מתמטיקה בירי מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

מתמטיקה בירי מעשי

על ידי donduck » 13 מאי 2003, 13:30

בתרגילים בירימעשי מחשבים את הפקטור ע"י חלוקת מס הנקודות שנצברו בתרגיל בזמן שבו הוא בוצע.
כמובן שניקוד גבוה + זמן קצר יתנו פקטור גבוה ודירוג בהתאם.

שאלתי היא מה קובע יותר ומתי? הנקוד, או הזמן, או האם שווה לבצע תרגיל איטי יותר בנגיד 10% ולהשיג ניקוד גבוה יותר?

מנסיון, ללא הוכחה מתמטית, ידוע לי שככל שהתרגיל ארוך יותר עדיף להתרכז בצבירת נקודות וככל שהוא קצר - להתרכז במהירות.

משהו מבין המתמטיקאים כאן יכול לעזור במציאת נוסחה או רעיון?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 13 מאי 2003, 13:35

תאמר לי מה הנוסחא לחישוב, כלומר איך מחושב הניקוד ונראה מה ניתן לעשות ... :D
אני מקווה שזו שאלה שניתן לפתור ללא matlab כי זו האחרונה כבר יצאה לי מכל החורים ... :P
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 13 מאי 2003, 13:45

אני חושב שעל מנת לגשת לפתרון באופן מדעי, מוטל עליך להגדיר מה ירידת הביצועים (ירידת איכות הירי - הדיוק) לכל יחידת זמן שתוסיף.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי donduck » 13 מאי 2003, 14:23

הנוסחה מאד פשוטה:

מספר הנקודות הכולל שנצברו באותו תרגיל : זמן הביצוע בשניות = פקטור

אני חושב שעל מנת לגשת לפתרון באופן מדעי, מוטל עליך להגדיר מה ירידת הביצועים (ירידת איכות הירי - הדיוק) לכל יחידת זמן שתוסיף.

דוקא יש עליה בביצועים ככל שמוסיפים יחידות זמן (כי יש לך יותר זמן לכוון)
אני מנסה להגדיר מה יותר חשוב ומתי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי fiveseven » 13 מאי 2003, 15:30

באתר של שאול קירש במדור העצות השבועיות יש בדיוק את הנוסחאה שאתה מחפש, זה כולל הערכה של הניקוד והזמן שיבוצעו בכל תרגיל והערכת השווי בנקודות של כל שניה ולהיפך כך שניתן להעריך כמה זמן כדאי להשקיע בשיפור הדיוק ואילו "מיסים" כדאי לתקן על מנת לשמור על פקטור מקסימלי בכל תרגיל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 13 מאי 2003, 17:49

אכן, כוונתי היתה להפחתת יחידת זמן, תודה על התיקון.
לטעמי הגבול בין שיפור תוצאות לאובדן נקודות דרסטי (מקדם הסיכון) נמצא אצל כל יורה בנקודה שונה, כל אחד צריך להכיר קודם כל את מגבלות הביצועים שלו ולהתחשב בהן בשיקלול הכולל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

מה יותר חשוב - זמן או ניקוד

על ידי Saul kirsch » 14 מאי 2003, 09:14

שלום לכולם,

שאלת המיליון דולר - מה יותר חשוב זמן או ניקוד? צדק מי שאמר ששניהם - אך יש מצבים בהם צריך להסתכל עמוק יותר (רק ברמות הגבוהות):

ראשית, מספר הנקודות שתקבל בתרגיל נקבע עלפי הפקטור שתקבל. אתה תמיד שואף למקסם את הפקטור שלך בתרגיל. הפקטור מחושב: ניקוד במטרות חלקי זמן התרגיל. לפיכך ככל שהניקוד גבוה יותר הפקטור גבוהה יותר, וככל שהזמן קצר יותר - הפקטור גבוהה יותר. לכן תמיד המטרה היא מקסימום ניקוד במינימום זמן. כיוון שהנוסחא היא ניקוד חלקי זמן, ללא מקדמים נוספים, ניתן, ככלל, לאמור ששני השיקולים שווי משקל בחשיבותם.
אבל
כעת אקח אתכם לחישובים קצת יותר מתקדמים:
מה בעצם משמעות הפקטור? אם אתם יודעים שהפקטור הצפוי לכם בתרגים הוא נניח 8.000 (ואך לדעת זאת מראש, לפני הירי, זה נושא בפני עצמו) אז אתם יודעים לאמר ששניה אחת שווה 8 נקודות. או לחילופין שנקודה אחת שווה 0.12 שניות....
למה זה חשוב? שכן כשאר הפקטור נהיה מאד גבוה בתרגיל, למשל 15.000, וזה קורה בתרגילים מהירים עם הרבה מטרות, אם הפקטור הוא 15, אז אתם יודעים ששניה שווה 15 נקודות, או כל נקודה שווה רק 0.066 שניות. במצב כזה (עבור היורים הבכירים) המהירות נהיית חשובה יותר מהניקוד. כל C בנייר (-1 במייג'ור) שווה רק 0.066 שניות. לפיכך כדאי לירות מאד מאד מהר, אפילו במחיר ירי של כמה וכמה C או אפילו D אחד או שנים, על מנת שהזמן יהיה מהיר - שכן על כל שניה שתורידו בזמן, אתם יכולים להרשות לעצכם לעבד עד 15 נק - ועדיין הפקטור ישאר אותו דבר.
גם המצב ההפוך קיים: נניח תרגיל עם פקטור 2.000: זה קורה בתרגילים עם המון תנועה ומעט נקודות (מעט מטרות). אז, משמעות הפקטור היא שכל שניה שווה רק 2 נקודות. או שכל נקודה שווה חצי שניה!! משמעות הדבר, שאם יריתם D אחד בנייר (נניח במייג'ור) איבדתם 3 נקודות - שבתרגיל זה שווים 1.5 שניות !!! סוף העולם! לכן אם הפקטור נמוך מאד, צריך להוריד קצת את המהירות ולודא שהכל ב A. כיוון שכל עוד זה עלה לכם פחות מ חצי שניה לעשות שני A ולא A+C היה כדאי להעט. כמו שאתם יודעים בירי מעשי - חצי שניה זה נצח.

זהו - התאמנתי קצת בהקלדה בעברית.. (קשה קשה)

ככלל אצבע תיזכרו : צריך לירות הכל רק A, ואם C או שניים מדי פעם. אם יש לכם פחות דיוק מזה - אתם לא בקצב או בשליטה הנכונה.

יום נעים לכולם - אני יוצא לאימון BIANCHI

שאול
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי חנן אוחיון » 16 מאי 2003, 16:48

שלום חברים
ברצוני להדגיש את דבריו של ידידי שאול "חישובים מתקדמים של הפקטור" ולהוסיף נקודה חשובה לנושא עלול להיוצר הרושם אצל יורים מסויימים שכדאי לירות בשיטת
SPRAY END PRAY והכול על מזבח חישוב הפקטור ברצוני להדגיש יורה טוב הוא יורה היודע
ויכול לשלוט באיכות הירי והדיוק ברמה של למעלה מסביר אחרת גם במטרות קרובות עלול לגלות להפתעתו החטאה אשר לא מחוייבת המציאות מרחקים שונים ממטרות נותנים זויות פתיחה גדולות או קטנות לכן שאול הדגיש את הנושא לפי עניות דעתי בחישובים מתקדמים.
כדי להגיע למצב של ירי מהיר מאוד אך עם שליטה אני ממליץ על תרגיל פשוט למדי אך יעיל מאוד
מרחק מטרות 7 מטר
אקדח מצב 1
שליפה ירי של שני כדורים למטרה
מספר חזרות של התרגיל 20
ניתוח התוצאות ככול שהמהירות תעלה בשלב ראשון הדיוק ירד האימון יתבצע עד רמה של מהירות מקסימלית או פקטור מקסימלי
ניתן יהיה לשים את התוצאות על גרף ולנתח כל שלב בירי כגון מהירות של כדור ראשון מהירות הספליטים ניקוד ועוד ורק על בסיס זה לקבל החלטות
אני רוצה להדגיש פיתוח מהירות מקסימלית ניתן להשיג בעיקר בירי למטרות קרובות
הדגשה נוספת לא מומלץ ליורים בעלי יכולת דיוק מינימלית להתחיל עם אימון מסוג זה שעלול להנציח את מגבלותיהם.
וחוץ מזה שאול ידידי כל מילה בסלע.
יאללה הזעטוט שלי מזמין אותי לקרב איגרוף
תראות חנן
מדריך ירי מעשי

על ידי The Master » 22 מאי 2003, 21:47

למלומדיי,

כל מה שנאמר נכון, בתרגילים קצרים הפקטור לרוב גבוה ולכן הזמן חשוב יותר, בתרגילים ארוכים הפקטור נמוך ולכן הניקוד חשוב יותר. אבל אחד השיקולים המבלבלים ביותר הוא שבתרגיל של 4 שניות ניתן לחסוך או לאבד שניה עכב להיטוט לסיים תרגיל מהר ולעומת זאת בתרגיל ארוך ניתן לעיתים לחסוך 3-6 שניות ויותר (הכל בהתאם לתרגיל ולכושר היורה).

כך שלעיתים למרות היות התרגיל ארוך ובעל פקטור נמוך יש חשיבות גבוהה לחסכון מירבי בזמן(לעיתים גם על חשבון איבוד נקודות במטרות קשות).

לסיכום: תירו הכל AAA הכי מהר שאתם יכולים.

--------------------
DVC
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים