הגעה לעבודה בשמירה עם נשק פרטי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הגעה לעבודה בשמירה עם נשק פרטי
שלום לכולם,
מה החוק אומר לגבי הגעה לעבודה בשמירה עם נשק פרטי? העבודה היא ללא נשק ואין שום צורך לעבור קורס כלשהו, מדובר על ישיבה מול מסכי מחשב של מצלמות אבטחה.
תודה!
מה החוק אומר לגבי הגעה לעבודה בשמירה עם נשק פרטי? העבודה היא ללא נשק ואין שום צורך לעבור קורס כלשהו, מדובר על ישיבה מול מסכי מחשב של מצלמות אבטחה.
תודה!
- סליקאי כסף
Re: הגעה לעבודה בשמירה עם נשק פרטי
למיטב זיכרוני אם אתה עובד דרך חברת אבטחה אסור להגיע עם הכלי הפרטי לעבודה והם גם מחתימים אותך בטופסיאדה שאתה מודע לכך שאסור להגיע עם פרטי לעבודה ( משהו על ביטוח או משהו בסיגנון ) , אבל עדיף שתמתין לשמוע מה יש לשאר חברי הסליק להגיד בעניין .
מה שלא הורג אותי , כדאי שירוץ ...
אם העבודה היא משרדית, בלי נשק ארגוני, אז אני לא רואה בעיה בזה שתגיע עם נשק. למעשה זכותך לשאת את הנשק ביציאה מהבית ובדרך. אם הם רוצים, הם יכולים לארגן כספת שהנשק יאוחסן בה בזמן שאתה בעבודה. אין חוק בעניין, אבל תבדוק מה המדיניות במקום העבודה.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
הדבר היחידי שאסור זה לבצע אבטחה בנשק פרטי.
להבנתי אין הכוונה שאסור להיות עם נשק. זו זכותך והגנתך העצמית היא לא משהו שצריכים לקפח בגלל התפקיד.
הכוונה שלא תשתמש בנשק לצרכי התפקיד - לרבות לצורך הרתעה בנשיאה גלוייה (שאת זה אפשר לטעון כנגדך) .
לא יודע מהם תנאי העסקתך. לא נראה לי שצריכה להיות למישהו בעייה עם נשק מוסלק.
לא נוח לך?
לחלופין רואים את זה? קנה פאוץ'
להבנתי אין הכוונה שאסור להיות עם נשק. זו זכותך והגנתך העצמית היא לא משהו שצריכים לקפח בגלל התפקיד.
הכוונה שלא תשתמש בנשק לצרכי התפקיד - לרבות לצורך הרתעה בנשיאה גלוייה (שאת זה אפשר לטעון כנגדך) .
לא יודע מהם תנאי העסקתך. לא נראה לי שצריכה להיות למישהו בעייה עם נשק מוסלק.
לא נוח לך?
לחלופין רואים את זה? קנה פאוץ'
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
הנשק מוסלק לגמרי, רק חדי עין שנושאים בעצמם נשק אולי יבחינו.
אני בודק אופציה בחברה שאני עובד בה לעבור למשרה חלקית עקב תחילת לימודים. השמירה היא רק ישיבה בכניסה בלובי ותשומת לב למצלמות. אם אין בעיה מבחינת החוק אז זה בסדר, לחברה ולקב"ט לדעתי אין בעיה עם זה
אני בודק אופציה בחברה שאני עובד בה לעבור למשרה חלקית עקב תחילת לימודים. השמירה היא רק ישיבה בכניסה בלובי ותשומת לב למצלמות. אם אין בעיה מבחינת החוק אז זה בסדר, לחברה ולקב"ט לדעתי אין בעיה עם זה
- סליקאי כסף
אהלן אהלן
מנדודי שינה אני מגיע לכתוב כאן בפורום...
אז ככה. בזמנו גם אני בדקתי את העניין. כל העסק הוא ענייני ביטוח וחבות המעסיק על פעולות שאתה עושה במסגרת העבודה.
אם במסגרת העבודה היית עם הנשק הפרטי שלך, ביצעת ירי ופגעת באדם (ירי שהיה אמור להיעשות מהנשק הארגוני), הרי שחרגת מגבולות החוק - (אוסר על שימוש בנשק פרטי לצרכי שמירה) ולאתה חשוף לעונשים הקבועים בחוק.
אך אם היית בעבודה, וירית ופגעת עם הנשק הארגוני שלך, הנשק הפרטי לא מעורב כלל, והמשטרה לא תצטרך אותו בשום שלב באירוע.
שים לב, כי הנשק היורה נלקח ת-מ-י-ד! לבדיקה בליסטית, ועד שהוא חוזר, יוצאת הנשמה. במקרה של נשק ארגוני, פשוט מנפיקים תעודת הרשאה עם פרטי נשק אחר וסלמאת. בנשק פרטי אין את המציאות הזו.
לעניין עצם ההגעה עם נשק למקום עבודה: אין למעסיק שום עילה למנוע את כניסתך עם נשקך האישי למקום העבודה, אלא אם הוא מייצר סידור מתאים לאבטחת הנשק בזמן שהותך במקום העבודה (כספת המקובעת לקיר או רצפת בטון).
מנדודי שינה אני מגיע לכתוב כאן בפורום...
אז ככה. בזמנו גם אני בדקתי את העניין. כל העסק הוא ענייני ביטוח וחבות המעסיק על פעולות שאתה עושה במסגרת העבודה.
אם במסגרת העבודה היית עם הנשק הפרטי שלך, ביצעת ירי ופגעת באדם (ירי שהיה אמור להיעשות מהנשק הארגוני), הרי שחרגת מגבולות החוק - (אוסר על שימוש בנשק פרטי לצרכי שמירה) ולאתה חשוף לעונשים הקבועים בחוק.
אך אם היית בעבודה, וירית ופגעת עם הנשק הארגוני שלך, הנשק הפרטי לא מעורב כלל, והמשטרה לא תצטרך אותו בשום שלב באירוע.
שים לב, כי הנשק היורה נלקח ת-מ-י-ד! לבדיקה בליסטית, ועד שהוא חוזר, יוצאת הנשמה. במקרה של נשק ארגוני, פשוט מנפיקים תעודת הרשאה עם פרטי נשק אחר וסלמאת. בנשק פרטי אין את המציאות הזו.
לעניין עצם ההגעה עם נשק למקום עבודה: אין למעסיק שום עילה למנוע את כניסתך עם נשקך האישי למקום העבודה, אלא אם הוא מייצר סידור מתאים לאבטחת הנשק בזמן שהותך במקום העבודה (כספת המקובעת לקיר או רצפת בטון).
- סליקאי ארד
roeibf כתב:לעניין עצם ההגעה עם נשק למקום עבודה: אין למעסיק שום עילה למנוע את כניסתך עם נשקך האישי למקום העבודה, אלא אם הוא מייצר סידור מתאים לאבטחת הנשק בזמן שהותך במקום העבודה (כספת המקובעת לקיר או רצפת בטון).
יש סימוכין?
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
אם כבר נאלצת לשלוף ולירות במישהו, הדבר האחרון שצריך להטריד אותך זה אם תאבד את הרשיון שלך או לא, או אם הנשק שלך הוא אירגוני או פרטי.
אתה תצטרך להאבק קשה כדי להוכיח שהירי שלך היה מוצדק מול מערכת שתנסה להרשיע אותך בכל מחיר.
אם עשית את זה במסגרת עבודה ובנשק אירגוני המעסיק שלך ינסה להתנער ממך כדי לא לדפוק לו את הפרמיה.
אחרי שתצא מכל התיסבוכת, תדאג לרשיון.
א.
אתה תצטרך להאבק קשה כדי להוכיח שהירי שלך היה מוצדק מול מערכת שתנסה להרשיע אותך בכל מחיר.
אם עשית את זה במסגרת עבודה ובנשק אירגוני המעסיק שלך ינסה להתנער ממך כדי לא לדפוק לו את הפרמיה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:אם כבר נאלצת לשלוף ולירות במישהו, הדבר האחרון שצריך להטריד אותך זה אם תאבד את הרשיון שלך או לא, או אם הנשק שלך הוא אירגוני או פרטי.
א.
בדיוק ככה.
- סליקאי זהב
אז למה לשאת נשק עם כל הבלאגן הזה? - כי אתה תשתמש בו רק כאשר זה או הבלאגן הזה או מצב מסכן חיים.
ובמצב מסכן חיים כדאי שיהיה לך.
ובמצב מסכן חיים כדאי שיהיה לך.
-------
מזכיר דיון קודם בנושא:
viewtopic.php?f=1&t=20583&p=177442&p177442
viewtopic.php?f=1&t=20583&p=177442&p177442
-------
Boltik כתב:roeibf כתב:לעניין עצם ההגעה עם נשק למקום עבודה: אין למעסיק שום עילה למנוע את כניסתך עם נשקך האישי למקום העבודה, אלא אם הוא מייצר סידור מתאים לאבטחת הנשק בזמן שהותך במקום העבודה (כספת המקובעת לקיר או רצפת בטון).
יש סימוכין?
שיחה עם מנהל הבטחון במקום העבודה שלי. יש מקומות שעל פי חוק אסור להיכנס עם נשק (בתי חולים לתשושים נפשית "בתי משוגעים") ומרפאות כאלה; מתקנים שהוגדרו בחוק שרק גוף מסויים מאבטח אותם (משרדים ממשלתיים למשל, ביטוח לאומי) ועוד כאלה שמוחרגים בחוק.
אלה שאוסרים כניסה עם נשק מחייבים ניהול כספות לשמירת נשקים של הבאים בשעריהם (ע"ע בתי משפט וכד').
- סליקאי ארד
ישנם מוסדות שאסור להכניס מצלמות,הטכנולוגיה גרמה להם לזנוח את הרעיון, פשוט לכל פלצפון יש מצלמה..
פחות -לרוב זה יותר,,
roeibf כתב:Boltik כתב:roeibf כתב:לעניין עצם ההגעה עם נשק למקום עבודה: אין למעסיק שום עילה למנוע את כניסתך עם נשקך האישי למקום העבודה, אלא אם הוא מייצר סידור מתאים לאבטחת הנשק בזמן שהותך במקום העבודה (כספת המקובעת לקיר או רצפת בטון).
יש סימוכין?
שיחה עם מנהל הבטחון במקום העבודה שלי. יש מקומות שעל פי חוק אסור להיכנס עם נשק (בתי חולים לתשושים נפשית "בתי משוגעים") ומרפאות כאלה; מתקנים שהוגדרו בחוק שרק גוף מסויים מאבטח אותם (משרדים ממשלתיים למשל, ביטוח לאומי) ועוד כאלה שמוחרגים בחוק.
אלה שאוסרים כניסה עם נשק מחייבים ניהול כספות לשמירת נשקים של הבאים בשעריהם (ע"ע בתי משפט וכד').
אני לא הייתי מהמר על שיחה עם "מנהל הבטחון". אישית שמעתי יותר מדי שטויות מבעלי תפקידים כאלו ואחרים.
אני לא רוצה שאף אחד יכנס לעסק הפרטי שלי עם נשק. מה תעשה?
Heavy is good...heavy is reliable.
GUSS כתב:ישנם מוסדות שאסור להכניס מצלמות,הטכנולוגיה גרמה להם לזנוח את הרעיון, פשוט לכל פלצפון יש מצלמה..
יש מקומות ששם אתה פשוט נועל את הטלפון ב"כוורת" תאים והמפתח אצלך. לא זונחים שום רעיון...
כשזה מספיק חשוב - מפקידים.
אם כי יחי ההבדל נעילת סלולרי לעומת נשק.
-------
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד