אקדח בצבא כל הנוהלים כולל הנחוצים וגם המיותרים...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אקדח בצבא כל הנוהלים כולל הנחוצים וגם המיותרים...

על ידי Everest » 05 יוני 2017, 04:17

E.T כתב:אז באותו עניין: השבוע בהשתלמות בטיחות לקראת אימון מילואים, ראש ענף בטיחות ביבשה קרא לכל המג"דים להגיד לכל בעלי הנשק האישי לא לבוא איתו למילואים. ולמה? הוא הביא 3 דוגמאות שאי אפשר לדעת אם לצחוק או לבכות מהן- באימון בלש"בייה, נגמרו למ"פ המילואימניק הח"קים בm16 אז הוא שלף את אקדחו האישי ופרץ איתו לחדר בירי, תו"כ שהוא פוצע 2 חיילי בימוי אויב ששהו בחדר. מקרה נוסף, של מילואימניק שנתן לחבר שלו להתעסק באקדח שלו, החבר ירה בטעות באקדח ופגע ברגל שלו. ולסיום- במהלך מעצר מחליט המ"פ מאיזושהי סיבה לשלוף את אקדחו האישי בתוך בית, ירה בטעות כדור ופצע אישה מבוגרת בבית. המסקנה המתבקשת הייתה למנוע הבאת אקדחים לשירות מילואים ולא למשל להשתיל קצת שכל לכל המעורבים באירועים הנ"ל. ובשביל להגדיל את האבסורד, הוא ציין שהוא יודע שאין איפה לאפסן אקדחים אישיים בצה"ל, וכשביחידת מילואים מסויימת איפסנו 30 אקדחים אישיים בתוך קופסת מתכת נעולה, גנבו להם את כל הקופסה (?!?!).

אז איפה ההיגיון והשכל הישר? כנראה נשאר בש"ג....

אפשר לבקש מהם לא לבוא עם נשק פרטי, אי אפשר לאסור עליהם.
הסיפורים האלה נשמעים הזויים מדי.
ידוע שצה"ל אוהב לספר סיפורי מעשיות בשביל להכניס את החיילים לדריכות, כמו שבכל מילואים בצאלים מגיע באיזשהו שלב המ"פ ומספר שהוא כבר ראה 3 בדואים שמתצפתים על המאהל ומחכים שתהיה להם הזדמנות לגנוב ציוד בלילה ובגלל זה צריך לפקוח עיניים ולשמור כמו שצריך(כן, כל מילואים זה "קורה").
מצד שני, כבר ראיתי דברים הזויים בצה"ל אז יש מצב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 05 יוני 2017, 05:47

באיזשהו שלב המ"פ ומספר שהוא כבר ראה 3 בדואים שמתצפתים על המאהל ומחכים שתהיה להם הזדמנות לגנוב ציוד בלילה

הסיפור הזה נשמע הרבה יותר הגיוני ומציאותי מאשר הצ'יזבטים שסופרו למעלה.
אם מישהו היה רק נשרט מפליטה כדור של נשק פרטי כל הארץ הייתה רועשת וגועשת.
זה לא היה עובר ככה בשתיקה מבלי להגיע לתקשורת.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 05 יוני 2017, 07:36

איתמר
אירועי פליטה ותאונות נשק יש לא מעט שלא מדווחות בתקשורת - גם בצהל וגם במגזר הפרטי
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 05 יוני 2017, 07:44

E.T כתב:אז באותו עניין: השבוע בהשתלמות בטיחות לקראת אימון מילואים, ראש ענף בטיחות ביבשה קרא לכל המג"דים להגיד לכל בעלי הנשק האישי לא לבוא איתו למילואים. ולמה? הוא הביא 3 דוגמאות שאי אפשר לדעת אם לצחוק או לבכות מהן- באימון בלש"בייה, נגמרו למ"פ המילואימניק הח"קים בm16 אז הוא שלף את אקדחו האישי ופרץ איתו לחדר בירי, תו"כ שהוא פוצע 2 חיילי בימוי אויב ששהו בחדר. מקרה נוסף, של מילואימניק שנתן לחבר שלו להתעסק באקדח שלו, החבר ירה בטעות באקדח ופגע ברגל שלו. ולסיום- במהלך מעצר מחליט המ"פ מאיזושהי סיבה לשלוף את אקדחו האישי בתוך בית, ירה בטעות כדור ופצע אישה מבוגרת בבית. המסקנה המתבקשת הייתה למנוע הבאת אקדחים לשירות מילואים ולא למשל להשתיל קצת שכל לכל המעורבים באירועים הנ"ל. ובשביל להגדיל את האבסורד, הוא ציין שהוא יודע שאין איפה לאפסן אקדחים אישיים בצה"ל, וכשביחידת מילואים מסויימת איפסנו 30 אקדחים אישיים בתוך קופסת מתכת נעולה, גנבו להם את כל הקופסה (?!?!).

אז איפה ההיגיון והשכל הישר? כנראה נשאר בש"ג....

נשמע לי כמו סיפורי הנפצה. ואם אכן אמיתיים, אז כמה מפקדים צריכים ללכת הביתה עם תחנת ביניים בכלא, בדגש על האירוע של אקדח עם תחמושת חיה באימון ח"כים. אבל שוב, נשמע לי הנפצה. אבדוק בערוצים שלי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי סיורניק » 05 יוני 2017, 08:36

לא צריך לאסור הבאת נשק פרטי, פשוט לדחוף מק-פורק וכל בעיותינו נפתרו.
בטיחות!!!!111

מבק"א יבשה צריכים להתעסק בהתיבשויות חיילים ושעות שינה של נהגים, לא להיכנס לנושאים איזוטרים כמו מילואימניקים שבאים עם נשק מהבית.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי carver » 05 יוני 2017, 10:03

מה הבעיה להתייחס לאקדח פרטי כאקדח שירות כאשר במדים?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי E.T » 05 יוני 2017, 10:52

הנפצות או לא, אותי עיצבנה הקלות הבלתי נסבלת בה סא"ל מרשה לעצמו לפגוע באזרחים שומרי חוק בעוד יש פקודה המאפשרת נשיאת אקדח אישי בשירות מילואים, וכל זה תוך כדי הפגנת בורות מזעזעת בנושא אקדח אזרחי בפרט ונשק בכלל("אם אתם מאשרים לחיילים להביא אקדח, ניתן לקחת להם את המחסנית ולאפסן אותה", "ישנה הפרדה בין אקדח הגנתי שהוא יותר בטוח ופחות התקפי כי יש בו ניצרה לאקדח התקפי שהוא יותר מסוכן ומתאים לפעילות התקפית כי אין בו ניצרה").

אז אני יודע שהשטויות שהוא אמר עברו מעל הראש של המג"ד שלי וזה לא מעניין אותו, אבל לא מן הנמנע שמג"ד אחר יאמץ את כל ההנחיות ההזויות האלו ויודיע שאין אישור לחיילים להביא אקדח אישי ושיהיה להם בהצלחה.
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 05 יוני 2017, 11:41

בלי קשר להנחייה, הייתי מעדיף לא להגיע עם אקדח אישי לפעילות מבצעית בעיקר ואפילו לתרגילים בשדה.
לא בגלל נושא הבטיחות, אלא כי אם יאבד האקדח או יינזק - זאת תהיה בעיה שלי בלבד.
כשקיבלתי נשק במילואים, ווידאתי שהוא תקין, אם היה ציוד פגום סירבתי לקבל. כשפרצה איזו מלחמה או מבצע וניסו לדחוף לי ציוד זבל או לצאת עם ציוד חלקי/חסר , כי זה מה יש ו״יהיה בסדר״ שלחתי אותם לחפש מי ינענע אותם.
כמו שעפה לי פעם מחסנית פרטית בשירות מילואים, היה יכול לעוף גם האקדח, לא משנה כמה הוא מאובטח. בתוך בלאגן של פעילות, זחילות, חיכוך עם כל מיני צוהרים של רכב משוריין ולחץ - לא חסר לי הצורך לדאוג לאקדח הפרטי שלא מהווה את הנשק העיקרי שלי.

אם העניין הוא של בטחון אישי והגנה עצמית - צריך להסתובב באיזורים עויינים בדרך אל או בחזרה ממילואים, אז נושאים מוסלק ולא עושים עניין גם אם יש הוראה של מפקד בדרג כלשהו שאסור. בשביל זה אנחנו אנשים מבוגרים ומנוסים, לא פיונים שממלאים פקודות באופן עיוור, או מפחדים ממישהו בהיררכיה. אם חייל מילואים מספיק טיפש בשביל לבצע את השטויות שתוארו - אז שישפט באותה הזדמנות גם על אי ציות לפקודה...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 05 יוני 2017, 11:48

Warlord כתב:איתמר
אירועי פליטה ותאונות נשק יש לא מעט שלא מדווחות בתקשורת - גם בצהל וגם במגזר הפרטי

אני מסכים איתך.
קשה לי להאמין שתאונות בהן יש פגיעות בגוף לא מדווחות.
קשה לי עוד יותר להאמין שפליטה מנשק פרטי שמלווה בפגיעה בגוף במהלך פעילות מבצעית לא תגיע לתשקורת.
זה סוג החומר שהם אוהבים לעשות ממנו מטעמים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 05 יוני 2017, 12:36

איתמר לא דיברתי על מקרים חמורים כפי שצוין פה בשרשור, ולדעתי גם הדגשתי את זה. אם זה לא היה מספיק ברור, הנה אני אומר זאת שוב.
אני תקפתי את ההנחה (השגויה ) שהכל מדווח. ממש לא. מה שאמרתי הוא שבגופי הביטחון ובמגזר הפרטי יש אירועים של פליטת כדור, או תקלות כאלה ואחרות הקורות באימוני ירי, לעיתים גם עם פציעה קלה, שלא מגיעים לתקשורת.
אני עדיין נמצא לא מעט במטווחים (פעם הייתי מן הסתם הרבה יותר....) ושומע על מקרים כאלה, לפעמים ממקור ראשון, ואני לא רואה אותם בעיתון או ב YNET.
מכך ניתן להסיק את המסקנות המתבקשות.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 05 יוני 2017, 12:43

אני מניח גם שמי שהרשיון חשוב לו, יעדיף לתפור את עצמו אצל וטרינר בכפר קאסם, אם ירה בעצמו בטעות %%$0077
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 05 יוני 2017, 13:34

ניר ל כתב:אני מניח גם שמי שהרשיון חשוב לו, יעדיף לתפור את עצמו אצל וטרינר בכפר קאסם, אם ירה בעצמו בטעות %%$0077

בוא נגיד שאם הגעתי למצב שבו אני צריך לתפור את עצמי בגלל רשלנות שלי, אני אשמח מאד לגזור בעצמי את הרשיון ולהפקיד את הנשק בתחנת המשטרה.
אותו כנ"ל גם לגבי רשיון נהיגה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 יוני 2017, 13:39

Warlord כתב:אני תקפתי את ההנחה (השגויה ) שהכל מדווח. ממש לא.

ברור שלא הכל מדווח על זה אין ויכוח.
לצערי לא חסר פליטות כדור גם בצבא, גם במשטרה וגם במגזר הפרטי וכל עוד אין נפגעים אף אחד לא יודע מזה.

אני התייחסתי באופן ספציפי לצ'יזבטים שאותו סא"ל הנפיץ כדי לאסור נשק פרטי במילואים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 05 יוני 2017, 15:17

itamar כתב:
ניר ל כתב:אני מניח גם שמי שהרשיון חשוב לו, יעדיף לתפור את עצמו אצל וטרינר בכפר קאסם, אם ירה בעצמו בטעות %%$0077

בוא נגיד שאם הגעתי למצב שבו אני צריך לתפור את עצמי בגלל רשלנות שלי, אני אשמח מאד לגזור בעצמי את הרשיון ולהפקיד את הנשק בתחנת המשטרה.
אותו כנ"ל גם לגבי רשיון נהיגה.

א.

לגזור את הרשיון - הוגן, מקווה שבאמת נרגיש מתי די.
אבל את המכונית לא תצטרך להפקיד במשטרה ותוכל להעביר אותה למי שאתה רוצה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 05 יוני 2017, 16:58

סבתא שלי נהגה עד שנכנסה לצומת באדום בלי לשים לב בכלל !!! ופצעה (קל) אשה צעירה.
היא לא הייתה חולה ולא כלום והמשיכה לחיות אחרי זה עוד הרבה שנים.
אבל מאותו יום היא כבר לא נהגה.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד