אקדח בצבא כל הנוהלים כולל הנחוצים וגם המיותרים...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אקדח בצבא כל הנוהלים כולל הנחוצים וגם המיותרים...
אני חושב שהצבא כמו המשטרה צריך להנפיק לאנשים שזכאים ומעוניינים בכך אקדח שירות צבאי תקני.
אם זה נגד בדרגת רסר ומעלה, אם זה קצין בדרגת סרן וכו. אפשר להצמד לקריטריונים של בטפ אם רוצים.
העלות לצבא כנראה שפחות מגלגל של f16.
יתחילו לדבר על גניבות פליטות וכו..
לכן אמרתי שהנשק יונפק למי שמעוניין וזכאי.
א.
אם זה נגד בדרגת רסר ומעלה, אם זה קצין בדרגת סרן וכו. אפשר להצמד לקריטריונים של בטפ אם רוצים.
העלות לצבא כנראה שפחות מגלגל של f16.
יתחילו לדבר על גניבות פליטות וכו..
לכן אמרתי שהנשק יונפק למי שמעוניין וזכאי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
Spy , אני מסכים לחלוטין, לצערנו זה לא יקרה, כי כל מה שקשור לתרבות נשק לא קיים כאן כבר, הלך ודעך מתקופת המחתרות עד שנעלם והפך מוקצה. צה״ל לא צבא מקצועי, אפילו על נשק לחימה תקני לא מצליח לייצר רמת קליעה ראויה, דוחה כל יוזמה אזרחית לסייע בחינוך והכשרה מקדימה או משמרת ( ע״ע גדנ״ע קליעה/ אגודת הצלפים). מתי מעט ביחידות ספציפיות זוכים להדרכה מאנשי מקצוע רציניים.
- סליקאי טיטניום
ידידי spy אני מסכים איתך כמעט בהכל.
למעט "הצבא חייב להגדיר שכל מי שנושא נשק בצבא חייב לשאת נשק בקילבר צבאי תקני לאקדחים - 9*19."
????
אתה רציני???
ברישיון הפרטי???
אתה לא זוכר כמה מרגיז זה שרשיון ספורטיבי ניתן רק לקליבר 9 מ"מ?
ואם בנאדם בצבא רוצה לעשות גם ירי מעשי ורוצה 0.45?
אין לו בעיה עם פולסייז (מדים, נרתיק נעילה חיצוני). למה שיוגבל? אדרבא, הרי ממילא התחמושת אמורה להיות על חשבונו.
כמובן שאם מדובר באקדח שיונפק ע"י הצבא הוא ממילא יהיה 9 מ"מ
למעט "הצבא חייב להגדיר שכל מי שנושא נשק בצבא חייב לשאת נשק בקילבר צבאי תקני לאקדחים - 9*19."
????
אתה רציני???
ברישיון הפרטי???
אין לו בעיה עם פולסייז (מדים, נרתיק נעילה חיצוני). למה שיוגבל? אדרבא, הרי ממילא התחמושת אמורה להיות על חשבונו.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אני מסכים לחלוטין.
אבל אני מנסה לבנות את התפיסה בשיטות שהמפקדים בצבא יכולים להבין.
הקליבר הצבאי לאקדח בצה"ל הוא 9*19. אז המינימום שאני מצפה מצה"ל שיספק לאנשים שנושאים אקדח פרטי, מסגרת אימונים שכוללת תחמושת צבאית בקליבר זה. צה"ל לא יהיה מסוגל לנהל מלאי תחמושת גם 9*19, גם 9*17, גם 045 בכל מקום בו יש אנשים עם אקדח פרטי. זה פשוט גדול מידיי בשביל שיטות לוגיסטיקה צבאיות. לכן יש מקום להגדרה כזאת למי שמעוניין להתאמן בחינם ולקבל אישור להשתמש באקדח פרטי לטובת המשימות הצבאיות.
אבל אני מנסה לבנות את התפיסה בשיטות שהמפקדים בצבא יכולים להבין.
הקליבר הצבאי לאקדח בצה"ל הוא 9*19. אז המינימום שאני מצפה מצה"ל שיספק לאנשים שנושאים אקדח פרטי, מסגרת אימונים שכוללת תחמושת צבאית בקליבר זה. צה"ל לא יהיה מסוגל לנהל מלאי תחמושת גם 9*19, גם 9*17, גם 045 בכל מקום בו יש אנשים עם אקדח פרטי. זה פשוט גדול מידיי בשביל שיטות לוגיסטיקה צבאיות. לכן יש מקום להגדרה כזאת למי שמעוניין להתאמן בחינם ולקבל אישור להשתמש באקדח פרטי לטובת המשימות הצבאיות.
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 31 מאי 2017, 13:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום
מה שמהדהים אותי הוא שאנחנו מדינה במחלמה מתמדת.
ארצות הברית אינה במלחמה.
אצלהם נשק זה קדוש. כל חייל עובר הכשרת אקדח.
ואצלינו ...
מדהים
ארצות הברית אינה במלחמה.
אצלהם נשק זה קדוש. כל חייל עובר הכשרת אקדח.
ואצלינו ...
מדהים
GA1 כתב:ידידי spy אני מסכים איתך כמעט בהכל.
????
אתה רציני???
ברישיון הפרטי???
בעצם גם בארה"ב הולכים כעת על קוטר אחד והיחיד (9MM NATO כבר אמרנו?) וזאת לאחר ש1911 פרש סופית גם מיחידות עילית.
זה נוח הן מבחינת ניהול מלאי של תחמושת והן מבחינת הלחימה (מלאי אחיד עם אפשרות העברת תחמושת מלוחם ללוחם).
ורישיון ספורטיבי (ירי מעשי) בארץ אתה יכול לקבל על מגוון קליברים: 9*19, 9*23, 0.40, 0.45.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
ידידי ציינתי במפורש את המקרים:
אדם בצבא עם נשק פרטי.
לא נשק צבאי.
נשק פרטי - אין סיבה שיוגבל.
לגבי יורה ירי מעשי - ידידנו spy בעצמו קיבל רשיון יורה מעשי שהוגבל ל-9 מ"מ. ואנחנו זוכרים שזאת היתה מגבלה כאשר חשב איזה 1911 לקחת בשביל הספורט.
אני פשוט לא בעד הגבלת קליברים.
המקרה שאני לא רוצה שיקרה זה אדם שרוצה לירות ב-0.45 ימצא את עצמו מוגבל ומנוע מלעשות כך.
על פי מה שהומלץ כאן - יכול להתפתח מצב כזה.
איש קבע יוציא רשיון יחיד בתבחין שירות פעיל בכוחות ביטחון. הצבא לא צריך להגביל אותו. (שוב, לא מדובר על נשק שיונפק וייתמך ע"י הצבא, אלא רשיון ונשק פרטי).
כי אם כן יוגבל, (למרות שאני לא רואה איך) - אז גם כשיגיע להוצאת רשיון שני בתבחין ספורטיבי - יוגבל שוב, כי ממילא מנפיקים רשיונות ספורטאיים בקליבר 9 בלבד.
אדם בצבא עם נשק פרטי.
לא נשק צבאי.
נשק פרטי - אין סיבה שיוגבל.
לגבי יורה ירי מעשי - ידידנו spy בעצמו קיבל רשיון יורה מעשי שהוגבל ל-9 מ"מ. ואנחנו זוכרים שזאת היתה מגבלה כאשר חשב איזה 1911 לקחת בשביל הספורט.
אני פשוט לא בעד הגבלת קליברים.
המקרה שאני לא רוצה שיקרה זה אדם שרוצה לירות ב-0.45 ימצא את עצמו מוגבל ומנוע מלעשות כך.
על פי מה שהומלץ כאן - יכול להתפתח מצב כזה.
איש קבע יוציא רשיון יחיד בתבחין שירות פעיל בכוחות ביטחון. הצבא לא צריך להגביל אותו. (שוב, לא מדובר על נשק שיונפק וייתמך ע"י הצבא, אלא רשיון ונשק פרטי).
כי אם כן יוגבל, (למרות שאני לא רואה איך) - אז גם כשיגיע להוצאת רשיון שני בתבחין ספורטיבי - יוגבל שוב, כי ממילא מנפיקים רשיונות ספורטאיים בקליבר 9 בלבד.
-------
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון.
מי שקונה נשק, אין סיבה שיוגבל בצורה כלשהי בקליבר, גודל, סוג מנגנון, אורך קנה וצבע.
אבל נכון להיום, ישנם בצבא כל מיני מצבים בהם איש צבא חייב להיות חמוש. לא, אני לא מתכוון למצבי לחימה, אלא כמו טיולים, סיורים, ליוון חומר מסווג וכד', בקיצור - מצבים של אבטחה עצמית. אני לא רואה שום סיבה שאדם שמחזיק אקדח ומיומן בו יחויב לחתום על נשק ארוך מזדמן שגם פחות מתאים למשימה.
מצד שני, לא הגיוני שמשימה כזאת תתבצע בעזרת אקדח 022 או כל אקדח שהתאמנו בו פעם ב-3.5 שנים במטווח קקמייקה. ולכן אני חושב שבהחלט יש מקום להגדיר הגדרה בסגנון של "מי שמחזיק אקדח בקוטר 9*19 יוכל להנות מאימונים במסגרת צבאית באקדחו הפרטי וגם לקבל אישור להשתמש באקדחו כנשק הגנה עצמית משימתי"
למה דווקא 9*19 ולא גם 045/040/357/044/380? אך ורק מטעמים לוגיסטיים. יש כיום בצה"ל הגדרה לאקדח צבאי. הוא יהיה רק בקוטר 9*19, זאת התחמושת שצה"ל רוכש בכמויות. ולכן הפער רק בלהגדיר. כל דבר אחר יקבור את הרעיון.
אבל אל דאגה. זה לא יקרה. כי אקדח - זה פויה, איכסה וקקה. ועדיף = רובה לא מאופס עם מק-דרעק ומחסנית על בננה.
מי שקונה נשק, אין סיבה שיוגבל בצורה כלשהי בקליבר, גודל, סוג מנגנון, אורך קנה וצבע.
אבל נכון להיום, ישנם בצבא כל מיני מצבים בהם איש צבא חייב להיות חמוש. לא, אני לא מתכוון למצבי לחימה, אלא כמו טיולים, סיורים, ליוון חומר מסווג וכד', בקיצור - מצבים של אבטחה עצמית. אני לא רואה שום סיבה שאדם שמחזיק אקדח ומיומן בו יחויב לחתום על נשק ארוך מזדמן שגם פחות מתאים למשימה.
מצד שני, לא הגיוני שמשימה כזאת תתבצע בעזרת אקדח 022 או כל אקדח שהתאמנו בו פעם ב-3.5 שנים במטווח קקמייקה. ולכן אני חושב שבהחלט יש מקום להגדיר הגדרה בסגנון של "מי שמחזיק אקדח בקוטר 9*19 יוכל להנות מאימונים במסגרת צבאית באקדחו הפרטי וגם לקבל אישור להשתמש באקדחו כנשק הגנה עצמית משימתי"
למה דווקא 9*19 ולא גם 045/040/357/044/380? אך ורק מטעמים לוגיסטיים. יש כיום בצה"ל הגדרה לאקדח צבאי. הוא יהיה רק בקוטר 9*19, זאת התחמושת שצה"ל רוכש בכמויות. ולכן הפער רק בלהגדיר. כל דבר אחר יקבור את הרעיון.
אבל אל דאגה. זה לא יקרה. כי אקדח - זה פויה, איכסה וקקה. ועדיף = רובה לא מאופס עם מק-דרעק ומחסנית על בננה.
- סליקאי טיטניום
חייל עם רובה???
כבר שנים לא ראיתי חייל עם רובה,,
כבר שנים לא ראיתי חייל עם רובה,,
פחות -לרוב זה יותר,,
spy כתב:למה דווקא 9*19 ולא גם 045/040/357/044/380? . .
כי צבא זה צבא.
וכמו שצבא קובע תקן אחיד למדים, נעליים וכומתה הוא גם קובע תקן אחיד לנשק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ידידי spy,
עם התגובה האחרונה שלך אני מסכים בהחלט.
עם התגובה האחרונה שלך אני מסכים בהחלט.
-------
itamar כתב:spy כתב:למה דווקא 9*19 ולא גם 045/040/357/044/380? . .
כי צבא זה צבא.
וכמו שצבא קובע תקן אחיד למדים, נעליים וכומתה הוא גם קובע תקן אחיד לנשק.
א.
נדמה לי ,שבצבא האמריקאי הכל פשוט:
מה ,שזז מצדיעים ומה ,שעומד צובעים.
- סליקאי זהב
אז באותו עניין: השבוע בהשתלמות בטיחות לקראת אימון מילואים, ראש ענף בטיחות ביבשה קרא לכל המג"דים להגיד לכל בעלי הנשק האישי לא לבוא איתו למילואים. ולמה? הוא הביא 3 דוגמאות שאי אפשר לדעת אם לצחוק או לבכות מהן- באימון בלש"בייה, נגמרו למ"פ המילואימניק הח"קים בm16 אז הוא שלף את אקדחו האישי ופרץ איתו לחדר בירי, תו"כ שהוא פוצע 2 חיילי בימוי אויב ששהו בחדר. מקרה נוסף, של מילואימניק שנתן לחבר שלו להתעסק באקדח שלו, החבר ירה בטעות באקדח ופגע ברגל שלו. ולסיום- במהלך מעצר מחליט המ"פ מאיזושהי סיבה לשלוף את אקדחו האישי בתוך בית, ירה בטעות כדור ופצע אישה מבוגרת בבית. המסקנה המתבקשת הייתה למנוע הבאת אקדחים לשירות מילואים ולא למשל להשתיל קצת שכל לכל המעורבים באירועים הנ"ל. ובשביל להגדיל את האבסורד, הוא ציין שהוא יודע שאין איפה לאפסן אקדחים אישיים בצה"ל, וכשביחידת מילואים מסויימת איפסנו 30 אקדחים אישיים בתוך קופסת מתכת נעולה, גנבו להם את כל הקופסה (?!?!).
אז איפה ההיגיון והשכל הישר? כנראה נשאר בש"ג....
אז איפה ההיגיון והשכל הישר? כנראה נשאר בש"ג....
CZ P07
- סליקאי ארד
לבכות
-------
חכו שתשמעו מה קרה בשדה תימן...
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד