מחפש מידע - XS big dot

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מחפש מידע - XS big dot

על ידי eitan156 » 24 אפריל 2017, 19:14

אלו לא כוונות לירי ללא תאורה, אלא לירי בתנאי תאורה נמוכים, כפי שיש לרוב מצבי הלילה.
כלומר, אלו כוונות לילה בדיוק.
אפשר גם לקרא להם כוונות למתחכמים, כוונות מיותרות, או כוונות אנטיוכוס אם מישהו רוצה, אבל לקרא להן כוונות לילה דווקא יהיה נכון מאד ולא טעות.
ולעניין עצמו: יש פה מישהו עם דעה חיובית על הכוונות שהציעה פות"ש?
לי הן דווקא נראות פיתרון טוב לאנשים שאינם צעירים במתאר לחימה שאנחנו עלולים, אולי, להיתקל בו: מישהו תוקף אותך מטווח קרוב (לא טווח אפס) או לחילופין, אתה מנסה להיות גיבור היום ולנטרל מפגע לאחר שצימצמתם טווח, בדקתם מה יש מאחרי המפגע ואז יריתם.
נדמה לי שבמקרים כאלו רכישת תמונת כוונות מהירה חשובה יותר מדיוק לריבוע של הראש.
אני לא חושב שלנושא נשק ממוצע בישראל כדאי לנסות לפגוע ממרק 30 מטר נניח בראש. סביר להניח שכל משהו מעל 15 מטר ולא למרכז מסה שמור רק למיומנים באמת.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 24 אפריל 2017, 19:30

eitan156 כתב:ולעניין עצמו: יש פה מישהו עם דעה חיובית על הכוונות שהציעה פות"ש?
לי הן דווקא נראות פיתרון טוב לאנשים שאינם צעירים במתאר לחימה שאנחנו עלולים, אולי, להיתקל בו: מישהו תוקף אותך מטווח קרוב (לא טווח אפס) או לחילופין, אתה מנסה להיות גיבור היום ולנטרל מפגע לאחר שצימצמתם טווח, בדקתם מה יש מאחרי המפגע ואז יריתם.
נדמה לי שבמקרים כאלו רכישת תמונת כוונות מהירה חשובה יותר מדיוק לריבוע של הראש.
אני לא חושב שלנושא נשק ממוצע בישראל כדאי לנסות לפגוע ממרק 30 מטר נניח בראש. סביר להניח שכל משהו מעל 15 מטר ולא למרכז מסה שמור רק למיומנים באמת.

אמנם ״רק״ שניים ענו מתוך נסיון עם הכוונת, אבל לא תמצא כאן/בארץ מיומנים ומנוסים מהם בירי, אותי זה היה מספק ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 24 אפריל 2017, 19:48

אישית אני לא מחבב תמונת כוונות של "סוכריה על מקל" (ככה זה נקרא).
יש פה הרבה מרווח לטעות.
יכול להיות שאני שמרן, אבל עדיין מפרו נותנת לי מענה טוב לרוב הצרכים שלי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 25 אפריל 2017, 08:06

יש לי ניסיון עם הכוונות האלה ואני לא ממש התחברתי לאופן הפעולה איתן. יש כאלה שחושבים שלוליפופ זה עדיף. כל מי שאני מכיר שקנה את הכוונות מהסוג הזה, החליף חזרה לרגילות.
אני יודע עד כמה יקר זה להחליף כוונות ומנסה לחסוך למישהו פה מלקנות, להתאכזב ולחזור לרגילות. מי שבא לו הרפתקאות שיקנה והלוואי שיצליח ויהיה לו נוח.
כוונות לילה,
מגבירי אור כוכבים למיניהם או אמצאים טרמיים לא עולים בקו אחד עם כוונת טריטיום של אקדח, זה די מעליב שאפילו יש מי שמשווה או שם אותן באותה קטגוריה.
כוונות טריטיום הן לא כוונות לילה. הן כלי עזר בתאורה נמוכה וגם על זה יש וויכוח. יש כאלה שיעדיפו נקודה אדומה מסיב אופטי (שגם מקבל את כוחו מתאורה) למה? כי טריטיום מסנוור. מה יותר פשוט מפנס? ואם כבר מדליקים פנס אז גם ככה ״כוונות הלילה״ יהפכו לשחור על שחור. בקיצור, זה גימיק נחמד, גם לי יש כאלו ובאמת ניסיתי להצדיק אותן לעומת הסיב, אבל ללא הצלחה רבה. זה מה שנכנס אצלי לקטגוריית למל״מ. (לא מועיל, לא מזיק)
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד