אקדח נשיאה גלוק 19 - שאלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדח נשיאה גלוק 19 - שאלות

על ידי roeibf » 22 מאי 2017, 00:06

אהלן כולם

כבר תקופה ארוכה שאני קורא כאן ומחכים בכל פעם מחדש.

נפלתי בשבי הגלוק לפני כשנה, כאשר לפניו הייתי עם יריחו 941F שחרחר כמעט שלוש שנים.

הגלוק אמנם נח והכל, אבל יש לי כמה בעיות:

1. אני לא מדוייק איתו לעומת היריחו;
2. אני לא אוהב בכלל את ההדק שלו;
3. אני מת מפחד כשאני עם כדור בקנה;
4. אני מפחד ממנו כשאני מנקה אותו - הוא רגיש! עלול להישבר מכל נפילה! אני אשכרה מנקה אותו בחיל ורעדה כדי לא לסדוק אותו ח"ו;
5. למרות שיש לי עורפן M, הוא לא כ"כ נוח לי. האצבע המורה מתחככת בשמורת ההדק ובירי מהיר זה כואב.

קניתי את האקדח די בפזיזות, כי היה לי כבד היריחו. במטווח רציתי לירות כדי להרגיש את הנשק, אך לא כ"כ היתה אפשרות.

אני רוצה להחליף אותו למשהו קצת יותר רגוע, שלא יישבר מכל נפילה וגם שיהיה קצת יותר יפה... אממה, שיהיה עדיים קל עם כמות כדורים סבירה (15 לפחות).

לאקדח שלי יש כוונות TRU DOT שארצה להעביר במידת האפשר להבא בתור.

מה תציעו לחולה נפש כמוני שקץ בכלי שלו? חשבתי לעבור לאחיו הגדול - G17. דעתכם?

גילוי נאות: אני משתדל לירות 150 כדור פעם בחודש על מנת לשמור על כשירות מינימלית.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אקדח נשיאה גלוק 19 - שאלות

על ידי glock34 » 22 מאי 2017, 05:50

בוא נבהיר כמה נקודות.
שמע אני כותב לך פה חפירה ומקווה שתקדיש את הזמן לקרוא אותה כי אני שובר פה את האצבעות.
אתה בפניקה מכלום.
להחליף לגלוק 17 לא יוריד את הפניקה כי זה בדיוק אותו הדבר רק באריזה גדולה יותר.

בוא נתחיל מההתחלה,
בעיית הפגיעה עם הגלוק, נובעת כניראה בגלל שאתה רגיל לזוית ירי של יריחו. הגריפ שלך לא נכון ולכן אתה לא פוגע. אני מוסיף לך לינק שילמד אותך הכי טוב בעולם את האחיזה הנכונה. המדגים הוא יורה הגלוק הטוב בעולם, ולא חשוב איזה גלוק.
https://m.youtube.com/watch?v=45QhpvY9LZc

גלוק שביר???
שמעתי כבר הרבה דברים על גלוק, שביר זו לא אחת התלונות הידועות. אני יורה בגלוק כבר מעל ל 16 שנה באחד מהם מעל ל 150 אלף כדור. מה לא עבר על המסכן, נפילות, בוץ, חומרי ניקוי שונים ומשונים, אפילו ירי של 9 מייג'ור. לא נשבר!!! בבדיקת מעבדה כאשר רציתי לפתוח פתחי קירור בצינה, נאמר לי שהצינה עשויה מחומר כל כך חזק, שהיה צריך להחליף פעמיים את מקדח הכירסום. הם בדקו ואמרו שהצינה בנוייה מחומר שעומד ברוקוואל גבוה במיוחד. אני אכן מכיר את התלונה שהשמינייה מקדימה נשברת, ויש דברים בגו, אבל מדובר באקדחים שירו המון המון כדורים ועברו מיד ליד בקורסים למיניהם. זו לא בעיה שכיחה ולכן אין לך ממה לפחד.

הדק מעפן,
תלונה ידועה בקרב אנשי הגלוק, אז מחליפים הדק או קונקטור. ( יותר זול מלהחליף אקדח לא?) דבר עם רועי מרתע (roi357) הוא ישמח לעזור לך.

כדור בקנה,
אני באופן אישי לא מוצא לנכון הצדקה לעניין ביום יום, אבל כשצריך למה לא.
אם אתה בוחר לשאת עם כדור בקנה, תהיה בטוח שאם לא שיחקת עם הגלוק יותר מדיי, לא תצליח לשחרר כדור מבלי ללחוץ על ההדק. הרשת מפוצצת במבחני הפלה, דריסה, זריקה ממסוק, קבורה של האקדח בחול ובוץ, והטבעה במי מלח למשך חודש. אני עדיין לא ראיתי גלוק שיורה לבד. יש לך מספיק מנגנוני אבטחה בכדי לבטל אפשרות נקירה. המשמעותי ביותר הוא הפלאנגאר. הפלאנגאר הוא העיגול הקפיצי בחלקה הפנימי של צינה. תפקידו הוא, לא לאפשר לסטרייקר (הנוקר של גלוק) פעולה מלאה, כאשר הוא במצב מנוחה. מה שגורם לו לעלות ולפתוח את התעלה לנקירה, היא פעולה מכאנית של הבליטה בגשר ההדק, וזה קורה אך ורק כאשר לוחצים על ההדק. ככה שגם אם יש כשל של הנוקר עצמו והוא החליק איכשהו, הפלאנגאר יבלום את פעולת הנקירה.
רצוי מאוד לאחר ניקוי או הרכבה לבדוק את פעולת הפלאנגאר ולוודא תקינות.
אז ככה, כאשר הצינה מורכבת ( ללא קנה)ונפרדת מהגוף, לחץ על הפלאנגאר עם האצבע ועם האצבע ביד השניה דחוף את הנוקר קדימה עד הסוף. אתה אמור לראות את הנוקר מבצבץ לו מהבריצ׳פייס. במצב הזה שחרר את הפלאנגאר והחזר את הנוקר למקומו. שמעת קליק? מצויין. עכשיו נסה לדחוף את הנוקר מבלי ללחוץ על הפלאנגאר. מבצבץ? לא! הכל תקין. אם במקרה ענית כן, יש בעיה ולך לנשק מוסמך.

גלוק 19 לטעמי הוא האקדח הטוב ביותר לנשיאה יום יומית. אמינות, חלפים, וורסטיליות, כמות כדורים והיכולת להחליף חלקים או מחסניות עם גלוקים אחרים ( יש הרבה מאוד גלוקים בשוק ואם תהיה לך בעיה היא לרוב תיפתר כאשר תפגוש בעלים של גלוק. ) וכמו שכבר אמרתי כאלה לא חסר.

אני מקווה שעזרתי לך, ושיהיה לך בהצלחה עם מה שתבחר לעשות.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 22 מאי 2017, 07:00

מציע לנסות בירי את האקדח הבא.
החלפה לגלוק 17 תפתור לך אולי רבע בעייה.

לגבי הדק - ברור שהדק גלוק מקורי לא יהיה כמו הדק Single Action.
אבל אתה לא חייב להישאר איתו ככה.
אפשר להגיע לתוצאות מדהימות עם שיפורי הדקים.

לגבי כדור בקנה: רוצה ניצרה - תחליף נשק.
רוצה להסתובב סטייל אמריקאי - לפחות תצטייד בנרתיק איכותי שמכסה את שמורת ההדק טוב.

לגבי החלפת נשק - בארץ יש שוק וגב חזק למותגים הבאים:
גלוק
זיג (חדש P320)
CZ (מאיר רוט)
Smith&Wesson (להב)

גלוק וזיג 320 - שניהם נטולי ניצרה

אתה יכול לנסות Smith & Wesson M&P ולקבל פשטות ואמינות דומה לשניהם אבל עם אפשרות לתוספת ניצרה.
ה"בעייה" שלו זה הגדלים - לרגיל יש קת ענקית בגודל פולסייז (אם כי נוחה לדעת רבים)וגוף לא ארוך (כמו גלוק 19 עם קת של 17)
הקומפקטי ממש קומפקטי. בהתאמה קת לשתי אצבעות.

ואתה יכול לנסות CZ P07 עם פטיש ומנגנון שניתן להחליף לבד בין SA עם ניצרה לבין DA/SA עם משמיט.
גודל של גלוק 19 ויבואן חזק עם מוניטין מוצק. מאיר רוט בראשל”צ.

ראה גם פורום סקירות
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 מאי 2017, 07:10

אם glock34 לא הניח את דעתך, הייתי מחכה שיגיע לארץ ה p10 של cz.
בינתיים - קח לך מדריך ירי אישי, ראה המלצות על אסף דהן לדוגמה. אין שום סיבה שלא תפגע טוב עם גלוק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי roeibf » 22 מאי 2017, 07:46

תודה רבה למגיבים.

האם החלפה של האקדח ל-17 תפתור את בעיית החיכוך שיש לי עם היד ושמורת ההדק?

הבנתי שניתן לשפר הכל בגלוק, כמעט הכל. אני לא מעוניין להשקיע כ"כ בכלי שאני לא מתחבר אליו.

מה דעתכם על S&W M&P PRO SERIES?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי agabay » 22 מאי 2017, 09:17

עוד אופציה ברטה PX4 סטורם קומפקט
DA\SA, משמט וניצרה, בנוי כמו טנק
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 22 מאי 2017, 09:19

לך ללהב לירות בו ותגיד לנו אתה מה א ת ה חושב עליו.... אני חושב שהוא נהדר ויותר ארגונומי מגלוק. יאפשר לך גם ניצרה לכדור בקנה וגם להעיף אותה אם לא תרצה.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 מאי 2017, 12:36

roeibf כתב:תודה רבה למגיבים.

האם החלפה של האקדח ל-17 תפתור את בעיית החיכוך שיש לי עם היד ושמורת ההדק?

הבנתי שניתן לשפר הכל בגלוק, כמעט הכל. אני לא מעוניין להשקיע כ"כ בכלי שאני לא מתחבר אליו.

לא ברור מה הבעיה שלך עם שמורת ההדק, אתה אמור למשוך עם הפרק הראשון של האצבע וחוץ מזה לא אמור להיות שום מגע בין האצבע לגוף האקדח או השמורה. יכול להיות שהדק קל יותר (הוצאה מינימלית של החלפת הקונקטור) יעזור לך להוציא את האצבע למיקום הנכון וזה גם יעזור לך עם הדיוק.

M&P ארגונומי, יושב יותר טוב ביד, אקדח יותר מורכב מגלוק מבחינה מכאנית עם כל ההשלכות שיש לזה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי shlomi71 » 22 מאי 2017, 12:49

אם הבנתי נכון הבעיה המדוברת היא שהאמה מתחככת עם שמורת ההדק, גם לי יש את הבעיה הזו בירי בגלוק 19, ידית האחיזה קצרה בתוספת מגרעות לאצבעות גורמים לחיכוך, מחסנית של גלוק 17 עם שרוול מאריכה את ידית האחיזה ופותרת לי את הבעיה, בגלוק 17 ידית האחיזה ארוכה יותר אז אין את הבעיה הנ"ל.
הרשת מלאה בדוגמאות של אנשים ששייפו את שמורת ההדק באזור המגע, לא משהו שאני הייתי עושה.
מבין השורות של מה שרשמת אתה לא מעוניין להשקיע באקדח שאתה לא מתחבר אליו, בדוק אקדחים אחרים בלי לחץ, גלוק 19 על כל יתרונותיו וחסרונותיו הוא לא אקדח פלא שמתאים לכולם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 22 מאי 2017, 13:27

roeibf כתב:

עיין בפורום הסקירות. הכלי הזה קיבל סקירה מושקעת מאוד...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jericho2016 » 22 מאי 2017, 15:17

גלוק בשיווק שלהם בנו את זה ככה, שהפרמטר החשוב הוא עמידות ואמינות הנשק, והלקוח צריך לעשות התאמות בינו לבין הנשק. אם בצורת השימוש כמו אחיזה או פיזית בשדרוגי האקדח. גלוק מהקופסא הוא פלטפורמה.

לדעתי, כמו כל מוצר צריכה, אם אתה לא מתחבר אליו והוא לא נוח לך - תחליף. בא לך להתעסק בשדרוגים - תשאיר.

אתה לקוח פרטי, לא חברת אבטחה.

לך עם האינטואיציה והלב, לא עם דעת העדר. בניתוח שלאחר מעשה, קנית אקדח חדש בגלל משקלו הנמוך ועכשיו אתה לא מרוצה כי לא אהבת אותו ולא התחברת אליו מלכתחילה.

בהצלחה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 22 מאי 2017, 16:47

אם הירי בגלוק עושה לך יבלת, אז לפחות חלק אחד בגריפ אתה עושה נכון.
אתה יכול פשוט להוריד קצת חומר באזור שמפריע לך, זה גם יעזור לך להגביה את האחיזה. הבעיות שיש לך הן קטנות מדיי בכדי שאני אשתכנע להמליץ לך להחליף אקדח. (ועוד אקדח שאני חושב שהוא הטוב ביותר)
מטרת האקדח אם אני מבין נכון היא הגנה עצמית. אתה יורה סה"כ 150 כדור בחודש. נו אז כואב קצת.
אל תתייאש, תמשיך להתאמן תתקן את הגריפ ואת ההדק.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Noy_haslik » 22 מאי 2017, 18:00

קצת השקעה ודרמל מסדרים את הכל :lol:
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 22 מאי 2017, 19:18

אני אשמע אולי קצת כמו תקליט שרוט, אבל בכל זאת
כל הבעיות, החששות, הפחדים נובעים מחוסר מיומנות ומלימוד בפורומים.
אפשר לטפל בזה רק בצורה אחת - תבוא להתאמן עם אנשים ומדריכים בעלי ניסיון. אני משוכנע שלאחר 2-3 אימונים רציניים הפגיעות תשתפרנה, הפחד מכדור בקנה יצטמצם (הוא לא צריך להיעלם לחלוטין), בקיצור, תתרחש התאמה בין האקדח לבין היורה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ysd » 22 מאי 2017, 20:58

glock34 כתב:אם הירי בגלוק עושה לך יבלת
אתה יכול פשוט להוריד קצת חומר באזור שמפריע לך, זה גם יעזור לך להגביה את האחיזה.
אתה יורה סה"כ 150 כדור בחודש. נו אז כואב קצת.

רעיון טוב . להתאים את היד לגלוק.
תוריד כבר את היבלת. :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד