אקדח בצבא כל הנוהלים כולל הנחוצים וגם המיותרים...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אקדח בצבא כל הנוהלים כולל הנחוצים וגם המיותרים...

על ידי Everest » 21 מאי 2017, 09:42

itamar כתב:
Everest כתב:ביום שיקרה אירוע וכל אחד יזרוק את האחריות על השני, מי שייפגע זה רק האזרח.
המדינה במקרה הגרוע מבחינתה רק תצטרך לשלם פיצויים כלשהם.
האזרח במקרה הכי טוב רק יאבד את הרישיון.

לא יקרה דבר וחצי דבר שהוא שונה ממה שהיה קורה במטווח של מאיר רוט שהוא דוגמא ומופת לתקניות וכשרות.

אם יקרה מקרה עד כדי כך חמור שבגינו יורה יצטרך לאבד את רשיונו - זה יקרה גם במטווח אזרחי וגם בצבאי.

אם חס ושלום תהיה פגיעה בגוף - אותו יורה יקבל פיצויים מפוליסת הביטוח של המטווח האזרחי או ממשרד הביטחון במטווח ששייך לה.

א.

אני מציע לך לחפש פסיקות בנושא של אזרחים שתבעו את משרד הביטחון על ירי בשוגג שהתבצע מהאקדח הפרטי שלהם בזמן שירות מילואים, אולי תופתע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חן ארצי » 21 מאי 2017, 09:51

GA1 כתב:
ניר ל כתב:למה זה נחוץ לירות באקדח פרטי במסגרת צבאית ? ...

כי אם יש סוף סוף הזדמנות לאמן מישהו, שלא מתפנה לזה בחייו האזרחיים העמוסים - והצבא ניתק אותו סוף סוף ממירוץ העכברים של הפרנסה לרגע, ומכניס לו קצת אימונים - לא יזיק אימון גם באקדח. ואם הוא לא מתאמן הרבה אז לו לפחות לבדיקת מצב הכלי.
עד כאן אני סופר רציני.

ובנימה קצת יותר קלילה - נזכיר רגע גם את מיעוטנו - אם הוא יורה פעיל - אז אתה יודע מה זה לא לירות מדי שבוע בגלל שאתה במילואים לחודש???

אני רואה בעיה אחרת. לפי ההוראה מותר לירות רק תחמושת אזרחית. אז יש לך הקצבה של 50 כדור. אם תירה באימון את כל ה-50, תישאר בלי תחמושת עד שיזדמן לך להגיע לבט"פ, להגיש בקשה להקצבה חדשה, וזה בכלל בהנחה שיאמינו לך. לא בטוח שזה בכלל אפשרי. בינתיים אתה בלי תחמושת. ואם תירה רק 10 כדורים, עדיין תצטרך לבקש חידוש מלאי, ולא בטוח שזה שווה את זה.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 21 מאי 2017, 09:53

אני חוזר לעניין התחמושת -
הצבא לא מאשר ירי תחמושת צבאית מאקדח פרטי כבר עכשיו, לא צריך להסביר למה אני מניח.
אז איך בדיוק אמורים להתאמן עם תחמושת אזרחית תקנית, כשאסור להחזיק יותר משלוש מחסניות ?
הרי אם מישהו מגיע למילואים עם מלאי תחמושת אישי שמספיק גם לאימון בסיסי וגם לכוננות - הוא כבר מבצע עבירה. הדבר הכי מטופש זה לאבד רשיון בגלל שנתפסת עם כמות לא חוקית לאחזקה של תחמושת וזה כבר קרה לאנשים.

אם הוא יורה מעשי עם אישור לאחזקת 1000 כדור - לא רואה איך מטווח צבאי במילואים עוזר לו לשמור על כושר, לא מניח שיש יותר מאחד כזה ביחידה אם בכלל ושהצבא צריך לספק לו מסגרת אימון במילואים, גם אנחנו נדרשים היום להמציא לפקיד הרישוי אישור על צריכת תחמושת בכדי לקבל שטר מכר נוסף לרכישה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 21 מאי 2017, 09:59

Everest כתב:
itamar כתב:
Everest כתב:ביום שיקרה אירוע וכל אחד יזרוק את האחריות על השני, מי שייפגע זה רק האזרח.
המדינה במקרה הגרוע מבחינתה רק תצטרך לשלם פיצויים כלשהם.
האזרח במקרה הכי טוב רק יאבד את הרישיון.

לא יקרה דבר וחצי דבר שהוא שונה ממה שהיה קורה במטווח של מאיר רוט שהוא דוגמא ומופת לתקניות וכשרות.

אם יקרה מקרה עד כדי כך חמור שבגינו יורה יצטרך לאבד את רשיונו - זה יקרה גם במטווח אזרחי וגם בצבאי.

אם חס ושלום תהיה פגיעה בגוף - אותו יורה יקבל פיצויים מפוליסת הביטוח של המטווח האזרחי או ממשרד הביטחון במטווח ששייך לה.

א.

אני מציע לך לחפש פסיקות בנושא של אזרחים שתבעו את משרד הביטחון על ירי בשוגג שהתבצע מהאקדח הפרטי שלהם בזמן שירות מילואים, אולי תופתע.

זה בדיוק העניין -
אנשים עושים טעות (ירי בשוגג / פליטת כדור - לעולם טעות של בעל הנשק) ומחפשים על מי לגלגל ואת מי לתבוע.
אם זה במסגרת הצבא אז את משהב״ט ואם זה היה קורה אצל מאיר רוט אז את העסק. כשזה המצב אז ברור למה הצבא מתנגד ויהיה מובן אם גם יאסור לחלוטין נשיאת נשק פרטי במסגרת צבאית.
הבט״פ בכל מקרה יבטל את הרשיון אם ידווח לו על שימוש לא תקין בנשק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי zeevsn » 21 מאי 2017, 10:44

לגבי שימוש של מתנדבי מ"י באקדח פרטי, אז ככה :
אני מתנדב במשטרה והנוהל שאני חוויתי לפחות הוא כזה: קודם כל האקדח שמאושר למתנדבים לשאת בתפקיד, הא בעל קליבר 9X19 בלבד
הייתי צריך להביא אישור תקינות נשק ממטווח אזרחי, נקבע יום למטווח (בבית הספר הישן לשוטרים בקרית אתא), חל איסור להשתמש בתחמושת ה"אזרחית" אלא רק בתחמושת שנופקה לי ע"י המשטרה במטווח, חנך אותנו קצין בעל הכשרת מדריך ירי.
כל זה צריך לעבור כל שנה, הקצין (שהוא גם מפקד היחידה במקרה) הסביר לנו שהמשטרה מעודדת את המתנדבים להגיע עם נשקם הפרטי למשמרת (אחרי שעברו את כל התהליך הנ"ל כמובן) מאחר והנשק הארוך נעול בתא המטען של הניידת ובשעת צורך אין מה להסביר לגבי זמינות הנשק. אבהיר ואציין שאני מתנדב בתחומי מדינתו הקטנה ולא מעבר לקו הירוק ששם אני בטוח שהנוהל לגבי הנשק הארוך שונה.
בכל שנותי בהתנדבותי במשטרה הנוהל שונה אין ספור פעמים גם לגבי הנשק הארוך (מיקרו גליל) וגם לנשק הפרטי, בהתאם למס' פליטות הכדורים שקרו.
יום שאתה לא לומד בו משהו חדש, הוא יום מבוזבז.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי dmsh » 21 מאי 2017, 11:19

zeevsn כתב:לגבי שימוש של מתנדבי מ"י באקדח פרטי, אז ככה :
אני מתנדב במשטרה והנוהל שאני חוויתי לפחות הוא כזה: קודם כל האקדח שמאושר למתנדבים לשאת בתפקיד, הא בעל קליבר 9X19 בלבד
הייתי צריך להביא אישור תקינות נשק ממטווח אזרחי, נקבע יום למטווח (בבית הספר הישן לשוטרים בקרית אתא), חל איסור להשתמש בתחמושת ה"אזרחית" אלא רק בתחמושת שנופקה לי ע"י המשטרה במטווח, חנך אותנו קצין בעל הכשרת מדריך ירי.
כל זה צריך לעבור כל שנה, הקצין (שהוא גם מפקד היחידה במקרה) הסביר לנו שהמשטרה מעודדת את המתנדבים להגיע עם נשקם הפרטי למשמרת (אחרי שעברו את כל התהליך הנ"ל כמובן) מאחר והנשק הארוך נעול בתא המטען של הניידת ובשעת צורך אין מה להסביר לגבי זמינות הנשק. אבהיר ואציין שאני מתנדב בתחומי מדינתו הקטנה ולא מעבר לקו הירוק ששם אני בטוח שהנוהל לגבי הנשק הארוך שונה.
בכל שנותי בהתנדבותי במשטרה הנוהל שונה אין ספור פעמים גם לגבי הנשק הארוך (מיקרו גליל) וגם לנשק הפרטי, בהתאם למס' פליטות הכדורים שקרו.

בתורה מתנדב בכיתת כוננות משטרתית עברנו משהוא דומה:
אימון ומטווח משטרתי עם כלי נשק פרטיים כשהתחמושת משטרתית בלבד ובקוטר 9*19.
המדריך היה קצין משטרה שהעביר את האימון.
ונאמר לנו שברגע שאנחנו מוקפצים לאירוע הנשק הופך להיות משטרתי מבחינת הביטוח והכיסוי, זה היה לפני 3-4 שנים לא יודע מה קורה עכשיו.
G-19
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר.ב » 21 מאי 2017, 13:30

כל השרשור הזה גרם לי חוסר נינוחות.
לפעמים עדיף לא להעיר את השדים ממקום מרבצם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 22 מאי 2017, 06:20

ניר.ב כתב:כל השרשור הזה גרם לי חוסר נינוחות.

בתור אחד שפתח את הנושא גם אני מרגיש חוסר נינוחות ובתור מתנדב זה עוד יכול לחזור אלי כבומרנג.
רק שנה שעברה הוציא קצין אמלח של המשטרה הוראה שאוסרת על מתנדבים לשאת את נשקם הפרטי בתפקיד.
זה ירד מהר מאד מהפרק בגלל הרעש שעשו מתנדבים ובגלל שלמשטרה אין מספיק כלים תקינים כדי לצייד את כולם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עדן23 » 22 מאי 2017, 07:02

itamar כתב:
ניר.ב כתב:כל השרשור הזה גרם לי חוסר נינוחות.

בתור אחד שפתח את הנושא גם אני מרגיש חוסר נינוחות ובתור מתנדב זה עוד יכול לחזור אלי כבומרנג.
רק שנה שעברה הוציא קצין אמלח של המשטרה הוראה שאוסרת על מתנדבים לשאת את נשקם הפרטי בתפקיד.
זה ירד מהר מאד מהפרק בגלל הרעש שעשו מתנדבים ובגלל שלמשטרה אין מספיק כלים תקינים כדי לצייד את כולם.

א.

מתנדב שמגיע לפעילות עם נשק שאושר לפעילות מכוסה בצורה מלאה גם אם ירה במטווח צבאי ( אני למשל יורה במתקן אדם)
המטווח אומנם לא מופעל ע"י הרשות המוסמכת אך עבר את האישורים הנדרשים של רשויות הצבא / משטרה.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 מאי 2017, 07:21

מתנדבים שנושאים נשק פרטי בהנחיית המשטרה, הם כמו מתנדבים שמשתמשים ברכבם הפרטי לצורך הפעילות -
הנשק/ רכב נרשם ונחשב משטרתי, כמו שהמתנדב נחשב שוטר. אין לפקידי הבט״פ מה להגיד כאן.
בכלל פקידי הבט״פ זה לא מה שהיה פעם. כיום אין להם שום סמכות או שיקול דעת, הם רק בירוקרטים, ההבדלים בינהם נובעים מפרשנותם או הבנתם את ההנחיות וזה תמיד ניתן לערעור.

בהיות האקדח ״מגוייס״ ומשמש לפעילות משטרתית - גם לגיטימי להתאמן איתו במתקנים משטרתיים ועם תחמושת משטרתית.
זה שונה לחלוטין מחיילי מילואים שמגיעים עם האקדח האישי שלראיית הצבא אין בו שום צורך מבצעי והוא לא מהווה תחליף לנשק הצבאי.

תקנו אותי אם אני טועה, נראה לי שברגע שהמשטרה תקלוט את האקדחים החדשים, יהיו לה מספיק יריחו תקינים כדי לצייד את המתנדבים ולא תראה צורך לקחת אחריות על נשקם הפרטי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 22 מאי 2017, 08:39

ניר ל כתב:תקנו אותי אם אני טועה, נראה לי שברגע שהמשטרה תקלוט את האקדחים החדשים, יהיו לה מספיק יריחו תקינים כדי לצייד את המתנדבים ולא תראה צורך לקחת אחריות על נשקם הפרטי.

ממש לא.
בדיוק כמו שהמעבר של המשטרה מfn ליריחו לא שיחרר פתאום אלפי אקדחי fn איכותיים בשביל המתנדבים.
מקסימום יחליפו את אקדחי הfn הטחונים עד דק ביריחו טחונים לא פחות ובכל מקרה תמיד יהיו פחות מדי נשקים כדי לצייד את המתנדבים.
מה שהיה הוא שיהיה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 מאי 2017, 11:38

זה יותר זול ובטוח למשטרה שהמתנדבים יביאו נשק מהבית ואם נשק משטרתי מבצע בדיקת תקינות אחת לתקופה, אז לא צריכה להיות עם זה בעיה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ath1979 » 22 מאי 2017, 22:28

זה נראה כפי שמישהו בכוונה מנסה להעיר אריות מרבצם.

חוק כלי יריה : ו ". לא יתאמן אדם בירי מכלי יריה מחוץ למטווח קליעה"

"5ד. )א( לא יכשיר אדם, לא ידריך ולא יאמן, אדם אחר, בשימוש בכלי יריה, אלא על פי
רישיון, במטווח קליעה שניתן לגביו רישיון לפי סעיף 7"

7ח. לא יתאמן אדם בירי מכלי יריה מחוץ למטווח קליעה.

אין סייג, אין תוספת לסוג המטווח.

החוק מגדיר מטווחים אזרחיים שאישרה הרשות המוסמכת, וגם מטווחים אחרים, שאינם דורשים את אישורה, והם מטווחי משטרה, צבא וגוף בטחוני אחר. במטווחים אלו הנוהל יהיה על פי פקודות הגוף.

"7ב. הנמצא במטווח קליעה יקיים בו את הוראות הקבע שהוצאו על ידי הרשות המוסמכת
ושהוצגו במטווח במקום הנראה לעין, וכן את ההוראות שניתנו על פיהן; ואולם במטווחי הקליעה
של צבא-הגנה לישראל או של משטרת ישראל ינהג כל הנמצא בהם, לפי הפקודות שהוציא
הצבא או המשטרה לענין זה
, ושהוצגו כאמור, ולפי ההוראות שניתנו על פיהן."

7ה. הוראות הסעיפים 7-7ד מחייבות גם את המדינה, להוציא את צבא הגנה לישראל,
משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר ומשמר הכנסת
ושר הבטחון רשאי, בהודעה בכתב לשר,
לפטור מהוראות אלה מפעל או שלוחה אחרת של מערכת הבטחון במטווחי הקליעה שלהם
כמה חזק צריך להדגיש?

בתנאים לרשיון מטווח גם טורחים לומר מה לא ניתן לבצע בזמן שמבצעים ירי במטווחים אלו (אלו - המדוברים, כלומר לא אזרחיים):
"כל הנמצא במטווח קליעה של צה"ל או של משטרת ישראל
– ינהג בהם לפי הפקודות, שהוציאו הצבא או המשטרה,
ולפי ההוראות שניתנו על פיהן. מטווחים אלה לא ישמשו
להכשרה הנדרשת לצורך קבלה או חידוש רישיון לנשק
פרטי, אלא אם ניתן להם אישור לכך מטעם הרשות
המוסמכת". כלומר למעט חידוש/הוצאה, אלא אם אושרו גם לכך (ויש אחד שלמיטב ידיעתי אכן רשאי להכשיר גם כאימון אזרחי).
אם הותר לך לירות במטווח משטרתי, צבאי,מטווח של שירות הביטחון (או גוף אחר) היום, כן עם מגבלות בהתאם להוראות הגוף, הדבר חוקי!

לא ברור לי למה לאנשים מסוימים בוער לאנוס את הכתוב. כנראה שאין מספיק מגבלות גם כך על אוחזי נשק פרטי ברשיון.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 23 מאי 2017, 03:26

תודה רבה.
You rest our case
אין דבר כזה "לפי הפקודה הצבאית מותר, לפי החוק אסור".

לפי החוק מותר לעשות במסגרת הצבא כל מה שהצבא מתיר לעשות במטווחיו. וזו ההחרגה.

לגבי הקצאת תחמושת מהבט"פ - נושא לדיון נפרד. אבל - במידה שאושר ע"י הצבא (קורה מעט, אני מסכים) - הירי חוקי.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 23 מאי 2017, 07:56

ניר ל כתב:למה זה נחוץ לירות באקדח פרטי במסגרת צבאית ? ועוד עם תחמושת אזרחית ...
בזמן השירות הסדיר שלי (מזמן), הייתה קיימת חובת נשיאת נשק לקצינים ונגדים וזה כלל אקדחים פרטיים, איש קבע/קצין עורפי יכל לבחור בין נשק ארוך צמוד מהצבא או רכישה של אקדח פרטי, הרבה העדיפו צעצועים מיניטוריים רק בשביל ביקורת מ״צ ...
אנשי קבע היו מגיעים למטווח אחת לתקופה כדי לקבל חתימה על טופס 12(הרשיון כאמור נופק ע״י צה״ל), גם אז התחמושת לא סופקה ע״י צה״ל והאימון בוצע ע״י קצין בוגר בה״ד 1 שלרוב לא היה לו מושג באקדחים.

להבדיל מהצבא האמריקאי נניח, בצה״ל לא מסמיכים לוחמים ולא מנפקים אקדחים למעט ביחידות יעודיות. מרבית נושאי האקדחים הם אנשי קבע עורפיים. אם כבר לא קיימת חובת נשיאת נשק אז טבעי שהצבא ירצה להתנתק מכל קשר לנושא הזה.

לגבי מה יקרה אם משהו יקרה - צריך להתרגל לקבל אחריות על טעויות ולא לגלגל אותה הלאה.

כל מה שכתבת נכון מאוד. וכל זה מהווה בעיה חמורה.
הצבא לדעתי חייב לקחת אחריות מלאה על כשירות נשק של אנשיו, בדגש על אנשי הקבע והקצינים. לא חשוב, האם האקדח שהם נושאים הינו צבאי או אזרחי.
הצבא חייב להגדיר שכל מי שנושא נשק בצבא חייב לשאת נשק בקילבר צבאי תקני לאקדחים - 9*19.
הצבא חייב לספק לכל איש צבא מסגרת אימון סבירה שדומה למסגרת אימון שמקבל איש צבא שנושא אקדח צבאי לצורך הגנתי, קרי - אימון הכשרה של 12 שעות ואימון כשירות של 4 שעות אחת לחצי שנה.
הצבא חייב לפתח אצל אנשיו את המודעות לציוד נורמלי, בדגש על נרתיק, מה שלא קורה אפילו עם אקדחים צבאיים.
למה כל זה? כי מי שעוסק בתחום זה בצבא - חסר כל הכשרה פורמלית בתחום. אפילו לא צבאית (שלא לדבר על אזרחית).
אגב, יש אישור בפקודה להשתמש באקדח פרטי למשימות מסוימומת, אז למעשה יש כאן בעיה, כי מי שמשתמש באקדח צבאי ומי שמשתמש באקדח אזרחי - עוברים הכשרה וכשירות שונות לחלוטין.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד