל,הוא בעל מיקצוע בתחום השיטור שנדרש בשל כך לדעת לתפעל את נשק השרות שלו
כמו שאמרתי אני לא מחפש כסת"ח ,מחפש מה נכון וטוב
ב. הא, ומדריכי הירי הם כולם גאונים ? לא
לא נתקלת במדריכי ירי שלא יודעים מאיזה צד מחזיקים אקדח ? לא
מאיפה בדיוק הידע העמוק של מדריכי הירי ? מהחמישה - עשרה סוגי כלים שהם עוברים עליהם הדרכה ומטווח בקורס ? חסרים כלים מיוחדים עם מנגנונים לא סטנדרטיים ?
מ80 שעות בקורס מפקחים +230 שעות בקורס מדריכים .
כולל פרק לימוד של איך ניגשים לכלי יריה שמעולם לא ראיתה כמותו (תיפעול ,פירוק ראשוני ,בדיקת בטיחות ואיתור תקלות )ומעל ל25 משפחות כלים קצרים וארוכים לא כולל נשקי תרגול ומעל ל100 כלים שלהם אתה עושה בדיקת תקינות במשך הקורס .
חסרים מדריכים שפלטו כדור ?
חסרים נהגים שעושים תאונות ?
בוא נחליט שבגלל זה רשיון נהיגה מיותר
א
נושא חדש.
כשיבואן נותן אחריות "לכל החיים" מתי היא נגמרת?
כשיבואן נותן אחריות "לכל החיים" מתי היא נגמרת?
- סליקאי ארד
פתח את זה כנושא חדש, זה שווה דיון נפרד.
- סליקאי טיטניום
higt-power כתב:ניר ל כתב:למה שתשלם על שירות שהיום אתה מקבל ״בחינם״ ?!
עם הפיתרון הזה יש לי בעיה מיקצועית ,כי ביננו לסייר הממוצע אין ממש מושג בנשק שהוא לא נשק השרות שלו .
מצד שני יש היום שוטרים בכל תחנה שהם מדרכי ירי מוסמכים לכל דבר וענין .
בשים לב שלא מדובר פה במשהוא שהוא ברמת דחיפות מידית והיות שגם אין בדיוק 100 כאלו ביום .
אם במשטרה היו עושים את המטר קדימה לספק שרות כזה ע"י שוטר מדריך ירי שהיה מגיע בתיאום עם המשפחה בהחלט היתי מברך על כך .
אם היו נותנים היתר למדריכי ירי לבצע פריקה ובדיקת בטיחות בבית הנפטר ולהעביר את האקדח (יחד עם היורש החוקי כמובן) לתחנת המשטרה היתי שמח לבצע זאת בהתנדבות מלאה .
מצד שני במצב שקיים כרגע אני לא מוכן לסכן את התעודה שלי .
לא ,אני לא מחפש כסת"ח.
אני מחפש את מה שטוב ונכון לעשות .
(למרות שאני מחזיק בתעודת מדריך ,אין לי שום עינין כלכלי בכזה הסדר )
סתם ככה, לידע כללי.
כששולחים ניידת לאירוע אלמ"ב למשל, מי שמחרים במקום את הנשק של הגבר הוא "שוטר סיור".
כן, שוטר כזה "שלא מבין" בשום נשק חוץ מנשק השירות שלו.
והוא מחויב להישאר עם הנשק הזה ולא לעזוב אותו עד שהוא נכנס להפקדה בתחנה, וזה לא קורה כל כך מהר.
אתה חושב שהמשטרה תקצה עכשיו "מדריך ירי בכיר" או חבלן משטרה לכל אירוע שגורר החרמת נשק במקום? פחחחחח
- סליקאי זהב
לא, אבל אולי האשה המוכה תצטרך להזעיק ולממן מדריך פרטי או שוטר מדריך בכיר בשכר כדי שיעביר את הנשק בבטחון ...
- סליקאי טיטניום
תגיד אחי...
החומר הזה שאתם שמים שם בקפה בישיבות של העמותה חוקי?
אם כן, תשיג לי קצת ממנו, כי אפשר לתפוס ממנו אחלה ראש...
על מה אתה מדבר?
כולה פאקינג אקדח!!!! לא המזוודה עם הקודים של הנשק הגרעיני של ארה"ב.
תשאל כל ילד בן 3 איך מתפעלים אקדח הוא יגיד לך.
הסייר הממוצע מתעסק כל הזמן עם נשקים שהם לא נשק השירות שלו.
אם זה נשקים של עבריינים שהוא תופס.
אם זה נשקים ברשיון שהוא תופס במקרים של אלמ"ב.
אם זה נשקים מזירות פח"ע.
ובמבחן המציאות.
כמה פליטות כדורים היו במקרים כאלה מאז קום המדינה?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:עם הפיתרון הזה יש לי בעיה מיקצועית ,כי ביננו לסייר הממוצע אין ממש מושג בנשק שהוא לא נשק השרות שלו .
תגיד אחי...
החומר הזה שאתם שמים שם בקפה בישיבות של העמותה חוקי?
אם כן, תשיג לי קצת ממנו, כי אפשר לתפוס ממנו אחלה ראש...
שוב "מי בעד הנגד אלי:
אני עדין מחכה לתשובות שלך שאתה כל כך מתחמק מהם
ובעיקר לשאלה מה אתה עשיתה כדי להטיב את מצב נושאי הנשק בישראל (חוץ מלקשקש ע"פ אין סוף עמודים מה לא לעשות) ?
על מה אתה מדבר?
כולה פאקינג אקדח!!!! לא המזוודה עם הקודים של הנשק הגרעיני של ארה"ב.
תשאל כל ילד בן 3 איך מתפעלים אקדח הוא יגיד לך.
אין ספק שאם טענות כאלו תצליj להרחיב את מספר הרשיונות בישראל לאין סוף !
סתם ,זה בטח עוד בהשפעת החומר ממקודם, התכוונתי ,תחריב את עולם הנשק בישראל בקרוב!
הסייר הממוצע מתעסק כל הזמן עם נשקים שהם לא נשק השירות שלו.
אם זה נשקים של עבריינים שהוא תופס.
זכוי חבלן
אם זה נשקים ברשיון שהוא תופס במקרים של אלמ"ב.
אותו סיפור של זה מה יש ועם זה ננצח אבל פה ,מה לעשות, הענין מחייב התערבות מידית ולא ניתן לדחות .
אם זה נשקים מזירות פח"ע.
לא רק הנשקים כל הזירה מזוכה ע"י חבלן
ובמבחן המציאות.
כמה פליטות כדורים היו במקרים כאלה מאז קום המדינה?
כנראה שאלפים
אני יכול למנות לך עשרות בשנים האחרונות !
א.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד